Какая роль русской православной церкви в вооруженном и политическом конфликте в Украине.

rfvgy

Ukrainian
На Донеччині затримали священика УПЦ МП, який помилково показав посвідчення бойовика
12.08.2015 | 18:34

На контрольному пункті "Бугас" в Донецькій області прикордонний наряд затримав священика УПЦ Московського патріархату, причетного до діяльності донецьких бойовиків.
You must be registered for see images

Прикордонники затримали священика-сепаратиста / фото evromaidan2014.com
Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Згідно з повідомленням, чоловік прямував на територію, підконтрольну бойовикам. На блокпосту він, в поспіху, надав документи, що підтверджують його приналежність до терористичних організацій.

Зокрема, він пред'явив посвідчення, видане так званим "міністерством державної безпеки" незаконних збройних формувань, яке вказує на його приналежність до батальйону "Схід". Триває перевірка.

Детальніше читайте на УНІАН:
 

rfvgy

Ukrainian
СБУ заборонила в'їзд настоятелю московського храму, що збирав "допомогу ополченцям новоросії"
07.04.2016

Служба безпеки України заборонила на 5 років в'їзд до України настоятелю одного з московських храмів, який організував у своєму приході "пункт збору допомоги для ополченців новоросії".
You must be registered for see images

СБУ заборонила на 5 років в'їзд московському священику, що агітував вірян за "Новоросію" / Фото УНІАН

Як повідомляє прес-центр СБУ, до збору коштів та речей під виглядом "гуманітарної допомоги" священик залучив вірян. Довірені члени релігійної громади в'їжджали до тимчасово окупованих терористами територій через неконтрольовані українською владою ділянки кордону.

"Батюшка вимагав від своїх посланців фабрикувати фотозвіт про "братовбивчу війну", розв'язану українською владою проти "руського міра". Матеріали церковних "кореспондентів" він використовував для підсилення агітації на підтримку "Новоросії" та антиукраїнської пропаганди у храмі", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами управління СБУ у Житомирській області ухвалено рішення про заборону в'їзду цьому громадянину Росії на територію України. Відповідні документи передано до Державної прикордонної служби для внесення до бази даних.

Детальніше читайте на УНІАН:
 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

Иеромонах из Волновахского района рассказал о своём сотрудничестве с "ДНР", ФСБ и НТВ
You must be registered for see images


Действующий иеромонах Никольского Свято-Успенского Николо-Васильевского монастыря УПЦ (МП) в селе Никольское Волновахского района Георгий (Кратиров) рассказал, что был завербован боевиками "ДНР" в мае 2014 года и с того времени активно собирал и передавал информацию о передвижении и действиях подразделений украинской армии. Своему куратору-боевику Артему Терсимонову иеромонах передавал данные с помощью социальных сетей. Об этом он рассказал на видео, размещенном на .

Практически в тоже время - в мае 2014 года, на связь с иеромонахом вышел журналист НТВ Сергей Шеров, сообщивший священнику, что ранее работал в ФСБ.

Российский пропагандист предложил религиозному деятелю рассказать неправдивую историю о блокировании техники ВСУ мирным населением возле села Благодатное.

"Я рассказал, как командир колонны якобы дал приказ своим подчиненным открыть огонь по мирному населению. В дальнейшем я активно сотрудничал с Шеровым, передавая записи обстрелов Донецка и обвиняя в этом украинских солдат. При этом мне не было известно, кто именно в действительности обстреливал жилые кварталы города", - сознался иеромонах.

В апреле 2016 года в парламенте Украины законопроект об особом статусе религиозных организаций, руководящие центры которых находятся в государстве, признанном Верховной Радой страной-агрессором.

Под упомянутое выше определение попадает прежде всего Украинская православная церковь Московского патриархата.

 

Haup

козаченько
Скоро будет как и раньше. Этих попов в рясах с грязными бородками будут избивать при первом случае.
 
Зверху