ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

goool

Well-Known Member
boros045 сказав(ла):
Запад кормить будет?
ЕС рекордно увеличил экспорт сельхозтоваров в Россию даже при контрсанкциях
Этого добились за счет продажи вина и сухого молока

Москва. 20 сентября. INTERFAX.RU - Еврокомиссия сообщила о рекордном росте экспорта из ЕС в Россию сельскохозяйственной продукции за счет продажи товаров, не затронутых российскими контрсанкциями.

Опубликованные в среду данные показывают, что общий сельскохозяйственный экспорт ЕС в июле нынешнего года составил 11,3 млрд евро, что на 7% больше по сравнению с июлем 2016 года.

Наибольший рост в стоимостном измерении отмечен в торговле ЕС с США (плюс 194 млн евро), но также с Россией (плюс 104 млн евро) за счет товаров, не затронутых российскими ответными санкциями.

Самый большой рост продовольственного экспорта по всем направлениям зафиксирован по статьям вина и алкоголя (не затронутым российскими контрсанкциями), а также сухого молока.

Вырос и импорт сельскохозяйственной продукции в ЕС: на 9% по сравнению с июлем 2016 года. Сальдо торгового баланса ЕС в части сельхозпродуктов остается положительным с профицитом более 2 млрд евро в июле 2017 года.
 

Loner

Well-Known Member
22.09.2017
Прокуратурою Київської області спільно з СБУ викрито групу осіб, які здійснювали фінансування терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» на загальну суму понад 50 млн грн, поставляючи товари харчування на тимчасово окуповані території (ФОТО)

Установлено, що протягом 2015-2016 років група осіб сприяла діяльності терористичної організації шляхом укладення фіктивних міжнародних контрактів з юридичними особами - нерезидентами про поставку продуктів харчування та товарів широкого вжитку до Азербайджанської Республіки, Республіки Гана та Республіки Туреччина. Однак, використовуючи схему перерваного транзиту територією Російської Федерації зловмисники постачали вказані товари на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей через неконтрольовані ділянки державного кордону. Загальна сума фінансування становила понад 50 млн грн.

Одночасно, така схема надала можливість злочинцям шляхом ухилення від сплати податків незаконно отримати понад 6 млн грн податку на додану вартість.

У ході досудового розслідування проведено 20 санкціонованих обшуків у офісних та жилих приміщеннях осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, у місті Харкові та Харківській області, вилучено комп’ютерну техніку, печатки, митні документи з відбитками печаток так званої митниці терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України. та перебуває на контролі керівництва прокуратури Київської області.


Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

You must be registered for see images
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images

"Прорив Саакашвілі": суддя обіцяє рішення вже сьогодні
22.09.2017 19:17

Чергову перерву оголошено в роботі Мостиського районного суду на Львівщині, який розглядає справу щодо незаконного перетину державного кордону колишнім очільником Одеської області Міхеїлом Саакашвілі.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В роботі суду оголошується перерва до 21.00", - сказав суддя Юрій Білоус.

За його словами, рішення по даній справі буде винесено ще сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, у Мостиському райсуді Львівської області 22 вересня проходить друге засідання щодо адміністративного порушення Саакашвілі при перетині кордону. Перше відбулося 18 вересня за присутності екс-губернатора. На прохання його адвокатів, які хотіли отримати від прикордонників додаткові матеріали, у суді було оголошено перерву до 22 вересня.

В ході сьогоднішнього засідання заслуховуються прикордонники, які були на зміні 10 вересня, коли стався "прорив та його прихильниками. Фігурант на засідання суду не з'явився.
 

Loner

Well-Known Member
Гройсман доручив розібратися з можливим припиненням авіасполучення з Харковом, Дніпром і Запоріжжям

Прем'єр доручив надати обгрунтовану пропозицію щодо забезпечення необхідних умов здійснення польотів в зазначені аеропорти. Транспорт/Звя'зок 19:01, 22 вересня 2017 Ілюстрація REUTERS Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив очільникові Міністерства інфраструктури Володимиру Омеляну та Державіаслужбі спільно з іншими органами влади розглянути ситуацію щодо можливого обмеження польотів повітряних суден в декількох аеропортах східного регіону України.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі уряду. «Прошу невідкладно надати EASA та Кабінету Міністрів України обґрунтовану пропозицію щодо забезпечення необхідних умов здійснення польотів до означених аеропортів», - йдеться у дорученні глави уряду.

Як повідомляв УНІАН, в ЄС хочуть закрити повітряний простір над трьома українськими містами. Мова йде про міжнародні аеропорти «Харків», «Дніпропетровськ» та «Запоріжжя». Зокрема, за інформацією компанії «Нью Системс АМ», яка управляє міжнародним аеропортом «Харків», до Державної авіаційної служби України від Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), що здійснює контроль за безпекою руху на авіаційному просторі Європи, надійшов проект бюлетеня, яким вводяться обмеження в авіаційний рух у східній частині України. Зокрема, в ньому визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, в склад якого входять міжнародні аеропорти «Харків», «Дніпропетровськ» та «Запоріжжя».

