ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
????????????????????????????????????

Боець Збройних Сил України, позивний “Туря”, зробив термінове звернення до громадян України.

Військовий повідомив надважливу новину, яка однозначно буде цікавою для СБУ та контрозвідки.

Слова “Турі” передає видання Слово України. Текст заяви лишаємо без змін:

“Я хочу звернутись до всіх українців, які репостять в соціальних мережах новину про морпіха, який буцімто 4 дні лежав поранений на полі боя поблизу Горлівки і буцімто Зеленський в цьому винен. Це цинічна брехня, яку розносять по мережі псевдоволонтери, псевдожурналісти та шнирі Порошенко Юрій Бірюков, Мирослав Гай, Віталій Гайдукевич та їхня компанія відморозків.

Насправді морпіх загинув відразу, в ту ж секунду. В нього влучив міноментний снаряд, там було неможливо вижити. Після цього сепари та російські найманці спеціально запустили мульку, що буцімто морпіх живий. Вони розраховували на те, що наші бійці підуть його рятувати і якщо б це сталось, жертв було б десятки. Бойовики на місці влаштували засідку, та замінували все навкруги.

В той же час шнирі Порошенко підхопили цю мульку, що морпіх живий і влаштували справжню “зраду” проти Зеленського. Я не голосував за Зеленського, але в цьому випадку шнирі Порошенко пробили дно і явно діяли в інтересах Росії. Бірюков на центральних телеканалах почав заявляти, що потрібно негайно рятувати морпіха. Відморозок навіть не намагався дізнатись правди, а відразу заявив, що Зеленський не відправляє допомогу. Потім ці же темники почав використовувати особисто олігарх Порошенко. Так ось, кончені відморозки, я був в Іловайському котлі. Там ваш проклятий хетьман залишив помирати не соті, а тисячі українських бійців! Він в той час переоформляв офшори на Рошен і влаштовував паради в Києві! Виблядки, ви ж про це памаятаєте?

“Нікакіх котлов нет, ето все агенти Кремля. Сітуація под контролем хетьмана Порошенко” – так ви казали, в той час коли ми гинули в страшних муках під пекучим сонцем Іловайська? Ось там ваш хетьман дійсно залишив помирати кращих синів України, а ситуація з морпіхом це диверсія не проти Зеленського, а проти України і Зброїних Сил України.

Шановні українці. Прошу вас перевіряти інформацію та не вірити в слова проклятих пропагандонів Порошенко. Ці виблядки діють в інтересах ворога. Я вже не вперше бачу, що угрупування Порошенко провокує бійню і провокує її в інтересах не України, а особисто РФ”.

Loner

Well-Known Member
Командир полка Кадырова признался, что воевал в Украине
Командир полка полиции специального назначения имени Ахмата Кадырова Замид Чалаев признался, что воевал в Украине и получил за это медаль. Об этом он написал на своей странице в Instagram.

Соратник действующего лидера Чечни Рамзана Кадырова выложил в своем Instagram фото с различными наградами. Издание обратило внимание, что Чалаев откровенно ответил на вопрос, откуда они.

«Был в Украине и Ливии, затем Сирия и Южная Осетия», — написал он.

Цитата:

You must be registered for see images
.we

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 28.07.2020
28.07.2020

56 невідомих вибухових пристрої знайшли підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних Сил за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини. Загалом за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за добу було проведено розмінування площі більше 6 гектарів. Всі знайдені та вилучені вибухові пристрої будуть знищенні на спеціальних полігонах і вже ніколи не заберуть жодного життя мирних мешканців.
Робота з допомоги мешканцям прифронтових населених пунктів також є в тому, що рятувальники Об’єднаних Сил ремонтують пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів будинки виконуючи роботи різного ступеня важкості. Тільки за добу підрозділи ДСНС відремонтували 5 житлових помешкань та інші об’єкти інфраструктури.
А на контрольних пунктах виїзду-виїзду особовий склад Об’єднаних сил надав медичну та іншу допомогу більше двадцяти громадянам України.
З турботою про майбутнє підрозділи цивільно-військового співробітництва ЗС України приділяють окрему увагу дітям Донбасу, які опинилися в складних умовах. Так, сьогодні до Великоновоселівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей було доставлено благодійну допомогу. Захід відбувся за підтримки волонтерських організацій. Діти залишилися задоволеними святом, яке для них влаштували українські захисники.
Об’єднані сили продовжують виконувати свої основні функції з оборони та захисту України від ворога.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію нашої оборони.
Від початку поточної доби зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку збройних формувань Російської Федерації. Цей факт мав місце поблизу населеного пункту Шуми.
Втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
27 липня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник здійснював обстріли з гранатометів та стрілецького озброєння біля Водяного і Південного.
Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 67 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5202 транспортних засоби та 4979 осіб. Також було затримано 7 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації.
Підрозділами ДСНС зі складу Об’єднаних сили за минулу добу обстежено майже сім гектарів місцевості та вилучено і знешкоджено сімдесят вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, рятувальники допомогли місцевому населенню відновити 10 будинків у прифронтових населених пунктах, які зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів. На двадцяти об’єктах інфраструктури відновлення ще триває. А на контрольних пунктах в’їзду-виїзду протягом доби рятувальники надали медичну та психологічну допомогу близько тридцяти громадянам України.
Об’єднані сили постійно допомагають місцевому населенню українського Донбасу, особливо мешканцям прифронтових населених пунктів. Так, морські піхотинці, які входять до Об’єднаних сил, надають допомогу людям прифронтового селища Бердянське, що на Приазов’ї. Тамтешні мешканці залишилися сам на сам зі своєю проблемою – постійною відсутністю води. Військові допомагають їм із підвозом питної та технічної води.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 29 липня 2020 року
29.07.2020

