ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
На сайті Ради оприлюднений законопроект про землю до другого читання
17:37 - 3.01.2020

На сайті Верховної ради оприлюднено висновок Аграрного комітету і порівняльна таблиця правок до законопроектом про ринок землі до другого читання.
Документи опубліковані на сторінці .
Згідно з таблицей, комітет відхилив майже всі правки (4016 пропозицій) народних депутатів до другого читання.
Разом з тим, комітет врахував тільки дві правки, одна з яких змінює назву законопроекту на "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення".
Друга дуже велика правка, серед іншого, знижує ліміт на купівлю землі з 210 до 10 тис. га.
"Загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина не може перевищувати десяти тисяч гектарів. Загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності юридичної особи (крім банків та кредитних установ) не може перевищувати загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які можуть перебувати у власності усіх її учасників (членів, акціонерів), але не більше десяти тисяч гектарів", - йдеться в документі
Крім того, у законопроект заклали норму про продаж землі іноземцям тільки після референдуму.
"Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначеннями юридичними особами, створеними і зареєстрованими за законодавством України, учасниками (засновниками) або кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є особи, які не є громадянами України, може здійснюватися з дня та за умови схвалення цього на референдумі", - йдеться у схваленій поправці.

Loner

Well-Known Member
Транзит газу через українську ГТС із нового року скоротився в 4,5 рази
16:46 - 3.01.2020

1 січня транзит газу через українську газотранспортну систему скоротився в 4,5 рази, або на 170,7 млн кубометрів, до 49,32 млн кубометрів газу порівняно з 31 грудня (220,05 млн кубометрів газу).
Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на дані держкомпанії ТОВ "Оператор ГТС України".
Транзит у точці виходу газовимірювальної станції (ГВС) "Ужгород" знизився в 8,2 разу, до 17,5 млн кубометрів газу (31 грудня обсяг транзиту склав 143 млн кубометрів), у ГВС "Берегове" транзит знизився в 3,7 разу (31 грудня він становив 36,03 млн кубометрів) і в точці ГВС "Орловка" транзит знизився в 6,4 разу - до 3,15 млн кубометрів газу (31 грудня він становив 20,1 млн кубометрів).
У той самий час оператор ГТС запевняє, що з транзитом усе гаразд.
З 1 січня ОТГСУ виконує заявки на транзит від російського "Газпрому" в повному обсязі і забезпечує транспортування газу з РФ у країни ЄС і Молдови в режимі 35-45 млн кубометрів на добу, повідомляють на сайті держкомпанії.
"Разом із тим оператору ГТС повністю оплачують добові потужності на відповідних вхідних і вихідних точках із розрахунку заброньованого на 2020 рік обсягу 65 млрд кубометрів. Це підтверджує очевидні переваги принципу «качай або плати», який був введений в українське енергетичне законодавство відповідно до європейських норм", - йдеться в повідомленні.
Зазначають, що у зв'язку з невеликими обсягами транзиту з початку року українська ГТС функціонує частково в реверсному режимі. "Тобто попит споживачів у східних і південних регіонах України забезпечується транспортуванням газу з підземних сховищ газопроводом "Союз" у напрямку "захід-схід". Відповідно, попередні інвестиції в підготовку реверсної схеми роботи ГТС себе виправдали", - пояснили в ОГТСУ.

Loner

Well-Known Member
В Ливии объявили джихад и всеобщую мобилизацию

00:19,

Командующий Ливийской национальной армией Халифа Хафтар объявил о всеобщей мобилизации для противостояния иностранным войскам после того, как Турция разрешила отправку военных в Ливию.
Об этом информирует .
"Сегодня мы объявляем джихад и всеобщую мобилизацию. Оружие будет предоставлено и мужчинам и женщинам, военным и гражданским лицам", - сказал ливийский военачальник.
Напомним, что правительство национального согласия Ливии, заседающее в Триполи, ранее запросило у Турции военную помощь на фоне наступления сил Халифы Хафтара на ливийскую столицу. Речь идет о "воздушной, наземной и морской" военной поддержке для отражения наступления. Парламент Турции ранее утвердил отправку турецких военных в Ливию.
При этом Хафтар заявил, что президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган .
После свержения и в 2011 году в Ливии царит двоевластие: на востоке заседает избранный народом парламент, а на западе, в столице Триполи, правит сформированное при поддержке ООН и Евросоюза правительство национального согласия во главе с Файезом Сарраджем.
Власти восточной части страны действуют независимо от Триполи и сотрудничают с Ливийской национальной армией под предводительством маршала Халифы Хафтара, который с апреля этого года не прекращает попыток захватить Триполи.
Хафтар 12 декабря объявил о начале решающего сражения в Триполи. Ранее ЛНА не удалось достичь каких-либо серьезных успехов: каждая из сторон продолжает удерживать свои позиции, обмениваясь артобстрелами и авиаударами.

