ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
ООС: зведені дані з фронту – 12 вересня 2018
12.09.2018 - 13:37

You must be registered for see images


Минулої доби противник вдався до спроб загострити ситуацію на окремих напрямках в районі проведення операції Об’єднаних сил, у тому числі двічі застосовував під час обстрілів наших позицій заборонене Мінськими домовленостями озброєння. На превеликий жаль, маємо втрати серед наших захисників, проте українські військові впевнено тримають ситуацію під повним контролем.
Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 33 ворожих обстріли, усі визначені як прицільні. У тому числі противник кілька разів застосовував міномети калібру 82 та 120 мм, випустивши по наших позиціях загалом 6 мін.
Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь.
Повідомляємо, що за минулу добу під час бойових дій четверо військовослужбовців Об’єднаних сил були поранені, один з них від отриманих важких поранень помер.
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого Героя! Вічна пам’ять!

Луганський напрямок
Минулої доби тут зафіксовано 18 прицільних ворожих обстрілів, переважна більшість з них відбулася в районі Кримського.
У першій половині дня позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу цього населеного пункту були обстріляні тричі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Друга хвиля обстрілів прийшлася на вечір. П’ять разів російсько-окупаційні війська вдалися до застосування піхотного озброєння, а декілька наших опорних пунктів до того ж двічі були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти.
Крім того, гранатомети різних типів, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю противник застосовував під час обстрілів захисників Катеринівки, Золотого, Новолуганського, Майорська, Луганського, а також населеного пункту Шуми. Обстріл зі стрілецької зброї зафіксовано і поблизу Станиці Луганської. Вогонь противник вів з боку окупованої Миколаївки.

Донецький напрямок
Противник здійснив 15 прицільних обстрілів.
По три рази під обстрілами опинялися захисники Водяного, Гнутового та Павлополя, двічі – Широкиного. Вогонь вівся з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, поблизу населеного пункту Водяне ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, а біля Широкиного – з міномету 120-го калібру.
Також противник, ведучи вогонь з піхотного озброєння, намагався спровокувати наших бійців на відповідь біля Кам’янки, Пісків, Старогнатівки та Мар’їнки.

Ситуація на 09:00, 12 вересня

Від початку поточної доби, станом на 9-ту годину ранку, зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.
На Луганському напрямку окупанти тричі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли захисників Кримського.
На Донецькому напрямку вночі під обстріл з гранатометів різних типів та стрілецької зброї потрапили позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Водяного та Гнутового.
Вогонь у відповідь Збройні Сили України відкривали двічі.
Втрат серед наших військових внаслідок бойових дій від початку доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ організувало у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ заходи оперативної та бойової підготовки відповідно до загального замислу проведення маневрів військ (сил) ЗС РФ «Восток – 2018». Зокрема, у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК використовуються встановлені для всіх учасників маневрів єдині сигнали оповіщення, співпадає з етапами передислокації військ ЗС РФ (за часом) відпрацювання питань переміщення техніки й особового складу до нових районів. Для забезпечення участі підрозділів окупаційних військ у маневрах у райони полігонів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей з території РФ було доставлено більше 20 цистерн пально-мастильних матеріалів та спеціальне обладнання для відеоспостереження за діями підрозділів з командного пункту, розгорнутого в рамках «Восток – 2018».
Водночас, під прикриттям навчальних заходів противник посилює передові підрозділи озброєнням і технікою та проводить приховану ротацію особового складу. У зв’язку з цим, у районах зосередження та розгортання окупаційних військ керівництвом т.зв. «республіканських правоохоронних органів» суттєво посилено поліцейський режим, нарощено кількість озброєних патрулів для затримання порушників т.зв. «комендантського часу», тривалість якого збільшено на одну годину.
 

Loner

Well-Known Member
ООС: Зведення з фронту станом на 18:00 12 вересня 2018 року
12.09.2018 - 18:08

You must be registered for see images


Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 14 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.
Вдень противник відкривав прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Новолуганське, Чермалик, Гнутове та Лебединське. Крім того, зранку російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Чермалик з мінометів калібру 82 мм.
Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби не допущено.
Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.
 

Loner

Well-Known Member
Не був членом підрозділу: "Азов" відхрестився від організатора захоплення елеватора в Харківській області
12.09.2018 - 20:22

You must be registered for see images


Полк "Азов" відхрестився від підозрюваного в організації рейдерського захоплення елеватора у Харківській області Олега Ширяєва, назвавши його колишнім командиром спецпідрозділу поліції особливого призначення МВС України "Східний корпус". Про це повідомляє прес-служба полку.
"У повідомленні радник міністра внутрішніх справ (Антон Геращенко, - ред.) називає затриманого колишнім бійцем батальйону "Азов", у зв’язку з чим прес-служба "Азову" офіційно заявляє, що Олег Ширяєв ніколи не мав жодного стосунку до особового складу нашого підрозділу, та вимагає негайного спростування у Антона Геращенка та всіх, хто поширив навмисно вкинутий українському суспільству фейк", - зазначили у прес-службі.
В "Азові" вважають відповідну інформацію проявом неповаги до підрозділу, а Олега Ширяєва - зрадником інтересів українського народу.
Нагадаємо, як написав нардеп, член колегії МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook, у Харківській області після спроби захоплення елеватора правоохоронці затримали екс-бійця батальйону "Азов", колишнього командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва.
У прес-службі поліції Харківській області зазначили, що Ширяєва доправили до обласного слідчого управління для здійснення слідчих дій.
Як повідомлялося, 11 вересня в селі Занки Зміївського району Харківської області сталася масова бійка. За даними поліції, інцидент стався, коли "група невідомих у балаклавах" спробувала проникнути на територію елеватора, де перебували жителі Змієва. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що в цьому інциденті брали участь люди, які воювали на Донбасі.
Раніше повідомлялося, що за фактом події поліція затримала 22 підозрюваних.
 

Loner

Well-Known Member
******************** – Кучма Наехал На Порошенка
You must be registered for see medias
 

Loner

Well-Known Member
ООС: Ранкове зведення з фронту на 07:00 13 вересня 2018 року
13.09.2018 - 07:06

You must be registered for see images


Упродовж минулої доби, 12 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою, проте була цілком контрольованою.
Російські окупанти 38 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Тричі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
З мінометів 82-го калібру ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Світлодарськ, Чермалик та Лебединське.
По позиціях оборонців Кримського, Новотошківського та Лебединського окупанти відкривали вогонь з озброєння бойової машини піхоти.
В ході бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.
За даними розвідки, протягом доби одного окупанта знищено, п'ятьох поранено.
Від початку доби ворог із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 7 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Березового, Старогнатівки, Гнутового, Водяного та Широкиного. Втрат серед наших захисників немає.
 
Зверху