ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images

ШОКИРУЮЩАЯ ИНФОРМАЦИЯ! ЧЕЧЕНЕЦ РАССКАЗАЛ, КАК В РФ НАСИЛЬНО ОТПРАВЛЯЮТ МУЖЧИН ВОЕВАТЬ В УКРАИНУ

Автор: /2016-08-17 15:50:57/

Сбежавший из Чечни в Германию мужчина рассказал о том, как в РФ насильно отправляют мужчин воевать в Украину.

«У меня была очень хорошая работа, опером в уголовном розыске. Зарплата — 55000 рублей каждый месяц. Да, я платил каждый месяц своему шефу 8000 рублей, но все платят. Если не будешь платить, то на твое место возьмут другого. Мое место у нас миллион рублей стоит. Если нет у тебя миллиона, то ты можешь купить себе место дэпээсника: оно подешевле — где-то 500 тысяч рублей, а если повезет, то и за 400 тысяч сторговаться сможешь. Что тут скажешь: конечно, я не в восторге от такой системы, но мы уже привыкли к этому», — рассказал беженец.
«Уехал я из-за другого. Ты знаешь, что на украинскую войну чеченцев отправляют? Не знаешь? Из пятидесяти отправленных возвращаются десять. Эти десять потом в шоколаде живут, но какой ценой? А я до опера был в подразделении быстрого реагирования, и вот вызывает меня шеф и говорит, что я в списке на Украину. Я говорю, что не поеду. Он говорит: «У меня на твое место куча желающих, хоть сейчас твое место продам, а ты без работы останешься». Я сказал: «Пусть так», собрал свои монатки и ушел домой. Ночью пришли люди в масках, забрали меня. Две недели я провел в подвале: били, пытали, пока не сказал, что согласен», — говорит мужчина.
По его словам, ему дали два чтобы прийти в себя.
«Пришел домой, поговорил с женой, сходил к сестре, собрали вещи, и уже утром были в Москве. Из Москвы потом на Брест и дальше. И сестра с мужем тоже сбежали: их бы не оставили в покое, это точно.
Никогда не хотел никуда уезжать. У нас как-то вьетнамцы работали на стройке, я смотрел на них и думал: «Зачем они куда-то поехали? Почему не дома со своими семьями?» Теперь сам такой же. Но я могу любому человеку смело в глаза посмотреть — на моих руках крови нет, я никого никогда не убивал. Мог бы остаться, но какой ценой? Я не хочу у других людей жизнь забирать. Неважно, украинец, чеченец, русский. Я верующий человек, не имею право у кого-то жизнь отнять. Только Аллах может забрать жизнь», — рассказал беженец.

Loner

Well-Known Member

Россия строит новые подземные ядерные командные пункты

"Россия строит большое число подземных ядерных командных бункеров, что является очередным признаком того, что Москва продвигается в осуществлении своей масштабной программы модернизации стратегических сил", - сообщает The Washington Free Beacon.
Сотрудники американской разведки утверждают, что строительство "десятков" подземных бункеров в Москве и по всей стране велось в течение нескольких лет.
Информация о подземных командных бункерах поступила на фоне недавних предостережений генерала армии Кёртиса Скапарротти, командующего ВС США в Европе, о том, что Россия приняла доктрину применения ядерного оружия, которую он назвал "вызывающей опасения", отмечает журналист Билл Гертц.
Марк Шнайдер, бывший сотрудник Пентагона в сфере ядерной политики, заявил, что новая национальная стратегия безопасности России, обнародованная в декабре, предполагает усиление защиты граждан в случае ядерной атаки, что свидетельствует о том, что Москва готовится к ядерной войне, говорится в статье.
"Многое из того, что, по их словам, они делают, относится к ядерным угрозам и ведению ядерной войны, - заявил он. - Активная и пассивная оборона были важными приоритетами в Советском Союзе, а [нынешнее российское руководство], по сути своей, советское".
Военные аналитики утверждают, что возможный ответ США на российские подземные ядерные комплексы включает в себя разработку ядерных бомб глубокого проникновения, способных подвергнуть риску российскую командную структуру.
"Другой вариант, предложенный ядерными экспертами, состоит в том, чтобы разрабатывать ядерное оружие низкой мощности, которое может быть использовано для высокоточных ударов", - говорится в статье.
"Мало подробностей известно о новых ядерных подземных бункерах. В сообщениях государственной российской прессы говорится о том, что подземные бункеры строятся в Москве в рамках укрепления стратегических сил", - отмечает Гертц.
Новые подземные ядерные объекты, как представляется, аналогичны более ранним объектам в комплексах оперативного управления войсками времен холодной войны, по словам одного чиновника. "Россия также продолжала строить подземные ядерные объекты после распада Советского Союза в 1991 году", - пишет издание.
"ЦРУ сообщало по секретным каналам в марте 1997 года, что велось строительство, в том числе, подземной системы метро, ведущего от резиденции тогдашнего президента Бориса Ельцина за пределами Москвы к штаб-квартире командования", - напоминает автор статьи.
В докладе ЦРУ сообщалось о "способном выдержать ядерный удар стратегическом командном пункте на Косьвинском Камне", горном массиве на Урале.
"ЦРУ установило, что бункер, предназначенный для использования российским руководством, находится в Вороново, примерно в 46 милях к югу от Москвы. Напрямую ко второму бункеру, расположенному в Шарапово, примерно в 34 милях от Москвы, вела специальная подземная железная дорога", - говорится в статье.
"Подготовка к ядерной войне, как представляется, стоит миллиарды долларов и поднимает вопросы о помощи США России, которая оказывалась ранее и была направлена на охрану российских ядерных объектов", - пишет Гертц.

