ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Пгт. Гвардейское, Днепропетровская область. 2 ЗРК "Оса-АКМ" 93 мехбригады.

You must be registered for see images

Loner

Well-Known Member
Cепараторы сейчас делают самопальные ручные гранаты из ВОГов.
Чечены в во время ихней войны такое практиковали. Федералы их "хаттабками" называли.

Loner

Well-Known Member
Якщо волонтери перестануть допомагати армії, рідні та друзі мобілізованих
винесуть на руках з кабінетів все керівництво держави

14:22 / 24.05.2015

Недавно я оголосив: «Волонтери, припиніть надавати допомогу! І побачимо, на скільки часу вистачить, щоб з’явилося ВСЕ». Після цього понеслась: «В той час, коли гинуть наші хлопці», «та там голі й босі», «ми вже не говоримо про комфорт - але приціли, коліматори, глушники», «на полігонах голодують».
Шановне панство, я знаю, як це займатися волонтерством. Правда, вожу допомогу не на фронт – а на іншу щоденну війну, де так само є загиблі, голодні, босі й голі. У мирному житті я допомагаю інтернатам для дітей-інвалідів, що перебувають під опікою держави.
Так вийшло, що одночасно я ще є бійцем ДУК ПС, який повністю залежить від волонтерів.
Це дало мені змогу оцінити підготовку та забезпечення і добровольців, і нашого регулярного війська. Якщо державному апарату, за великим рахунком, класти з великої гори на добровольчі батальйони (тобто на їхнє забезпечення), то армійці мають бути на повному утриманні саме Міноборони.
Зрозуміло, що волонтерський рух з’явився на уламках попередньої влади, коли казна була порожня. Армія, та й інші корумповані структури, зав’язані на сумнівних фінансових схемах, не могли забезпечити свої підрозділи вчасно та якісно. Пройшов рік. Що змінилося? Нічого! А чому? Бо державі вигідно мати потужну волонтерську хвилю, яка виконує майже всі функції із забезпечення війська.
Соцмережі рясніють повідомленнями: «Збираю для такої-то бригади на бєрци та форму», «терміново потрібні кошти на авто», «генератори-тепловізори для таких-то», «дякуємо всім, хто долучився до закупівлі спальних мішків», «розвідка такої-то бригади вдячна всім за купівлю глушників», «завезли на передову макарони, тушняк, консервацію та пиріжки», «терміново потрібно 100 аптечок».
Ніби все правильно та красиво. Є патріотично налаштовані люди, що відмовились від свого спокійного життя і літають по передку з синцями під очима від недосипу. І вони постійно думають: що б такого ще вигадати та якими новими словами розчулити потенційних перераховувачів коштів. Бо в такій-то бригаді сьогодні - троє 200-х лише через відсутність чогось елементарного.
Ці люди рятують тисячі життів. А якщо враховувати сім’ї загиблих-поранених - десятки тисяч.
Але що тоді робити із заявами Міноборони, начебто у них немає жодного не забезпеченого бійця не лише на передовій, а й по всіх полігонах? От тільки куди дівати щонайменше пару дзвінків від друзів-знайомих на тиждень - з приблизно одним і тим самим текстом. «Син (кум, брат, сват) був мобілізований. Кілька місяців провів на полігоні, а зараз в … (назву населеного пункту поставте самі). У тебе ж є знайомі волонтери, бо немає», - і далі список на майже все, що потрібно на фронті.
Бог із ними, з дзвінками. Велике діло! Можна сказати, що хочуть, наприклад, для свого коханого бронік не 4+, а 6. Але я бачив на власні очі махновську банду, що приїхала на передок. Весна, болото - по самі знаєте що. І приходять бійці: хто в кедах, хто в гумових чоботях, хто в наших берцах (які видаються самим шустрим і живуть при щоденному використанні днів зо три).

