Война...

d324co

Well-Known Member
Херсонське угруповання Росії приречене, – Арестович пояснив, чому так вважає

Арестович спростував інформацію росЗМІ та Кадирова про захоплення Лисичанська, але назвав ситуацію загрозливою
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
. Хоч розважилися б трохи .... )
За розвагами - то Вам до відомих клоунів, в мене нема ніякого бажання Вас розважати (це якщо ввічливо сказати)

Цікаво було б почути , що саме викликало незгоду у вельмишановного антиіксперта
Військовий експерт назвав місяць, коли Україна може перейти у контрнаступ
У засобах масової інформації припускають, нібито Україна вже у найближчі місяці може перейти у контрнаступ. За підрахунками військового експерта, це цілком можливо.
Про це в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Олег Жданов.
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що битва за Донбас може стати останнім масштабним наступом Росії.
Після цього розпочнеться етап позиційної , який є вигіднішим для України.
Про це Жданов в ефірі 24 каналу.

"Тоді завершуємо черговий етап війни й тоді переходимо до етапу позиційної війни. Він для нас вигідніший, тому що наступальних дій з боку Росії не буде, а ми зможемо проводити короткі удари на окремих напрямках для послаблення російських військ. Не даватимемо росіянам можливості накопичувати резерви", – пояснив військовий експерт.
Росія видихається? Жданов дав невтішний прогноз для армії агресора
Олег Жданов зазначив, що все вказує на те, що окупанти видихаються:

"Ви знаєте, що РФ зараз стоїть на роздоріжжі і, найімовірніше, відмовиться від зняття техніки з довгострокового зберігання? А саме через її якість. З 10 на ходу лише 1 танк Т-62. Все інше там розтягнуте, розграбоване плюс умови зберігання не відповідали технологічним нормам".
І конкретно, що до Лісічанська
Как объяснил Жданов, Лисичанск "защищен рекой, широкой поймой, плюс находится на широком берегу реки, который позволяет простреливать всю местность на подступах к городу".


Военный эксперт отметил, что ВСУ задержали и истощили войска РФ:

"Я думаю, что именно это и было целью – попытка удержать город или нанести противнику максимальное поражение. Мы выполнили вторую половину, но выполнили ее успешно. Фактически Россия на выдохе, и я не думаю, что у них на долгое время останется возможность продолжать наступательные действия… Отойдя на следующий рубеж обороны, для российской армии все приходится начинать сначала, все с нуля. Опять рубеж обороны, опять стягивание сил и средств, опять штурм этого рубежа".
По его словам, на сегодняшний день "готового резерва, который можно завтра бросить в бой, у Российской Федерации больше нет".
 

d324co

Well-Known Member
Страны НАТО разделились на три группы касательно вопроса путей прекращения войны в Украине — The Sunday Times
03 июля, 2022, 05:41Распечатать

Британские журналисты условно поделили членов Альянса на «ястребов», «голубей» и «страусов».

Среди членов НАТО нет единства во взглядах на пути прекращения войны Украины против России. Альянс условно разделился на три группы, которые предпочитают разные варианты прекращения боевых действий. Об этом пишет британское издание
По информации источника, всех членов НАТО можно разделить на три категории: «ястребы», «голуби» и «страусы». В первую из них входят страны, считающие, что России нужно дать максимально разительный отпор, лишив ее возможности совершать акты агрессии в будущем. Ярким представителем «ястребов» является Польша, активно продвигающая инициативы по предоставлению Украине необходимого оружия и введению суровых санкций против РФ. Также страны этой группы , включая Крым и Донбасс.


