Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
Мажоритарник “Слуги народу” Одарченко фінансував партію Мураєва, – “Схеми”
07/08/2019 15:34
You must be registered for see images

МАЙБУТНІЙ НАРДЕП ВІД "СЛУГИ НАРОДУ" АНДРІЙ ОДАРЧЕНКО. ФОТО:

Один із переможців виборів до Верховної Ради від “Слуги народу” Андрій Одарченко у 2018 році вніс майже 200 тисяч гривень на рахунок партії “Наші”, яку очолював нардеп 8-го скликання від “Опозиційного блоку” Євгеній Мураєв.
Про це у розслідуванні журналістів програми “Схеми”.
Як відомо, Одарченко переміг як мажоритарник у 170 окрузі в Харкові.
Згідно зі звітом партії “Наші” за третій квартал 2018 року, він зробив два грошові внески на рахунки партії Мураєва на загальну суму 198,5 тисяч гривень.
Сам Одарченко заперечив, що фінансував партію Мураєва. На питання, чи розділяє він ідеологію цієї партії, майбутній депутат відповів: “Ні, я в іншій партії”.
You must be registered for see images

Андрій Одарченко ‒ декан факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. До парламентських виборів він був бізнесменом та володів низкою компаній з управління й оренди майна у Харкові.
Журналісти стверджують, що кандидат від “Слуги народу” пов’язаний з високопоставленим прикордонником часів Віктора Януковича Вадимом Слюсарєвим. Останній також був помічником сина генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки.
Цей зв’язок розслідувачі помітили у компанії “Градієнт інвест”, з якої Андрій Одарченко вийшов напередодні парламентських виборів ‒ 25 червня.
Читайте також:

Сьогодні її засновником значиться батько мажоритарника ‒ Микола Одарченко. За контактним номером “Градієнт інвесту” можна зв’язатися ще й з ТОВ “Рубікон Трейдінг”, співвласником якої є той же Вадим Слюсарєв (на 99%).
You must be registered for see images

Майбутній нардеп Одарченко запевнив, що товаришує зі Слюсарєвим, але “жодних настанов з приводу роботи у Верховній Раді” той йому не давав.
Також журналісти кажуть, що зі Слюсарєвим пов’язані ще кілька мажоритарників від “Слуги народу” у Харкові: переможець у 173-му окрузі Олександр Бакумов, у 179-му ‒ Олексій Кучер та у 181-му ‒ Дмитро Микиша. Деякі з них заперечили такий зв’язок зі Слюсарєвим або просто запевнили, що знайомі.
На питання, які стосунки пов’язують президентську партію та колишнього прикордонника, президент Володимир Зеленський відповів, що йому знайомий Слюсарєв і що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу “Слуги народу” Павлові Сушку.
Своєю чергою, Сушко заперечив вплив Слюсарєва на роботу “Слуги народу” в регіоні та формування списку мажоритарників.
Також журналісти звернулися за коментарем до Вадима Слюсарєва. Поки що на дзвінки і повідомлення він не відповів.
Як писала “ “, Центральна виборча комісія у загальнодержавному багатомандатному окрузі.https://novynarnia.com/2019/08/07/odarchenko-murayev/
 

arnisumy

Well-Known Member
08.08.19 14:23
Суд виправдав харківську сепаратистку Сіренко, яка закликала до відокремлення Донбасу від України і зберігала вдома вибухівку. ВIДЕО
Суд виправдав лідерку сепаратистського руху "Жіночий рух Харкова" Ізабеллу (Аллу) Сіренко, обвинувачену в зберіганні вибухівки і боєприпасів.
Про це йдеться у вироку суду, передає із посиланням на .

