На східному фронті / знищення боінгу-777 з 295 цивільними

d324co

Well-Known Member
На проходящем в Нидерландах суде по делу о крушении малайзийского «Боинга» в Донбассе в 2014 году впервые появились показания людей, которые, как считает следствие, видели пуск ракеты зенитного ракетного комплекса «Бук» в сторону самолета. Об этом сообщает «Русская служба Би-би-си».

Фото: ТАСС
Свидетелей допрашивали представители совместной следственной группы (JIT) и следственный судья. По данным издания, восемь человек сообщили, что видели или слышали пуск ракеты в небе недалеко от населенного пункта Снежное, находящегося под контролем самопровозглашенной Донецкой народной республики (ДНР). Три свидетеля при этом утверждали, что были в районе пуска ракеты.

Еще как минимум один человек сказал, что перед крушением лайнера находился на блокпосту ДНР возле населенного пункта Первомайское и слышал грохот, свист и «звук разрыва» в небе. Следственный судья изучил данные телефонного биллинга этого свидетеля — его слова о местонахождении в тот день подтвердились
 

arnisumy

Well-Known Member
мабуть шукали під диваном "льотчіка валошина" або "іспанскава діспетчєра"

28.07.21 10:57
У квартирі головреда The Insider у Москві відбувається обшук: журналісти розслідували фейки ГРУ РФ про збитий на Донбасі Boeing рейсу MH17
Поліція Москви прийшла додому до головного редактора видання The Insider Романа Доброхотова.
Як інформує , про це повідомляє .
"Мабуть, у мене обшук. Стукає поліція", - він у своєму твіттері. До нього адвокатка "Правозащиты Открытки" Оксана Опаренко.
За журналіста The Insider Сергія Єжова, 28 липня Доброхотов збирався відлетіти з Росії.
Як саме видання, приводом до обшуку в Доброхотова могла стати справа про наклеп, порушена в квітні за заявою голландського журналіста Максиміліана Бернардуса Вілем Ван дер Верффа. Раніше The Insider повідомляв, що цей журналіст співпрацював з ГРУ і отримував від Міноборони РФ гроші за поширення інформації про збитий Boeing на Донбасі.
Джерело РІА Новости підтвердило, що обшуки пов'язані зі справою про наклеп. Також агентство опублікувало фото і відео обшуків у квартирі в Доброхотова.

Видання The Insider засноване в 2013 році, воно спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Серед найбільш відомих розслідувань видання - випущені спільно з групою Bellingcat матеріали про причетність Росії до краху малайзійського "Боїнга" над Донбасом, а також про отруєння Олексія Навального.
23 липня Мін'юст РФ вніс The Insider до реєстру ЗМІ - "іноагентів". Тоді Доброхотов заявляв, що The Insider продовжить свою роботу в звичайному режимі і не буде підкорятися російському законодавству, оскільки зареєстровано в Латвії.



Фото: РІА "Новости"
Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.
19 червня 2019 року які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким було збито літак рейсу МН17. Троє із них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов, на той час - заступник голови "розвідувальної служби ДНР". Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.
Читайте також:
9 березня 2020 року в Нідерландах
7 червня 2021 року . Бойовики Ігор Гіркін і Леонід Харченко, а також російський генерал Сергій Дубинський, які є підозрюваними у справі, .
 

d324co

Well-Known Member
Скончался свидетель крушения рейса MH17
Газета.Ru41 минуту назад


Скончался один из свидетелей крушения рейса MH17 в Донбассе в 2014 году. Об этом заявил председательствующий судья Хендрик Стинхейс, передает РИА «Новости».

По его словам, суд получил ряд документов от следственного судьи, касающихся опросов трех свидетелей, отчетов экспертов, оценки следственного судьи отчетов Королевской военной академии Бельгии.

«Что касается свидетеля, известного как G9O81, нас уже информировали о том, что его ухудшающееся здоровье может вызвать трудности для его опроса, а сейчас нам сообщили, что этот свидетель скончался несколько недель назад», — сказал Стинхейс.

Об этом сообщает "Рамблер". Далее:
 

d324co

Well-Known Member
Бывший министр обороны самопровозглашенной Донецкой народной республики (ДНР) Игорь Гиркин (Стрелков), комментируя требование прокуратуры Нидерландов дать ему пожизненный срок по делу о крушении Boeing 777 авиакомпании Malaysia Airlines, заявил, что никаких показаний давать не будет. Об этом сообщает радиостанция «Говорит Москва».


По словам обвиняемого, он не изменил позицию по этому вопросу.

«Ополчение "Боинг" не сбивало. Больше никаких комментариев на эту тему не даю. Естественно, никаких показаний давать не буду. Рассматриваю данное "судилище" как незаконное и нацеленное на расправу с врагами нового мирового порядка», — сказал Гиркин

Об этом сообщает "Рамблер". Далее:
Скидають маски?
 

arnisumy

Well-Known Member
угу..., а "бук" вони у "каждам ваєнторге" купили.
ну хоч шісток натягнули і то добре, бо наш "суд" відпустив би як "стаявшіх на блокпастє"


Справа MH17: Прокуратура запросила для всіх обвинувачених довічні терміни

Нідерландська прокуратура запросила для всіх обвинувачених у справі про катастрофу MH17 довічне тюремне ув'язнення.
Про це повідомила з засідання суду журналістка De Telegraaf Саскія Беллеман, передає з посиланням на .
Як заявила прокурор Манон Ріддербекс, катастрофа MH17 є одним із найтяжчих злочинів, який став результатом операції з участю фігурантів справи Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка.
"Факти настільки серйозні, а наслідки настільки великі, що з погляду відплати доречне лише максимальне покарання", - наголосила вона.
Читайте також на "Цензор.НЕТ":
Таким чином, прокуратура вимагає довічного ув'язнення для всіх чотирьох обвинувачених.
Ріддербекс додала, що Росія навряд чи видасть своїх громадян Гіркіна, Дубинського та Пулатова, а місцезнаходження "українця" Леоніда Харченка залишається невідомим.
"Але будь-кого, хто сьогодні здається невловимим, завтра можуть заарештувати", - вважає звинувачення.
Прокуратура також вимагає, щоб суд ухвалив рішення про негайне ув'язнення.
Джерело:
 
Останнє редагування:

rfvgy

Ukrainian
Австралия и Нидерланды официально потребовали от Москвы компенсации по делу MH17
14 марта 2022
You must be registered for see images



Австралия и Нидерланды в понедельник подали совместное заявление в Международную организацию гражданской авиации с требованием обязать Россию выплатить компенсации родственникам погибших в результате катастрофы "Боинга" "Малайзийских авиалиний" над Донбассом 17 июля 2014 года.
Обе страны считают Россию ответственной за катастрофу, поскольку считают доказанным, что самолёт был сбит из российского комплекса "Бук" с территории под контролем поддерживаемых Россией сепаратистов.
Большинство из 298 человек, погибших на борту самолёта, – граждане Нидерландов, погибли также более 30 граждан Австралии. Самолёт летел из Амстердама в Куала-Лумпур.




Що за поспіх ? Бояться що компенсації ні з кого буде требувати ?
 
Зверху