Окупація Криму.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 18:15
Застрелений в Сімферополі учасник «самооборони Криму» виявився ветераном другої війни в Чечні з Волгоградської області РФ

Про це повідомляє портал « ».

Він нагадує, що 18 березня бандити Аксьонова під прикриттям російських військ здійснили штурм фотограмметричного центру Управління центрального військово-топографічного та навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України в Сімферополі.

У штурмі брав участь російський спецназ. Під час штурму один військовослужбовець України загинув, двоє були важко поранені. Решта офіцерів Центру заарештовані, передає портал «Флот 2017». І далі він повідомляє:

«Також вчора, за повідомленнями російських ЗМІ, за нез'ясованих обставин був застрелений один з представників так званої "самооборони Криму". Йде слідство.

Сьогодні з'ясувалося, що загиблий "самооборонець" — житель м. Котельниково Волгоградської області РФ Руслан Казаков.

Котельников є ветераном другий другої Чеченської кампанії, нагороджений медаллю "За відвагу".

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав російський журналіст Станіслав Стремідловскій.

Він також уточнив, що Казаков поїхав добровольцем до Криму в складі загону нереєстрових козаків».
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 16:13
У Секторі Газа проживають близько п'ятдесяти тисяч громадян Російської Федерації . В основному, це жінки, що вийшли заміж за палестинців

Зараз у російській громаді Сектора Газа обговорюється план звернутися в конституційний уряд Ханійі та ініціатива референдуму про входження до складу Росії, повідомляє .

"Москва заявила, що захищатиме своїх громадян, в якій би точці світу вони не перебували, - говорить Н., одна з активісток громади, яка увійшла до складу ініціативної групи. - А між тим, ми протягом уже тривалого часу живемо в стані загрози життю нам і нашим дітям з боку Ізраїлю. Під час війни "Литий свинець" було убито декілька росіянок. Ізраїльська блокада прирікає нас на виживання. Останнім часом до цієї блокаді долучилася єгипетська хунта".

Н. каже, що ідея звернутися до Росії навіяна самим життям. Ті правила гри, які ввели США і Захід в сучасне політичне життя, насправді всього лише похідні від "закону джунглів": правий той, хто сильніший. Слабка Палестина не може протистояти сіоністському гніту, який має самі різні форми. А якщо Сектор Газа стане російським, тут з'являться міцні, добре оснащені кордони, сучасна зброя, не виключено навіть, що ядерна, і тоді сіоністський Ізраїль і єгипетська хунта будуть зовсім по іншому розмовляти з палестинцями.

Що стосується "дозволу" Рамаллаха на проведення референдуму (це основне " звинувачення" Заходу до Криму: мовляв, не порадилися з Києвом ), то його не потрібно, тому що Аббас нелегітимний вже п'ять з гаком років, як і парламент, що не переобирався в конституційні терміни.

Відповідаючи на питання про те, що Росія територіально далека від Сектора Газа, Н. відповідає, що це не проблема: " А хіба Гібралтар знаходиться поруч з Британією або ті ж Фолклендські острови ? "

У підсумках референдуму Н. не сумнівається. "Наші сім'ї, сім'ї жінок з російськими паспортами, що мають багато дітей, родичів, мають доволі високий авторитет у Палестині. І нас, безумовно, багато підтримають. Не забувайте також, що Росія завжди користувалася щирою повагою у палестинців".
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 18:06
Росiйська розвідка почала проводити на територiї Криму пiдривну діяльність

Про це в ефiрi заявив генерал-майор СБУ, колишнiй начальник головного управлiння вiйськової контррозвiдки СБУ Анатолiй Матвєєв.

За його словами, якщо раніше Росiя проводила в Криму спецоперацiю, то зараз відбувається вiдкрита анексія пiвострова.

Матвєєв зазначив, що сьогоднiшнi дії російської розвідки в Криму можна оцiнювати як "пiдривнi". "Коли знищуються державнi iнституцiї у Криму, то це вже є підривна діяльність", - додав він.

При цьому генерал-майор виразив сумнів з приводу того, що раніше російська розвідка вела активну роботу в Криму, а почала дiяти "залежно від ситуації".
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 22:03
На територію Бахчисарайського автобату приїхали дві вантажівки озброєних солдатів, які вигнали українських військових із частини

Про це повідомляють активісти Крим SOS на своїй сторінці у , передає .

"На територію Бахчисарайського автобату 10 хвилин тому в'їхали автоматники на двох "Уралах", виштовхали всіх офіцерів, які залишилися вірні Україні і все. Так що автобат вже не наш", - цитують активісти слова одного з офіцерів цього району.

За його інформацією, у цьому автобаті 47 осіб не прийняли присягу на вірність Криму, зокрема - 15 офіцерів.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 21:28
У Криму група невідомих сьогодні ввечері спробувала взяти штурмом територію військової частини А-4515 "Бельбек"

Про це повідомили у прес-службі військової частини, передає з посиланням на .

Згідно з повідомленням, група невідомих спробувала проникнути на територію частини, використовуючи при цьому світло-шумові гранати.

