Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
15.08.19 17:06
Коригувальник обстрілу Маріуполя виходить на свободу за "законом Савченко", - Аброськін

Коригувальник терористів Валерій Кірсанов, через дії якого в січні 2015 року 30 людей загинули і ще 117 дістали поранення, виходить на свободу за "законом Савченко".
Як інформує про це на своїй сторінці в мережі повідомляє перший заступник глави Нацполіціі України В'ячеслав Аброськін.
"Засуджений на 9 років покидьок Кірсанов, корегувальник вогню по мікрорайону Східний у Маріуполі, сьогодні виходить на свободу. Він відбував покарання за вироком суду, але згідно з "законом Савченко", сьогодні виходить на свободу", - йдеться в повідомленні.
"І кричати вже запізно, кричати потрібно було, коли цей ганебний закон за наявною інформацією лобіювала група "злодіїв в законі" та лідерів злочинних організацій, а сьогодні винний у вбивстві 30 мирних мешканців Маріуполя та пораненні 117 наших громадян виходить на волю", - зазначив Аброськін.
Читайте також:
Коригувальник терористів Валерій Кірсанов відбув 9-річний термін за 4,5 року.
Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Кірсанова 24 січня 2015 року. У 2016 році його засудили до 9 років позбавлення волі, однак він подав апеляцію і тепер справа розглядається повторно.

 

arnisumy

Well-Known Member
15.08.19 18:45
Суд обґрунтував стягнення з держави майже 7 млн грн на користь Портнова висновком психолога та витратами на канадських адвокатів