Loner

Well-Known Member
Taras Chornovil
13 мин ·

Сьогодні, коли до мене зателефонували з "КП в Україні" й попросили прокоментувати дику єресь від Екон-правди/укр-правди з закликом не надавати українцям безвізового статусу, а країні фінансової підтримки, я просто "випав в осад". Спершу подумав, що це такий журналістський розіграш. Колись дуже давно раз попався на нього: тебе просять прокоментувати якийсь явний фейк, ти просторо висловлюєш своє ставлення до події, якої ніколи ніде не відбувалося, а потім з тебе у виданні жовчно насміхаються. Але КП в такому помічені не були, тому попросив 15 хвилин паузи, прочитав... і тут уже остаточно випав з відчуття реальності. Добре, що журналістка перетелефонувала трошки пізніше, бо в перші хвилини окрім визначення "виродки" у мене більше не виникало коментарів.
Але ж насправді - ну хіба ж не перевертні? Це що - якась зараза, яка передається повітряно-крапельним шляхом? (Лещенко і Наєм, нинішні "хресні батьки" УП, сидять у залі ВРУ не так уже й далеко від уже давніше інфікованої вірусом підлості та антиукраїнства Савченко).
У мене зараз таке чисто емоційне відчуття огиди, що писати якусь розгорнуту аналітику на цю тему просто не хочеться. Тому обмежуся кількома більш емоційними оцінками, хоча лаконічним тут бути не вдасться, тож попереджаю: це не допис, а щось за об'мом більше схоже до статті.
1. Щодо суті події, яка викликала істерію панікерства і "зради" в новоявлених мессій. Насправді ж жодних глобальних проблем не виникло. Існувало три шляхи для НАЗК і влади загалом, як поступити в ситуації, коли підготовча робота була виконана не достатньо якісно, а терміни зривати вкрай небезпечно.
Перший - змусити Держспецзв'язок видати сертифікат на недосконалий в частині захисту від сторонніх втручань софт. Наслідки - погані і на тривалу перспективу, бо таким чином було б легітимізовано імовірно недосконалу програмне забезпечення на постійно (чи надовго) й чиновники дістали б можливість прикривати свої "помилочки" та грішки хакерськими втручаннями та реально дестабілізовувати всю систему ел.декларування. Загалом довіра до ел.декларацій, НАЗК і всієї антикорупційної діяльності була б абсолютно й безповоротно втрачена. Плюс витік інформації завдав би непоправної шкоди якраз чеснішим... (Чи не за цим так жалкують любителі смажених, але неперевірених фактів з УП?).
Другий варіант - відкласти на невизначений термін запуск системи, а термін таки дійсно невизначений. Адже фірма розробник поки не бажає визнавати своїх помилок і недоробок, українські спеціалісти з ПРООН (колишні члени кількох громадських організацій - там утворився доволі замкнутий клуб), які нав'язали близьку до себе фірму, теж не спішать до діалогу. Сама НАЗК не може вносити змін у програму до її офіційного прийняття і т.д. Загалом - замкнутий круг. А відтермінування не на дні, а на місяці - цього вже не стерплять жодні західні партнери, від яких нині залежить і безвізовий статус (а це реальний індекс свободи!), і фінансова допомога. Збитки для країни й народу можуть бути катастрофічними, хоча, як бачимо, саме цього нині добиваються не лише російські лобісти на Заході, але й "чесні" журналісти та політики в самій Україні... Отже в цьому випадку наслідки особливо важкі й непередбачувано тривалі. Те, що саме на цьому варіанті так ретиво наполягають "правдошукачі" з УП/ЕП - вершина цинізму. Адже, коли нардепи ще не так давно проголосували за відстрочку введення закону до 1 січня 2017 року, саме вони найбільше кричали про ЗРАДУ.
Третій варіант - запустити систему вчасно, але в тестовому режимі. Наслідки? Не буду прикрашати ситуацію. Наслідки теж погані, але некритичні й на коротку перспективу. Уже перші дні й тижні роботи покажуть, чи перестороги Держспецзв'язку були виправдані, чи перебільшені або й фальсифіковані. Якщо так, то фірма розробник не матиме жодних аргументів на своє виправдання й муситиме виправити недоліки власним коштом чи за допомогою ПРООН, але не з Держбюджету. Відкривається можливість для процедури вдосконалення системи. Щодо негативу, то дійсно, запуск програми без сертифіката дасть можливість частині чиновників спробувати опротестувати діяльність системи чи відмовитися подавати свої декларації. Ну і що? В чому трагедія? За короткий термін система буде протестована на ділі й або доопрацьована, або сертифікат у частині захищеності від втручання буде наданий з чистим сумлінням. І тоді можливості позиватися вже точно не буде й доведеться декларації таки подавати. А тим, які через суд спробують опротестувати юридичні висновки щодо всього свого "нажитого непосильною працею" та його неспівпадіння з задекларованими доходами, слід нагадати, що ел.декларування - лише один з механізмів у роботі НАЗК. А ще ж є ГПУ, НАБУ, СБУ, ДПА (чи як там вона тепер називається) і ряд інших структур, які можуть і мусять проявити особливу цікавість до дерслужбовця, який чомусь дуже не хоче виводити на світло свої статки. Я розумію, що третій варіант, на який і пішла влада - теж проблемний. Адже, коли було зірвано основний план, всі аварійні виходи будуть гіршими, ніж центральний, парадний. Але він не катастрофічний і може бути доведений до планового розвитку за нетривалий час. А негативні наслідки від нього цілком можна нейтралізувати.