Наші хлопці носять броніки та форми всіх армій світу.
- Це вам видавали?
- Та де там. У чиїх волонтерів на що коштів вистачило - те і носимо.
- А можна до вашого генератора підключитися?
- Ого, у вас картопля з м’ясом! А я від мівіни вже четвертий день сходити в туалет не можу.
Десь так. Та й це не біда.
Бо що робити з таким?
- Друзі, у нас розрахунки на чотири «васілька», і є їх чотири - а прицілів тільки три. Можете попросити своїх волонтерів, щоб десь намутили?
І мутять. Через Польщу, Німеччину, а буває, що і у нас тут купують. Ще й перевозять через митницю автівки для фронту, приціли, різні армійські девайси, стикаються зі свавіллям та хабарництвом вже на нашому боці.
Йдемо далі. Комусь не пощастило і йому прилетіло. Маємо 300-го, про якого піклуються знову ж таки волонтери. Ліки, операції, закордонне протезування та реабілітація. Де в цьому всьому Міноборони? Знову якісь цифіри та літри зеленки на душу населення.
Про добровольців. Хоча - не всіх, бо про всіх не знаю. Лише ДУК ПС. Статусу АТОшників, заробітної плати, пільг та всіх інших «прєлєстєй» не має. Існує виключно за рахунок волонтерів. Більше просто ніде взяти.
А тепер змоделюємо зовсім дурнувату ситуацію: всі волонтери в один момент перестають допомагати армії. Взагалі. Жодною копійкою. За скільки часу рідні та друзі мобілізованих винесуть на руках з кабінетів все керівництво не лише Міноборони, а й держави? І хто їм допоможе виносити? Мабуть ті, що «на папері» взуті, вдягнені і аж лисняться від висококалорійної їжі від МО.
А чому? Бо ми живемо в паралельних світах. Війна не закінчиться, поки вигідно буде звітувати про закуплену кількість берців на душу населення. Та, замість забезпечувати своїх вояків, - возити фурами сєпарам горілку-пиво-помідори. Бізнес, блін…
Тому так і будуть возитимуть на передову та полігони повні буси з волонтерською допомогою. Бо ж від цього залежить життя не тільки окремого бійця, або підрозділу. Здається мені, що від нас з вами залежить і цілісність нашої країни та її спокій.

Loner

Well-Known Member
Боец "Айдара" - о своей супруге: "Она погибла вместе с Мозговым. Вот как режет семьи эта война!"

Когда-то они вместе писали статьи, а потом оказались по разные стороны баррикад.
Гибель пресс-секретаря Мозгового Анны Асеевой обсуждают не меньше, чем смерть ее шефа. Оказывается, на фоне вооруженного противостояния в Донбассе в семье Асеевой развернулось свое внутреннее противостояние.
Анна была замужем за известным в Алчевске журналистом Юрием Асеевым. Познакомились они на работе, полюбили друг друга практически с первого взгляда. Коллеги вспоминают, что они были как неразлучники - все время вместе, даже несмотря на то, что Юрий на 10 лет старше. Кстати сказать, работали супруги тоже вместе, зачастую их совместные материалы выходили на полосах национальных изданий. В этом, как казалось, идеальном браке родились три дочери.
В 2014-го дороги супругов разошлись диаметрально. Сначала до жарких споров доходило на кухне, Анна поддерживала протестные настроения и не пропускала ни одного митинга, Юрий же считал все это неправильным и митинги обходил стороной. Затем и вовсе вступил добровольцем в батальон "Айдар" и начал воевать на стороне Украины. Примерно в те же дни Анна Асеева заняла должность пресс-секретаря Мозгового.
Несмотря на разные взгляды, муж вспоминает Анну с теплотой и уважением.
"Да, Анна погибла. Да, она была с Мозговым. Да, она мать наших троих детей. Все равно она была хорошей женой и матерью... Вот как режет семьи эта война! Всех, кто брякнет о ней что-нибудь нехорошее, дезинтегрирую", - написал на своей страничке в соцсети Юрий Асеев.
Не пощадила война и дочерей Юрия и Анны. Сейчас две девочки живут вместе c дедушкой и бабушкой в Алчевске, а третья (старшая) находится вместе с отцом за линией разграничения.
В родном Алчевске Анну тоже запомнили, и не только как активистку.
- Аня всегда оставалась любящей дочерью, матерью, женой…. Когда она чувствовала, что близкий человек подвержен греховной страсти, ее сердце переполнялось таким состраданием, что она напрочь забывала о себе и своих личных потребностях, она плакала, молилась и делала все, что только могла сделать любящая душа.
Аня была очень добрым, отзывчивым человеком, откликалась на любую просьбу о помощи, - вспоминает руководитель Алчевской духовной лечебницы

Елизавета Дьяченко.

Loner

Well-Known Member
Москаль - рашистам, повредившим водопровод:
"Ремонтируйте его за свои деньги и своими силами".

На Луганщине, на самой линии фронта, в результате обстрелов поврежден магистральный водопровод, который подает воду на оккупированную территорию. Без воды остались города Первомайск, Стаханов, Брянка, Алчевск, Антрацит, Кировск и другие населенные пункты вплоть до Красного Луча.

Об этом на своей странице в написал руководитель Луганской областной военно-гражданской администрации Геннадий Москаль.

"У нас опять ЧП. В с.Родина (входит в г.Золотое), на самой линии фронта, в результате обстрелов поврежден магистральный водопровод, который подает воду на оккупированную территорию. Это там, где две недели назад я задержал 11 фур с товаром для "ЛНР". Повреждения - у нашего крайнего блокпоста, который регулярно обстреливают из минометов. Разошелся гидрокомпенсатор (специалисты знают, что это такое), и вода заливает жилые дома мирных жителей, укрепления наших военных. Параллельно в водопровод засасываются разные нечистоты. Водоснабжение через поврежденную трубу невозможно, поэтому в ближайшие время без воды на оккупированной части Луганщины останутся города Первомайск, Стаханов, Брянка, Алчевск, Антрацит, Кировск и другие населенные пункты вплоть до Красного Луча. Это огромная территория, на которой альтернативных источников водоснабжения нет", - написал он.

