ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Georg___777

New Member
У Ради немає повноважень забрати у Медведчука мандат нардепа, – Корнієнко

Підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук залишається народним депутатом - у Верховної Ради немає конституційних підстав забирати в цього мандат.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, інформує із посиланням на .
"Мабуть, на жаль, він є народним депутатом. Я не думаю, що це гарний момент, коли людина, в якої інший статус процесуальний - підозрюваного в держзраді, залишається бути народним депутатом. Але в нас немає конституційних підстав забирати мандат, якщо людина тільки під слідством. Треба вирок суду. Я думаю, що він буде, і це всі розуміють", - сказав Корнієнко, відповідаючи на запитання, чи є Медведчук наразі народним депутатом.
"Все, що ми змогли зробити - ми виключили з комітету його дійсно, це такий символічно важливий крок", - сказав Корнієнко.
Також він поінформував, що нардепи з колишньої фракції "ОПЗЖ утворили групу депутатську і продовжують діяльність у Верховній Раді". За словами Корнієнка, "частина з них є позафракційними, не всі в ту групу ввійшли, частина ввійшла, може буде ще одна група".
"Є різні думки, є пропозиція їх взагалі якось від політичного життя усунути. Ми зараз з юристами працюємо: чи є такі, можливо, підходи, чи не будуть вони оскаржені в Європейському суді з прав людини. Тому що юридично ці люди не мають ні вироків, ні навіть підозр - просто ми всі розуміємо, що вони так чи інакше могли бути запідозрені в тому, що вони якусь проросійську політику раніше виконували, але зараз ми бачимо, що вони від цього, принаймні публічно, відійшли", - прокоментував Корнієнко.
Стосовно місцевих рад він зауважив, що "там складніша ситуація, тому що багато фракцій і є місцеві ради - близько 40, які можуть втратити повноважність свою і можливість приймати рішення різними кворумами".
"Тому тут питання, і ми над ним зараз працюємо, думаємо", - сказав Корнієнко. Джерело:
все эти депутаты являються росийськими консервами

Loner

Well-Known Member
Премьер Болгарии отказал Украине в поставках оружия

10:22,

Премьер-министр Болгарии Кирилл Петков заявил, что его страна не будет поставлять Украине оружие несмотря на поступившую просьбу.
Слова политика Republicworld.
"Для меня, как Кирилла Петкова, а не как премьер-министра, военная помощь абсолютно оправдана. Однако в этих условиях я премьер-министр, у меня есть партнеры по коалиции, у которых есть четкие "красные линии", и моя задача — не изображать из себя самого смелого", - сказал он.

Georg___777

New Member
Зеленський підтримує дипломатичний шлях закінчення війни

Про це він заявив під час пресконференції у Києві.

"Я хочу зупинити війну та її закінчити. Є шлях дипломатичний, військовий. Будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, бо знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрату тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами сотні тисяч, а може навіть мільйони жертв", - наголосив глава держави.
За словами Зеленського, будь-який лідер, хотів би він цього особисто чи не хотів, "не має права суб'єктивно скасовувати дипломатичний шлях".
он живет в паралельной реальности

d324co

Well-Known Member
Звісно, вони ж не immortal
Їх і боєприпаси до них треба або виробляти (що Україна могла б робити, аби фінансували виробництво, а не закопування в асфальт), або користуватись тим, що дають... А дають те, що їм треба тестувати в реальному бою

Loner

Well-Known Member
Швейцарія перешкоджає постачанню німецької зброї в Україну

  24 квітня 2022, 10:52

Нейтральна Швейцарія затримала постачання німецької зброї в Україну, заблокувавши реекспорт боєприпасів швейцарського виробництва. Ці боєприпаси використовуються в бойових машинах піхоти Marder, які Київ хотів би отримати.

You must be registered for see images

Про це повідомляє швейцарська газета .

Ця новина з'явилася в той час, коли канцлер Німеччини Олаф Шольц стикається зі зростаючою критикою за те, що його уряд не зміг поставити важке озброєння Україні, щоб допомогти їй відбити напад Росії, в той час як інші західні союзники нарощують поставки
Marder, вироблений німецькою компанією Rheinmetall, використовує боєприпаси, вироблені в Швейцарії. Швейцарія обмежує реекспорт такої військової техніки в зони конфліктів.
Газета цитує представника Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), який повідомив, що отримав два запити від Німеччини про передачу Україні боєприпасів, отриманих зі Швейцарії.
"На обидва запити Німеччини була дана негативна відповідь з посиланням на швейцарський нейтралітет і критерії обов'язкової відмови відповідно до законодавства про військові матеріали", - сказав представник.

Швейцарія відійшла від минулої практики і прийняла санкції Європейського Союзу, покликані покарати Росію за вторгнення в Україну, але заявила, що її нейтралітет не дозволяє постачати зброю в зони конфлікту.

Минулого місяця він відхилив прохання Польщі про постачання зброї для допомоги Україні.

Loner

Well-Known Member
"В ближайшее время ему ничего не угрожает". Арестович оценил возможность удара по Крымскому мосту

10:34,

Советник главы Офиса президента Украины Алексей Арестович сообщил, что .
Об этом Арестович заявил в программе "Live Фейгин".
"Крымский мост – сооружение, которое строилось по всем правилам боевой устойчивости", - утверждает он, добавив, что мост защищен он возможных ракетно-бомбовых ударов.
"Его прикрывает по меньшей мере две зенитно-ракетные бригады, пара кораблей и постоянный наряд сил в воздухе, который за этим всем следит, специально, чтобы туда ничего не прилетело... ", - заявил Арестович.
По словам Арестовича, украинским имеющимся оружием из-за движения российских войск на юге пока мост не атаковать.
"Из средств, которые могли бы у нас достать: либо авиация - она не пройдет, либо Точки-У - они не долетят, потому что дистанция не позволяет туда долететь. Потому что Крымский мост значительно дальше, чем 100 км, на которые летает Точка. 110-ти. То есть русские войска продвинулись дальше. То есть Крымскому мосту, к сожалению, в ближайшее время ничего не угрожает", - сказал Арестович.
Ранее секретарь СНБО Алексей Данилов в эфире радио НВ заявил о том, что , как только у них появится такая возможность.

Зверху