Рішення Печерського суду Києва про стягнення з держави Україна 6,8 млн грн матеріальної і моральної шкоди на користь заступника голови адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова опубліковано у реєстрі судових рішень.
Як повідомляє із посиланням на , згідно з текстом , 1,8 млн грн стягнули з держави за моральну шкоду, а ще 5 млн - через заподіяння матеріального збитку, який складається з витрат на канадських адвокатів.
Зазначається, що 5 березня 2014 року уряд Канади включив Портнова до санкційного списку і заморозив його активи. Це сталося на підставі листів ГПУ, Міністерства закордонних справ України і Посольства України в Канаді про розслідування кримінальних справ, в яких Портнов не мав статусу підозрюваного.
Основним доказом заподіяння Портнову моральної шкоди та визначення її розміру в 1,8 млн грн є висновок психолога за результатами проведення психологічного дослідження від 16 травня 2019 року.
Спеціаліст вважає, що з березня 2014 року і дотепер щодо Портнова вчинювалися цілеспрямовані активні дії, спрямовані на спотворення його особистісного образу, псування його ділової репутації шляхом поширення неправдивих ганебних відомостей, поєднаних із обвинуваченням у скоєнні тяжких злочинів.
Читайте також:
Зокрема, посадові особи ГПУ, МЗС та посол України в Канаді поширювали інформацію про проведення розслідувань, пов’язаних з Портновим, в той час, коли він не перебував у статусі підозрюваного. Його активи або рахунки в Україні ніколи не заморожувалися та не арештовувалися навіть українськими правоохоронними органами. З 2014 по 2019 рік він вільно користувався в Україні банківськими рахунками, володів банківською карткою та здійснював операції, займаючись підприємницькою діяльністю.
Міністерство юстиції цей висновок критикувало, оскільки відсутня інформація з приводу кваліфікації експерта, не вказано на якій підставі була проведена експертиза, чи був хтось присутній під час проведення експертизи, та не зазначено які матеріали були використані експертом. Крім того, зауваження викликало те, що психолог проводив дослідження тільки один день.
Однак суд визнав цей висновок достатнім доказом. Зокрема, враховано, що спеціаліст має вищу психологічну освіту, науковий ступінь доктора філософії "юридична психологія", стаж експертно-дослідницької діяльності з 1998 року.
Генеральна прокуратура України повідомила, що Портнов не мав компаній чи рахунків за кордоном, тому санкції не призвели до фактичного заморожування активів. Глава Уряду Канади на підставі звернення іноземної держави може, а не зобов’язаний прийняти рішення про застосування санкцій щодо особи. Тому в ГПУ вважають, що не мають відповідати за рішення урядів інших країн і Портнов міг би стягувати гроші з Канади.
Однак суд вважає, що хоча листи, які направлялися українськими посадовцями і не стали беззаперечною підставою для обов’язкового застосування санкцій міжнародними інституціями, але все ж дали підстави для сприйняття Портнова як особи, яка підозрюється у вчиненні злочинів під час перебування на публічній службі в Україні, а тому безпосередньо пов’язані із вжитими обмеженнями.
Майнова шкода складається із витрат на канадських адвокатів, які представляли інтереси Портнова перед Міністерством закордонних справ Канади та Федеральним судом.
З квітня 2018 по березень 2019 адвокати з фірми ТОВ "МакКарті Тетро" надали послуги на суму 189,8 тис. доларів США, що за курсом НБУ станом на 20 травня 2019 року становило 5 млн грн.
Водночас з матеріалів справи вбачається, що Порнтов ще не розрахувався з адвокатами і тільки має зробити це в майбутньому, але не відомо точно коли та в якому розмірі.
Суд врахував, що Портнов впродовж багатьох років є публічною особою. Зокрема, був народним депутатом України V та VI скликання, заступником Глави Адміністрації Президента України – Керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою, радником Президента України, Першим заступником Глави Адміністрації Президента України, а тому безпідставне поширення інформації про нього як про особу, яка причетна до скоєння злочинів, негативно вплинуло на суспільну оцінку його в очах оточуючих.
Повідомлення про підозру Портнову було складено 29 грудня 2014 року, тобто через дев’ять місяців з моменту застосування Радою Європейського Союзу санкцій нібито за розкрадання державних коштів та їх незаконного переказу за межі України.
Також Портнову повідомляли підозру у справі заволодіння коштами у вигляді заробітної плати в КНЕУ ім. В. Гетьмана і КНУ ім. Т. Шевченка в сумі 137 тис. грн. В університеті Шевченка Портнов працював завідувачем кафедри конституційного права.
1 березня 2016 справу за підозрою Портнова закрили, тому що не встановлені достатні докази для доведення його винуватості в суді і вичерпані можливості їх отримання.
Після рішення Конституційного суду 6 березня 2019 НАБУ закрило справу щодо імовірного незаконного збагачення радника президента в сумі 26 млн грн.
 

firefox

Well-Known Member
настоящих украинцев госовавших за Шария
Украинцы, голосовавшие на Крымском референдуме или владеющие паспортом гражданина молодой республики, тоже настоящие?Или подделка?
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
16.08.19 13:04
Кабмін на прохання Богдана не виділив містам 10 млрд грн на розвиток. У Зеленського пояснили, що новий уряд перегляне затверджені для фінансування проєкти. ДОКУМЕНТ