2. Отже, дика істерика УП/ЕП та її власників, спонсорів і кураторів змушує задуматися про реальні, а не вигадані причини. Я на відміну від цього видання і його фронтменів Лєщенка та Наєма, ніколи не займався викривальною журналістикою та не вмію лазити по чужих кишенях, перевіряючи, чиї гроші вони відпрацьовують. Тому можу лише поверхово робити оцінку, виходячи із загально відомих фактів. То ж зараз, коли закулісні ляльководи ще не засвітилися, дозволю собі висунути лише пару гіпотез. Наголошую - саме гіпотез, які можуть суперечити одна одній. Вірною може бути одночасно пару з них, якась одна або й ще інша, мною не передбачена.
Перше, що напрошується на думку - версія політична. Я сам колись був політиком, поварився в найбрудніших котлах цієї каші й такі мотиви мені більш зрозумілі, ніж економічні. Отже, УП фактично перетворюється на такий собі незадекларований орган масової інформації, контрпропаганди, а в ближчому майбутньому, імовірно, й пропаганди одного новенького й дуже амбіційного політичного проекту - оновленого Демальянсу. Саме до нього й причалила вся УПравдівся верхівка. Нова партія вже на старті зробила пару проколів: найстрімкіший розкол за всю історію (ще до офіційного виникнення партії), плутанина з ідеологією (проголосили себе лібералами, фактично тяжіючи до консервативного, а деколи навіть до популістсько-соціал-демократичного спектру) тощо. Але найхарактерніше те, що ці "нові обличчя" відразу ж ринулися конкурувати на одному полі з Ляшком і Тимошенко - голослівні звинувачення, шельмування опонентів, обливання помиями, чіткий вибір основної мішені в особі Президента. От тільки їм потрібно поспішати - на цьому електоральному полі вони зараз в фаворі, але старі популісти з Батьківщини, радикалів, Свободи й подібні їх скоро відтіснять на задвірки. Крім того, якщо владі вдасться виконати хоч частину обіцяного, то це популістське поле почне критично звужуватися. Тому всі популістські політсили, включно з реінкарнованим Демальянсом так рвуться до дострокових виборів і ведуть свою політику так, немов вони вже оголошені. Та кампанія, яку нова партія запустила через свій орган УП, якраз і відповідає принципам чорної агітації та технології: звинувачувати в будь-яких дійсних чи вигаданих зрадах, аби лише гучніше і страшніше (ну тут їм з Юлею й Олегом не тягатися), постійно "робити з мухи слона", обертати навіть явні досягнення на програші, а невеликі промахи на катастрофи, а ще діяти за принципом: "чим гірше, тим краще". Не отримає Україна кредитів МВФ під найнижчі відсотки, станеться хоча б технічний дефолт, послаблять санкції проти Росії, не нададуть українцям у цьому році візової лібералізації - мінус пару процентів у БПП й плюс частинка з них у копилочку Демальянсу й інших популістів. Ви ж зверніть увагу на цю вибірковість - за головою Держспецзв'язку стояла фракція Народного Фронту, про це ні слова, а зате б'ють персонально по Турчинову, який належить до владної вертикалі Президента й по самому Порошенкові, який і впливати напряму не може. Чому? Та елементарно - Народний Фронт зараз не виглядає гравцем (принаймні, на дострокові вибори, якщо б такі відбулися), а БПП - серйозний гравець, який має перспективу відновити свої попередні результати. Тож - нехай вся країна завалиться, аби нам щось на цьому здобути... Характерна з цього погляду й метода колективної анонімки, яку обрали ініціатори - щоб не засвітити ініціаторів дуже чітке політичне звернення до світових лідерів шифрується як загальноредакційна стаття (що всім скопом пару сотень осіб писали, чи, може, урни для голосування на підтримку ставили?). Така практика була відома ще в царській Росії, коли скаргу на поміщика підписували на тарілці - по кругу, щоб зачинщиків не виявили. Зараз УП влади ніби не боїться й дуже активно це демонструє. Але десь в глибині душі ж розуміли, що чинять підлість і саме люди можуть за це зненавидіти ініціаторів. Тому й не засвітили політичну свою еліту, а прикрилися редакційною анонімкою.

