Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
У Києві суд виправдав суддю Волкову, що звільнила з-під варти екскомандира “Беркута” Садовника
26/08/2020 19:56
You must be registered for see images

СУДДЯ СВІТЛАНА ВОЛКОВА

доповнено
Шевченківський районний суд м.Києва ухвалив виправдувальний вирок судді Світлані Волковій, що обвинувачувалась у незаконному звільненні з-під варти екскомандира “Беркута” Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивствах протестувальників у столиці в лютому 2014 року.
Про це в середу, 26 серпня, пресслужба прокуратури міста Києва.
“Згідно з матеріалами слідства, суддя Печерського районного суду міста Києва у 2014 році своїм рішенням незаконно звільнила з-під варти колишнього командира роти спецпідрозділу “Беркут”, підозрюваного у вбивстві активістів Євромайдану, та безпідставно застосувала щодо нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – йдеться у повідомленні.
Також іншим рішенням ця суддя скасувала постанову прокурора про відмову в задоволенні клопотання адвоката щодо закриття кримінального провадження, зобов’язавши прокурора ухвалити таке рішення.
“За результатами досудового розслідування судді було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 2 ст. 375 Кримінального кодексу України та обвинувальний акт 18 травня 2015 року був скерований до суду для розгляду по суті. Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді семи років позбавлення волі”, – зазначають у пресслужбі суду.
Як повідомляється, за результатами судового розгляду Шевченківський районний суд м. Києва дійшов висновку про відсутність в діях судді складу інкримінованих кримінальних правопорушень.
Прокуратура з таким рішенням не погоджується та готує апеляційну скаргу.
Як відомо, суддя Світлана Волкова в 2014 році відпустила з-під варти під домашній арешт фігуранта справи про розстріл 48 активістів Євромайдану, екскомандира “Беркута” Дмитра Садовника. Згодом він утік від правосуддя.
У вересні 2016-го Верховна Рада проголосувала за відставку низки суддів, в тому числі тих, хто виносив неправосудні рішення щодо активістів Євромайдану. Серед них була й Волкова, яка через три роки поновилася на посаді судді.

arnisumy

Well-Known Member
міхуел всіх "багиг" переміг і каломойшу вже посадив :D :D :D
Зе-лохи, "дєнєх - нєт, но вьі дєржітєсь!" :D:D:D
Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію, – ЗМІ
27.08.2020

МИХАЇЛ СААКАШВІЛІ

Голова Виконавчого комітету реформ України, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що повертається на батьківщину.
Про це в четвер, 27 серпня, “Грузія Online”.
Він висловив подяку Україні, назвавши її своїм “другим домом”.
“Україна – мій другий дім. Свого часу я приїхав сюди зі своєї головної домівки, моєї солодкої Грузії. Я завжди любив Україну ще зі студентства, у найважчий період саме Україна прийняла мене таким, який я є, без будь-яких умов і вимог, і я це дуже ціную”, – сказав він.
Саакашвілі також вибачився перед грузинським народом за свої помилки.
“Помилки, звичайно ж, були, і були дуже серйозні помилки, але Бог свідок, я хотів кращого для свого народу. Я хотів, щоб мій народ жив набагато краще, набагато заможніше, і все ж за ці роки через ці помилки, які я зробив через те, що я не зміг зробити до кінця, я хочу публічно вибачитися перед усіма. Водночас я безмежно вдячний грузинському народу, який зробив мене учасником успішного історичного процесу будівництва грузинської держави”, – зазначив він.
Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію.
“Протягом усіх цих семи років не було жодного дня, щоб я не був зацікавлений новинами Грузії, і я точно знаю, моя робота на посаді президента не була марною, і багато з того, що ми створили, досі збереглося і працює, але водночас, коли я чую новини з Грузії, я точно розумію і знаю, що ми можемо жити набагато крутіше, набагато краще, і кожен грузин може бути багатим, і це у нас вийде разом! Я повертаюся!” – заявив Саакашвілі.
Читайте також:

Нагадаємо, 7 травня Саакашвілі було головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.
У відповідь на це 8 травня Грузія свого посла в Києві для консультацій.
Президент Зеленський відкликання посла Грузії через призначення Саакашвілі.
Колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі, переслідуваний на батьківщині, після Революції гідності отримав українське громадянство. Він був радником президента Порошенка, очолював Одеську ОДА, однак 7 листопада 2016 року й перейшов в опозицію до влади, очоливши партію “Рух нових сил”.
У липні 2017 року президент Петро Порошенко
Підставою назвали те, що у 2015 році політик нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про кримінальне переслідування.
10 вересня 2017 року , не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
Восени-взимку 2017-2018 років Саакашвілі був одним із лідерів вуличної протестної акції “Руху нових сил” та “Руху “Визволення”, проводив , брав участь у спробі тощо.
Акція протесту з вимогами “великої політичної реформи”, підтоді під Верховною Радою кілька місяців
Михайла Саакашвілі вперше 2017 року – тоді лідера “Руху нових сил” відбив у правоохоронців натовп прихильників.
Того ж дня генпрокурор дані прослушки Саакашвілі та його соратників: вони нібито засвідчували співпрацю лідера “РНС” з олігархом-втікачем Сергієм Курченком та фінансування Курченком протестних акцій Саакашвілі. Однак надалі це кримінальне провадження результату не мало.
Пізніше Саакашвілі жив у наметі біля Верховної Ради, був і поміщений в СІЗО СБУ.
26 січня 2018 року суд змінив йому запобіжний захід на .
5 лютого 2018 року Київський апеляційний адміністративний суд або особи, що потребує додаткового захист.
12 лютого 2018 року опозиційного лідера затримали в Києві та . Надалі він жив і , де мешкає його родина.
На президентських виборах 2019 року Михеїл Саакашвілі закликав усі демократичні сили підтримати кандидатуру Володимира Зеленського “без всяких умов”.
На виборах до парламенту “Рух нових сил Михайла Саакашвілі” ішов окремо, але також із закликами Саакашвілі на . “РНС” набрав лише 0,46% голосів.
28 травня 2019 року тоді новообраний президент Володимир Зеленський та повернув Михеїлу Саакашвілі громадянство.
29 травня Саакашвілі повернувся в Україну через аеропорт “Бориспіль”.
21 червня Печерський райсуд Києва визнав факт безперервного проживання Саакашвілі в Україні протягом 5 років, що у народні депутати на дострокових парламентських виборах.
У жовтні 2019 року прокуратура відкрила в 2018-му.

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕ-децентралізація в дії:
27.08.20 21:38
Філатов: Асоціація міст України наполягає на зустрічі мерів із президентом і припиненні тиску силовиків на муніципалітети

Центральна влада веде брудну виборчу кампанію проти діючих лідерів місцевого самоврядування. Крім масової фальсифікації кримінальних справ на місцеві ради по всій країні, територіальним громадам не погоджують кредитні ресурси на закінчення будівництв, рахунків підприємств, відповідальних за підготовку міст до опалювального сезону, заарештовують. При цьому такі дії правлячої партії б'ють насамперед по людях, а не по діючих мерах, які мають високі рейтинги.
"Йде наступ на права місцевого самоврядування. Асоціація міст України - аполітична організація, проте наша позиція консолідована. Правління Асоціації міст України наполягатиме на зустрічі з президентом, який жодного разу за час своєї каденції не зустрічався з лідерами місцевого самоврядування. У разі, якщо президент України відмовиться, ми підемо за прикладом деяких наших колег - ми вимагатимемо зустрічі з ним шляхом акцій прямої дії", - заявив мер Дніпра Борис Філатов за підсумками позачергового засідання правління Асоціації міст України, до складу якої входять понад 900 представників місцевого самоврядування по всій країні.
Водночас, всередині Асоціації зміцнять юридичну службу. "Ми не збираємося заохочувати злодіїв і корупціонерів. Але зараз усе місцеве самоврядування цинічно і безсовісно вимазують у бруд, на кожного інспіровано десятки кримінальних справ - із цим ми будемо боротися правовим способом", - додав Філатов. За його словами, всі ініціативи Асоціації міст України будуть широко висвітлюватися в ЗМІ.
При цьому, представники місцевого самоврядування вимагають відкликання законопроєкту "слуг народу", який блокує голосування за земельні комунальні питання не менш як двома третинами голосів. Замість цього необхідно внести зміни в закон про місцеве самоврядування, які зафіксують правило загальної відставки для мерів і депутатських корпусів у разі відсторонення або розпуску місцевих рад.
В Асоціації також закликають центральну владу припинити вибудовування корупційних схем з органами державного архітектурного контролю - намагаючись перепідпорядкувати їх чиновникам центральної влади.