Кабмін на прохання глави Офісу Президента Андрія Богдана затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.
Про затримку з розподілом субвенції повідомили відразу кілька мерів, передає .
10 липня уряд затвердив розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Розмір розподілу – 2,5 млрд грн.
"З цієї суми 1,4 млрд припадає на малі міста. Вони мають "підтягнути" на ці кошти свою освітню та комунальну інфраструктуру для того, щоб підготуватися до наступного етапу адміністративно-територіальної реформи. Вже місяць як кошти не надходять своїм законним реципієнтам", - каже керівник Асоціації міст України Олександр Слобожан.
За його словами, ситуацію ускладнює і близький старт нового навчального року адже багато з цих проєктів передбачають ремонт та реконструкцію навчальних закладів.
"Наведу вам приклад однієї школи в Прилуках. Коштом перших траншів субвенції вони провели ремонт, а зараз не можуть закупити меблі", - говорить Слобожан. Аналогічна ситуація з проєктами, які мають фінансуватись коштом фонду регіонального розвитку.
За словами мера міста Гайворон (Кіровоградська область) Романа Волуйка, очікувалось, що кошти від субвенції надійдуть до кінця липня. У Гайвороні вони були заплановані на реконструкцію площі Героїв Майдану та облаштування парку поблизу із соціальною інфраструктурою.
"Ймовірно, ці затримки - результат політичних ігор. Як на мене, на фоні розмов про можливі дострокові вибори на місцевому рівні влада переживає, що мери можуть пропіаритися за рахунок цих коштів", - каже мер Гайворона.
Насправді ж, за його словами, цей ресурс необхідний для того, щоб території підтримали свій розвиток і розрахувались з підрядниками.
"Для того, щоб витратити ці кошти, потрібно розробити кошторис, провести тендери. Ми планували, що почнемо будівельні роботи у вересні, але якщо вони затримуються, то ми що - будемо змушені класти плитку в сніг?" - пояснює проблематику Волуйко.
"Коштів у рамках ДФРР у нас цього року ще зовсім не було. У мене є два об’єкти – дві школи. В одній має відбутися термосанація, в іншій – повна реконструкція. До 1 вересня планували запустити перший об’єкт, вклали свої кошти, передбачені на умовах співфінансування таких об’єктів з державою", - розповідає мер міста Тячів Закарпатської області Іван Ковач.
Щодо другого об’єкта, за його словами, аналогічна ситуація – один з корпусів школи в аварійному стані, ми використали частину власних коштіві. "Що робити далі – невідомо".
За даними державної казначейського служби, у першому півріччі цього року в рамках ДФФР було виділено лише 227 млн грн, із запланованих 6,7 млрд грн.
Мер міста Славута Хмельницької області Василь Сидор підтверджує слабку фінансову дисципліну влади в частині фінансування видатків розвитку.
"У нас ще з попередніх років існує також заборгованість держави по фінансуванню 30-кілометрової зони спостереження. За рахунок 513 тис грн по останнього розподілу субвенції маємо профінансувати покрівлю інклюзивного ресурсного центру. Сподіваємось, що вони нам надійдуть найближчим часом, а не взимку", - каже мер Славути.
На своїй сторінці у фейсбуці керівник Львівської обласної ради Олександр Ганущин опублікував копію листа за підписом керівника Офісу Президента Андрія Богдана, у якому просить призупинити видатки по розподілу частини субвенції на соціально-економічний розвиток та ДФРР до формування нового складу уряду.
У розмові Ганущин підтвердив: "На Львівську область припадає близько 7% невиділених коштів. Я отримав цей лист своїми каналами і уточнив у секретаріаті КМУ, чи відповідає він дійсності. Мені сказали, що відповідає. Я це пояснюю бажанням з боку нової команди притримати все фінансування, а потім прийти і поділити наново".

Офіс Президента заблокував фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для недопущення неефективного використання бюджетних коштів у рамках проєктів, що несуть корупційні ризики. Про це йдеться у відповіді Офісу Президента на запит .
"Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління за попередньої влади, докладали зусиль для створення проєктів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами чи інші корупційні ризики", - заявили в ОП.
У пресслужбі Офісу Президента заявляють, що "представники старої влади, закінчуючи свою каденцію і розуміючи, що домовленостей щодо корупційних схем із новою владою досягти не можна, намагаються створити всі умови для освоєння бюджетного фінансування".
"Мета президента, як гаранта конституційних прав громадян, - запобігти реалізації цього негативного сценарію", - пояснили мотивацію щодо зазначеного рішення.
Тимчасове призупинення фінансування рішень уряду зроблено з метою перевірки ефективності використання бюджетних грошей, запланованих на передбачені розпорядженнями інфраструктурні проєкти, кажуть в ОП.
До цих проєктів належать дитячі садочки, школи, лікарні, соціальні установи, клуби, дороги, мости тощо.
"З метою забезпечення добробуту українців проєкти, на які виділено фінансування вказаними вище розпорядженнями, будуть переглянуті новим складом Кабінету міністрів. За умови виявлення порушень чи корупційних ризиків проєкти будуть відкориговані, а підозрювані притягнуті до відповідальності. Заплановані інфраструктурні проєкти будуть реалізовані у найшвидші терміни", - йдеться у відповіді Офісу Зеленського на запит ЕП.
За даними Офісу Президента, Кабінет міністрів вивчає питання.
 