Loner

Well-Known Member
Ще одна версія, яку колись назвали б вельми конспірологічною, а сьогодні досвід довів, що нею точно не можна нехтувати - це російський слід. Те, що Росія навряд чи відважиться розпочати масштабну відкриту війну в Україні, а буде крім дестабілізації на Сході нарощувати деструктивні дії по всій країні й особливо в Києві, розуміють сьогодні ледь не всі. Чи можуть такі "чесні й чисті патріоти" стати свідомим або несвідомим інструментом російських провокацій? Ну Савченко ж змогла! А якщо додати, що ми маємо тут справу з партією російського олігарха Григоришина... Як закінчують життя, чи куди мусять втікати остаточно й безповоротно російські бізнесмени, які виявилися не на всі 100% лояльними Путіну, ніби всі знаємо. Розвивати цю тему не буду, Життя саме скоро дасть відповіді. Але те, що вже натворили "молоді патріоти" аж надто лягає в сферу лобістських зусиль РФівських агентів у ЄС. Залишилося ще хіба добавити вимогу паралельного зняття санкцій з Росії...
Ще є корупційно-економічні версії. Я в цій сфері не мастак, але не буду й їх відкидати. УП - проект дуже дорогий і затратний з непрозорою системою фінансування. До Григоришина там ще засвітилися й Фірташ з Льовочкіним і, кажуть, одіозний Медведчук... Зрештою, в УП під килимом пройшло чимало дивних змін. Чого лише варта заміна здавалося б вічної й непорушної співзасновниці видання (разом з Георгієм Гонгадзе) Олени Притули на нікому особливо не відому Севгіл Мусаєву (як схоже на те, що колись відбувалося, наприклад, на Інтері, після дивної смерті Плужникова й не тільки). Можливо й вибух автомобіля в центрі Києва теж міг бути пов'язаний з перерозподілом сфер впливу в медіа-сфері на вимогу нових незасвічених власників? Тому крім політичних мотивів можуть бути й відверто корупційні та кримінальні, або ж поєднання одних з іншими. Хто платить, може й музику замовляти. Думаю, що на цю тему незабаром появляться більш аргументовані публікації, а я не в свою парафію лізти не буду: "Знай швець шевство, а в кравецтво не мішайсь".
Є й дріб'язковіші версії. Життя підказує, що вони зазвичай менш імовірні, але все ж можуть виявитися реалістичними. Наприклад, фірма, яка розробляла софт для ел.декларування (а до неї висловлені закиди, які можуть мати певні наслідки) чи хтось, хто за нею стоїть, може бути дуже тісно пов'язаний з УП/ЕП, а далі спрацював комплекс "мавпи з гранатою". Просто не врахували дику руйнівну силу своєї заяви та її наслідків. Хотіли нанести болючий укол владі чи дріб'язково помститися, а воно як рвонуло... Трохи дивна версія, але емоції засліплюють очі. До речі, попередня стаття на цю тему на ЕП (дуже вже явно лобістська) ніби вимагала від влади певних дій в інтересах деякої сторони, а коли не спрацювало, смикнули за запал.
Зрештою, в багатьох політиків, журналістів, громадських активістів настає мить, коли ти втрачаєш зв'язок з реальністю і в тебе просто зносить дах від неадекватної самооцінки та віри в свою безпомилковість... Про це пише не голослівно, а з власного досвіду - сам пройшов і дорого б дав, щоб вернутися й багато що виправити...
3. Усе це версії того, що було. Але ще має значення й те, що має відбутися. Тут постараюся бути лаконічнішим, щоб не накаркати. Я б дуже хотів поділяти оптимізм Олег Пономарь , який цілком аргументовано пише, що це один із тупо роздутих скандалів, про який ми за місяць всі поголовно забудемо. Ну хто згадає чергову лайно-бомбу від того ж Лещенка, надіслану ним пару тижнів тому з королівського відпочинку в Ісландії. Я й сам уже не згадаю, який фейк він там гучно запускав... Мабуть Олег на половину правий. Ми дійсно забудемо, як і щотижня забуваємо фейкові страшилки, в тому числі й від УП. Шкода, що ми так само бездумно забуваємо й пробачаємо й фейкометачів... Тому на внутрішньополітичну ситуацію ця порція брехні особливо не вплине, як би цього не хотіли її автори.
Але є ще й зовнішній вимір. А там у нас достатньо багато "гарних друзів", готових всадити ніж у спину. Вже не має значення, чи автори брудної провокаційної антиукраїнської заяви надішлють її адресатам - органам Євросоюзу та урядам і парламентам країн-членів ЄС, а також керівництву МВФ та інших фінансових установ. Як не має значення і те, чи хтось там у ЄС відмоніторить цю філліпку, яка вийшла в період святая-святих всіх єврочиновників -літньої відпустки в якомусь виданні далекої й незрозумілої України. Їм, цим єврочиновникам і євродепутатам цю статтю з дуже вмілими підкресленнями й роз'ясненнями доставлять вчасно й за адресами. А як вміє працювати лобістська машина наших східних сусідів у європейській пресі та владних інституціях, ми мали змогу переконатися хоча б у Нідерландах. І вже в ЄС та МВФ будуть вирішувати: викинути цю дурість у смітник, чи розкрутити по повній. Нагадаю, в ЄС більшість рішень приймаються консенсусом. І там уже є пару держав, які дуже не хочуть ні в чому підтримувати Україну й українців і шукають аргументів для проштовхування своєї позиції. Як і в МВФ є лобісти ідеї, що нам не треба надавати фінансування, доки ми не розрахуємося з боргом Януковича. Вони теж шукають аргументів...
Усе, більше не накаркую...
4. Останній, більш моральний вимір. Проти кого ж ці "молоді патріоти й правдошукачі" спрямували удар свого звернення? Проти влади? Аж ніяк. Очевидно, що зрив безвізового процесу чи співпраці з МВФ, а там і там переговори й так ідуть складно, завдасть удару й особисто по іміджу Порошенка, й по всій владі. Але це втрати політичні. А от від невиконання цих міжнародних проектів найбільше втратимо саме ми з вами. У Президента й депутатів і так є безвізовий режим за дипломатичними паспортами. У випадку фінансових проблем через відсутність співпраці з МВФ саме ми, а не люди у владі втратимо останнє... І це вже явна підлість - щоб показати комусь там наверху "кузькіну мать" задля своїх дрібних цілей, нанести удар по гігантській кількості людей, які не мають жодного відношення до ваших порахуночків із владою.
І ще одне. Порівняйте два типи мислення. Американські політики, державні діячі та журналісти люблять приповідку: "Критика закінчується біля води". Америка з двох боків оточена океанами. Американець вдома може останніми словами крити свою владу. І повірте, там таки криють по повній. Але коли він їде або звертається за кордон, то: "Моя країна найкраща, весь світ мусить підтримати інтереси моєї країни й потреби її народу!" І є позиція всяких лєнок бандарєнок, єфремових і дрібнішої шушари, яка, хто відкрито, хто зашифровано, кричала: "Путін, прійді!" Так от, публічно, в міжнародній площині закликати світ відмовити в підтримці своїй державі - чим це відрізняється від "Путін, прійді"?

