ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Вечір середи російсько-терористичні найманці розпочали з обстрілів позицій українських військових на Луганському напрямку поблизу Трьохізбенки із 82-міліметрових мінометів.
Про це повідомляє у прес-центр АТО.
"На Донецькому напрямку терористи вели неприцільний вогонь із гранатометів та стрілецької зброї по Пісках, Авдіївці та Троїцькому. А поблизу Маріуполя – провокаційний вогонь по наших позиціях в районі Богданівки. В районі Горлівки, на території, підконтрольній , весь ранок чути гучні вибухи", - йдеться у повідомленні.
У Сватовому військові сапери продовжують щодня усувати наслідки катастрофи. За вчорашній день очищено близько гектара території та знищено 3418 вибухонебезпечних предметів.
 

Loner

Well-Known Member

Воєнізовані формування іракських курдів Пешмерга почали операцію по звільненню від бойовиків ІДІЛ міста Синджар, який розташований на північно-аході Іраку.
Про це CNN з посиланням на регіональну раду безпеки Курдистану.
"В операції по звільненню Синджара будуть задіяні 7500 бійців Першмега, які з трьох сторін оточать місто, встановлять контроль над стратегічними маршрутами постачання ІД і створять значну буферну зону для захисту мирного населення від артилерійського вогню", - йдеться в заяві Регіональної ради безпеки Курдистану.
Наступ курдів буде проходити за підтримки авіації міжнародної коаліції.
 

Loner

Well-Known Member

Сполучені Штати та сили міжнародної коаліції, які проводять операції проти ІДІЛ на території Сирії та Іраку, за минулу добу нанесли 28 авіаударів по позиціях терористів, знищивши пункти управління, живу силу й техніку противника.
Про це йдеться в повідомленні, поширеному в середу Пентагоном, передає власний кореспондент Укрінформу.
"США та військові сили міжнародної коаліції продовжили атаки на терористів Ісламської Держави Іраку та Леванту на території Сирії та Іраку", - зазначається в документі.
Зокрема, повідомляється про 11 ударів авіації в Сирії, під час яких були уражені тактичні підрозділи ІДІЛ. Як уточнили у військовому відомстві, йдеться про знищення живої сили, автомобілів і спеціальної техніки в районах населених пунктів Аль-Хасака, Аль-Хоул, Дейр аз-Заур, Мареа та Пальміра.
В Іраку коаліція провела 17 авіарейдів на запит іракського уряду. У них були задіяні бомбардувальники, винищувачі та безпілотні літальні апарати. Удари наносились у районі населених пунктів Кісік, Мосул, Рамаді, Синджар. Повідомляється, зокрема, про знищення бойових позицій "Ісламської держави", пунктів управління, вогневих точок, зенітних установок, іншої техніки та окремих штабних будівель.
Удари проводилися в рамках операції "Inherent Resolve" спрямованої на знищення терористичних угруповань ІДІЛ та ліквідації загрози, яку вони представляють для Іраку, Сирії, регіону, а також широкого міжнародного співтовариства.
"Ураження цілей "Ісламської держави" в Сирії та Іраку додатково обмежує здатність терористичних угруповань чинити терор та проводити свої операції", - зазначається в повідомленні Пентагону.
 

Loner

Well-Known Member

Понад 90 вибухів зафіксувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на околиці Донецька.
Про це йдеться у за 10 листопада.
"СММ зафіксувала понад 90 вибухів і спалахів вогню стрілецької зброї на околиці Донецька, у тому числі 82-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.
При цьому Місія відзначає отримання письмових повідомлень від Збройних сил України і "ДНР" про закінчення відводу мінометів від лінії розмежування.
Нагадаємо: раніше прес-центр АТО повідомив, що бойовики
 

Loner

Well-Known Member


Президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що він помститься за кров семи цивільних представників нацменшини - хазарейців - яких знайшли вбитими в південній провінції Забул.
Про це повідомляє .
"За словами Гані, уряд завдасть удару по "Ісламській державі", "Талібану" або інших терористичних групах, відповідальних за вбивство", - йдеться у повідомленні.
 

Loner

Well-Known Member


Лідер американської рок-групи Limp Bizkit Фред Дерст під час концерту у Воронежі (Росія) розгорнув на сцені плакат з написом «Крим = Росія. Welcome».
Про це Комсомольская Правда.
«Концерт відбувся 10 листопада в рамках антикризового туру «Гроші - відстій!». Дерст розгорнув на сцені плакат з написом «Крим = Росія. Welcome», який йому передали шанувальники з залу. Музикант виступав у реглані з написом RUSSIA на грудях. Також під час концерту Дерст запросив на сцену свою дружину Ксенію, яка родом з Криму», - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо: Дерст відомий своїми нещодавніми заявами про любов до Росії та переїзд до Криму. Там, за його словами, він хоче прийняти громадянство РФ і знімати серіали та фільми.
 