Сіренко обвинувачувалася в тому, що 15 червня 2014 року на площі Свободи в Харкові під час мітингу представників руху "Жіночий рух Харкова" за допомогою гучномовця оголосила промову із закликом відокремити від України південно-східні області.
Сепаратистка була затримана й арештована співробітниками СБУ в березні 2018 року.
У неї вдома були виявлені 3 ручні гранати РГД -5, вибухові речовини, а також шнур для детонування і запальна трубка.
В судовому засіданні обвинувачена свою провину не визнала і від дачі пояснень відмовилася.
Дивіться також на "Цензор.НЕТ":
Свідки підтвердили проголошення Сіренко сепаратистських гасел на мітингу, але суд не взяв їхні показання до уваги, зазначивши, що свідкам перед допитом показували відеозаписи з мітингу, що є порушенням процедури і могло вплинути на їхню свідомість.
Також суд не визнав доказом відеозапис виступу Сіренко, бо цей файл був видалений з Youtube, а стенограма її заяв була складена слідчим без понятих.
Крім того, суд висловив сумніви щодо якості експертизи боєприпасів, вилучених у підсудної.
Як наслідок, суд визнав недоведеним звинувачення щодо Сіренко, назвав її невинною і виправдав.
 

arnisumy

Well-Known Member
Домашній арешт і застава: у Маріуполі випустили на волю двох бойовиків “ДНР”
12/08/2019 13:45

У Маріуполі на Донеччині Жовтневий районний суд звільнив з-під варти двох бойовиків так званої “ДНР”, які брали участь у бойових діях проти ЗСУ.
Як інформаційне агентство “Вчасно”, під домашній арешт випустили Романа Джумаєва — бойовика незаконного формування “П’ятнашка”, який воював восени 2014 року під донецьким аеропортом і взимку 2015 — у Дебальцевому.
Джумаєв був затриманий за звинуваченням в участі в НЗФ і тероризмі 18 вересня 2017 року. Після цього 3 травня 2018 року суд відпустив бойовика під домашній арешт, але на волі він пробув недовго і в грудні 2018-го знову опинився за ґратами — вже за напад на поліцейського.
You must be registered for see images

Бойовик “ДНР” Роман Джумаєв. Фото: “Вчасно”
“Починаючи з грудня активісти контролювали ситуацію — ми зверталися до Верховної Ради правосуддя, приїжджали на судові засідання, домоглися того, щоби справу Джумаєва перевели з Мар’їнського суду в Маріуполь. Але на останнє засідання активісти не змогли під’їхати — і судухвалив рішення по-тихому”, — розповіла відома волонтерка Галина Однорог.
За її словами, Джумаєв неодноразово особисто погрожував їй, також вона отримувала дзвінки з погрозами від родичів бойовика.
“У нас немає електронних браслетів, тому контролювати, чи перебуває Джумаєв під домашнім арештом, неможливо. Бойовика, який вбивав наших кіборгів, просто випустили на вулиці міста”, — зазначила Однорог.
Також Жовтневий районний суд у Маріуполі звільнів з-під варти іншого бойовика — Сергія Костенюка з позивним “Хімік”, який воював на стороні так званої “ДНР” у 2014−2015 роках. Він був мінометником спочатку у складі “групи швидкого реагування”, а потом у 5-й батареї так званої “республіканської гвардії”.
You must be registered for see images

Бойовик з позивним “Хімік”. Фото: “Вчасно”
Сергія Костенюка випустили під заставу в 153 680 гривень.
“Ці люди вбивали наших військових та цивільне населення, ці люди повинні бути в обмінному фонді або покарані за воєнні злочини, натомість вони тепер можуть спокійно замовляти піцу та пиво собі додому. Весь цей абсурд, став можливим через рішення Конституційного суду, воно дає можливість змінювати запобіжний захід терористам та зрадникам на домашній арешт”, — пише координатор проекту “Стоп Терор”, голова ГО “Безпека та взаємодія в Україні” Семен Кабакаєв на своїй сторінці у Facebook.
You must be registered for see medias
Як повідомляла “ “, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, кадрові проведенню диверсій, підготовці розвідників і снайперів.
 

arnisumy

Well-Known Member
12.08.19 14:45
"Йдеться про витримування певних рамок для журналістів", - Корнієнко щодо пропозиції ухвалити закон про правила роботи ЗМІ в умовах війни