К «голубям» относятся страны, выступающие за скорейшее прекращение боевых действий в Украине даже . Они согласились бы на отвод российских войск на позиции до 24 февраля, а также признали бы нынешний статус Крыма, "ДНР" и "ЛНР". В частности, британское издание цитирует неназванного чиновника одной из скандинавских стран, называющего такой итог «несправедливым, но практическим».
К последней группе – «страусам» – The Sunday Times относит страны, пытающиеся максимально дистанцироваться от событий в Украине, решая внутренние вопросы. Они только формально поддерживают решения Североатлантического союза. По мнению журналистов, к «страусам» относятся страны Южной Европы.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Українські війська, ймовірно, пішли з Лисичанська – висновок та карта ISW

03.07.2022, 04:30

You must be registered for see images

Карта ISW

Українські війська, ймовірно, здійснили запланований відхід із Лисичанська, що спричинило захоплення міста росіянами 2 липня. Такого дійшли в Інституті з вивчення війни (ISW).
Читайте нас у Telegram:
За інформацією ISW, кадри з геолокацією показують, що російські військові безперешкодно ходять північними та південно-східними кварталами Лисичанська.
Аналітики Інституту дійшли висновку, що це передбачає, що станом на 2 липня у місті українських військ мало чи зовсім немає.
Svirzh Castle_Свіржський замок з висоти


В ISW пишуть, що українські військові офіційно не оголошували про виведення військ, але й не повідомляли про оборонні бої навколо Лисичанська.
Ескперти Інституту прогнозують, що окупанти, швидше за все, встановлять контроль над територією Луганської області, що залишилася, найближчими днями і, швидше за все, потім віддадуть пріоритет ударам по українських позиціях у Сіверську, перш ніж повернути до Слов'янська і Бахмута.
На думку ISW, відведення українських військ до Сіверська дозволить ЗСУ знизити ризик оточення, і українські сили можуть продовжити відхід з боями на межу біля траси E40 зі Слов'янська до Бахмуту.


Читайте також:
 

d324co

Well-Known Member
Наші союзники серед россіян - вони таки є )))
Оборонні підприємства РФ відмовляються ремонтувати пошкоджену бойову техніку окупантів, - ГУР МО
Конфлікт між військовим керівництвом рф та директорами оборонних заводів дедалі більше унеможливлює посилання до зони бойових дій нової бойової броньованої техніки.
Як інформує , про це повідомляють у
"За час російсько-української війни, захисники України знешкодили понад 40 відсотків боєздатних танків, бойових машин піхоти та бронетранспортерів окупаційних частин лише з Південного військового округу РФ. Їх відновлення потрібно проводити на спеціальних ремонтних підприємствах. Доставляючи до ремонтних заводів пошкоджену техніку, окупанти її повністю розкомплектовують, а запчастини та агрегати продають чи обмінюють на алкоголь. До заводів інколи доїжджають лише обгорілі основи БМП та танків", - йдеться у повідомленні.

У ГУР додають: "Водночас, директори ремонтних підприємств дали вказівку працівникам не приймати техніку на ремонт. Вони мотивують це відсутністю компонентів та недостатніми сумами коштів, які надходять від військових за вже виконані роботи. Врятувати ситуацію командування намагалося за допомогою спеціально створених ремонтних бригад, які мали б відновлювати техніку поблизу зон бойових дій. Проте корупція і жага до наживи серед військового керівництва РФ звели цю спробу нанівець".

Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
В Финляндии предлагают разместить базу НАТО рядом с границей рф, -
финская гостелерадиокомпания Yle.

Эту идею предложил мэр города Лаппеенранта дабы привлечь инвесторов в провинцию и дать им гарантии безопасности. Расстояние до ближайшего крупного города рф Выборга составляет чуть больше 60км.
 

d324co

Well-Known Member
чергові обіцянки. Вони вже лякають...
Упевнений, що воїни українського флоту гарантовано відправлять услід за "російським кораблем" решту корабельного складу агресора, - Зеленський