Loner

Well-Known Member

==================================================================

==============================================================
The Economist ‏@TheEconomist 5 ч.5 часов назад
Putin's man: Trump's campaign manager previously worked for the pro-Putin former government of Ukraine #econarchive

=========================================================

==================================================================
Светлана Самборска поширила світлину від Greg Davis.
4 год. ·
Хм.. Того, что депутаты идут под Прокуратуру требовать изменений в законодательство, им оказалось мало.
Они еще тему с пакетами сперли у запоребриков, думая, наверное, что это им их метрополия новую протестную моду демонстрирует.

Это ещё один факт показывающий, что Шабунины и ко все берут с России.
С пакетами на голове российские либералы вышли на протест против пакета Яровой.
====================================================================== ==
С начала суток незаконные вооруженные формирования 52 раза обстреляли позиции Вооруженных сил Украины, сообщает пресс-центр штаба АТО.

На Мариупольском направлении противник выпустил 60 снарядов из 122 мм артиллерии по Чермалыку, из орудий этого же калибра велся обстрел по Новоселовке и Марьинке. Артиллерийские установки калибра 152 мм НВФ применяли в Рыбинском. В Славном, Красногоровке и Лебединском, Чермалыке и Широкино противник вел минометный огонь. В Новогригорьевке и Марьинке применялись БМП, также на этом участке проявил себя снайпер.
На Донецком направлении в Авдеевке, Зайцевом, Майорске и Луганском противник обстреливал позиции ВСУ из минометов калибра 120 и 82 мм, гранатометов различных систем и пулеметов крупного калибра. Также, неспокойно было в Верхнеторецком, Камянке, Новоселовке Второй и Новгородском.
На Луганщине по позициям во Врубовке велся огонь из артиллерии калибром 122 мм. Различные типы гранатометов применялись боевиками по укреплениям в Станице Луганской, Новоалександровке и Попасной. В Попасной также применялась БМП. В Новоалександровке и Станице Луганской активизировалась снайперская пара НВФ.

Loner

Well-Known Member
Александр Гельфанд
14 год. ·

Vom Kriege, но не Карл Филипп Готтлиб фон Клаузевиц.