Закон про правила роботи ЗМІ в умовах гібридної війни на Донбасі, який запропонував один з депутатів-мажоритарників від "Слуги народу" Сергій Швець, потрібен для витримування певних рамок для журналістів.
Про це заявив глава виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю
"Йдеться більше про витримування певних рамок для журналістів, щоби не називали біле зеленим, а коричневе квадратним. Якщо є представники окупаційних військ, то це представники російських окупаційних військ, а не якісь "ополченці"", - зазначив Корнієнко.
"Я поділяю ідею, що Україні треба підсилитися інформаційно в цій війні, тому що інформаційну війну ми поки не виграємо. Інформаційна війна є значною складовою гібридної війни, і ми фактично багато в чому її "злили", багато в чому через позицію Міністерства інформаційної політики і взагалі через його недосконалий функціонал. Тому в нас зараз назріває концепція реформування цієї сфери, можливо, створення єдиного органу виконавчої влади, який займатиметься всією гуманітарною політикою. У нас буде єдиний гуманітарний комітет і ми хочемо, щоби туди також увійшла інформаційна політика, комітет свободи слова залишиться окремо якраз для того, щоби не обмежували свободу слова", - пояснив Корнієнко.
"Є багато способів. Один зі способів уже запропонував Кирило Тимошенко (заступник голови Офісу президента. - Ред.) - це створювати свій інформаційний продукт російською мовою, який транслюватиметься на окупованих територіях і весь світ. Але це більше стратегія нападу. А війна - це також захист. Ще один зі шляхів полягає в захисті себе - вибудовуванні якихось рамок, рамок щодо концентрації телеканалів, чим буде якраз займатися гуманітарний комітет, рамок щодо структурування подачі інформації про війну, про що саме каже Сергій. Це для того, щоби ми перебували в єдиному розумінні й більше могли захистити себе як країну від зовнішніх медіаманіпуляцій", - зазначив Корнієнко.
Він додав, що через це зараз назріває концепція реформування цієї сфери. "Можливо, створення єдиного органу виконавчої влади, який буде займатися всією гуманітарною політикою, - уточнив Корнієнко, додавши, - Ми сподіваємось, що буде структурна реформа. Ми вже казали про те, що треба зменшити кількість міністерств. Можливо, буде таке гуманітарне "суперміністерство", яке включатиме кілька міністерств".
 

arnisumy

Well-Known Member
12.08.19 14:15
Організатору "референдуму" в Луганській області дали 5 років умовно, - прокуратура

Прокуратура Луганської області ухвалила вирок організатору незаконного "референдуму" 2014 року.
Про це повідомляє із посиланням на прокуратури Луганської області.
"Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, стосовно громадянина України за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)", - йдеться в повідомленні.
Прокурор довів, що у травні 2014 року мешканець смт Комишуваха Попаснянського району надав добровільну згоду на призначення себе "головою виборчої комісії" з організації та проведення так званого референдуму щодо підтримки "Акта про державну самостійність "ЛНР" на території населеного пункту.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Згідно з відведеною йому роллю у псевдореферендумі чоловік координував роботу "членів комісії" та надавав їм вказівки, консультував місцевих мешканців, надавав інформацію до районної "виборчої комісії" про перебіг проведення "голосування" та кількість виборців, які проголосували, а також займався вирішенням інших організаційних питань щодо проведення "волевиявлення" на вказаній "виборчій дільниці".
По завершенню незаконного "референдуму" чоловік разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, доправив підраховані "бюлетені" та "протокол" до так званої центральної виборчої комісії в м. Попасна.
Оскільки під час досудового розслідування обвинувачений повністю визнав свою провину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.
Попаснянський районний суд Луганської області визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном.
 

arnisumy

Well-Known Member
:D :D :D
12.08.19 09:27
"Слуга народа" готовит изменения в законодательство для физлиц-предпринимателей, – Гетманцев