"Для ремонта водопровода нужны значительные средства и человеческие усилия. Я еще раз повторяю специально для тех, кто обстреливает наши города и села, - мы подаем на оккупированные территории воду, за которую не получаем ни копейки, несем за это огромных многомиллионных убытков. Но ремонтировать перебитые обстрелами системы, которые обеспечивают жизнедеятельность на той стороне фронта, не будем. Вы перебили водопровод и лишили воды и себя, и мирных жителей? Ремонтируйте его за свои деньги и своими силами", - отметил Москаль.

"Я гарантирую безопасный доступ к месту повреждения аварийных бригад. До того никакой воды на оккупированные территории подавать не будем. Я знаю, что могу навлечь на себя гнев и нецензурщину, но должен обратиться и в мирных людей на той стороне фронта. У меня нет влияния на бандитов, что защищают "русский мир", сколько мы не пытались нормальным языком объяснить, что нельзя стрелять по городам и весям, разрушать дома, социальные объекты и инфраструктуру, это ничего не дало. Нас обстреливают, причем идет явная эскалация. Я только первых вернулся с поселка Артема (это возле Счастья), который в ночь на вчера обстреляли из ствольной артиллерии. Разрушен дом, в которой спали маленькие дети, только чудом никто не погиб", - резюмировал губернатор Луганщины.

Loner

Well-Known Member
Под обстрелом из пушек военнослужащий "Азова" читает
рассказы Чехова "Пьяные" в Широкино.
Чтение сборника сочинений 1887 года происходит при свете свечи под звуки канонады.

You must be registered for see medias

Loner

Well-Known Member
Силам АТО разрешили отвечать на атаки артиллерии боевиков, — сектор «М».

Силы АТО в секторе «М» готовы к любым атак боевиков.
«Ведение воздушной разведки остается на том же уровне. Примерно 6-7 беспилотников мы обнаруживаем как днем, так и ночью в районе своих позиций. После каждого появления беспилотного аппарата мы применяем средства по маскировке или передислокации войск. Поэтому мы готовы к любым активным действиям. Придерживаемся минских договоренностей. Бойцам было разрешено вести огонь только в ответ на обстрелы из артиллерии и оружия с 120-мм диаметром », — сообщил Горбунов.
Напомним, 23 мая в секторе «М» сообщили, что боевики за день дважды из минометов и гранатометов обстреляли Широкино.
При этом в АТЦ заявили, что, кроме Широкино, боевики из тяжелого вооружения также обстреляли Гранитное, Чермалык.

Loner

Well-Known Member

Чіткий перелік пунктів, які вимагають від України для безвізового режиму з ЄС

21:0224.05.2015

Чесно кажучи, мене дістало те, що ніхто і ніколи в українському просторі не написав чіткий перелік вимог для безвізового режиму з ЄС.
Тільки загальні фрази. Повинні покращити взаємодію, повинні виконати план. Хоча ніхто цей план так і не показав жодного разу. Це дуже зручно нашій владі, так як можна вішати локшину, про те, що нам не дають безвізовий режим через те, що у нас війна, або поганий економічний стан, або ще бозна які аргументи.
Тому, зробивши певне дослідження, я публікую чіткий і ВИЧЕРПНИЙ перелік пунктів, які вимагаються до виконання від України для досягнення безвізового режиму. Як гадаєте до кінця 2015 року встигнемо виконати?

