Информационная война

x3mal

In Trance
Бред про Васю который все заварил а Пукина "втянул "в это дело -в очередной раз наводит на мысли о вашей невменяемости.Ну ей богу ИДИОТИЗМ!Шо ж вы в старости морозить будете...
Это просто одна из множеств возможных версий того что произошло. Что там было на самом деле - ни я, ни вы, да вообще практически никто не знает и никогда не узнает. Кто победит в конфликте - тот и распиарит свою версию происходящего. Историю пишут победители.
Невменяемость - это если бы я всем вокруг с выпучеными глазами рассказывал о том что 100% эта версия верна иначе и быть не может. А на любое возражение я бы реагировал агрессией.

bortn5

Well-Known Member
Это просто одна из множеств возможных версий того что произошло. Что там было на самом деле - ни я, ни вы, да вообще практически никто не знает и никогда не узнает. Кто победит в конфликте - тот и распиарит свою версию происходящего. Историю пишут победители.
Невменяемость - это если бы я всем вокруг с выпучеными глазами рассказывал о том что 100% эта версия верна иначе и быть не может. А на любое возражение я бы реагировал агрессией.
Ну вы про невменяемость больше знаете-вам и флаг в руки.Аминь!

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
You must be registered for see medias
Теж саме відео, тільки не через Ютуб, а файлом.

8.04.201520:47

После сообщения российских средств массовой информации о том что десятилетняя девочка погибла после обстрела территорий т.н. ДНР украинскими силовиками, журналисты выехали на место предполагаемого обстрела и поинтересовались у жителей, прохожих и «ополченцев» о том, слышали ли те об этом случае. Некоторые ответы их шокировали:

«Мы тоже слышали об этом по телевизору», — сказала одна из жительниц Донецка, однако отметив, что сама об этом ничего не знает.

«Если бы было что-то такое, мы бы знали», — добавила другая жительница, отметив, что даже обстрелов района в тот день не было.

Журналисты побывали даже в Донецком морге, но его директор Николай Калашников не смог подтвердить, что к ним привозили тело погибшей.

«Не было никакой девочки. Показали это, потому что надо было», — признал один из российских журналистов на одном из сепаратистских блокпостов.

You must be registered for see images

Roger Wilco

Heavy Metal Forever

Останнє редагування:

rfvgy

Ukrainian
Німецький історик: У німецьких підручниках має бути більше інформації про Україну
Німці замало знають про історію України, щоб зрозуміти сутність нинішнього конфлікту з Росією, вважає професор Мартін Шульце Вессель. Він став співініціатором Українсько-німецької комісії істориків.

Професор Мартин Шульце Вессель став одним з ініціаторів Українсько-німецької комісії істориків

Мюнхенський професор Мартін Шульце Вессель - голова Німецького союзу істориків. У липні минулого року він разом з делегацією німецьких істориків відвідав Київ, аби зустрітися з українськими дослідниками і висловити їм свою солідарність у розпал війни на Донбасі. Під час цієї зустрічі народилася ініціатива створити Українсько-німецьку комісію істориків. Серед перших дослідників до її складу увійшли, зокрема, Ґідо Гаусманн з Мюнхенського університету Людвіґа Максиміліана і Таня Пентер з Гайдельберга. З українського боку до неї долучилися Ярослав Грицак, Юрій Шаповал, Ігор Щупак та Сергій Стельмах. Нещодавньо комісія провела перше засідання у Мюнхені.

Deutsche Welle: Пане Шульце Вессель, дотепер існували спільні комісії німецьких істориків, зокрема, з колегами з Росії, Польщі, Чехії і Словаччини. Чому саме сьогодні, майже за чверть століття після здобуття Україною незалежності, ви вирішили створити німецько-українську комісію?

Мартін Шульце Вессель: Безумовно, це пов’язано з нинішнім конфліктом на Сході України. Але і без цього ми розуміли, що така комісія потрібна. Її слід було заснувати ще на початку 90-их років минулого століття, аби ми могли поглиблювати знання про Україну. У нас у Німеччині немає історичного образу України. У нас більш поширені уявлення про Україну, які можна віднести до розряду фольклористики. Але у Німеччині досі недостатньо знань про Україну як велику європейську країну з власною історичною і культурною традицією. Україна донедавна сприймалася крізь призму царської Росії або Радянського Союзу.