arnisumy

Well-Known Member

28.08.20 15:55
В госбюджет заложат 20 миллиардов на компенсации по "зеленому тарифу", – Шмыгаль

Кабинет министров заложит в проект госбюджета на 2021 год расходы в сумме 20 млрд грн на прямые компенсации выплат по "зеленому тарифу" для производителей электроэнергии из возобновляемых источников.
Об этом премьер-министр Денис Шмыгаль сообщил он в ходе онлайн-встречи с Европейской бизнес-ассоциацией (ЕБА), передает со ссылкой на
При этом Шмыгаль подтвердил, что погашение существующей задолженности по "зеленому тарифу" будет осуществляться в соответствии с условиями ранее подписанного меморандума между правительством и инвесторами в ВИЭ.
Как уточнил агентству один з участников веб-конференции, премьер-министр отметил, что правительство планирует 40% накопленных перед "зеленой" генерацией долгов выплатить в четвертом квартале 2020 года.
Как сообщалось, 21 июля Верховная Рада , предусматривающий снижение "зеленого" тарифа на 15% для большинства СЭС и на 7,5% для ВЭС, а также компенсацию не менее 20% выплат по нему из госбюджета.
"Зеленый тариф" – субсидия производителям электрической энергии из возобновляемых источников (ВИЭ), которая была введена в 2009 году. Сегодня зеленая генерация вырабатывает около 7% электроэнергии в балансе страны, но при этом потребляет около четверти всей стоимости электроэнергии.

arnisumy

Well-Known Member

01.09.20 15:35
ВРП не стала відсторонювати главу ОАСК Вовка

Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути генеральному прокурору Ірині Венедіктовій клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
Про це повідомляє із посиланням на
Таке рішення члени ВРП ухвалили у вівторок, розглянувши клопотання генпрокурора.
Аргументом для відмови став той факт, що Вовку неправильно вручили підозру, коли він перебував у відпустці.
Нагадаємо, раніше Венедіктова підписала подання про відсторонення від посади Вовка і суддів Окружного адмінсуду.
Також читайте:
Нагадаємо, 17 липня 2020 року детективи НАБУ про підозру голові Окружного адміністративного суду міста Києва, його заступнику та ще п'ятьом суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації України. Триває процес вручення підозр ще чотирьом особам.
о в межах кримінального провадження, за яким Національне антикорупційне бюро в п'ятницю проводило обшуки в Окружному адміністративному суді столиці, про підозри повідомили вже 12 особам.
Голова Окружного адміністративного суду Києва Вовк називає ці звинувачення
Також дивіться:
Судді Окружного адмінсуду Києва .
Кільком суддям, яких НАБУ викликало на допит, в ОАСК
11 серпня голову ОАСК Вовка, його заступника, трьох суддів цього суду та двох ексчленів ВРП. Вовк у відповідь заявив:

Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
Расшифровка | "Ты думал, мы лохи?". Новые пленки Вовка о связях с Высшим советом правосудия
01.09.2020, 17:18

Павел Вовк (фото - скриншот из интервью Гордону)

Регулярные разговоры Вовка с членами ВСП, попытки завести "своих людей" и шантаж "перезагрузкой": LIGA.net публикует полную расшифровку пленок ОАСК

Сегодня, 1 сентября, Высший совет правосудия руководство Окружного административного суда Киева в связи с . Накануне заседания Национальное антикоррупционное бюро обнародовало , которые свидетельствуют о том, что глава суда имел "беспрецедентное" влияние на отдельных членов ВСП. Регулярные встречи и телефонные разговоры с членами ВСП, попытки завести "своих людей" в этот орган и шантаж "перезагрузкой": публикует полную расшифровку "пленок".

