ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Медведев назвал блокаду Крыма геноцидом
Это совершенно хамская, абсолютно "отмороженная" позиция

You must be registered for see images

Премьер-министр России Дмитрий Медведев назвал прекращение поставок электричества в Крым геноцидом, сообщает Корреспондент.net.

"Что бы там ни говорили украинские правители, то, что произошло со светом, иначе как геноцид не назвать. Это совершенно хамская, абсолютно "отмороженная", как говорят в народе позиция", - заявил Медведев.
Крым остался без украинского электричества 22 ноября, когда неизвестными были подорваны опоры ЛЭП в Херсонской области. Полуостров несколько часов был без электричества, после чего электроснабжение было частично восстановлено за счет дизельных генераторов.
8 декабря в Укрэнерго сообщили, что по состоянию на 8.00 вторника Крым получает электроэнергию по линии Каховская-Титан.
7 декабря глава Крыма Сергей Аксенов заявил, что Крым не будет принимать электроэнергию из Украины в случае возобновления поставок.
 

Loner

Well-Known Member


Виробники і продавці продовольства попередили уряд РФ про значне зростання цін через запровадження системи «Платон».
Про це повідомляє газета , що має копію листа Об'єднання виробників продовольства та роздрібної торгівлі прем'єр-міністру Дмитру Медведєву.
Найбільші галузеві асоціації попередили прем'єра Дмитра Медведєва про ймовірність значного зростання цін напередодні Нового року, особливо на соціально значимі товари. В якості альтернативи «Платону» учасники ринку пропонують підняти паливний акциз. Також вони попросили встановити тестовий режим роботи «Платона» з нульовим розміром плати за проїзд фур.
У листі, зокрема, йдеться, що користувачі продовжують фіксувати технічні збої у роботі «Платона». До цього додається нестача обладнання, що дозволяє автоматично стягувати плату за проїзд. Все це призводить до недопостачання в роздріб окремих видів товарів.
Сукупність наведених факторів, пише «Коммерсант», призводить до зростання собівартості товарів, що згодом виллється у підвищення оптових і роздрібних цін напередодні новорічної активізації споживачів. «Брак пропозиції призвів до зростання тарифів на перевезення на 20-30%, а в окремих регіонах країни — до 100%»,— йдеться в листі.
Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 9 грудня в ході розмови з журналістами п'яти каналів заявив, що не вбачає проблем із роботою «Платона». Плата за проїзд вантажівок федеральними трасами була запроваджена в РФ з 15 листопада. Оплата проводиться через систему «Платон» («плата за тонни»). Це викликало масові акції протесту далекобійників, які пройшли в багатьох регіонах Росії. Учасники акцій протесту висловлювали невдоволення як самою ідеєю стягування плати за проїзд трасами, так і роботою системи «Платон».
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


Біля шахти «Алмазна» у м.Добропіллі на Донеччині місцевий мешканець викрав з вантажного вагона майже 4 тонни вугілля, плануючи забрати його собі.
Про це повідомляє прес-служба України в Донецькій області..
«На станції Лунна Донецької залізниці, розташованій в районі шахти «Алмазна» міста Добропілля, 27-річний місцевий житель викрав з вантажного вагона майже 4 тонни вугілля. Скористатися викраденим йому завадили правоохоронці, які затримали зловмисника «на гарячому», - йдеться у повідомленні.
Як зазначили в поліції, під час стоянки потягу чоловік вліз до вагона і почав скидати вугілля на землю. Коли ж потяг рушив, зловмисник зіскочив і почав збирати «здобич». У цей момент його й було затримано.
За словами зловмисника, вугіллям він хотів запастись для опалення житла взимку.
Наразі крадене вилучено, а спритному «вантажнику» загрожує до 3 років позбавлення волі за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
 

Loner

Well-Known Member


За минулу ніч противник кілька разів обстріляв Широкине, в тому числі - зі 122-мм артилерійських систем, заборонених Мінськими домовленостями.
Про це повідомляє у прес-центр АТО.
"На Маріупольському напрямку під вогнем кілька разів опинилося Широкине. Звечора кремлівські найманці били із гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та 82-мм мінометів, а після опівночі – двічі зі 122-мм артилерійських систем" - йдеться у повідомленні.
 

Loner

Well-Known Member


На підступах до Маріуполя українські військові відбили атаку диверсантів.
Про це повідомляє у прес-центр АТО.
"Поблизу селища Новгородське, що на підступах до Маріуполя, відбулось нетривале бойове зіткнення із загарбників, в результаті якого ворог відступив", - йдеться у повідомленні.
 