Новоизбранный народный депутат от партии "Слуга народа" юрист Данил Гетманцев заявляет, что в ближайшее время будут представлены решения относительно злоупотреблений физических лиц-предпринимателей (ФОП) в контексте уклонения от налогообложения.
Об этом со ссылкой на сообщает .
"Речь идет о так называемых лицах-предпринимателях и о едином налоге … О массовом уклонении от уплаты налогов с использованием ФОП … Мы брали на себя обязательство не менять налоговый режим - не повышать ставки и не сокращать лимиты операций для ФОП по единому налогу. Но проблема этого режима в том, что им, кроме малых предпринимателей, пользуется средний и крупный бизнес... Все на ФОПах. Но эти юридические лица превышают лимиты своей деятельности (5 млн грн является максимальным лимитом для ФОП) в день. А это уклонение от налогообложения. Поэтому мы должны, с одной стороны, обеспечить возможность ФОПам работать на этой системе, а с другой - исключить уклонения от налогообложения ", - сказал Гетманцев в эфире "Украинского радио".
Он отметил, что в ближайшее время будут представлены решения относительно злоупотреблений со стороны ФОП в части уклонения от налогообложения.
"Мы рассматриваем возможности, возможно ли сегодня, используя только административные процедуры, прекратить злоупотребления, необходимо ли внести изменения в налоговое законодательство, чтобы не порождать ряд налоговых споров. Чтобы это было понятно, для всех доступно, и не вызывало сомнений, что так делать нельзя. Я думаю, что в ближайшие недели до начала работы Верховной Рады мы уже представим определенное решение ", - отметил Гетманцев.
 

arnisumy

Well-Known Member
12.08.19 17:30
ГПУ заблокувала роботу одного з найбільших імпортерів неросійських нафтопродуктів. ДОКУМЕНТ

Міжнародна трейдінгова компанія MADDOX, що спеціалізується на поставках нафти і нафтопродуктів, заявляє про блокування своєї роботи з боку Генеральної прокуратури України.
має у своєму розпорядженні звернення, яке компанія написала на ім'я президента України, а також прем'єр-міністра, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і бізнес-омбудсмена.
MADDOX імпортує в Україну нафтопродукти не з Російської Федерації. Як наголошується в заяві, в 2018 році група компаній MADDOX реалізувала на український ринок через ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" понад 240 000 тон нафтопродуктів виробництва країн Євросоюзу, Індії, Єгипту і Близького сходу, з них 170 000 тон доставлено морським транспортом, 65 000 тон - залізничним транспортом з Білорусі, і 6 000 тон - перекуплено на внутрішньому ринку України.
ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" сплачено податків до бюджетів усіх рівнів: за 2018 рік - 555 212 948,10 гривень, за перше півріччя 2019 року - 242 072 612,05 грн. ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" не має заборгованості перед бюджетом щодо податків, зборів та інших обов'язкових платежів.
Станом на 1 липня 2019 року група компаній MADDOX зберігає на території України в режимах "імпорт" і "митний склад" дизельне пальне в загальній кількості 38 405,644 метричних тонн.
Зазначається, що рішенням слідчого судді Печерського районного суду м.Києва Новака Р.В. від 8 липня 2019 року було задоволено клопотання ГПУ та накладено арешт на банківські рахунки і суми ПДВ у системі електронного адміністрування ПДВ (ліміти ПДВ) близько 20 різних юридичних осіб, у тому числі ТОВ "Маддокс УКРАЇНА".
Рішення оскаржено в апеляційній інстанції. Однак прокурор Генеральної прокуратури України Мазур А.В. повторно представив у суд клопотання про арешт майна ТОВ "Маддокс УКРАЇНА", які були задоволені постановами слідчого судді Печерського районного суду м.Києва Вовка С.В. 18 липня 2019 року.
"Дії прокурора Генеральної прокуратури України Мазура О.В. з повторного подання клопотання про арешт вже заарештованого майна ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" свідчать про цілеспрямовані дії цієї особи щодо досягнення однієї мети - якомога довше заблокувати законну господарську діяльність ТОВ "Маддокс УКРАЇНА", - йдеться в повідомленні.
Таким чином, на сьогодні товариству повністю заблокували видаткові операції за банківськими рахунками, зокрема митні платежі, платежі по сплаті податків та інших обов'язкових платежів, а також виплату заробітної плати та інших соціальних платежів. Крім того, повністю заблокували суму ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміт ПДВ) в Державній фіскальній службі України, на яку товариство має право зареєструвати податкові накладні, розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Судовий розгляд питань арештів майна проводилося без повідомлення та виклику представників ТОВ "Маддокс УКРАЇНА", тому товариство було позбавлене можливості представити свої пояснення та заперечення.
Кримінальне провадження, за яким були арештовані рахунки компанії, стосується факту створення (придбання) та організації діяльності невстановленими особами на території Києва, Київської та інших областей, низки підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, спрямованої на безпідставне формування податкового кредиту з податку на додану вартість і витрат з податку на прибуток підприємствам реального сектора економіки, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі.
Єдиним документом, яким правоохоронні органи обґрунтували стосунок ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" до цього кримінального провадження (№12017000000001373), є рапорт старшого оперуповноваженого в ОВС ГЗІ Національної поліції України Дмитра Слободянюка, в якому зазначено, що діяльність ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" спрямована на надання протиправних послуг суб'єктам господарювання реального сектора економіки.
Читайте також:
У компанії заявляють, що ні фірма, ні її керівники не є фігурантам жодного кримінального провадження. Підкреслюється, що на дату накладення арешту на рахунки правоохоронці не зробили жодного запиту про надання інформації, що не повідомлялося про необхідність надання будь-яких документів у рамках вказаного кримінального провадження.
На дату накладення арештів правоохоронними органами не було здійснено жодних процесуальних дій у відношенні ТОВ "Маддокс УКРАЇНА". За результатами документальної планової виїзної перевірки ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" за період з 11.09.2017 по 31.12.2018 року, не встановлено суттєвих порушень податкового законодавства, а виявлені порушення усунуто зі сплатою всіх необхідних платежів.
Крім того, при розгляді позовів порушуються встановлені законом терміни.
"З огляду на те, що судова система України не здатна забезпечити ефективний захист порушених прав ТОВ "Маддокс УКРАЇНА" через порушення встановлених термінів розгляду справ доводимо цю інформацію до вищого політичного керівництва країни, керівників правоохоронних органів, журналістів та громадськості, і просимо допомогти суспільному розголосу згаданих у листі порушень з боку Генеральної прокуратури України", - сказано в зверненні компанії.