11 марта 2019 года
Вовк (по телефону)
: Скинь мне коротко: "Вторая дисциплинарная палата (ВСП – ред.), жалоба на этого, сегодня, порядок денний. Необходимо, бл*, – открыть производство".
23 июля 2019 года
Вовк:
Сделай мне сообщение: "Завтра на порядке денном в твоей "палатке", докладчик Овсиенко (вероятно, речь идет о члене ВСП – ред.), рассматривается жалоба Жмака на суддю Окружного Добрянскую, необходимо открыться и в***бать». Кто докладчик?
Судья ОАСК: Не, тут Овсиенко.
Вовк: Не, я смотрю, Кузьменко Анна, кто докладчик?
Судья ОАСК: Кто докладчик там?
Вовк: Потом напиши: "Так же на докладе у Шевцовой (вероятно речь о члене ВСП – ред.) жалоба Длугач на судью Окружного Кузьменко Анна Игоревна (вероятно речь о судье ОАСК - ред.) – необходимо отказать".
Вовк: …И третий вопрос напиши: "По-прежнему Худик (вероятно речь о члене ВСП – ред.) не выносит открытие производства по Хановой" (вероятно речь о судье Кассационного административного суда Верховного суда – ред.).
You must be registered for see medias
3 июня 2019 года

Вовк:
Задача усложняется: Филатов (вероятно речь о экс-замглавы Офиса президента времен Петра Порошенко – ред.) с Козьяковым (вероятно речь о экс-главе ВККС – ред.) пошли в Верховном сделали ухвалу про обеспечение у Раи Хановой.

Экс-глава Высшего совета юстиции: С*ка, п***расы.

Вовк: Так, я ее набираю, говорю, Рая, как ты могла, мы ж с тобой общались…

Вовк: …Но мы сегодня 375-ю подаем. (вероятно речь о подаче заявления о преступлении по ст. 375 УК (заведомо неправосудное решение)

Экс-глава ВСЮ: Да, звернення цей, паралельно надо, бл*, и на.

Вовк: ВСП тоже, да, мы сегодня на ВСП "ложим" жалобу и 375-ю в ГБР "ложим" (вероятно речь о подаче дисциплинарной жалобы в ВСП – ред.)

Экс-глава ВСЮ: –Это надо обязательно.

ПРИМЕЧАНИЕ ОТ НАБУ: После открытия в отношении судьи Верховного Суда уголовного производства в ГБР и дисциплинарного производства в ВCП, председатель ОАСК использовал данные рычаги влияния с целью получения "лояльности" судьи ВС.

arnisumy

Well-Known Member
24 июля 2019 года

Вовк ( говоря по телефону с главой одного из хозяйственных судов)
:– …Ханову мы тоже можем даже возможно ее спасти. Цель была – хотя бы "откройтесь" (вероятно речь об открытии дисциплинарного производства в ВСП – ред.), чтоб все видели, что вы, бл*, "с яйцами". Откройте производство, да? И пусть она придет присягнет. И будем спасать в обратную сторону.

Читайте также:

ПРИМЕЧАНИЕ ОТ НАБУ: В то же время лояльные к главе ОАСК судьи могли рассчитывать на избежание какой-либо ответственности в ВСП и абсолютную безнаказанность с помощью связей главы ОАСК.

Вот как Вовк хвастается в разговоре с одним из судей Шестого апелляционного административного суда и затем с одним из членов членом ВСП по достигнутым договоренностям о непривлечении к дисциплинарной ответственности некоторых судей ОАСК, которые выносили решение о запрете митингов на Майдане в 2013 году.