Більше 100 людей із населених пунктів Донбасу, щоденно звертаються до військових медиків Об'єднаних сил для отримання допомоги від медичного персоналу. Дана допомога в основному необхідна мешканцям, які проживають в населених пунктах поблизу лінії розмежування.
Окрім допомоги цивільному населенню українські захисники виконують і своє основне завдання за призначенням і продовжують надійно утримувати лінію оборони.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил на 7 годину ранку залишається повністю контрольованою, за поточну добу обстрілів у районі операції обєднаних сил не зафіксовано.
За минулу добу підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано лише один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільним і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.
Втрат серед українських захисників, внаслідок ворожого пострілу, немає.
Слід вчергове наголосити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню, у разі порушення домовленостей противником та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, не позбавляють українських воїнів відкривати вогонь у відповідь.

Loner

Well-Known Member
Roman Donik:

111 нарушений режима тишины зафиксировала миссия ОБСЕ со стороны российских наемников за первые сутки «тишины». Из них 21 взрыв. То есть минометы или гранатометы. В принципе ожидаемо. Так, как ожидали все, кто были в курсе предыдущих перемирий. Но это получилось самое короткое.
Можно как угодно сильно хотеть закончить войну, читать в глазах Путина "мир" и заканчивать войну в своей голове. Но есть факты которые никуда не денутся. Есть около 40 тыс наемников, за российские деньги, воюющих против Украины. 40 тыс штыков, которым некуда деваться. В России их не ждут. В Сирию они ехать не хотят. В тюрьму садиться за преступления совершенные против Украины они тоже не хотят. «Хозяева жизни» оккупировавшие часть Донбасса, на содержании бюджета Российской Федерации.
Пока Россия не уйдет, пока не отдаст контроль над границей, пока не выведет кадровых военных, пока не прекратит снабжение оружием, боеприпасами и ГСМ, никакие перемирия работать не будут.
Я не знаю... Я в этом перемирии не видел ничего экстраординарного. Одно перемирие из. Ну, подход к контролю наших войск более системный. В этот раз серьезнее ГШ подошел. Видна мотивированная рука не воевавшего ни дня начальника Генерального Штаба. Все остальное - как всегда. Очередная попытка, не приносящая результатов. Просто возможность на некоторых направлениях использовать время с пользой. Мы, вместо истерик, именно этим сейчас и занимаемся. Выдыхаем и готовимся. Пока не вижу смысла в истериках. Пока не произошло ничего, чего бы мы уже не видели. Война продолжается. На позициях те же люди, что и неделю назад. Вообще в ЗСУ те же люди, кроме нескольких временщиков в высшем руководстве. Ну, на то они и временщики, чтобы наделать быстро гадостей и уйти. Переживем и это.
Просто нужно понимать, что все идет так, как идет. И пока пришедшие к власти не научатся на своих ошибках, они будут ходить по граблям 14-18 годов. К сожалению нет у нас сейчас власти, которая училась бы на чужих ошибках. Поэтому будут потери во время одностороннего перемирия и будет обострение, после которого все вернется на круги свои. Доверяйте армии. Армия это то единственное, что разделяет наши мирные дома с русским миром. Помогайте армии. Война не закончилась. Она даже не поставлена на паузу.

Loner

Well-Known Member
Что было… я уже видал!
Что будет? Я ещё увижу.
Но тех, кто тридцать лет тут крал,
Я однозначно ненавижу.

Я видел полные поля,
Не рапса, спелых помидоров.
Ракеты в космос видел я,
А не на мерсах прокуроров.

Заводов было тут не счесть,
И вдруг их стало меньше в сотни.