ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Як українські заробітчани паралізували економіку країни: експерти пояснили
You must be registered for see images

Опубліковано 06.08.2018

Подальша трудова міграція населення України може призвести до зростання інфляції і зниження темпів економічного зростання країни.
Про це йдеться в інфляційному , підготовленому Національним банком України (НБУ), повідомляє .
В НБУ зазначили, що вже зараз підприємці констатують брак кваліфікованих кадрів, який в першу чергу пов’язаний з виїздом українців у Польщу та інші країни.
“Один з основних ризиків базового сценарію – продовження відтоку робочої сили з України. Це буде високими темпами створювати подальше підвищення диспропорцій між попитом і пропозицією на ринку праці”, – вважають експерти НБУ.
Крім того, зазначено, що трудова міграція також перешкоджає зростанню темпів виробництва, найбільше — у будівництві, промисловості, сільському господарстві, транспорті і зв’язку. “За даними обласних служб зайнятості у Польщі, майже 50% трудових мігрантів з України подали в 2017 році заяви на працевлаштування саме в цих видах діяльності”, — наголошується в звіті.
Як повідомлялося, раніше голова Ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що знецінення гривні в липні відбувалося через посилення попиту на іноземну валюту, що обумовлено впливом короткострокових факторів.
Нагадаємо, протягом 2017 року заробітчани перерахували в Україну Найбільше коштів надходить з Польщі: 3 млрд. 116 млн. доларів за весь 2017 рік, і 865 млн. доларів за січень-березень 2018 року.
 
Зверху