ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member

Росія прорахувалася у вимогах до вантажоперевезень для польської сторони і не врахувала можливості блокади в Україні.
Про це в коментарі Укрінформу зазначив колишній міністр економіки Польщі, голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота.
“Думаю, російська сторона переоцінила власні можливості у переговорах з Варшавою. Ситуація з Україною довела російській стороні, що вона не примусить Варшаву погодитися на її пропозицію щодо вантажоперевезень і не може розраховувати на обхід Польщі через територію України”, - зазначив Пєхота.
За його словами, в умовах блокади для російських вантважоперевізників через територію Польщі та України Росія змушена буде шукати компроміс. “У цій ситуації не виключена навіть тристороння польсько-російсько-українська угода”, - зауважив екс-міністр економіки Польщі.
У понеділок заступник міністра інфраструктури Польщі Єжи Шміт повідомив, що Москва наразі не декларує готовність змінити умови для проїзду польських вантажоперевізників по території РФ.
Нагадаємо, до опівночі 15 лютого польські вантажоперевізники можуть без штрафів їздити по території Росії, а росіяни, відповідно, по території Польщі. Відзавтра польські водії хур можуть заплатити в Росії штраф у розмірі близько мільйона рублів. Це стало наслідком провалу переговорів між польською і російською сторонами щодо квоти на вантажоперевезення для поляків через територію РФ на 2016 рік.
На початку місяця в Міністерстві інфраструктури Польщі на рівні експертів, а згодом і заступників відповідних міністерств, кілька днів безрезультатно тривали переговори щодо встановлення на 2016 рік квот на вантажоперевезення для поляків по території Росії.
У грудні Москва видала додаткові розпорядження до міжурядової угоди між Польщею і Росією з 1996 року, яка визначає умови автомобільних вантажоперевезень між обома країнами. Зокрема, російська сторона змінила положення щодо перевезення в інтересах третіх сторін, тобто наклала обмеження на перевезення товарів, які виробляються в Польщі закордонними фірмами. У Польщі не погодилися з обмеженнями, наголошуючи, що таким чином у Росії хочуть витіснити 70% польських вантажоперевізників. У свою чергу, росіяни наголошували, що поляки ведуть переговори у формі ультиматумів і свідомо затягують переговори.
Побоюючись штрафів на території Польщі російські водії хур почали оминати територію РП через Україну. Однак в Україні, починаючи від Закарпатської області і розповсюджуючись далі на всі прикордонні області заходу України, на минулому тижні розпочалося громадянське блокування транзиту російських товарів через українську територію.

Loner

Well-Known Member

В районі проведення АТО проросійські бандформування не припиняють обстрілювати опорні пункти українських Збройних Сил.
Про це повідомляє АТО.
Ворог дедалі збільшує кількість обстрілів з застосуванням мінометів.
«Неподалік Комінтернового бойовики вели прицільний вогонь по наших позиціях з мінометів калібру 82 та 120 мм. Також мінометному обстрілу піддалися українські укріплення в Гнутовому, Красногорівці та Зайцевому», - пише прес-служба.
З гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти відкривали вогонь по наших опорних пунктах в Миколаївці, Новгородському, Пісках та Мар’їнці.
Неспокійно було в Авдіївці, де ворог обстріляв українські позиції зі стрілецької зброї.
Загалом, з початку доби терористи 29 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Loner

Well-Known Member

Голова Закарпатської облдержадміністрації Генадій Москаль здивований тим, що Закарпаття так важко прощається з комуністичною символікою.
Про це він заявив на своїй сторінці у .
«Мене дивує, що Закарпаття, яке знаходиться найближче до Європи, і на яке радянська влада прийшла в останню чергу, так важко прощається з комуністичною символікою. Купа вулиць, провулків, площ і скверів Леніна, Фрунзе, Крупської, Будьонного... До 22 листопада минулого року всі ці назви мали бути перейменовані рішеннями сесій міських, селищних і сільських рад. Не перейменували майже нічого. До 22 лютого прокомуністичні назви мають бути змінені розпорядженнями мерів міст, сільських і селищних голів. Так вказано в законі про декомунізацію. Час спливає, залишився тиждень, а вулиці майже не перейменовують. І далі купа Дзержинських, Кірових, Комсомольських, Радянських, Свердлових, Фрунзе і ще біс знає кого», - написав Москаль.
За його словами, мери і сільські голови масово саботують виконання закону. Після 22 лютого повноваження з перейменування вулиць переходять до голови облдержадміністрації.
"Попереджаю, що я церемонитися ні з ким не буду. Деяким «прокомуністичним» вулицям буде повернуто історичні назви, деякі моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв", - пообіцяв губернатор і додав, що проведе декомунізацію Закарпаття в дуже стислі терміни.
"Людям, які отримають адреси з новими оригінальними назвами, або доведеться змиритися з ними, або ініціювати сесії місцевих рад і перейменовувати вулиці по-нормальному", - зазначив Москаль.

Loner

Well-Known Member

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я визнав роботу Міністерства охорони здоров'я у 2015 році незадовільною.
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну пропозицію вніс після заслуховування звіту міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі народний депутат Ігор Шурма.
«Я вважаю, що за цей рік робота МОЗ є незадовільною. Ми заслухали звіт міністра охорони здоров'я: теорія - 4, практика - 2»,- сказав Шурма.
За відповідне рішення проголосували 4 народні депутати з 7 присутніх на засіданні: Ольга Богомолець, Тетяна Бахтєєва, Олег Мусій та Ігор Шурма.
Коментуючи після закінчення засідання оцінку його роботи комітетом, міністр охорони здоров'я Квіташвілі зазначив, що з огляду на відсутність підтримки профільного комітету, міністерство зробило максимум.
«Міністерству потрібна підтримка комітету, незалежно від того, я буду міністром чи хтось інший»,- сказав Квіташвілі.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо його прогнозу по завтрашньому голосуванню у парламенті після звіту уряду, міністр зазначив, що «не знає, що буде завтра, але не думає, що буде тотальна відставка уряду».

Loner

Well-Known Member

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що має чимало критичних зауважень до окремих міністрів, але ще подумає, чи підписуватиметься за проект постанови про відставку всього уряду.
Про це він зазначив під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"На даний момент я не підписав, але хочу сказати, що у мене є багато питань до окремих міністрів в уряді, тому моя оцінка достатньо критична... Я подивлюся", - відповів спікер на запитання, чи підпише він проект постанови про відставку КМУ.
Водночас Гройсман розповів, що наразі підписні листи до проекту постанови про висловлення недовіри уряду, яку мають підписати щонайменше150 нардепів для винесення питання в сесійну залу, взяли народні депутати з фракції "Самопоміч".

shpackovskiy

Well-Known Member
Судя по последнему предложению ты паскуда,так и ждешь обострения конфликта,лишь бы тебе по больше задонатили скотина!
Можно поднять 2- су 25 которых там ни кто не ждет и разь....ть колонну нах, Или по второму сценарию как в Афгане ,да только нахер ни кому это не нужно,я не прав?

Зверху