ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 08.05.2020
17:50 - 8.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Українські захисники для припинення ворожих обстрілів активно використовували чергові вогневі засоби. Окупаційні підрозділи, відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, відмовились від подальшої активності.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Широкиного противник вів вогонь по наших військовослужбовцях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17.
Поблизу населеного пункту Мар’їнка противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а по оборонцях Авдіївки задіював великокаліберні кулемети.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового та Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.
Внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовця Об'єднаних сил отримали поранення.
На усі зухвалі обстріли російських найманців наші воїни відповідали прицільним вогнем з наявних вогневих засобів по опорних пунктах противника. Зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці припинили ворожу активність. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
7 травня збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Новоселівка Друга, Мар’їнка, Широкине, Старогнатівка, Невельське, Піски, Авдіївка, Тарамчук, Оріхове, Новотошківське та Кримське.
За даними розвідки, 7 травня українські військовослужбовці ліквідували 7 російських окупантів та ще 5 поранили. Окрім цього наші воїни знищили військову вантажівку противника.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 9 крадіжок, 3 шахрайства та 8 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 56 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали одна особа. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнула одна особа.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 09 травня 2020 року
07:10 - 9.05.2020

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші воїни з метою припинення ворожих обстрілів та ліквідації загрози для життя і здоров’я військовослужбовців застосували чергові вогневі засоби. У разі повторення подібних підступних дій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну й невідворотну відповідь.
Свою активність ворог учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
Неподалік Широкиного противник вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17.
Околиці Кам’янки російські окупанти обстріляли з 82 мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Поруч з населеним пунктом Мар’їнка противник використовував для обстрілів ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Авдіївки задіював великокаліберні кулемети.
З настанням темряви збройні формування Російської Федерації з автоматичних станкових гранатометів здійснили обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Піски.
Об’єднані сили дали рішучу відповідь на усі вогневі провокації противника, примусивши російських найманців дотримуватись режиму припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового та Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.
Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення.
Наші воїни вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами.
За даними розвідки, 8 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.
Від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв зі 120 мм мінометів наші позиції біля Кримського.
Неподалік Хутора Вільного окупанти застосовували міномети 120 мм та 82 мм, а також станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
Українські воїни у відповідь вчасно застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
В украинской армии за сутки количество больных коронавирусом увеличилось на четверть

12:43,

На утро субботы, 9 мая, количество зараженных коронавирусом бойцов Вооруженных сил Украины увеличилось до с 32 до 40 человек. За сутки болезнь подтвердилась у восьми военных, таким образом рост заболеваемости составил 25%.
Об этом сообщает командование медицинских сил ВСУ в Facebook.
Так, выздоровели от коронавируса 53 бойца, а два случая оказались летальными. На изоляции сейчас находится несколько сотен воинов.
"На изоляции (в том числе самоизоляция) – 314 человек. Количество военнослужащих, у которых заканчивается изоляция в ближайших трое суток - 23 человека", - говорится в сообщении.

Из восьми зараженных, обнаруженных за сутки, семь отправились на самоизоляцию. Одного отправили в Военно-медицинском клиническом центре Северного региона. Их состояние оценивают как удовлетворительное, а симптомы заболевания отсутствуют.
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Украинский государственный и политический деятель Денис Шмыгаль рассказал, как долго мы будем жить в условиях ограничений и к чему это приведе
"ВОЗ предполагает, и мы с этим соглашаемся, что следующие два года мы будем жить в условиях противостояния этой болезни и сохранения жизни и здоровья наших людей. Поэтому здесь не должно быть иллюзий, что в мае закончился карантин и мы все вышли и все забыли", - прокомментировал Денис Шмыгаль.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 09.05.2020
18:11 - 9.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі обстріли. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Красногорівки та Опитного окупанти обстрілювали позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем.
Захисників Широкиного ворог обстрілював з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
По українських військовослужбовцях, які виконують завдання біля Хутора Вільного в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російські найманці відкривали вогонь з 120 мм та 82 мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Поруч з Кримським ворог випустив по наших позиціях 10 мін 120-го калібру, а по захисниках Новотошківського відкривав вогонь із 82 мм мінометів – 8 мін.
Неподалік Оріхового противник випустив протитанкову керовану ракету.
Українські воїни з відповіддю не забарилися і на такі злочинні дії противника відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців. Після цього окупанти припинили свою активність.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
8 травня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Широкине, Кам’янка, Оріхове та Кримське.
За даними розвідки, 8 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення розбій, 18 крадіжок, 3 шахрайства, 5 фактів незаконного обігу зброї та 15 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 48 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало три особи. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнула одна особа.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 10 травня 2020 року
07:11 - 10.05.2020

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Злочинні дії російських окупантів безкарними не залишилися – вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче подавили ворожу активність.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв наші позиції неподалік Кам’янки та Водяного з 82 мм мінометів. Біля Красногорівки та Опитного окупанти задіяли гранатомети різних систем.
Неподалік Павлополя ворог двічі вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, використавши 22 міни, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Околиці Широкиного, Славного та двічі Старогнатівки російські найманці обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Неподалік Новотроїцького противник застосовував міномети 82-го калібру та станкові протитанкові гранатомети.
На усі обстріли наших позицій підрозділи Об'єднаних сил дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Хутора Вільного російські найманці відкривали вогонь з 120 мм та 82 мм мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Неподалік Кримського ворог випустив 10 мін 120-го калібру, а також застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Позиції Об’єднаних сил поруч з Новотошківським окупанти обстріляли двічі – з 82 мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу і станкових протитанкових гранатометів.
Поблизу Трьохізбенки противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля Оріхового задіяв протитанковий ракетний комплекс.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
Військовослужбовці Об’єднаних сил, застосовуючи штатне озброєння, своєчасно реагували на ворожі провокації та прицільним вогнем по позиціях противника подавили його збройну активність.
За даними розвідки, 9 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще чотирьох поранили.
Від початку поточної доби російські окупанти два рази відкривали вогонь по околицях Авдіївки, застосувавши 82 мм міномет, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
Оборонців Оріхового збройні формування РФ обстріляли з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 
Зверху