Loner

Well-Known Member
Награв?: Зеленський отримав від "Кварталу 95" роял(Ь)ті на 5 млн гривень
18:40 - 3.01.2020

You must be registered for see images

Так званий "презЕдент" Володимир Зеленський задекларував майже 5 млн гривень роялті від "Кварталу 95".
Про це свідчать дані в Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.
Зміни президент вніс у п'ятницю, 3 січня. Зокрема, Зеленський вказав, що 27 грудня 2019 року одержав від "Кварталу 95" 4 млн 880 тис. гривень роялті і 104 тис. гривень компенсації за користування торговою маркою.

Loner

Well-Known Member
Я дуже сумніваюся, що в моєї країни є президент - Яворівський про новорічне звернення Зеленського
06:58 - 4.01.2020

Новорічна промова президента Володимира Зеленського була схожа на вечірку, а не звернення лідера нації, що воює за свою свободу.
Таку думку в ефірі "Прямого" висловив письменник Володимир Яворівський.
"Ти лідер нації! Нації, яка бореться, фактично веде останню війну за свою свободу, за свою територіальну цілісність. Я не почув цих сигналів. Він говорив про якісь речі, він мені представив "95 квартал", представив акторів, яких я знаю і без нього. Він мав 5-6 хвилин послати нації якісь дуже сильні, розумні й об’єднуючі сигнали. Я цього абсолютно не почув", - заявив Яворівський.
Письменник заяуважив, що через це й виступ "тепер не знає, в якій країні живе".
"Не було символів цієї країни, в якій я живу. Мав би бути тризуб, мав би бути прапор, мав би бути прапор президента. Що це таке? Це що, вечірка була якась? Це був виступ на якійсь вечірці? Що це за президент, я не можу зрозуміти", - наголосив Яворівський
Він також зазначив, що "до Нового року ще думав, що щось станеться із Зеленським, щось таке, що сталося з Кучмою, який все-таки дозріє і стане. Я не бачу цього дозрівання".
"Я переконаний в тому, що не так робиться політика. Через те Зеленський – не мій вибір. Не мій. Але я завжди казав: в мене немає іншого президента сьогодні, а є Зеленський. І на сьогоднішній я дуже сумніваюся, що в моєї країни є президент", - резюмував письменник.
Раніше президент Володимир Зеленський, вітаючи українців з Новим роком, заявив, що "не важливо, як названа вулиця", а також - чи людина "патріот, малорос, ватнік чи бандерівець".

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 04 січня 2020 року
07:03 - 4.01.2020

3 січня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Один обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Василівки, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД".
З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по нашим позиціям поблизу населених пунктів Новолуганське та Зайцеве, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ".
Вчора, 3 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз відкривали вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисникам Новолуганського.
Втрат з нашого боку немає.

Loner

Well-Known Member
В Украине повысили пенсии 65-летним пенсионерам с большим страховым стажем
19:44, 03.01.2019

Пенсионный фонд Украины в 2020 году повысит минимальную пенсию до 4 723 гривен для пенсио
неров, достигших 65 лет и имеющий длительный страховой стаж (не менее 30 лет для женщин и 35
лет для мужчин). Об этом сообщает "Юрлига".
Соответствующие изменения регулируются Законом "О Государственном бюджете Украины на 2020
год". И в связи с этим, с 1 января 2020 года будет совершен перерасчет минимального размера пен
сионных выплат для неработающих пенсионеров в возрасте 65 лет и старше.
Как следствие, минимальный размер пенсии по возрасту, установленный для указанной выше катего
рии лиц в размере 40% новой величины минимальной заработной платы, с 1 января 2020 года увели
чится до 1889,20 грн.
Перерасчет пенсий будет осуществляться автоматизированным способом по материалам пенсионных
дел. Также в Пенсионном фонде указали, что для работающих пенсионеров перерасчет пенсий с ис
пользованием нового показателя минимальной заработной платы осуществляется после увольнения
с работы или прекращения ими предпринимательской деятельности.
Пенсионерам, которые достигнут 65-летнего возраста в 2020 году, такой перерасчет будет проводиться
со дня достижения соответствующего возраста при наличии у них необходимого страхового стажа.

Зверху