Сьогодні українські військові моряки відзначають своє професійне свято у складних умовах воєнної обстановки, у запеклих боях з російськими загарбниками.
Про це у вітанні президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, інформує
"Вітаю вас із Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Сьогодні українські військові моряки відзначають своє професійне свято у складних умовах воєнної обстановки, у запеклих боях з російськими загарбниками на морі, суходолі і в повітрі, проявляючи героїзм, відвагу, стійкість та непереможний характер. Україна пишається вами, надихається вашими бойовими успіхами, усіляко підтримує, розділяє біль від втрат та вірить у стійкість офіцерів і матросів вітчизняного флоту", - зазначив глава держави.
Від імені українського народу Зеленський висловив подяку всьому особовому складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України за звитягу та героїчне виконання військового обов’язку, мужність і самопожертву.
У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у війні з російським агресором. Вічна їм слава!
"Упевнений, що високий професіоналізм воїнів українського флоту та уміле володіння сучасним озброєнням і військовою технікою, які ви вже продемонстрували усьому світові, гарантовано відправлять услід за "російським кораблем" решту корабельного складу російського агресора. Зичу українським військовим морякам міцного здоров'я, незламного духу у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України та нових перемог у боях з окупантами. Слава Військово-Морським Силам України!", - зазначив Зеленський. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
В Германии обеспокоены перспективой полного прекращения поставок российского газа 13:34 | 03.07.2022

В Германии допускают, что россия по политическим мотивам может трубопроводом «Северный поток — 1». Правительство страны уже начало готовить к этому население страны.
«Ситуация напряженная, если не сказать очень напряженная. В течение десятилетий, какими бы плохими ни были отношения, россия придерживалась договоров. За несколько дней россия сократила поставки газа по важнейшей газовой артерии, «Северному потоку — 1», в Германию и Европу на 60%. Технические причины, которыми это объясняют, нас не убеждают», – заявил президент Федерального сетевого агентства ФРГ Клаус Мюллер в немецкому изданию WAZ.
Те, що росія не дотримується міжнародного права і массово вбиває людей то їм пох, а от що газ не постачатиме через побудовані до них газопроводи - то погано (((
 

d324co

Well-Known Member
Пєсков заявив, що Києву доведеться прийняти умови путіна та сісти за стіл перемовин
You must be registered for see images

Україна має зрозуміти умови росії та сісти за стіл переговорів
Про це прессекретар президента росії дмитро пєсков російському пропагандистському виданню "РІА Новості",
"Київ має зрозуміти умови РФ, погодитися на них і сісти за стіл переговорів, зафіксувати документ", зазначив прессекретар глави країни-агресора.
Зі слів Пєскова, захід сьогодні робить ставку на продовження військових дій в Україні.
"Західні країни під керівництвом Вашингтона… не дозволяють українцям ні думати, ні говорити про мир, ні обговорювати мир", вважають у кремлі.
При цьому пєсков висловив упевненість, що "рано чи пізно здоровий глузд на Заході візьме гору, і переговори щодо України відновляться".
Німеччина та союзники готуються до закінчення війни та обговорюють гарантії для України – Шольц

You must be registered for see images


У війні Росії проти України журналісти цілодобово ведуть боротьбу на інформаційному фронті. Наша зброя — чесна інформація.
Ворог відібрав у нас основне джерело фінансування — рекламу.
Підтримайте Liga.net, щоб ми встояли і перемогли

Німеччина обговорює гарантії безпеки для України зі своїми союзниками, готуючись до періоду після закінчення війни. Про це заявив канцлер Німеччини в ефірі каналу ARD, повідомляє .

"Обговорюємо з близькими друзями (союзниками. – Ред.) питання про гарантії безпеки, які ми можемо надати. Це безперервний процес. Зрозуміло, що це буде не те саме, що якби хтось був членом НАТО", – сказав Шольц.
Він додав, що це питання "ретельно готується в дипломатичній сфері", тому що союзники сподіваються, що незабаром настане той день, коли війна Росії проти України закінчиться.

  • Раніше Шольц на запитання щодо якихось гарантій безпеки для України.
 
Зверху