Деякі німецькі журналісти останнім часом критикують співвітчизників за відсутність знань про Україну, говорячи навіть про невігластво. Невже все так погано?

Приміром, колишній німецький канцлер Гельмут Шмідт вважає, що української нації взагалі не існує. Якщо я правильно його зрозумів, він вважає українську націю "винаходом сучасності". Дуже прикро, що політик так висловлюється. У нього хибна історична інформація. Звісно, український національний рух має свою давню історію і традицію. Цей рух цілком можна порівняти з іншими європейськими народами. В усіх європейських національних державах формулюється власне бачення нації в історичному контексті. Ми в Німеччині теж конструювали власну історію. Це не є виключно українським явищем. Просто Україна доволі пізно здобула самостійність, принаймні таку, яка є визнаною на міжнародному рівні і яку поважають.

У Німеччині людей, які з розумінням ставляться до політики російського президента Путіна, називають Putinversteher. Чи не здається вам, що погляди цих людей часто пояснюються поганим знанням історії?

Ця категорія людей часто вважає, що долю України можна вирішувати без участі самої України. Ніби суверенітет України є якимось умовним. Це - неправильні і навіть фатальні моделі поведінки, які давно є застарілими. Такі бачення панували ще у період між двома світовими війнами. Тоді у Німеччині прийнято було вважати, що держави на схід від німецьких кордонів мають в кращому разі обмежений суверенітет. Натомість сьогодні фундаментом будь-якої політики має бути розуміння, що Україна - суверенна держава, яка має право повністю самостійно і вільно ухвалювати рішення про свою зовнішню політику.

Можливо, у Німеччині просто дуже інерційне сприйняття історії? Приміром, у німецьких ЗМІ синонімом до слова "Україна" є словосполучення "колишня радянська республіка"…

Дійсно, це дуже збиває з пантелику, коли про національну державу, яка вже давно є незалежною, говорять такими словами.

Якими періодами української історії Ви плануєте зайнятися перш за все?

Гадаю, треба приділити увагу новій добі з її різноманітними суспільними і релігійними традиціями, які розвивалися, зокрема, у Києві чи у Львові. Треба вивчати український національно-визвольний рух. Взагалі, треба присвятити увагу всім періодам української історії. І подбати про те, щоб щось із цього потрапило у німецькі підручники історії. Адже ми отримуємо дуже мало інформації про Східну Європу.

Вже відомі якісь перші спільні проекти українських і німецьких істориків?

Нам це ще належить узгодити. Наприкінці травня ми плануємо велику конференцію, на якій представимо нашу ініціативу широкому загалу. На цій конференції ми говоритимемо про Україну протягом трьох періодів європейської трансформації. Це - нова доба, особливо 17 століття. 30-річна війна у Центральній Європі і паралельні процеси в Україні, те, що слідувало за цим періодом. Говоритимемо і про "добу крайнощів", як її називав Ерік Гобсбаум – період між 1914 роком і кінцем сталінізму. Третя трансформаційна доба починається 1989 року і завершується Майданом. Ми хочемо подивитися на ці процеси в європейському контексті. Потім будемо працювати над конкретними проектами, типовими для двосторонніх комісій істориків: історія відносин двох країн. Почнемо, напевно, зі спільного осмислення періодів німецької окупації України.

До речі, невдовзі Росія проводитиме грандіозний парад у Москві, присвячений 70-ій річниці завершення Другої світової війни. Росіяни називають цю війну "Великою вітчизняною", а перемога у ній є наріжним каменем сучасної російської ідентичності. А чи є у німецькій пам’яті про перемогу над нацизмом місце для України?

Частина німецького суспільства на диво мало усвідомлює, який внесок у перемогу над нацизмом внесла Україна, а також Білорусь, - ці країни принесли дуже велику жертву. Як не дивно, німецьке почуття провити за цю війну адресоване передусім Росії, яка, безумовно, також зазнала жахів німецької окупації, але не була окупована повністю - як Україна або Білорусь. У будь-якому разі, всі ці країни дуже сильно постраждали від німецької окупації. Але у Німеччині сприймається лише російська частина історії Другої світової війни.

Кремль активно запрошує глав держав і урядів світу взяти участь у грандіозному параді на Красній площі у Москві. Багато хто з європейців відмовився. Ви як історик підтримуєте таке рішення?

