ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 14.05.2020
17:48 - 14.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 7 разів обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Об’єднані сили вжили необхідних заходів, в тому числі й вогневого впливу, для забезпечення повного контролю над ситуацією в районі проведення операції. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли.
По українських військовослужбовцях, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь неподалік Пісків та двічі біля Авдіївки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Оборонців Верхньоторецького окупанти обстріляли з 82 мм мінометів та гранатометів різних систем.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Хутора Вільного ворог застосовував міномети 82-го калібру, а також станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
По околицях Оріхового та Зайцевого російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
Не зважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує збройні провокації, в тому числі й із застосуванням забороненого озброєння. У відповідь на обстріли наші підрозділи, що обороняються, відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника. Втрати окупантів уточнються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
13 травня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Гнутове, Старогнатівка, Талаківка, Широкине, Кримське та Катеринівка.
За даними розвідки, 13 травня українські військовослужбовці поранили трьох російських окупантів.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення умисне вбивство, розбій, згвалтування, 6 крадіжок, 3 шахрайства, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю і боєприпасами та 5 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 58 адміністративне правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 15 травня 2020 року
07:10 - 15.05.2020

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші захисники утримуючи оборону діяли мужньо та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Відчувши на собі рішучість дій військовослужбовців Збройних Сил України, окупанти припинили свою активність.
По українських військовослужбовцях, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь неподалік Пісків та двічі біля Авдіївки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Оборонців Верхньоторецького окупанти обстріляли з 82 мм мінометів та гранатометів різних систем.
Поруч з населеними пунктами Новомихайлівка та Красногорівка російські найманці використовували станкові протитанкові гранатомети, а біля Водяного – великокаліберні кулемети.
Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації двічі вели вогонь поруч Оріхового. Тут загарбники використовували міномети 120 калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Неподалік Хутора Вільного ворог застосовував 82 мм міномети, а також станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
По околицях Зайцевого російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється українськими військовослужбовцями.
За даними розвідки, 14 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще п’ятьох поранили.
Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Цитата:

В Украине отключили очередной энергоблок, атомная генерация упала до исторического минимума.
Из-за снижения мощностей атомных электростанций электроэнергия в Украине подорожала на 15%, сообщил в пятницу, 15 мая, глава энергетического комитета Верховной Рады Андрей Герус в Facebook.

Также он отметил, что после отключения накануне третьего блока Южно-Украинской АЭС, общая мощность атомных блоков упала до исторического минимума в 6780 МВт - это 49% от установленной мощности АЭС. Сейчас на ЮУАЭС работает только один из трех блоков.

"Еще месяц назад атомные блоки несли мощность 9150 МВт, то есть на 35% больше, хотя погода не особенно отличалась от сегодняшней. На остановку атомных блоков уже отреагировал и рынок - в последние дни цена электроэнергии выросла на 15%. И это логично, чем больше ограничение конкуренции, тем выше цена", - пояснил Герус.

Одновременно с этим появилась дополнительная нагрузка на угольные электростанции, некоторые из них работают на 3-5 блоках.
 

Loner

Well-Known Member
Цитата:

На днях прямо в помещении Комитета Верховной Рады произошла кража. Жертвой неизвестных пока воров стала народный депутат от партии "Слуга народа" Ольга Василевская-Смаглюк.

Из депутатского кабинета в здании на Липской неизвестные злоумышленники похитили "казенный" китайский ноутбук, который Василевской-Смаглюк выдали для служебного пользования в Раде.

Отметим, что мотив кражи пока не установлен - либо просто кто-то ушлый, имеющий доступ к охраняемому УГО помещению, решил поживиться, либо же в компьютере Василевской-Смаглюк была какая-то важная служебная, либо личная информация и целью воровства было именно завладение этими сведениями.


На режимном объекте, устройство, которое потенциально содержит информацию с ограниченным доступом..
 

Loner

Well-Known Member
Киев хочет собирать налоги в украинский бюджет на территории "ЛДНР"

Украина хочет вернуть территории в рамки украинского налогового поля.
Об этом во время онлайн-встречи Трехсторонней контактной группы (ТКГ) заявили представители Украины, сообщили в .
Как сообщается, экономическая группа ТКГ обсуждала вопрос восстановления налогообложения и системы расчетов в рамках законодательства Украины. При этом Киев настаивает на необходимости осуществления совместного с международными партнерами верификации имущества Украины, находящегося на неподконтрольных территориях.
 

Loner

Well-Known Member
15.05.2020

Министр обещает финансировать медицину на уровне 2019 года

Глава МОЗ Максим Степанов заявил, что министерство отказывается от второго этапа реформирования отрасли. Он обещает, что все медучреждения будут финансироваться на прошлогоднем уровне. При этом министр не уточнил, откуда возьмутся средства, если они не заложены в бюджете.
«После того анализа, который мы провели, мы увидели такую катастрофическую картину по целым направлениям… Вы видели картину, при которой около 332 медучреждений оказались на грани закрытия в связи с финансированием менее 50%. Вы видели картину, что о возможности увольнения медработников до 50 тысяч. Мы считаем, что мы не можем экспериментировать над нашей медициной. Таких экспериментов не проводила ни одна страна мира», – заявил Степанов (его речь, к сожалению, стилистически именно такая).
На основании этого он сказал, что стоит отказаться от второго этапа медреформы и предоставить финансирование медучреждениям в рамках законодательства, которое уже есть.
«Мы должны профинансировать на уровне не менее 2019 года, но в то же самое время – в этом году увеличен финансовый ресурс на финансирование медицины, в том числе на специализированную и высокоспециализированную помощь», – оптимистично подытожил министр.

Что было ранее
Минздрав готовит экстренные меры финансирования больниц, в рамках которых с 1 июня оно будет совершаться по новой системе. Об этом министр здравоохранения Максим Степанов заявил еще 5 мая.
“До 1 июня мы введем такие принципы финансирования. Минздрав срочно готовит изменения в некоторые нормативные акты, которыми будет предусмотрено, что все учреждения, которые оказывают специализированную и высокоспециализированную помощь получат финансирование из госбюджета не менее чем в 2019-м году”, – сказал министр.
Он отметил, что недофинансирование сейчас есть более чем у половины больниц.
“Медреформа в том виде, в котором мы получили означает увольнение около 50-ти тысяч медработников, закрытие 332 больниц – из-за дефицита финансирования. Если ситуацию оставить на произвол, то единичные обращения и забастовки станут ежедневными массовими явлениями. Дефицит наблюдается в 984 больницах с 1747-мы”, – заявил Степанов.
Также он сообщил, что с 11 мая начнется экспертиза госпиталей. На ее базе будут сформированы госстандарты, соблюдение которых станет обязательным
Кроме того, будут разработаны тарифы, по которым будет осуществляться финансирование отрасли в следующем году. Они будут базироваться на рыночных зарплатах медработников и качественных показателях оказания услуг.
А до начала лета дополнительное финансирование получат первичная медпомощь, экстренная медпомощь, инфаркт и инсульт, а также четыре пакета лечения коронавируса.
 
Зверху