Санкції проти РФ і міжнародна підтримка України

d324co

Well-Known Member
Поступово, сама ідея санкцій множиться на нуль... Бо одні накладають санкції, а інші компенсують їхній вплив на рашу, та ще й отримують зиск з цього...
Туреччина офіційно відмовилася запроваджувати санкції проти Росії
Туреччина не приєднуватиметься до санкцій, які Захід запровадив проти Росії через вторгнення в Україну.
Як передає із посиланням на , про це 26 червня повідомив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин в ефірі телеканалу .
За його словами, санкції проти РФ завдадуть більше шкоди економіці Туреччини, ніж російській.
"Ми не запроваджуємо санкцій проти Росії після початку війни в Україні. Звичайно, ми маємо захищати інтереси нашої країни. Наші економічні відносини мають такий характер, що запровадження санкцій завдасть більше шкоди економіці Туреччини, ніж Росії. Ми зайняли чітку позицію. На цей час жителі Заходу також прийняли це...
Ми маємо енергетичні відносини з Росією. Оскільки ми залежимо від іноземних джерел енергії, ми розвиваємо відносини з Росією так само, як і з Іраном", - йдеться в повідомленні.
Західні країни продовжують запроваджувати санкції проти країни-агресора у відповідь на вторгнення в Україну. В Євросоюзі обговорюють сьомий пакет обмежувальних заходів.
Також читайте:
 

d324co

Well-Known Member
Потреби у визнанні РФ державою-спонсором тероризму немає, - Макрон
17:30 28.06.2022 2 296

Президент Франції Емманюель Макрон говорить про відсутність потреби використовувати термін "держава - спонсор тероризму" щодо Росії, щоб запроваджувати проти неї санкції.
Про це повідомляє із посиланням на .
"Ми засуджуємо ці воєнні злочини, але нам не потрібна жодна кваліфікація, щоб впроваджувати ці санкції проти Росії", - сказав Макрон, відповідаючи на запитання щодо Росії як "держави, яка фінансує тероризм.
 

d324co

Well-Known Member
Не калінінградом єдиним...
Норвегія через санкції не пропустила вантаж для росіян на Шпіцбергені

Влада Норвегії не видала дозвіл російській гірничодобувній компанії перевезти товари на Шпіцберген через материкову частину країни.
Як передає про це повідомляє " " з посиланням на NRK.
Конкретну заявку на отримання дозволу на транспортування було відхилено 15 червня, повідомили у Міністерстві закордонних справ Норвегії.
На прикордонній станції Стурскуг зупинено 20 тонн російських товарів, які прямували до російського шахтарського міста Баренцбург на Шпіцбергені.
Заявку подала гірничодобувна компанія "Траст Арктиквугілля" і посольство Росії надіслало листа до МЗС Норвегії, попросивши зробити виняток із санкцій. У листі росіян йдеться про те, що вони побоюються гуманітарної кризи, якщо товари не пропустять через Стурскуг.
Читайте також:
У МЗС Норвегії заявили, що в Баренцбурзі діють ті самі закони, що й на решті Шпіцбергена. Генеральний консул Росії Сергій Гущов розповів, що ситуація стабільна і російські дипломати працюють над отриманням пільг для товарів "з гуманітарних міркувань".
Російські вантажі раніше доставлялися на Шпіцберген із Мурманська до Тромсе вантажівками через єдиний КПП "Стурскуг" на кордоні Росії та Норвегії.
На острови вантажі доставляє єдине вантажне судно Bring, яке регулярно ходить на Шпіцберген і вирушає на архіпелаг кожні 10 днів. У Баренцбурзі мешкають близько 500 осіб, включно з шахтарями, які працюють на вугільних шахтах російського тресту "Арктиквугілля".
Норвегія не є членом ЄС, але входить до Європейської економічної зони і приєдналася до всіх шести пакетів санкцій, запроваджених проти РФ за вторгнення в Україну. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
Давно очікувана новина, найприємніше читати її в россмі. ))))
You must be registered for see images

НАТО официально пригласили в альянс Финляндию и Швецию
16:21, 29 июня 2022
Фото: Violeta Santos Moura / Reuters
Генсек Столтенберг: лидеры НАТО официально пригласили Финляндию и Швецию в альянс

Лидеры стран на саммите в официально пригласили Финляндию и Швецию присоединиться к альянсу, сообщил генеральный секретарь военно-политического блока в ходе пресс-конференции, трансляция которой велась в его аккаунте в Facebook (соцсеть принадлежит компании Meta, признанной экстремистской и запрещенной в России).
«Лидеры приняли официальное решение пригласить Финляндию и Швецию. Во вторник вечером мы достигли соглашения с президентами Турции, Финляндии и премьером Швеции», — сказал генсек.
Турция была единственной из 30 стран НАТО, которая выступала против вступления Швеции и Финляндии. В первый день саммита альянса в , 28 июня, сторонам все же прийти к соглашению. и согласились на полное сотрудничество с Турцией в борьбе с и ее структурами, а также отказались поддерживать движение проповедника .
Кроме того, в НАТО новую стратегическую концепцию, где главной угрозой названа Россия. Согласно документу, главная цель — дестабилизировать страны на востоке и юге от стран-участников блока.
пукани в комментах палають термоядерним полум'я....
 

d324co

Well-Known Member
29 июня 2022

Экспорт важнейших технологий в Россию упал на 90 процентов
США сообщили о падении на 90 процентов экспорта полупроводников в Россию

