Герою АТО з Тернополя, який загинув рік тому, принесли повістку
Андрія Юркевича з Тернополя кличуть в армію. Чоловік загинув в АТО при виконанні бойового завдання рік тому.
You must be registered for see images
Про це повідомив власкор
IA ZIK.
32-річний тернополянин Андрій Юркевич, позивний «Грізлі», був активним учасником Майдану. Вижив після жахливих розстрілів на Інститутській. Згодом вирушив на Схід, очолював другу роту добровольчого батальйону «Айдар». Разом із побратимами він потрапив у засідку. Терористи розстрілювали навіть полонених.
Чоловік загинув 5 вересня 2014 року на Луганщині, а днями його рідним у Тернополі принесли повістку. Про це повідомила дружина бійця Христина.
«Моєму чоловікові, Юркевичу Андрію, прийшла повістка про прибуття в Тернопільський міський військовий комісаріат протягом 24 годин. Через три тижні вже рівно рік, як Андрій загинув під час виконання бойового завдання. Мені в голову не вкладається, як за цілий рік не навести порядок в базі даних у зовсім невеличкому місті?», – написала Христина на своїй сторінці в соцмережі.
You must be registered for see images
Після подій на Майдані Андрій зробив на грудях татуювання із зображенням барикад із шин і коктейлів Молотова. За цим татуюванням і впізнали його тіло. Дружина Андрія, якому тепер принесли повістку, пише, що рідним загиблих героїв не потрібні такі «знаки уваги» від держави.
«Ви подумали про нашу реакцію та емоції? Як на свої очі бачити батькам та мені – дружині таку байдужість та недбалість... Ми рік і три місяці його не бачили і практично рік не чули його голосу. Ми про Андрія пам’ятаємо зажди і у такий спосіб нам не потрібне нагадування», – додала Христина.
Жінка зазначає, що Андрій пішов на Схід добровольцем, однак повідомлення про його смерть надіслали і у військкомат.
«Як так – не пам’ятати поіменно героїв, які загинули і поховані в рідному місті, а ж скільки безвісти зниклих, рідні яких досі без могили та без тіла близької людини? Знаю, що я далеко не перша. Інвалідам приходять повісти, роблять облави по супермаркетах, торгових центрах і серед вулиці вручають повістки. Байдужість, недбалість, неуважність і безпорадність...», – зазначає жінка.
Андрій Юркевич похований на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Серед його нагород – орден «За мужність» ІІІ ступеня, виданий посмертно.
Дружина загиблого бійця вимагає, щоб у військкоматах привели в порядок документацію і припинили надсилати повістки загиблим і тим, хто служити не в змозі.