Война...

k 54

Active Member
Пентагон оголосив друге засідання координаційної групи з надання військової підтримки України через російське вторгнення.

Цього разу зустріч "групи країн " відбудеться онлайн у понеділок, 23 травня. Участь підтвердили понад 40 держав.

Про це на брифінгу речник Міністерства оборони США Джон Кірбі у п'ятницю, 20 травня.

"Друга зустріч контактної групи щодо оборони України відбудеться у понеділок. Вона пройде онлайн. Міністр приєднається з Пентагону", – розповів речник.

Кірб зауважив, очільник Пентагону Ллойд Остін вже сповістив українського міністра оборони Олексія Резнікова про заплановану зустріч. Союзники погодять військово-технічну допомогу Україні. Також зазначається, що сторони обговорять вигляд і об'єми подальшої підтримки.

Нагадаємо, вперше міністри оборони 40 держав світу зібрались - найбільшої військової закордонної бази США в світі - у Німеччині 26 квітня. США скликали конференцію своїх партнерів для допомоги Україні в її військовому протистоянні з Росією.

Український міністр оборони Резніков так прокоментував зустріч у Рамштайні: "Справжні друзі України". Зі свого боку, представники Бази Повітряних сил США зустріч “історичною”.
 

d324co

Well-Known Member
Експрем'є́р-міністр Італії та старий друг путіна Сільвіо Берлусконі заявив, що Європа повинна примусити Україну прийняти умови президента рф.
You must be registered for see images


Про це він сказав перед закриттям з'їзду своєї партії, повідомляє Укрінформ із посиланням на .
"Миру потрібно досягнути якомога швидше. Я вважаю, що об'єднана Європа повинна зробити пропозицію миру, намагатись переконати українців прийняти вимоги путіна", – говорить Берлусконі.
За його словами, посилати Україні зброю – це "теж участь у війні", і це не потрібно аж так афішувати. Окрім того, Берлусконі переконаний, що "санкції проти росії несуть шкоду і Європі".
 

d324co

Well-Known Member
Адристович від пісень про перемогу і "2 тижні" перейшов до "зсу виснажені" (((
Арестович назвав ситуацію "неприємною", враховуючи ступінь виснаження ЗСУ та проблематику, пов'язану з можливістю постачання для українських воїнів.

Війна в Україні увійшла в третю, вирішальну фазу, заявив радник голови ОП.

Луганська область – вона стримує дуже велику навалу російської армії. Окупанти намагаються оточити підконтрольну Україні частину Луганської області, перетворюючи на руїни міста, які захищаються

Він вже копіює свої пісні про Маріуполь...
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Сколько, примерно, нужно стрингеров на 1 вертолет:
You must be registered for see medias

И на 1 самолёт:
You must be registered for see medias
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Советник главы Офиса президента Михаил Подоляк в интервью заявил, что Украина не согласится на территориальные уступки России, потому что они не остановят войну. Любое перемирие Россия использует, чтобы подготовиться лучше и напасть на Украину снова, считает он.

"Война не прекратится. Ее просто поставят на временную паузу. Через некоторое время, с усиленной интенсивностью, россияне начнут наращивать вооружение, живую силу и работать над своими ошибками, немного модернизируются, уволят многих генералов... И они начнут новое наступление, еще более кровавое и масштабное", – заявил Подоляк.

Он добавил, что Украина отвергает "очень странные" призывы к немедленному прекращению огня, если они не предполагают восстановление украинского контроля над временно оккупированными россиянами территориями. Мирный процесс возможен только после того, как Россия отведет свои войска.
Може мені хтось пояснити що так вчепились в "вигнання російських військ за кордони" ??
Хіба кордони для них мають якесь значення? Хіба вони не порушать ті кордони, коли їм заманеться?
Хіба вони не можуть стріляти/пускати ракети не порушуючи кордони??
 

d324co

Well-Known Member
Велика стаття, багато букв, доволі цікава, особливо деталі...



-Скільки тривало ваше навчання? Місяць як у всіх?

-У мене не було ніякого навчання, тому що я офіцер запасу. Мене одразу долучили до лав Збройних Сил. Але я отримав статус трішки нестандартний, я потрапив у підрозділ, який я тепер у своїх постах умовно називаю "Юннати". Це зведений підрозділ, який перебуває у різних підрозділах ЗСУ, а також у ССО або ЦСО "А", це Служба безпеки. І ми займаємось з того часу і по цей день своєю справою – ми використовуємо ударні дрони для знищення нашого ворога.
-Я уточню, поки ви згадали про офіцера запасу, військового досвіду з 2014 року у вас не було?

-Ні-ні. Тільки військова кафедра університету наприкінці 90-х. Моя облікова спеціальність - офіцер з виховної роботи, її скасували за місяць перед складанням нами присяги на кафедрі. Тобто - суцільна міфологія, а не офіцер. З усього курсу я пам'ятаю тільки, що в мене має бути якась "народознавча світлиця" у окремому наметі, мабуть це аналог 90-х років Ленінської кімнати в ЗС СРСР,та у цій світлиці мають бути кольорові олівці. А курс військової психології взагалі складався з однієї фрази: "Якщо солдат у стресі, дайте йому лопату, нехай копає". З автоматів АК-47 перших випусків ми зробили рівно три постріли перед тим, як отримати звання лейтенантів. Я ніколи не воював. У 2014 я був наближений до всіх подій, але у трохи іншій площині, я не воював. Був волонтером на Донбасі, і тільки зараз отримав бойове розпорядження знищувати ворога всіма доступними способами.
Я уточню: цей дрон абсолютно українська розробка чи це колаборація?

-Це абсолютно українська розробка, з нуля. Звісно, деталі нормальні, закордонні, провідних виробників. Там цікаво з деталями дуже. Тому, через вартість цих нормальних деталей, ми увесь час і шукаємо гроші на виробництво нових дронів, хоча зауважу, що усі вироблені будь-коли наші дрони літають - жодного не було втрачено. Та сьогодні вже йде масштабування виробництва, ми виробляємо дрони за гроші донаторів, передаємо підрозділам ССО або ЦСО "А", які керуються законом про розвідку, навчаємо їхніх людей на операторів.

-Скільки часу треба навчатись?

-Місяць іде на навчання. Зараз одночасно 5 груп навчаються, і 5 буде нових. Але якби ми подумали про це принаймні за рік до війни, у нас прямо зараз діяло б 20 таких груп. За два роки, у 2020 - 40 груп. По всій довжині фронту. Це - у чотири, вісім разів більше, ніж зараз, об'єктів супротивника, які злетіли у повітря. І ми б відчували себе значно комфортніше. Джерело:
 
Зверху