 

d324co

Well-Known Member
14.08.19 10:37 Судья Донец: получение денег - это не взятка, а "обряд изгнания силы" из купюр. Позорно оправдана судья-взяточница. ДОКУМЕНТ
Судье одного из райсудов Харькова удалось пояснить получение денег на оперативном видео СБУ "обрядами изгнания мертвой силы" из купюр, которые ей постоянно подкидывали адвокаты. Уголовное дело было закрыто Прокуратурой Харьковской области.
Как сообщает со ссылкой на " ", об этом говорится в тексте постановления о закрытии уголовного дела.
В октябре 2012 года следователь Прокуратуры Харьковской области закрыл с формулировкой "не доказано участие в преступлении" уголовное дело №49-3046, которое вело СБУ в отношении судьи Киевского районного суда Харькова Ольги Донец.
"Донец О.В. показала, что к ней в кабинет подкидывали "сувенирные деньги", землю, мак, иголки, мелкие монеты, которые были рассыпаны вдоль стен всего помещения суда. Из-за чего она обращалась к знахаркам, гадалкам и к батюшке. По рекомендации знахарок, она периодически приходила к ним в церковь и выполняла определенные обряды над этими сувенирными деньгами, махала ими над документами. Но несмотря на то, что она молилась и исполняла соответствующие обряды, деньги и дальше продолжали появляться в делах, которые ей передавали в производство. Одна из знахарок говорила ей, что ей приносят "мертвые деньги" и кто-то имеет против нее "мертвые" намерения. Деньги, которые ей демонстрировали на видеозаписях, являются сувенирными, она махала именно сувенирными деньгами", - говорится в постановлении.
 
Зверху