- Расскажи мне о войне.
- Что именно ты хочешь узнать?
- Ну, как оно всё будет, если что…
- Ааааа. Ну тогда слушай. В один прекрасный момент позвонит тебе Саня из «Б» класса. Спросит, не интересовался ли тобой военкомат. Ты ответишь, что нет. Он скажет, что его отправляют на сборы с какой-то ротой охраны. Ты пожмешь плечами и скажешь: «Бывает. Держись там, звони, если что».
А через неделю среди ночи позвонят в дверь. Ты откроешь и увидишь троих военных с оружием и участкового мусора, то есть, ну ты понял, полицейского. Они тебе вручат повестку и скажут, что ты должен идти. Прямо сейчас. И один из них будет прятать глаза. Это Саня. Ты оденешь спортивный костюм, чтобы было в чем ходить в самоход, возьмешь с собой рюкзак с барахлом, которое успеешь туда бросить и, попрощавшись с разбуженными детьми, выйдешь на лестничную клетку. Там уже будет стоять сосед с растерянным видом. Ну, этот мудак, который постоянно вечером музыку врубает на всю. Вы выйдете во двор, и там будет стоять автобус, из которого будут видны лица, знакомые и нет.
И твоя жизнь четко разделится на «до» и «после». Вы всегда будете говорить – «до войны», подразумевая – «до автобуса».
По приезду вас построят и объявят, что вы теперь – не просто сброд не пойми кого, а 518 отряд обороны, а это звучит гордо. И у вас есть командир – майор Апанасенко. Есть и замполит – старший лейтенант Кохановский. Правда, вы потом узнаете, что командир – бывший начальник ГСМ зенитно-ракетного полка, а замполит служил техником в авиации. Но это будет потом. У вас будет и взводный – очкарик с такими пентапризмами, которые до этого ты видел только в фотоаппарате «Зенит».
Вам выдадут оружие. И ты будешь завидовать Стасу с соседнего двора – ему достанется АК с двумя магазинами, а тебе всего лишь СКС. Командир, глядя на твой спортивный костюм, скажет – «А тебе всё равно магазины складывать некуда». А еще вам еще выдадут гранаты, РГ-42, ты такие в фильмах про войну видел. Бутылки с зажигательной смесью вы будете делать сами, но это будет потом.
- А когда нам форму и снаряжение выдадут?
- Форму, говоришь? Вам выдадут синие такие повязки с буквами «ЗГО». А больше не будет ничего. Бронежилетов – потому что не хватило, фляг, шлемов, лопаток – потому что не успели подвезти, а всего остального - просто не положено. Ты будешь, конечно, выглядеть глупо в своем «Адидасе» с синей повязкой, но к этому все быстро привыкнут. А в форме будут офицеры и некоторые твои товарищи – солдаты и сержанты. В своей. Кто успел купить до автобуса или осталась из армии.
Вы сядете в «Богдан», который еще вчера был маршруткой. Его мобилизовали вместе с водилой –Игорехой, который вечно лузгает семечки. Официально его должность называется – «водитель-радиотелефонист», но его познаниями в пентодах и азбуке Морзе никто интересоваться не будет, потому что Р-158, которую вам выдадут на взвод, будет с подохшими батареями. Весь ваш отряд, в таких «Богданах» и на грузовиках уедет на фронт. По дороге вы увидите разбомбленную колонну с ЗИС-3, это противотанковые пушки такие, которые ты видел на входе в Музей Великой Отечественной. А замполит вам скажет, что это была противотанковая батарея, которая поддерживала ваш отряд. Теперь в плане противотанковой обороны надежда была только на десяток РПГ-7 и два древних противотанковых ружья ПТРД, которые вручили самым здоровым. И здесь ты с благодарностью вспомнил родителей, которые наделили тебя столь скромными ростом и телосложением. По дороге по радио вы узнаете, что Харьковскую и Сумскую область уже захватили. Там пацаны даже оружие не успели получить. И вы будете все дружно радоваться, что живете хоть немного западнее.