У зв'язку з цим харківські депутати звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана
 

Loner

Well-Known Member
Нацбанк не визнає Bitcoin валютою чи платіжним засобом

Національний банк України визначився зі статусом криптовалюти і не визнає її ані валютою, ані платіжним засобом.

Про це сказав заступник голови НБУ Олег Чурій на Ukrainian Financial Forum, повідомляє Finclub.

«Світові регулятори не вбачають у криптовалютах якоїсь загрози через їхні маленькі обсяги. Вони стурбовані тільки тим, що люди можуть втратити гроші, інвестуючи у криптовалюти, і шахрайством, яке може бути з цим пов’язане», – сказав він.

За його словами, регулятор визначився зі статусом криптовалюти. «Ми можемо сказати, що це точно не валюта, тому що немає центрального емітента. І ми не можемо визнати це платіжним засобом», – уточнив він.

Таку позицію підтримав і глава Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв. «Немає жодного інформаційного супроводу, відсутній будь-який захисту прав інвесторів», – додав він.

31 серпня Рада фінансової стабільності обговорила статус криптовалюти в Україні і дійшла висновку, що треба прийняти окремий законопроект, який визначить статус біткоінів та інших криптовалют.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images

После встречи с Порошенко президент Трамп изменил свою риторику: США готовы предоставить украинской армии новое вооружение для борьбы с Россией 22 сентября 2017, 11:18 — Украина 1818 США окажут Украине оборонную и техническую поддержку для борьбы с российской агрессией. Об этом в интервью телеканалу Fox Business заявил президент Петр Порошенко, передает "Диалог.UA".

По его словам, на сегодняшний день речь идет исключительно об оборонительном вооружении, не летальном.

Кроме того, он заверил, что Трамп в очередной раз подтвердил поддержку украинского суверенитета и территориальной целостности нашего государства. "Президент Трамп сказал, что США готовы поддержать Украину, в том числе и в сфере военно-технического сотрудничества", - отметил Порошенко. Помимо прочего, американский лидер также поприветствовал украинские реформы, которые "способствовали экономическому росту внутри страны и оборонным возможностям". Напомним, как сообщал "Диалог.UA", ранее глава украинского государства заявил, что для введения миротворческой Миссии ООН на территорию Донбасса необходимо согласие России в Совете Безопасности ООН.
 

Loner

Well-Known Member
Іван Виговський
12 мин ·

Саакашвили в Запорожье обозвал Януковича "сильным реформатором". Як кажуть - свій до свого по своє.
Кучму он также расхваливал, а вот кума не упомянул
 

Loner

Well-Known Member
Европа хочет закрыть воздушное пространство над половиной Украины,но почему-то на оживленную трассу со стороны России внимание не обращает.
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Склади боєприпасів під Маріуполем підпалили навмисно, - поліція

22 ВЕРЕСНЯ, 2017, 21:16

За фактом вибухів у Нікольському районі Донецької області на складі боєприпасів однієї з військових частин відкрито кримінальне провадження
Досудове розслідування проводиться під керівництвом військової прокуратури, повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Поліція спільно з військовою прокуратурою проводять перевірку за фактом детонації боєприпасів в Нікольському районі... За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом військової прокуратури області", - йдеться у повідомленні.

В п'ятницю, 22 вересня, близько 16.20 на складах боєприпасів в районі села Новоянисоль на Донеччини сталася пожежа та почали вибухати снаряди. За попередньою інформацією, спочатку пожежа виникла на сільськогосподарських угіддях, а потім вогонь перекинувся на розташований поруч склад військової частини.
У поліції Донецької області запевнили, що станом на 18.20 вибухи на складі боєприпасів припинилися. Евакуйовано 30 осіб з найближчих будинків
 

Loner

Well-Known Member
Немыслимое. От НАБУ наконец-то начала появляться польза.

Взятку Холодницкому пыталась дать судьи Подберезный и Овчаренко

Высший совет юстиции разрешил арестовать председателя Кировского райсуда Днипра Геннадия Подберезного, за попытку дать взятку главе Специализированной антикоррупционной прокуратуры Назару Холодницкому 21 сентября.

Об этом сообщает официальный сайт ведомства.

Аналогичное решение было принято в отношении его подчиненной – судьи этого же суда Наталии Овчаренко. Однако ее уволили по решению ВСЮ еще 22 августа (также по делу о коррупции). Ее задержали при получении взятки еще в апреле.

Напомним, двое судей пришли к Холодницкому 21 сентября с целью дать взятку за развал первого дела о коррупции, которое расследует Национальное антикоррупционное бюро Украины в отношении женщины-судьи. В этот раз судей задержали сотрудники Генеральной прокуратуры. Злоумышленников задержали после передачи первой части неправомерной выгоды в размере $50 тысяч (всего судьи предлагали $300 тысяч).


Так и до педрокума доберутся
You must be registered for see images
 
Зверху