ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


У колишнього директора Львівського бронетанкового заводу, якого підозрюють у розкраданні державних коштів, при обшуку знайдено грошей на загальну суму близько двох з половиною мільйонів гривень.
Про це повідомляє Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України.
«01.10.2015 працівниками прокуратури було проведено санкціоновані обшуки за місцем проживання посадовця. Під час обшуків було вилучено грошові кошти в сумі 500 тис. грн, 57 тисяч євро та 18 тисяч доларів США», - йдеться у повідомленні.
Прес-служба також інформує, що відкрито кримінальне впровадження за ч. 5 ст. 191 (Привласенння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Як уже повідомляв Укрінформ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що колишнього директора Львівського бронетанкового заводу запідозрено у привласнені в грудні 2014 - січні 2015 років понад 2 млн гривень, призначених для ремонту техніки в зоні АТО. Екс-диркетора затримано, доправлено до суду для обрання запобіжного заходу.
 

Loner

Well-Known Member
Яценюк предложил закупать в школу планшеты вместо учебников

2 октября 2015
You must be registered for see images


Премьер-министр Арсений Яценюк во время совещания с директорами школ города Киева предложил закупить школьникам электронные планшеты вместо учебников
Так, 2 октября премьер-министр Украины Аресний Яценюк пришел на урок медиаграмотности в столичную школу. Директора школ пожаловались, что ученикам приходится носить с собой много учебников, передает .
«Набор учебников в год стоит 1055 гривен. То есть 50 долларов. Если посчитать, что планшет проработает как минимум 5 лет», - сообщил Яценюк.
 

Loner

Well-Known Member


На захід від Єнакієвого терористи обладнують відразу два взводних опорні пункти, до яких підвозяться бетонні конструкції.
Про це у повідомляє керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.
В районі Макіївки триває облаштування району оборони батальйону. До позицій прибуває будівельна техніка, 4 МТ-ЛБ, 2 танки Т-72 і 2 КАМАЗи.
У смузі від Докучаєвська до Старої Ласпи відзначається присутність підрозділів ЗС РФ, яким бандформування з числа місцевого населення і російських найманців передають позиції. Передача відбувається під контролем 2-х груп «начальства» - кадрових офіцерів ЗС РФ.
У Новоазовську терористи обладнують склад ПММ - на північ від місця розташування аналогічного складу, знищеного артилерією ЗС України навесні цього року.
 

Loner

Well-Known Member
Впервые за долгое время ночь в зоне АТО прошла спокойно - штаб
02.10.2015 07:10

Противник не обстреливал украинские позиции и придерживался режима тишины на временно оккупированной территории

You must be registered for see images

Впервые за несколько последних недель минувшие сутки в зоне АТО прошли полностью спокойно. Об этом сообщает .
"Противник не обстреливал наши позиции и придерживался режима тишины на временно оккупированной территории", - говорится в сообщении.
Сегодня, 2 октября, с полуночи и до 6:00 вдоль линии разграничения случаев нарушения режима тишины зафиксировано не было.
"Украинская сторона надеется, что долгожданное перемирие позволит реализовывать очередной этап мирных договоренностей по отводу техники и вооружения калибра меньше ста миллиметров и откроет широкие возможности для восстановления инфраструктуры Донбасса в преддверии зимы", - подчеркнули в штабе.
 

Loner

Well-Known Member


Так званого віце-прем'єра Криму Дмитра Полонського у фойє конференції ОБСЄ у Варшаві облили кавою студенти з Криму, які таким чином хотіли привернути увагу до його приїзду.
Так прокоментував кореспондентові Укрінформу цю "знаменну" подію, яку російські ЗМІ вже охрестили "спецоперацією", посол України в Польщі Андрій Дещиця. До речі, саме йому прокремлівські журналісти приписують "замовлення" цієї акції.
"Вони хотіли таким чином висловити свій протест, і це їм вдалося. І правильно вони це зробили", - зазначив Дещиця, наголосивши, що не має до цього жодного стосунку.
А коментуючи запис радника глави МВС Антона Геращенка у про те, що він змусив Полонського ще й заспівати відомий хіт харківських футбольних ультрас, Дещиця зауважив: "Сьогодні всесвітній день усмішки, тож давайте з цього посміємося".
Дозвіл на в'їзд Полонського до Польщі глава МЗС Польщі і в МВС країни назвали помилкою. Його виступ на конференції бойкотувати делегації близько 20 країн Європи, які на знак протесту вийшли із залу.
 

