You must be registered for see links
You must be registered for see images
Консул України в Москві Геннадій Брескаленко не зміг зустрітися з української моделлю Анною Дурицькою, яка стала свідком вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, і не знає, де вона наразі перебуває. Брескаленко додав, що Дурицька мала право безперешкодно поїхати до України, адже перебуває у якості свідка. Читайте також: Експерти: вбивство Нємцова стане загадкою, над якою ламатимуть голови історики "Оскільки Дурицька перебуває в статусі свідка, вона може безперешкодно поїхати додому до України", – сказав консул. Натомість раніше народний депутат України Остап Семерак заявляв про те, що питання щодо місця перебування Анни Дурицької перебуває на контролі українського консула в Москві. Однак родичі дівчини раніше заявляли, що її утримують під охороною в якійсь московській квартирі і залишати приміщення їй не дозволяють.
1 БЕРЕЗНЯ, 2015 21:47
Мати українки Анни Дурицької - дівчини, яка супроводжувала російського політика Бориса Нємцова в момент його вбивства і стала основним свідком злочину, - заявила, що втратила зв'язок з донькою
Про це повідомляє
з посиланням на
.
"Годину тому я втратила з нею зв'язок, вона повідомила, що в неї забирають телефони. Слідчі їй сказали, що заберуть телефони і перевезуть в якийсь пансіонат", - сказала Інна Дурицька.
За словами пані Дурицької, до цього часу донька перебувала у квартирі "помічниці Бориса", однак російські правоохоронці "її обмежували" і "вона не могла нікуди вийти".
Мати Анни також повідомила, що слідчі, з якими вона спілкувалася, наполягали, аби сама вона теж приїхала до Москви.
"Я не бачу в цьому сенсу. Слідчі дуже наполягають, аби я туди їхала, обіцяють купити білет, але, я так думаю, що вони тягнуть мене туди для того, щоб я тут нічого не могла зробити. Там я буду така ж безправна, як і моя Аня", - каже Інна Дурицька.
Вона також додала, що її донька "дуже хоче повернутися в Україну".
Нагадаємо,
з проханням посприяти тому, аби Анна Дурицька повернулася додому.
23-річна громадянка України, модель Анна Дурицька стала свідком вбивства у Москві опозиційного політика Бориса Нємцова. Дівчину пов'язували з відомим політиком близькі стосунки.