Фронтом окажется село, рядом с которым нужно будет занять оборону. Вы пойдете со взводным очкариком просить у жителей лопаты, и все будут рассказывать, что лопат нет, пока не вмешается дядя Гоша, ну тот, со второго подъезда, с тремя ходками. Офицеры не будут знать толком, что делать. Потому что никого из общевойсковиков среди них не будет. И связи не будет. Только по мобильнику, пока еще будет работать мобильная связь. Да и то – не так, как в городе. Майор отошел на пару метров – и все, связи нет. После будете копать окопы, нет, будете копать ямы и думать, что это окопы. Жажда будет донимать вас, а ближайший колодец – в четырех километрах, да и воду набрать не во что, а с горючкой в маршрутке напряг. Препод из КПИ скажет, что он был на военных курсах и начнет учить вас мудрёным тактическим перестроениям, но вы его пошлете на хер. Вовик-сисадмин, который тебе проводил инет в квартиру и испоганил плинтус, будет вас учить такмеду, но ты все равно мало что запомнишь. А ночью пойдет дождь и будет заливать вас в окопах. А когда вы, наконец, под деревом разведете костер, чтобы согреться – прибежит замполит и вставит пистон вашему взводному, потому что – маскировка. Утром ты с температурой пойдешь в одну из маршруток с гордым названием «медпункт», чтобы педиатр твоего ребенка, с которой ты всегда мечтал замутить (ты помнишь этот четвертый размер?), дала тебе таблетку аспирина, потому что больше ничего нет. А потом тебе позвонит жена и расскажет, что у ребенка тоже температура, а врача нет и, возможно, будет аж завтра, потому что половину детской поликлиники мобилизовали.
Вы будете есть то, что каждый захватил с собой. А потом пойдете убеждать местных, что нужно делиться. Седой капитан 3 ранга, подводник, командир соседнего взвода, организует пристрелку оружия. И тогда ты с гордостью узнаешь, что в твоем отделении лишь твой СКС обладает хоть какой-то кучностью, а остальные стволы убиты в говно. Он же порекомедует вам сделать ваши ямы-окопы парными, и потом вы с благодарностью будете вспоминать этот совет. Потому что оказаться один на один с тем адом, который будет здесь вечером, выдержит не каждый. И вы будете копать, выбиваясь из сил, соединяя ваши окопы неким подобием траншеи. Из пулеметов вам на отряд дадут пять Максимов, с которыми никто не будет знать, что делать. Если бы не Серега – реконструктор из третьего взвода. Этот типоша в немецкой форме сразу получил погоняло «Фашист». И все равно рабочими окажутся лишь четыре пулемета.
А вечером на вас полезут они. Тоже смешные, в форме из Советского Союза. Потому что вежливые зеленые в «Ратниках» сточились на наших кадровых бригадах. Но тебе будет не до смеха. Они все будут стрелять в тебя, а ты будешь стрелять в них. Тебе даже будет казаться, что ты в кого-то попал. Колонна танков будет остановлена фугасом, который слепил из говна и палок маленький старлей-сапер – командир седьмого взвода. И вы будете добивать остальные два из РПГ и кидать в них бутылки. А гранату свою в группу героев из советских фильмов ты бросишь, забыв выдернуть из нее кольцо. Жалко, конечно, но что поделаешь. Ты будешь накладывать жгут на бедро Витьки из автомойки, но он два раза лопнет. Пока ты будешь делать закрутку, он умрет от потери крови. Прямо у тебя на руках. И ты будешь стрелять в того вчерашнего школьника и кричать: «За Витьку!», хотя два дня назад Витька тебе был абсолютно незнаком. А после того, как школьник упадет в агонии, ты будешь чувствовать возбуждение. И поймешь, что ты уже не такой, как был раньше.
После первого боя вас останется немного, но зато разживетесь трофеями. У тебя появится плащ-палатка, фляга, МПЛ, СШ-68 – все только немного б/у. Даже почти нет пятен крови предыдущего владельца. Вы будете пить коньяк, который нашли в вещах очкарика-взводного – он ему уже точно не понадобится, и сельский самогон. Да, самогон ты сможешь добыть сам. Дядя Гоша тебе будет уже для этого не нужен. А Валик, похожий на пидора паренек с зализанной прической, который на твоих глазах с остервенением тыкал штыком своего СКСа тело здорового детины, после первой бутыли самогона будет плакать навзрыд. А вы его будете утешать, не видя ничего в этом зазорного.
Это будет ваш первый бой, будут и другие. Потому что никого, кроме вас, не будет. И когда ты это поймешь, ты, возможно, сделаешь правильный шаг. А может и нет.

