ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Президент США Барак Обама у телефонній розмові з президентом Туреччині Реджепом Тайїпом Ердоганом 10 жовтня висловив свої співчуття через кривавий теракт в Анкарі.
«Президент... підтвердив, що американський народ солідарний з народом Туреччини в боротьбі з тероризмом», – наводить повідомлення Білого дому .
Як повідомляв Укрінформ, вранці 10 жовтня, в Анкарі перед початком мирної демонстрації пролунали два вибухи.
За останніми офіційними даними, кількість жертв теракту досягла 95 осіб, понад 180 поранені.
У МЗС України повідомили, що не мають інформації про потерпілих через вибухи в Анкарі українців.
Президент України Порошенко, інші лідери держав та високопосадовці висловили співчуття народу Туреччини.
 

Loner

Well-Known Member


На сьогодні семінари з енергоефективності відбулися у 395 районних центрах України.
Про це з посиланням на прес-службу Держенергоефективності України.
"Семінари з енергоефективності, під час яких населенню роз’яснюють, як утеплити житло та отримати при цьому ще й державну підтримку, відбулися у 395 районних центрах України. Проведення таких заходів уже завершено у Києві та десяти областях країни. "План 473", ініційований Держенергоефективності, виконано на 83%", - зазначається в повідомленні.
За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, проведення такої масштабної роз’яснювальної роботи серед населення у період із середини серпня до кінця жовтня відбувається не випадково. Адже це той час, коли громадяни готуються до опалювального сезону.
Під час семінарів мешканці міст та сіл також отримують максимум інформації щодо умов участі у державній програмі з енергоефективності. Про найефективніші заходи з утеплення будинків та сучасні енергоефективні технології розповідають експерти з енергоефективності та представники провідних компаній-виробників енергозберігаючих матеріалів. Власним досвідом отримання "теплого" кредиту діляться учасники державної програми: як фізичні особи, так і ОСББ.
12 жовтня 2015 року семінари відбудуться в Чернівецькій, Новоселицькій, Хустській, Косівській, Генічеській, Фастівській, Кривоозерській, Сахновщинській, Савранській, Полтавській, Ізяславській, Семенівській, Tарутинській, Чугуївській, Новобузькій, Горностаївській, Красилівській, Рогатинській, Сокирянській та Шаргородській райдержадміністраціях.
 

Loner

Well-Known Member


Росія створила на базі так званих "ДНР" та "ЛНР" два армійські корпуси, в яких керівництво підрозділами та частинами до роти включно здійснюють російські офіцери.
Про це заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"На базі так званих донецької і луганської "народних республік" (Росією. - Ред.) створено два армійські корпуси. Перший армійський корпус - це "ДНР". Другий армійський корпус - це "ЛНР"... Нам відомий кадровий склад, який очолює ці підрозділи, і самих корпусів, і вони (російські військові. - Ред.) дійшли командуванням до роти включно", - сказав Грицак.
Голова СБУ зазначив, що російські офіцери, які заїжджають на територію України, як правило, змінюють свої установчі дані: "Залишаються ім'я та по батькові справжніми, а прізвища змінюють, документи теж змінюють".
Загалом на території України на постійній основі перебувають від 6 до 9 тис. офіцерів і солдат російської армії. Ще близько 50 тис. військових стоять на кордоні з Україною, зазначив керівник спецслужби.
 

Loner

Well-Known Member


Париж і Каїр підписали угоду про постачання Єгипту двох вертольотоносців типу "Містраль"
Церемонія відбулася під час візиту глави французького уряду до єгипетської столиці, повідомляє .
«Єгипет та Франція підписали в суботу угоду про купівлю-продаж двох «містралів», які Париж відмовився продати Росії через українську кризу», - сказав прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс.
ВІн сьогодні розпочав чотириденне турне країнами Африки та Близького Сходу. Крім Єгипту глава французького кабінету відвідає Йорданію та Саудівську Аравію. Зокрема, у Каїрі Вальс планує обговорити зовнішньополітичні питання: втручання Росії у конфлікт в Сирії та загострення палестинсько-ізраїльського протистояння. У Саудівській Аравії йтиметься про співпрацю у сферах постачання військової техніки, безпеки й оборони, боротьби з тероризмом. У Йорданії французький прем'єр обговорюватиме військову співпрацю та питання біженців.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member


