Война...

d324co

Well-Known Member
Іксперти працюють...
Битва за Лисичанськ: Жданов розповів про цілі Росії на Донбасі


You must be registered for see images

Після Луганщини окупанти зможуть просуватися на Донеччині, говорить Олег Жданов. Фото: канал "Дом"
Росія намагається захопити всю Луганщину, після чого хоче взятися за Донеччину. Якщо їм вдасться захопити весь Донбас, росіяни будуть шукати переговори, щоб взяти паузу і знову напасти за кілька років. Про це в коментарі розповів військовий експерт Олег Жданов.

"У Лисичанську на сьогодні відбувається приблизно теж саме, що в Сіверськодонецьку. Єдина різниця – що Сіверськодонецьк вони штурмували в лоб і мали важкі вуличні бої. Зараз окупанти трохи набралися досвіду – хочуть оточити Лисичанськ і таким чином намагатися примусити нас вийти з міста або ЗСУ здатися", – говорить Жданов.

Росіяни хочуть захопити всю Луганську область. Це стане для них політичною перемогою, наголошує експерт.

"Шанси у Росії на сьогодні 50 на 50. І у нас є шанс утримати Лисичанськ, і у росіян є шанс захопити місто. З воєнної точки зору для нас ця втрата не страшна. Ми можемо відійти на наступний рубіж оборони. І продовжити спротив. В цей же час ми досягаємо своєї мети – виснажуємо російську армію. Позбавляємо її боєздатності. Але у політичному сенсі для нас це буде програш. Тому що Росія одразу оголосить про те, що вони захопили Луганську область. Почнуть святкування "звільнення" так званої ЛНР", – каже Жданов.

Після Луганщини окупанти зможуть просуватися на Донеччині, уточнює експерт.

"Це план, якому досі слідує Путін. Захоплення України розбили на декілька етапів. Один з них – це захоплення Донбасу. Після цього вони захочуть паузу на два-три роки і знову підуть війною. Вони вже сьогодні з усіх боків тиснуть на нас, щоб ми сіли за стіл переговорів. Для України цей шлях неприпустимий", – каже Жданов.

Західна зброя надходить повільно і це впливає на здатність до оборони, додає експерт.

"Але з тих розмов, які ведуться сьогодні, наша мета – протриматися до кінця липня. Тоді є шанс, що західна зброя почне надходити набагато швидше. Якщо до того часу втратимо Луганщину, то доведеться наступати, щоб її звільнити. А це набагато складніше, ніж оборонятися. Але у нас немає вибору. На жаль, ми повністю залежимо від партнерів. І нам просто треба протриматися", – уточнює Жданов.
 

d324co

Well-Known Member
Грандіозний вибух російського складу боєприпасів у Попасній після точного ураження від ЗСУ. ВIДЕО

Українські воїни знищили склад боєприпасів на території окупованої Попасної.
Як повідомляє , після точного влучання боєприпаси здетонували і стали причиною грандіозного вибуху, який був зафільмований українськими воїнами.
Увага! Ненормативна лексика!

Дивіться також на "Цензор.НЕТ":
 

d324co

Well-Known Member
Монастирський про підготовку до навчання офлайн: "У більшості шкіл є укриття"
Більшість українських шкіл мають укриття, якими можна скористатися у разі повітряної тривоги.
Про це заявив голова МВС Денис Монастирський, пресслужба відомства, передає .
Він розповів про готовність українських закладів освіти до початку наступного навчального року, безпеку перебування під час повітряних загроз, протокол дій у разі сигналу.
"У більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися. Наразі спеціальним місцевим комісіям надаються рекомендації, котрі розробляє ДСНС України. Вони проводять аудит цих приміщень", — сказав очільник МВС.
Читайте також на "Цензор.НЕТ":
За його словами вимога така: щоб за кілька метрів ходьби від школи були захисні споруди, де можна перебувати під час тривоги.
"Для більшості батьків аргументом є те, що якщо діти під час тривоги будуть у безпечному місці в школі, то це краще, ніж вони перебуватимуть удома чи в іншому місці. За них подбають і в дітей буде належна освіта", —підкреслив Денис Монастирський.

Джерело:
От молодці - за 4 місяці побудували бомбосховища біля кожної школи, надійні, не ерзац-сарай, з вентиляцією, запасними виходами, все як повинно бути!
Чи ні, просто пиZдять ??
 

d324co

Well-Known Member
Білоруським лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни, - Генштаб ЗСУ

В збройних силах республіки Білорусь продовжено терміни проведення мобілізаційного навчання до 9 липня поточного року.
Про це повідомляє із посиланням на Генштабу ЗСУ.
"На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, в збройних силах республіки Білорусь продовжено терміни проведення мобілізаційного навчання до 9 липня поточного року (попередні терміни 22 червня - 1 липня 2022 року). У рамках проведення зазначених заходів, через військові комісаріати Гомельської області триває вручення повісток", - йдеться у повідомленні.
Крім того, як зазначають у Генштабі ЗСУ, лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
 

goool

Well-Known Member
Зашли в Лисичанск. Луганская область захвачена...
 

k 54

Active Member
Іксперти працюють...
Цікаво було б почути , що саме викликало незгоду у вельмишановного антиіксперта . Хоч розважилися б трохи .... )
ПС Тіки , бажано б щоб антиіксперт не дуже вдавався до накидування замість відповіді купи відосиків з більш або менш пространною інформацією , як то сталося з головками самонаведення ... :D
 
Зверху