firefox

Well-Known Member
Мэра Днепра Борис Филатов в интервью изданию Страна.ua рассказал подробности о войне с олигархом Игорем Коломойским.

Коломойский хочет, чтобы я ему поцеловал руку. Это психоделическая история личных амбиций. А я ему ничего не должен. И я не его партнер [Алексей] Кущ (экс-партнер Коломойского — ред.) и не [Александр] Ткаченко (гендиректор 1+1 медиа — ред.), которых он превратил в мыло. Поэтому не позволю, чтобы мне звонили и унижали.

Вы же помните наш телефонный разговор двухлетней давности, который внезапно появился в интернете в разгар выборов? Если вы переслушаете, то поймете, что там нет ни «привет», ни «пока», там есть только фраза Ты потерял телефон, ты «сливу залил». А потом раз и обрывается. В этой записи отсутствуют два предложения, в самом конце. Там была лаконичная фраза Пошел ты н***й! Я не хочу слушать эту х***ю, б***ь, ответил я Коломойскому.

Этот разговор состоялся, когда сбили Ил-76 в Луганске. В эту ночь я разговаривал с нашими силовиками. Организовывал машины, которые возят мороженное, чтобы они вывозили трупы с аэропорта. Я лег спать в пять утра, а в восемь утра, когда зашел в Областную администрацию, мне вдруг звонят и говорят, что я «п*****л телефон», «сливу залил» и так далее. Я все это слушал, слушал, а потом сказал А н***й я должен все это слушать?. Но кто-то это обрезал. А сам разговор вывалили между первым и вторым туром выборов мэра.

Коломойский — не власть. Он продавец воздуха. Он сейчас, наверное, звонит и продает какое-то свое влияние на, как он себе представляет, руководителя государства. Но он ошибается. […] Я знаю, что он любит производить впечатление. Может он там что-то и производит, но на меня он впечатление не производит. Я его не боюсь, вот он и бесится. […] Если я открою свой рот, то хуже будет не мне, а ему. А мне есть, что сказать.

Мы поругались с Коломойским в тот момент, когда Корбан сидел в СИЗО. Мне тогда все время звонили и говорили, что нужно, что-то сделать. «За***рить Петю» (Петра Порошенко — ред.). А я понимал, что меня толкают на ту же дорожку. Что я должен за Корбаном следующий в тюрьму поехать, ради чьих-то амбиций. А я не пушечное мясо и Коломойскому ничего не должен. […] Я не солдат Коломойского, и я не у него на работе. Он должен относится нормально, с уважением, по-человечески не потому, что я мэр, а потому что я человек. Пусть он вытирает ноги об кого-то другого. Я ему этого не позволю.

Влияние Коломойского значительно преувеличено. Все думают, что он — князь тьмы, который всех дергает за ниточки как марионеток. Он продавец воздуха, и очень боится, чтобы этот образ не был разрушен. Я давно изучаю японскую демонологию. Так вот когда демона достают из чулана и направляют на него свет, знаете, что с ним случается? Он рассыпается. Так вот я готов направить на него свет. Если он этого хочет.

У нас теперь долгий сериал. Каждый раз, когда я буду видеть про себя историю по 1+1 я буду рассказывать, б***ь, какую-то историю на YouTube. Более того я этого хочу. Я мечтаю о том дне, когда я выйду из мэрского кресла, б***ь, буду сидеть в YouTube и гавкать как собака. Хочу поменяться местами с Дубинским. Буду мочить с экранов олигархов. Люди же не любят олигархов.