Loner

Well-Known Member


Близько 30 журналістів з пулу російського президента Володимира Путіна терміново залишили Єлисейський палац, не чекаючи завершення саміту лідерів "нормандської четвірки".
Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, російські колеги відмовилися пояснити причину демаршу. Але у розмовах між собою вони зазначали, що вирушають до аеропорту Шарля де Голля, де має відбутися прес-конференція президента РФ.
При цьому саміт лідерів "нормандської четвірки", що розпочався із запізненням більш як на годину, триває.
Раніше президент Франції Франсуа Олланд, зустрічаючи на ганку Єлисейського палацу українського колегу Петра Порошенка, пообіцяв не затягувати зустріч найвищого рівня на всю ніч.
 

Loner

Well-Known Member


Уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини, Великої Британії та США виступили з критичною заявою на адресу Росії у зв'язку з її участю в останніх військових діях у Сирії.
Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Франції, що є у розпорядженні Укрінформу.
"Ми, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини, Сполученого Королівства і Сполучених Штатів робимо таку заяву після недавнього військового наступу Російської Федерації у Сирії", - йдеться у документі.
Уряди висловлюють свою "глибоку заклопотаність у зв'язку зі зміцненням російського військового втручання в Сирії і, зокрема, завдання авіаударів російськими ВПС у Хамі і Хомсі вчора, в результаті яких були вбиті мирні жителі, а не бойовики "Ісламської держави".
"Ці військові операції є ні чим іншим як подальшою ескалацією, розпалюванням екстремізму та радикалізації", - йдеться у заяві.
Уряди названих країн закликали Російську Федерацію негайно припинити свої атаки на опозицію та сирійське цивільне населення і зосередитися на боротьбі з ІД.
 

Loner

Well-Known Member


Партію незаконно видобутого бурштину орієнтовною вартістю 1 млн грн знову вилучили на Рівненщині.
Про це повідомляє обласної прокуратури.
«На підставі ухвали суду працівники міліції та Служби безпеки України 1 жовтня провели обшук у житловому будинку мешканця міста Дубровиця, за результатами якого вилучили 15,3 кг бурштину. Орієнтовна вартість сонячного каміння стягає близько 1 млн грн», - йдеться у повідомленні.
Зараз призначено експертизу вилученого каміння. Провадяться подальші слідчі дії.
 

Loner

Well-Known Member


Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику Аграрного фонду України та іншим особам за заволодіння коштами фонду у сумі понад 521 млн грн.
Про це повідомляє .
«За результатами розслідування злочинів, вчинених представниками колишньої влади, зокрема службовцями Міністерства аграрної політики України, Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, колишньому керівнику Аграрного фонду України та трьом директорам комерційних структур», - йдеться у повідомленні.
Вказані особи підозрюються у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Міністерства аграрної політики України коштами Аграрного фонду України в сумі понад 521 млн грн, які були призначені для закупівлі цукру.
Генеральною прокуратурою України вживаються заходи спрямовані на обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді взяття під варту.
Досудове розслідування триває.
 

Loner

Well-Known Member


Президент України Петро Порошенко до початку переговорів у "Нормандському форматі" у Парижі провів зустріч з главою Франції Франсуа Олландом, під час якої обговорив у тому числі питання безвізового режиму для українців.
Про це повідомляє Глави держави.
"Співрозмовники обговорили питання безвізового режиму для українців, а також домовилися про проведення українсько-французького інвестиційного форуму в листопаді цього року", - йдеться у повідомленні.
Порошенко і Олланд обговорили ситуацію в окупованих Донбасі і Криму та скоординували позиції перед переговорами в "Нормандському форматі".
Під час зустрічі президенти також відзначили необхідність реформування Ради Безпеки ООН.
"Відносини України та Франції перебувають на найвищому рівні за часи незалежності", – наголосив Порошенко.
Він запросив Олланда відвідати Україну з офіційним візитом. Останній погодився.
 
Зверху