Глобальный экспорт полупроводников в Россию, которые считаются одними из самых важных технологий, упал за последнее время на 90 процентов из-за введенных западными странами санкций, сообщает со ссылкой на главу Минторга США Джину Раймондо.
По словам чиновника, введенные в отношении ограничения мешают получать доход аэрокосмическому сектору, а также функционированию военно-промышленного комплекса, в частности, в сфере производства военных самолетов.
По мнению Раймондо, в ближайшие годы Россия вынуждена будет снять с эксплуатации от половины до двух третей самолетов, которые придется разбирать на запчасти для нормального функционирования оставшихся.
По данным Вашингтона, в настоящее время экспортный контроль в отношении России осуществляют 38 стран, включая США.
І дійсно, нахуа ті літаки, якщо літати нікуди?
 

d324co

Well-Known Member
Скандал із £1 млрд британської допомоги Україні: Уельс каже, що в нього забрали кошти
ЧЕТВЕР, 30 ЧЕРВНЯ 2022, 18:42

Влада Уельсу заявила, що центральний уряд Сполученого Королівства без консультацій узяв у них понад 30 мільйонів фунтів стерлінгів фінансування для оформлення нового пакету військової допомоги Україні в розмірі один мільярд фунтів.
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на .
Скандал почався уранці в четвер, коли міністр освіти Уельсу Джеремі Майлз в етері місцевого радіо заявив, що Кардіффу "було сказано британським міністерством фінансів про урізання бюджету".
Він додав, що британський уряд не проводив жодних консультацій із валлійською владою з цього питання, хоча на Даунінг-стрит це заперечують.

"Після обговорень минулого тижня із британським міністром фінансів міністри фінансів Уельсу і Шотландії погодилися зробити внесок у межах фінансування, спрямованого на максимізацію міжнародної підтримки України", – стверджують у британському уряді.
Міністерка фінансів Уельсу Ребекка Еванс заявила, що консультації звелися до одного телефонного дзвінка від міністра фінансів Британії, який попросив її передати кошти одразу, інакше вони будуть вилучені потім примусово.
Зазначається, що частина коштів для нового пакету військової допомоги Великої Британії була взята з бюджету Уельсу, призначеного для фінансування лікарень і доріг.
Окрім того, ще 65 мільйонів фунтів стерлінгів були взяти з урядового бюджету Шотландії.
Як повідомлялось, (1,2 мільярда доларів) військової підтримки.
Кошти підуть на посилення обороноздатності України, включаючи системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, нове обладнання для радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць спорядження для українських військових.
Загальна військова та економічна підтримка Великої Британії цього року досягне 3,8 мільярда фунтів.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
США вперше в історії експортували до Європи більше газу, ніж Росія

01.07.2022, 05:33
У

"Нещодавнє різке скорочення Росією обсягів природного газу до ЄС означає, що це перший місяць в історії, коли ЄС імпортував більше газу у вигляді ЗПГ зі США, ніж через трубопроводи з Росії. Падіння російської пропозиції вимагає зусиль для зменшення попиту в ЄС, щоб підготуватися до важкої зими", – написав Бірол у Twitter.
Останніми місяцями ЄС імпортує рекордні обсяги американського зрідженого газу.

У квітні 2022 року на п'ять європейських країн — Францію, Іспанію, Велику Британію, Нідерланди та Польщу — припадало 54,1% загального американського експорту зрідженого газу, свідчать Міністерства енергетики США.
Це явна перемога, принаймі для американського бізнеса
 

d324co

Well-Known Member
Санкції проти Росії можуть стати приводом для війни, - експрезидент РФ Медведєв


Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що західні санкції проти Росії можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії і навіть як "casus belli" (привід для війни – ред.).
Як інформує про це Медведєв заявив на пленарному засіданні X Петербурзького міжнародного юридичного форуму, повідомляє
Він зазначив:"Хотів би ще раз відзначити, що за певних обставин такі ворожі заходи можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії. І навіть як casus belli.
У відповідь на них у держави виникає право на індивідуальну та колективну самооборону". Джерело:
Німець знов всрався...

Німеччина боїться військового конфлікту з РФ через дії Литви щодо Калінінграда, – Spiegel


За даними Spiegel, уряд Німеччини обурений діями Литви, яка обмежила транзит підсанкційних вантажів залізницею до Калінінграда з інших регіонів Росії і назад. У ФРН побоюються, що німецькі солдати, які базуються в Литві, можуть бути втягнуті у можливий військовий конфлікт з РФ.
Про це інформує із посиланням на .
Берлін не поділяє думку литовців про те, що транзит підсанкційних товарів до Калінінграда не має здійснюватися через територію ЄС. "Це транспорт із Росії до Росії. Це дозволено", – вважають в уряді Німеччини.
У Берліні побоюються ескалації конфлікту із Росією. Там вважають, що Москва може застосувати силу для створення наземного коридору. Канцлер Олаф Шольц неодноразово наголошував, що однією з його найважливіших цілей є запобігання перетворенню НАТО на партію війни. У Литві дислокуються німецькі солдати, які можуть бути залучені до можливого конфлікту.
30 червня литовські урядовці заявили: "Німці чинять тиск на Єврокомісію, щоб санкції не поширювалися на Калінінград. Вони побоюються, що їхні солдати можуть вплутатися у військовий конфлікт і дати себе залякати Росії".
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Вже майже два тижні Єврокомісія та Литва обговорюють, чи підпадають транзитні товари для Калінінграда під санкції ЄС.
Рішення Брюсселя з цього питання має бути готове до 10 липня, коли набуть чинності наступні санкції, повідомляє видання. Литва наполягає на дотриманні закону під час тлумачення санкцій. "Ми не змінили свого ставлення, ЄС змінив", – кажуть у Вільнюсі.
Ще у квітні Єврокомісія запевнила, що санкції також застосовуватимуться до транзиту до Калінінграда і з нього — "щоразу, коли товари з Росії перетинають кордон ЄС як залізницею, так і сушею", зазначає Spiegel. Джерело:
 
Останнє редагування:
Зверху