Loner

Well-Known Member


Впродовж минулої ночі бойовики російсько-терористичних військ понад 30 разів порушили умови припинення вогню на Донбасі.
Про це повідомляє у прес-центр АТО.
"Вчора ввечері бандити неодноразово відкривали вогонь із крупнокаліберних кулеметів, гранатометів й стрілецької зброї по Пісках, Новгородському й Опитному, що на Донецькому напрямку", - йдеться у повідомленні.
З цих самих видів озброєння, а також зенітних установок, танків, 82- та 120-мм мінометів неодноразово гатили по Красногорівці. А по південній околиці населеного пункту Курахівка ворог вдарив із реактивних систем залпового вогню.
Луганське обстріляно із гранатометів та озброєння БМП.
Активізувалися бандити й на Луганщині. Обстріли позицій українських військ із 82-мм мінометів зафіксовані поблизу Трьохізбенки, з гранатометів – на околицях Щастя й селища Жовте.
 

Loner

Well-Known Member


США постачають в Україну нове спорядження та обладнання, а надходження військового «секонд-хенду» могло статися через терміновість здійснення поставок.
Про це заявив командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, повідомляє .
«США нещодавно, в листопаді, доставили в Україну два радари Q-36 Firefinder, на додаток до іншого обладнання, яке поставляється, наприклад, легкі радари для виявлення мінометних обстрілів, бронежилети і медичне обладнання», - сказав Ходжес.
Відповідаючи на запитання про те, що частина американського військового спорядження та обладнання, переданого Україні, могла бути старою, він відповів, що «можливо, то спорядження та обладнання, яке в терміновому порядку було доставлено, було не новим».
«Я цього не знаю», - додав Ходжес та вказав, що поставки в Україну складає «нове та практичне нове» військове спорядження та обладнання.
Раніше ЗМІ повідомляли, що частина техніки, отримана Україною від США, . Пізніше .
 

Loner

Well-Known Member


У Донецькій області звільненого міліціонера-зрадника, підозрюваного у співпраці з терористами, «співчуваючі судді» відновлюють на посаді і відшкодовують йому 172 тис. грн.
Про це повідомляє на своїй сторінці у начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.
«У серпні 2014 року один з колишніх керівників Дружківського МВ підполковник міліції, був звільнений за дискредитацію. Він підозрювався у співпраці з терористами. У липні 2014 року допомагав коменданту «народного ополчення Донбасу» незаконно вилучати рушниці у місцевих власників зброї для подальшого озброєння «ополченців» фейкової «ДНР». Звільнений звернувся у Запорізький окружний адміністративний суд з вимогою скасувати накази МВС, поновити його на посаді та відшкодувати середнє грошове забезпечення за час вимушеного прогулу (92 тисячі гривень)», - написав начальник обласної поліції.
Він констатував, що в той же час після звільнення цей міліціонер-зрадник скористався правом піти на «заслужений» відпочинок і оформив пенсію.
«Поки тривав судовий процес, «незаконнозвільнений» встиг отримати близько 80 тисяч гривень пенсійних виплат. Співчуваючі судді приймають рішення поновити його на посаді і виносять рішення компенсувати йому в повному обсязі грошове забезпечення за час вимушеного прогулу. Разом суддівська гуманність коштувала платникам податків 172 тисячі гривень», - написав Аброськін.
Він зазначив, що в листопаді Міністерство внутрішніх справ України через Запорізький окружний адміністративний суд звернулося до Дніпропетровського апеляційного суду з апеляційною скаргою.
«Подібні суддівські рішення краще всього пояснює Марк Твен «Чому ваші судді не вішають вбивць? Тому що бояться, як би приятелі засудженого не пустили їм кулю в спину, - та так воно і буває. Ось чому вони завжди виправдовують вбивцю», - іронічно зауважив Аброськін.
 

Loner

Well-Known Member


Волинські правоохоронці виявили 15 нелегальних копанок бурштину в Любешівському районі Волинської області.
Про це в в Секторі комунікації ГУ НП у Волинській області.
«До чергової частини Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території Ветлівської сільської ради здійснюється незаконний видобуток бурштину. Невідомі особи шляхом гідророзмиву грунту займались видобуванням бурштину-сирцю», - йдеться в повідомленні.
Під час огляду місця події було встановлено, що копачі бурштину встигли облаштувати 15 копанок. Спільними заходами слідчо-оперативної групи Любешівського відділення поліції та працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» виявлено та вилучено мотопомпу з рукавами.
Нині працівники поліції встановлюють осіб, причетних до цієї події.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони та використання надр). Проводиться досудове слідство. Старателям загрожує покарання - від штрафу до трьох років позбавлення волі.
 
Зверху