У столиці Білорусі опозиційні сили проводять останню акцію перед завтрашними виборами президента, яку назвали "ходою національного прапора".
Про це повідомляє .
Учасники зібралися близько 17:00 на площі Свободи, звідки почали ходу до площі Якуба Коласа. Люди принесли з собою опозиційні біло-червоно-білі прапори і прапорці, деякі одягнені в ці кольори.
Перед початком ходи виступили опозиціонери Микола Статкевич, Володимир Некляєв та Анатолій Лебедько.
Статкевич відкрив мітинг, подякувавши всім, хто прийшов на акцію, "за мужність". "Кампанія вже програна, бо влада сфальшувала навіть виборчий бюлетень, в якому немає жодного демократичного кандидата", - сказав він.
У свою чергу Некляєв заявив, що "воля і свобода не приходять до тих, хто до неї байдужий". За його словами, "білоруський режим з року в рік, день у день залякує людей цією самою свободою і демократією, каже, що в Україні тільки кров і війна". "Це найбільша брехня, рабська філософія тих, хто над нами тяжіє", - заявив він. Політик зазначив, що український народ "своєю волею почав рух до демократичної Європи", а білоруси "завжди запізнювалися в русі до незалежності і державності".
За інформацією журналістів, на початку в ході брали участь 300-350 чоловік, коли ж колона наближалася до кінцевого пункту свого маршруту, учасників було вже близько тисячі.
В даний час голова колони досягла кінцевого пункту.
За пересуванням демонстрантів стежила міліція. Про порушення або зіткнення не повідомлялося.
 

Loner

Well-Known Member


Упродовж сьогоднішньої доби обстановка в зоні АТО залишалася відносно стабільною.
Про це повідомляє .
"В цілому з опівночі і до 19 години противник дотримувався перемир'я.Проте, на тимчасово окупованій території близько 13 години, бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку нашого опорного пункту в районі селища Бердянське, що на Маріупольському напрямку", - наголошується у повідомленні.
Та незважаючи на збройні провокації сили АТО продовжують відновлювати інфраструктуру Донбасу. Так, нещодавно за сприяння офіцерів цивільно-військового співробітництва поблизу населеного пункту Новотроїцьке відкрився новий контрольний пункт в’їзду-виїзду та гуманітарно-логістичний центр.
Крім того, офіцери Збройних сил України доправили в селище Орловське теплий одяг та продукти харчування.
 

Loner

Well-Known Member


У справі про розстріл зведеної мобільної групи на Луганщині з п'яти основних версій залишилися дві.
Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю .
"Як людина, що понад 20 років працює в прокуратурі та СБУ, маю визнати, що це справа надзвичайно складна. Вона має феноменальну детективну інтригу, як би цинічно це не звучало. Вважаю недоцільним озвучувати версії до закінчення слідства, але можу сказати, що з п'яти версій у нас залишилося дві", - зазначив він.
За словами Матіоса, для відновлення всієї хронології події була проведена велика робота, починаючи з розмінування місця інциденту до проведення експертиз.
Всі, хто був на місці події відразу ж після розстрілу групи, а також всі, кого покійний Андрій Галущенко згадував в інтерв'ю, були допитані із застосуванням поліграфа.
"Можу сказати, що інформація, яку повідомляв глава військово-цивільної адміністрації Тука про підозру, що стосується силовиків, за результатами слідства не підтверджується. Я маю на увазі Науменка та Юрія Юрійовича (Клименка. — Ред.), якого згадував Ендрю", - розповів прокурор.
Водночас він відмовився коментувати можливу причетність до розстрілу 92-ї бригади.
 

Loner

Well-Known Member


Міжнародне розслідування авіакатастрофи малайзійського Боїнга у небі над Донеччиною планується завершити до лютого 2016 року.
Про це заявив журналістам під час брифінгу на полігоні ЦСО «Альфа» начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Я думаю, що нідерландська сторона вже скоро підійде до якогось завершального етапу. Планується це на лютий 2016 року, наскільки нас поінформували», - сказав Остафійчук, коментуючи розслідування авіакатастрофи Боїнга.
Він наголосив, що слідству відомі всі деталі збиття Боїнга з російського ЗРК «Бук».
«Скажу відверто, що коло осіб відомо. Відомі шляхи доставки і відходу даної техніки. Відомі люди, які брали в цьому участь. Достеменно відомі. Є наявні оперативно-технічні матеріали і матеріали, напрацьовані слідством відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу», - заявив він.
 

Loner

Well-Known Member


Народний депутат Сергій Ківалов вирішив знятися з виборів міського голови Одеси.
Про це він написав у .
"Я знімаю свою кандидатуру з виборів мера. Не можу, не маю морального права допустити, щоб пролилася чиясь кров", - зазначив Ківалов.

You must be registered for see images


Нагадаємо, увечері в п'ятницю невідомі кинули гранату у двір будинку Сергія Ківалова на вулиці Тінистій в Одесі. На місці вибуху залишилася вирва діаметром 20 сантиметрів, пошкоджено вікна будинку. В результаті вибуху ніхто не постраждав. Самого нардепа в цей час вдома не було.
Радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що відпрацьовується кілька попередніх версій вибуху. Однак він не виключає, що провокацію міг влаштувати сам нардеп.
 

Loner

Well-Known Member


Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко знову переніс дату "виборів" місцевих голів - цього разу на 20 квітня 2016 року.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Як відомо, спочатку донецькі бойовики планували "вибори" на 18 жовтня 2015 року. Однак потім заявили про їх перенесення: два дні тому датою проведення "волевиявлення" називалося 21 лютого 2016 року, учора - 20 березня.
Нагадаємо, за законами України визначення дня виборів належить до компетенції Верховної Ради.
 
Зверху