20 марта 2019 года

Вовк:
Когда Санина (речь о судье ОАСК – ред.) спасали и попутно, бл*, и апелляция "вылезла".

Судья ШААС: Ну, я ж тебе только что перед этим, что сказала?

Вовк: Вообще самое дерзкое наше первое решение, когда (имеется ввиду решение судьи ОАСК от 30 ноября 2013 года о запрете в Киеве демонстраций – ред.)

Судья ШААС: Которых ты спас.

Вовк: Санин – это символ ихнего зла, а ВСП взяло и установило, что нет оснований для привлечения к дисциплинарной ответственности не по строкам, а по сути. Меня поэтому конечно, по этим "оцениваниям", но это такое.

Судья ШААС: Я тогда ж дала им понять, кто их спас (имеется ввиду судей ШААС – ред.)

В ресторане жрут, на х*й, на мои деньги, пьют, бл*, и выгоняют меня?
4 апреля 2019 года

Вовк:
Ты же истории всей не знаешь. Таня (вероятно речь о бывшем члене ВСП – ред.) каждый раз говорит, что я вам, бл*, п**дец-п**дец помогаю. Ну, чтоб ты понимал, первое решение, где она помогла по Жене (вероятно речь о подозреваемом – судье ОАСК – ред.) – у меня была договоренность, страшно сказать, с кем.

Член ВСП: Ну, кстати, вот ты мне тогда говорил, мы с тобой говорили, да?

Вовк: Смотри, тут вопрос в чем. Страшно сказать, с кем, что он должен был быть "отбелен", а она по строкам закончила и дала, как его, бл*, оценку мотивации. Самое первое главное решение.

Член ВСП: Это по митингам?

Вовк: Да. По всем. Я по Санину "отбелил" по сути. По нему был договор конкретно: "По строкам!" (закрыть производство по срокам – ред.).

Вовк разговаривает со своим заместителем по договоренности по "спасению" его от дисциплинарной ответственности в ВСП и отмечает влияние и "сбор" голосов за соответствующее решение.

26 марта 2019 года

Вовк:
Просто понимаешь, какая ситуация: у нас сейчас некому вести диалог с Малашенковой (вероятно речь о бывшем члене ВСП, докладчике в деле судей ОАСК – ред.). Гречковский (речь о нынешнем члене ВСП – ред.) занял пассивную позицию – неплохую. Он обошел Волковицкую (экс-член ВСП – ред.), Артеменко (нынешний член ВСП - ред.). Те сказали: "Мы будем по ситуации".

Замглавы ОАСК: Мне Амелехин (речь о судье ОАСК – ред.) сегодня говорит утром: "Бл*, этот твой Нежура (речь о экс-члене ВСП – ред.) за*бал. Это ж мой друг". Я говорю: "Как, бл*, друг? Ты че, бл*?". Он у меня во второй палате. "Он, когда в метро едет, звонит, связь плохая, и пусть перезвонит, когда будет хорошая". Нежура, у него друг, бл*. Говорю: "Бл*, они меня *бут, он бл* сидит".

Вовк: Смотри, смотри, Нежура никого не слушает. Он сам "ни рыба, ни мясо", то можно попросить через Комкова. Если Амелехин общается, пусть едет.

Замглавы ОАСК: Комков — это прокурорский тот?

Вовк: Да.

Замглавы ОАСК: Правильно, бл*. Прокурорский мне сказал, что меня вместе с Бойко выгонит просто, бл*, месяц или два.

Вовк: Та не.

Замглавы ОАСК: – Ну как, бл*, что не? Толи в ресторане жрут, на х*й, на мои деньги, пьют, бл*, и выгоняют меня? Слышишь, бл*?..

Присоединяйтесь к Instagram Liga.net -

Разговор Вовка с одной из судей Шестого апелляционного административного суда относительно связей и договоренностей между членами ВСП и Вовком о непривлечении к дисциплинарной ответственности лояльных к нему судей апелляционной инстанции и наоборот - попытка повлиять, чтобы наказать судью ОАСК, который не соглашается выполнять определенные указания главы ОАСК.

Зверху