Военно-техническое обеспечение украинской армии.

d324co

Well-Known Member
И это единственная страна в ЕС что хоть что то дала Украине со старых (лет 50) бывших советских самолетов
Больше можно ничего и ни у кого не просить
Доречі, ідея Микити Кукурузника про те, що ракети витіснять літаки з військової справи - обрела реальність.
Дійсно, навіщо винищувачі, ракети збивають ворожі літаки ефективніше і дешевше, безпілотники знищують наземну техніку теж дешевше і ефективніше, розвідку і наведення артилерії та РСЗВ безпілотники теж виконують краще. Пілотованим літакам залишається (поки що) роль транспорту...
 

fotik

Active Member
Доречі, ідея Микити Кукурузника про те, що ракети витіснять літаки з військової справи - обрела реальність.
Ви це серйозно?! Винищувачі є складовою частиною протиповітряної оборони, тому що перехоплення крилатих ракет ефективніше саме за допомогою винищувачів. Штурмовики є необхідною ланкою для підтримки сухопутних військ у нападі та обороні, бомбардувальники могуть скидати тяжкі керовані авіаційні бомби, в 10 разів більш важчі та потужніші, ніж керовані бомби з БПЛА.

You must be registered for see medias

You must be registered for see medias
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Штурмовики є необхідною ланкою для підтримки сухопутних військ у нападі та обороні,
У Вас трохи (або сильно) застаріле уявлення...
You must be registered for see images


Винищувачі є складовою частиною протиповітряної оборони,
Часи dogfight давно вже пройшли, а без нього винищувач - лише носій ракет з пілотом. Ціль виявляє літаючий радар, який знаходиться поза межами бою, передає координати ракетам, які стартують або з землі, або з літаючих платформ, пілот, в такому разі - зайвий вантаж.

Бомбардувальники, штурмовики, винищувачі, при наявності адекватного ППО - жертви, а не нападники...
 
  • Dislike
Реакції: k 54

goool

Well-Known Member
В Міноборони Британії підтвердили передачу Україні ракетних систем MLRS М270.

Про це повідомили у з посиланням на заяву міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.
 
  • Like
Реакції: k 54

d324co

Well-Known Member
Арестович: Україна досі не побачила обіцяні Німеччиною каски
2022-06-07 10:27. ,

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю із російським правозахисником Марком Фейгіним.



«Німецькому народу слід розібратися зі своїми політиками. Поки що хочу бачити 5 тисяч касок, які вони нам поставили», — сказав він.

Також Арестович перерахував, що саме уряд Німеччини вже передавав українській армії.

«Вони гранатомети поставили точно, протитанкове озброєння, боєприпаси. Грошей давали на озброєння, купівлю старої радянської техніки», — сказав радник Офісу президента.
 

d324co

Well-Known Member
Коли отримає заміну від Берліна. Уряд Греції уточнив, коли передасть Україні 100 одиниць БМП-1
6 червня, 23:39

Греція передасть Україні близько , коли отримає обіцяні Берліном німецькі бойові машини піхоти Marder. Про це повідомляє із посиланням на спікера грецького уряду.
Як це "коли отримає" перевести на звичайну мову без мата ??
 

d324co

Well-Known Member
Доручення Зеленського Залужному, зроблене не за адресою

Зеленський доручив главкома ЗСУ Залужному перевірку логістики, за яку відповідає міністр оборони Резников.
На четвертому місяці війни , і доручив главкому ЗСУ Валерію Залужному перевірити логістику.
"На сьогодні всім, хто перебуває в зоні бойових дій, повинно вистачити всього необхідного для захисту. Держава забезпечує таке постачання", заявив Зеленський.
Більшість військовослужбовців на фронті використовують волонтерські або власні засоби захисту. Є постачання від західних союзників, але воно поступається значно волонтерським поставкам. Ніяких запасів бронежилетів та шоломів держава не зробила, бо два роки засоби захисту не закуповувались, і Зеленський про це знає, оскільки підписував бюджетний розпис.
Мушу нагадати Верховному Головнокомандувачу, що саме міністр оборони Резніков за законом здійснює контроль за постачання та контроль постачання. Саме міністр Резніков має у підпорядкуванні інспекцію МО та ВСП, і відповідає за законом як за постачання так і за перевірку питань поставки бронежилетів, форми, тепловізорів, пального, автомобілів, радіостанцій, квадрокоптерів, медицини, та за все інше, що купляють своїм коштом волонтери та самі бійці.
Доручення Зеленського Залужному, зроблене не за адресою, і повне замовчування у повідомленні міністра Резнікова виглядає як бажання перекласти відповідальність за постачання з політичного керівництва та уряду Слуг народу на військове керівництво. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
У Кабміні пояснили, чому не йде американська зброя за ленд-лізом
16/06/2022

Для того, щоб почала діяти американська програма ленд-лізу, необхідно ще пройти низку процедур.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, пише .


«Ми б дуже хотіли, щоб процеси відбувалися швидше, адже в умовах військового стану ми рахуємо годинами, а не днями і місяцями. Але в демократичних країнах є свої процедури, їх треба пройти», – сказала вона.
Стефанішина нагадала, що це рішення прийнято вперше з часів 2 світової війни і досвіду його впровадження не дуже багато.
Нагадаємо, поточні поставки зброї зі США йдуть не за ленд-лізом, а у вигляді безоплатної допомоги, гроші на яку кожен раз виділяє Конгрес. Востаннє він передбачив на зброю для України 6 млрд доларів у , із цих коштів будуть іти поставки, доки не запрацює ленд-ліз.
7 квітня Сенат США щодо відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно надсилати зброю та інші поставки в Україну на тлі вторгнення Росії. Сенатори ухвалили закон після оприлюднених результатів звірств російських окупантів у Бучі, Бородянці та інших містах Київщини.
 
Зверху