Я вважаю дуже розумним рішення німецької канцлерки Анґели Меркель до могили Невідомого солдата 10 травня. Пам’ять жертв війни треба вшановувати. Треба підтримувати і контакт з Росією. Але у військовому параді в Москві за нинішніх обставин брати участь було б вкрай недоречно. З огляду на анексію Криму Росією та російську участь у війні на Сході України.

Roger Wilco

Heavy Metal Forever
Кто проплачивает эти акции? Шарики разрисовывают за чьи деньги? Собрания всякие "меморизные" организовывают. Нужно проверить, кто там собрался, думаю, все "активисты" из Эрефии, либо проплаченные кремлядями сепарасты Всю антимайдановскую грязь собрать и нафиг на российскую границу, украинские паспорта отобрать и порвать, пусть к себе домой едут. "Альтєрнатівноє мнєніє", блин.

Roger Wilco

Heavy Metal Forever

Алло - Алло Серёжа сынок Ты где ? — Это не Серёжа. — Что с ним? — Не переживайте, он жив и здоров - в плену у батальона Донбасс — В трубке секундная тишина, и дичайший крик сквозь слёзы: «Коостя! Костя! Серёжа в плену. Ты слышишь, он в плену у фашистов — Да не переживайте вы, всё с вашим сыном будет нормально Но в трубке слышен только женский плачь, настоящая истерика, рядом слышится голос: — Дай трубку мне, это скорей всего аферисты звонят, сейчас деньги требовать будут. Женщина кричит: — Зачем я тебя, старого дурака, послушала, надо было заплатить и всё Тут в трубке голос того самого Кости, который взял телефон: — Слышите, уроды укропчкие я гвардии старший лейтенант в отставке Константин Ф…..о, если с головы моего сына упадет хоть один волос, я вас всех найду и на части разорву, поверьте, я знаю, как это делается. Опять я: — Алло, вы слышите, мы вам для этого и звоним — приезжайте, заберите вашего сына. — У меня нету таких денег, которые вы запросите, я ветеран и инвалид, но я вас всех найду, вы слышите …. (череда мата) Я ещё могу держать оружие в руках, я в Афгане…. — Алло, меня не интересует ваша биография, приезжайте и заберите вашего сына. В трубке слышится только перепалка между родителям, хочу положить трубку. Подходит наш старший: — А ну, дай трубку, я с этим афганцем поговорю. — Алло? Филин, ты слышишь? На другом конце гробовая тишина — Алло, б…дь, Филин, я знаю, что ты меня слышишь Оттуда едва слышно: «Аллоооо — Ну вот, отозвался, что , б…дь, не узнаёшь боевых товарищей, совсем память отшибло? — Саня, это ты? — Ну а кто ещё? — Ты что, тоже в плену? — В каком, на …й, плену? — Ты что, совсем там ё....ся? Телевизор меньше смотри. Я командир украинского батальона Донбасс !! — Как командир? Там же одни террористы и фашисты — Ты большую часть этих фашистов и террористов уже лет тридцать знаешь…Ты же Федота помнишь? Сеню и Ваську Рыжего, все тут старички воюют, много, кто из наших донецких здесь. Снова тишина, и уже неуверенным голосом: — А Андрюха, мой корешь где? — Андрюха на том свете уже, погиб ещё в июне, одним из первых. — А я звоню ему, а у него телефон выключен, я подумал, он в Россию сбежал. — Приедешь, расскажу лично, как Андрюха от нас сбежал. Ты сына забирать-то приедешь? — Приеду, конечно, приеду, только как? — Молча, через Харьков,по-другому никак, мои ребята тебя встретят. — Завтра выеду. — Вот тебе телефон, тебя встретят и проводят куда надо. Через два дня Батя пленного солдата российской армии был уже в той самой хате, пил горькую с командиром на пару и вспоминал другую войну. На утро двух пленных пацанов и батю, лейтенанта в отставке, с кем я разговаривал, повезли назад на границу с Россией. Ещё через сутки батя появился в нашем расположение снова: — Я тут подумал и решил не уезжать, пацана в Киев отправил, а сам к вам. Оружие дадите? Хочу бить этих кремлёвских фашистов,путин мразь брехливая ещё та и заплакал...

·

Зверху