Loner

Well-Known Member


Серед випускників КНЕУ 2000 студент Бляхер-Береза Борислав Юхимович не значиться і диплом серії ЛТ ВЕ №503758 йому не видавався.
Про це йдеться у відповіді ректора КНЕУ на запит ГПУ, опублікованій в юристом Климом Братковським.
У документі ректор університету Анатолій Павленко спростовує видачу диплома КНЕУ народному депутату, кандидату в мери Києва Бориславу Березі.
 

Loner

Well-Known Member


Після атаки диверсійно-розвідувальної групи бойовиків на позиції сил АТО, що сталася на південному заході від Калинівки Донецької області, були знайдені речі, які належали громадянину РФ.
Про це прес-служба Генерального штабу України.
"Напередодні диверсійно-розвідувальна група противника чисельністю до 20 осіб намагалась проникнути вглиб території, що знаходиться під контролем сил АТО. Внаслідок бойового зіткнення з українськими військовослужбовцями, що сталось південно-західніше Калинівки, що на Донеччині, бойовики були вимушені відступити, згодом атакували наші позиції з флангів. Ця атака так само захлинулась, бойовики, забравши поранених та вбитих, відступили", - сказано в повідомленні.
Згідно з повідомленням, на місці сутички українські військовослужбовці знайшли речові докази, які в черговий раз підтверджують, що в складі диверсійно-розвідувальних груп противника знаходяться російські громадяни: видану на території Росії картку на ім'я Володимира Горностаєва, записаний на клаптику паперу як "Мама" номер телефону з кодом, який використовується оператором МегаФон в Чукотському автономному окрузі та виготовлені в Санкт-Петербурзі бронеплиты бронежилета.
Речі належали одному з вбитих бойовиків.

 

Loner

Well-Known Member
В.В. Путину на заметку: США отправляют в Польшу 600 единиц тяжелой военной техники
В Восточную Европу США направят более тысячи единиц тяжелой военной техники. На базах в Польше будут расположены около 600 единиц вооружения.

You must be registered for see images


Об этом сообщил вовремя своего визита в Варшаву командующий силами США в Европе генерал Бен Ходжес. По его словам, другая половина вооружения будет расположена в Венгрии, Румынии и странах Балтии, - передает joinfo.ua, ссылаясь на ZN.UA.
Среди 1200 единиц техники, которую направят Соединенные Штаты, будет артиллерийское орудие, 240 танков и боевые машины пехоты.
Как сообщалось, в Брюсселе 8 октября США и Польша подписали соглашение, которое определяет размещение складов американской военной техники на территории Польши. Данное соглашение было подписано в результате переговоров между американским и польским правительствами.
Польша предоставила объекты, которые принадлежат Центру обучения сухопутных войск в Дравско-Поморском, Авиационной базе в Ласке, Цеханове и Хощно, военным комплексам в Сквежине.
По словам главы оборонного ведомства Польши Томаша Семоняка, в середине следующего года в стране появятся склады тяжелого вооружения армии США.
Как сообщал joinfo.ua, ранее стало известно о том, что свое присутствие в регионе.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Президент Порошенко заявляет, что никогда не обещал продать "5 канал"
Президент Украины Петр Порошенко никогда не обещал продать принадлежащий ему «5 канал». По словам главы государства, этот телеканал является одним из самых свободных СМИ.

You must be registered for see images


Об этом президент Порошенко заявил в интервью Deutsche Welle. Он отметил, что принадлежащий ему «5 канал» никогда продавать не обещал: «Если вы посмотрите 5 канал, то он один из тех, кто больше всего критикует, и один из самых свободных. Там журналисты с репутацией», — передает Joinfo.ua со ссылкой на иноСМИ.
По его словам, стандарты журналистов на указанном телеканале не вызывают критики, подчеркнув, что он является гарантом свободы прессы, а отношения между ним и представителями СМИ всегда прозрачные.
Президент Порошенко также отметил, что является единственным главой Украины, который передал свои активы независимому трастовому фону. «Когда страна в состоянии войны, никто не хочет покупать бизнес, вот так разделить бизнес и политику», — добавил он.
 
Зверху