Loner

Well-Known Member
Крымские "диверсанты". Что стало понятно неделю спустя

"Страна" собрала информацию о всех украинцев, которых в России обвинили в подготовке теракта на полуострове

-==================================================================
Біля Авдіївки у середу загинуло двоє українських військових, – нардеп

Прес-центр штабу АТО повідомив про значне зростання обстрілів з боку бойовиків
Народний депутат Євген Дейдей стверджує, що терористи знову розпочали обстріл Авдіївки Донецької області.
За його словами, двоє українських воїни загинули, ще четверо отримали поранення.

Прес-центр штабу АТО
1 год. ·
Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00
17 серпня 2016 року:
Незважаючи на Мінські домовленості про суворе дотримання режиму припинення вогню, російські окупанти нарощують кількість обстрілів позицій сил АТО. Упродовж сьогоднішнього дня зафіксовано 45 обстрілів українських опорних пунктів, з них 5 з важкої артилерії.
На Маріупольському напрямку ще до світанку ворог вів потужні обстріли з артилерії калібру 152 мм по позиціях в Сіонітному, з установок калібром 122 мм відкривав вогонь по Мар’їнці. 80 смертоносних снарядів випустив противник в бік наших укріплень. Під ворожі обстріли з мінометів потрапили оборонці Красногорівки, Водяного, Мар’їнки та Талаківки. Під Широкиним противник застосував БТР, а поруч Чермалика та Новогнатівки - гранатомети. У Мар’їнці відкривав вогонь снайпер.
На Донецькому напрямку доба почалась з мінометних обстрілів наших позицій в Авдіївці, Новоселівці другій, Луганському та Кам’янці, Пісках та Семігір’ї. По укріпленнях у Пісках ворог до того ж застосував артилерійські установки 122 калібру. Вже у світлий час доби обстріли на цьому напрямку тривали у Зайцевому, Новоселівці другій, Новгородському, Верхньоторецькому та Авдіївці.
На Луганщині важку артилерію калібру 122 мм супротивник застосував по Новоалександрівці та Попасній. Вогонь з мінометів та гранатометів ворог неодноразово відкривав по укріпленнях у Попасній. По позиціях у Новоолександрівці, Золотому, Станиці Луганській та Кримському вівся здебільшого гранатометний вогонь.
===========================================================
Петро Порошенко
3 год. ·
Посилення міжнародної присутності на Донбасі, розширення поля діяльності місії ОБСЄ, в тому числі на території Криму, та розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі - ці теми були серед головних під час телефонної розмови з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.
Після останніх подій в Криму не має бути жодних ілюзій щодо намірів Російської Федерації. Санкції та їх посилення – це дієвий механізм впливу!
=================================================================
По шахтам - огонь! Новая тактика оккупантов Донбасса

Волонтер, воевавший в зоне проведения АТО, руководитель благотворительного фонда "Мир и Ко" Мирослав Гай поделился информацией про обстрелы украинских шахт оккупантами Донбасса.
Вот, что пишет Мирослав:
"Уже несколько дней, боевики, позиции которых находятся в Любовке, ведут артиллерийский обстрел железнодорожной ветки шахт "Южнодонбасская – 1" и "Южнодонбасская – 3" (расположены в Угледаре Донецкой области — прим. ред.). Стреляют, к счастью не очень прицельно и железнодорожное полотно пока не повреждено. Но 14 августа боевики обстреляли уже движущийся состав с углём!
До этого времени никто не позволял себе стрелять по действующим шахтам. Существовало понимание, что шахтёры, которые каждый день спускаются в забой, и так подвергают свою жизнь опасности. Но видимо у боевиков дела идут совсем из рук вон плохо, раз они перешли на открытое уничтожение украинских шахт.
Дело в том, что "Южнодонбасская – 1" и "Южнодонбасская – 3" одни из перспективных шахт, робота которых практически выходит на нулевую рентабельность, то есть вложения равны выручке.
Например, шахта "Южнодонбасская – 3" по сравнению с периодом январь-июнь 2015 года с периодом январь-июнь 2016 увеличила выработку на 17,5%. Вроде бы не много, но это в любом случае позитивный показатель.
В свою очередь, восстановление угольной промышленности на подконтрольных Украине шахтах совсем не на руку главарям "ЛДНР". Украина – сильный конкурент в угольной промышленности. Если раньше можно было спекулировать угольным вопросом, то теперь это становиться достаточно сложно. Соответственно, "ЛДНР" начинают терять прибыль от торговли углём – одним их самых главных самостоятельных источников доходов псевдореспублик.
Стрельба артиллерией по работающим шахтам это просто аморально, но когда алкашей из ОРДЛО волновала мораль? Сколько предприятий уже вывезли в РФ или распилили на метал, так что бомбить украинские шахты, это вообще мелочи. Война всё спишет".

Зверху