Дальше буду смотреть, и идти пошагово. […] Грубо говоря, у нас будет один один, 1+1. Про меня серия на 1+1, а в ответ — мой, б***ь, публичный выход. Будем в считалочки играть.

 

arnisumy

Well-Known Member
зебіли, шмаркля-"марадьор нажіваєтса на ваіне"?

18.08.19 14:23
Разумков: Швидко закінчити війну на Донбасі не вийде

Швидко закінчити війну на Донбасі не вийде, оскільки все вирішує зовсім не парламент України.
Як передає про це в інтерв'ю заявив глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, який найімовірніше стане спікером Верховної Ради.
"Звичайно, від нас (нового парламенту. - Ред.) хотітимуть швидкого закінчення війни, хоча всі розуміють, що швидко завершити її не вдасться, і вирішує це аж ніяк не парламент. Це великий шлях, який має пройти вся країна, всі ми разом", - зазначив Разумков.
Говорячи про порядок денний майбутнього парламенту в перші місяці його роботи і пріоритетні законопроєкти, він зазначив, що країна зараз у такій ситуації, що будь-який сектор є пріоритетним.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
На прохання журналіста конкретизувати, які непопулярні питання новообрані депутати готові вирішувати першочергово, голова партії назвав ринок землі.
"Ринок землі, звичайно, спірне питання. Його рішення, з одного боку, може знизити підтримку, але, думаю, нам вдасться вирішити його так, що це зіграє нам у плюс", - сказав Разумков, однак відмовився говорити про конкретні законопроєкти "до закінчення їхнього аналізу і початку слухань".
 

d324co

Well-Known Member
Глава партии президента Украины «Слуга народа» счел зарплаты депутатов слишком низкими для такой работы. Об этом он заявил в интервью изданию «Новое время».
Украинские парламентарии получают оклад 36-37 тысяч гривен (около 98 тысяч рублей), с доплатами сумма вырастает до 50 тысяч гривен (примерно 130,2 тысячи рублей). «Хотя это хорошая зарплата на фоне минимальной, но недостаточная», — указал Разумков.
Глава правящей партии считает, что Украине следует в этом плане взять пример с Европы, где депутаты «держатся за свою работу и понимают ее престиж» благодаря большим окладам и хорошим соцпакетам. При этом он не смог назвать нужную, по его мнению, зарплату для украинского депутата и подчеркнул, что по этому вопросу необходима «экспертная дискуссия».
Сам Разумков, который станет спикером Верховной Рады, будет получать около 50 тысяч гривен. «Мне достаточно, я сформировал себе материальную подушку за счет бизнеса», — добавил он.
Глава президентской партии владеет консалтинговой компанией. В интервью политик подтвердил, что переписал на жену все свои доли, и подчеркнул, что «сенсации здесь не будет», поскольку его супруга официально является одним из его бизнес-партнеров.
ЗЕфилы - вы чего то другого ожидали ??
 

arnisumy

Well-Known Member
Мені от цікаво, руцкачелюстньіе такий нежданчик також сприймуть як "усчімленіе"? :D

Україна та Ізраїль підписали угоду про вивчення у школах івриту й української
19/08/2019 14:01
You must be registered for see images

ПРЕЗИДЕНТ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР ІЗРАЇЛЮ БІНЬЯМІН НЕТАНЬЯГУ

Міністерства освіти України та Ізраїлю у понеділок, 19 серпня, підписали угоду про сприяння вивчення мови іврит у закладах освіти в Україні та вивчення української мови у закладах освіти в Ізраїлю.
Угоди підписали під час зустрічі президента Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, “Еспресо”.
Угоди підписали посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко та посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон.
Нагадаємо, в Україні вперше за 20 років перебуває з візитом керівник ізраїльського уряду. Минулий візит прем’єр-міністра Ізраїлю в Україну відбувся ще в березні 1999 року.
Як повідомляла “ “, прем’єр-міністр Ізраїлю президентів України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.
 
Зверху