- обладнати контрольно-пропускні пункти на кордоні сканерами відбитків
- реалізувати програмний зв"язок з базою США по кримінальним злочинам (пошук по відбиткам)
- передбачити програмні перевірки при зміні прізвища
- реалізувати доступ до бази Інтерполу на КПП
- спільне патрулювання з прикордонниками інших країн
- краща взаємодія на законодавчому та виконавчому рівнях по обміну даними між Україною та ЄС
- прийняти закон про зовнішню трудову міграцію
- дати повноваження Державній Міграційній службі в пошуку незаконних мігрантів
- навчити представників ДМС англійської мови
- створити аналітичний центр який буде звітувати стосовно міграційних процесів в Україні
- реалізувати можливість надання безкоштовної юридичної допомоги тих, хто просить про притулок в Україні
- створити електронну базу біженців для визначення країни походження
- юридично прописати правовий статус для тих, хто просить про притулок
- відкрити притулок для біженців в Яготині (Київська область)
- збільшити норму на годування біженців з 12 грн на день
- навчити працівників центрів для біженців англійської мови
- розробити єдиний чіткий план дій боротьби з корупцією та відслідковувати його прогрес
- додати кримінальним справам пріоритетність на законодавчому рівні, щоб прокурор міг встановити важливість тієї чи іншої справи
- чітко прописати відповідальних за кожен крок розслідування
- зменшити досудові можливості при розвідці та контррозвідці
- мати окремо виділених суддів та прокурорів які б займались виключно організованою злочинністю
- реалізувати механізм захисту свідків
- оцінити причини зниження кількості жертв торгівлі людьми в секс-індустрії
- відслідковувати нові тенденції в сфері торгівлі людьми
- покращити ідентифікацію жертв торгівлі людьми
- покращити відповідальність посадових осіб за не ідентифікацію жертв торгівлі людьми
- зробити фінансування боротьби з торгівлею людьми та допомогу жертвам торгівлі людьми більш прозорим
- створити чіткий план дій по боротьбі з торгівлею людьми та відслідковувати його процес
- реалізувати можливість громадським об"єднанням отримувати фінансування від держави
- створити АКБ, створити АК прокуратуру, створити Національну комісію по попередженню корупції, розробити механізми взаємодії між ними
- своєчасно публікувати декларації чиновників
- ефективно перевіряти активи та конфлікти інтересів чиновників
- 100% точність та доступність бази даних з деклараціями та переліком активів чиновників
- єдиний портал з інформацією про державні витрати
- створити орган по поверненню активів в Україну
- реформувати законодавство, яке надає імунітет суддям та парламентарям
- НБУ повинен реагувати на банки, які не відкривають данні про власників
- надійно ідентифіковувати клієнтів фінансових агентів (webmoney)
- створити орган по боротьбі з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму
- проводити тренінги для працівників в сфері боротьби з відмиванням грошей
- розробити план дій по боротьбі з наркотиками
- об"єднати законодавство по боротьбі з наркотиками в один закон
- надійно конфіскувати гроші, отримані від протиправної діяльності
- покращити взаємодію між різними правоохоронними структурами всередині країни
- пришвидшити процедуру приєднання до бази Europol з реалізації безпечної системи передачі даних між правоохоронними органами
- розробити доклад по наявним небезпекам, пов"язаним з криміналом згідно методології Europol
- покращити механізми захисту даних в державних системах зв"язку
- впевнитись, що статус ВІЧ не є перешкодою для зміни місця проживання та не є обмеженням свободи пересування
- перетин кордон з територіями, які Україна не контролює повинно відбуватись у відповідності з чіткими нормами, прописаними в законодавстві без самоправства
- переконатись, що антидискремінаційне законодавство відповідає європейським нормам
- підтримувати боротьбу з дискримінацією
- змінити Кодекс законів про працю в сфері гендерної дискримінації
- активізувати інформаційно-просвітницькі компанії по боротьбі з дискримінацією
- прийняти державну програму по боротьбі з дискримінацією
- забезпечити регулярні тренінги для чиновників по боротьбі з дискримінацією
- забезпечити постійний діалог між національною меншістю, та іншими зацікавленими сторонами (? хуйлостаном?) у зв"язку з подіями на Сході, економічним падінням та зростанням національних рухів.

Loner

Well-Known Member
Сегодня, 24 мая, в Донецке побывал известный российский актер Андрей Мерзликин. Он приехал в ДНР в составе делегации деятелей культуры и искусств РФ. В честь празднования Дня славянской письменности и культуры в кинотеатре "Звездочка" состоялся показ картины "Брестская крепость" с его участием.

"Находясь в Донецке, я уверенно говорю, что здесь символична именно эта кинокартина, потому что ваш город — это современная Брестская крепость, — сказал Мерзликин, обращаясь к зрителям. — Каждый из вас, вся общность будет носить имя Героя вашей крепости. Поэтому сегодня я в очередной раз с гордостью представляю фильм-реконструкцию "Брестская крепость". Заметно, что здесь война только на подъездах к городу. Сейчас, находясь в центре, я так же, как и все хочу жить и верить в мир. Мы все устали. Я увидел последствия бомбежек. Особенно режет глаз блок-посты и люди в форме. Раньше мы видели такое только в кино".
Также Мерзликин признался, что в РФ вовсю готовятся снимать ленту под названием "Донбасс" - о событиях в нашем крае. Можете себе представить, что это будет за пропагандистская "клюква"?
"Я знаю режиссера, который пишет сценарий, я слышал, что съемки будут уже осенью. Съемка фильма – сложный производственный процесс. Режиссер, который работает над этой картиной, молодой, один из резонансных режиссеров РФ. Я знаю, что картина под названием "Донбасс" будет отличной", - заявил Мерзликин.
А мы вот очень сомневаемся... В достоверность - так точно.

Зверху