"Військовослужбовці на посту відкрили вогонь, внаслідок чого провокатори відступили від кордонів території частини", - зазначили у прес-службі.
Сайт частини:
Там є онлайн вебка, яки на ворота частини спрямована.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 23:54
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу звернувся до самопроголошеного керівництва Криму з проханням звільнити командувача Військово-морських сил України Сергія Гайдука

Про це повідомили у прес-службі Міноборони РФ, передає з посиланням на .

Міністр оборони також закликав не перешкоджати його виїзду на територію України.

Глава російського військового відомства нагадав, що Гайдук виконував накази свого керівництва, та корився військовим статутам збройних сил України.

Нагадаємо, командувача Військово-морських сил України Сергія Гайдуака і. За попедніми даними, його затримали . Однак прокуратура Севастополя заявляє, що ніяких проваджень щодо Гайдука .

В.о. президента України Олександр Турчинов , інакше пообіцяв застосувати "адекватні заходи", зокрема "технічного і технологічного характеру".

20 БЕРЕЗНЯ 2014 00:39
Переговорний процес щодо звільнення всіх заручників розпочався о 21:00 годині вечора 19 березня

Про це повідомила прес-служба в.о. президента Олександра Турчинова, передає « ».

«За інформацією, наявною в української Сторони, о 21:00 годині вечора розпочався переговорний процес щодо звільнення всіх заручників, яких захопили російські військові та представники самопроголошеної влади Криму», — сказано в повідомленні.

«Звільнення заручників очікується вже цієї ночі», — наголосили у прес-службі.

Як Еспресо.TV, Турчинов пригрозив Криму заходами технічного та технологічного характеру, якщо не будуть виконані умови ультиматуму щодо звільнення заручників.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 00:01
«Український народ ніколи і за жодних умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів, якою б важкою і тривалою вона не була», — говориться в Декларації

Відповідний , поданий Олександром Турчиновим, зареєстровано 19 березня і внесено до пленарного засідання 20 березня першим пунктом, повідомляє .

ДЕКЛАРАЦІЯ
Про боротьбу за звільнення України


18 березня 2014 року Президент Російської Федерації поставив підпис під так званим «Договором про входження Республіки Крим та міста Севастополя до Російської Федерації». У помпезній атмосфері Георгіївського залу Кремля з відвертим викликом усьому світові Росія зухвало порушила не тільки чинне законодавство суверенної України, але й фундаментальні норми міжнародного права, закріплені у Статуті ООН, Статуті Ради Європи, Заключному акті НБСЄ 1975 року та інших підсумкових документах НБСЄ/ОБСЄ, Угоді про створення Співдружності Незалежних Держав від 1991 року, Меморандумі про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року між Україною, США, Росією та Великою Британією про неядерний статус України, Договорі про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року.

Уперше після завершення Другої світової війни загально визнані кордони Європи цинічно «перемальовує» країна, яка за багатосторонніми і двосторонніми договорами гарантувала територіальну цілісність України, недоторканність і непорушність її кордонів. Єдиним неприхованим мотивом Російської Федерації у здійсненні цього міжнародного злочину є горезвісна доктрина «приростання руського світу».

Верховна Рада України звертає увагу урядів та парламентів світу, міжнародних організацій та світової громадськості, що український народ ніколи не визнає анексію невід’ємної частини своєї території - Автономної Республіки Крим, захопленої Росією з брутальним порушенням фундаментальних норм міжнародного права та загальновизнаних принципів співжиття держав.

Верховна Рада України звертається до всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматись від міжнародного визнання так званої «Республіки Крим» та анексії Криму та міста Севастополь до складу Росії у якості нових суб’єктів Федерації.

Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є та буде в складі України. Український народ ніколи і за жодних умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів, якою б важкою і тривалою вона не була.

Україна переможе, бо з нами Бог і правда.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

20 БЕРЕЗНЯ 2014 00:20
А також — розпочати процес визнання статусу кримськотатарського народу як корінного народу України

Відповідний , поданий Петром Порошенком, внесений до пленарного засідання 20 березня другим пунктом, повідомляє .

Комітет ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 19 березня рекомендував ВР прийняти цей проект за основу та в цілому.

Про Заяву Верховної Ради України

щодо гарантії прав кримськотатарського народу у складі Української Держави

Спираючись на цілі та принципи, що проголошені у Статтях 3, 11, 15 Конституції України та Статтю 1 Статуту Організації Об’єднаних Націй, Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, а також Віденську декларацію, Верховна Рада України заявляє:

1. Україна гарантує збереження та розвиток етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кримськотатарського народу як корінного народу та всіх національних меншин України.

2. Україна гарантує захист та реалізацію невід’ємного права на самовизначення кримськотатарського народу у складі суверенної і незалежної Української держави.

3. Україна визнає Меджліс кримськотатарського народу, виконавчий орган Курултаю кримськотатарського народу, як повноважний орган кримськотатарського народу.

4. Верховна Ради України доручає Кабінету Міністрів України розпочати процес приєднання України до Декларації ООН про права корінних народів.

5. Верховна Рада України доручає Кабінету Міністрів України терміново подати проекти законів України, нормативно-правових актів України, які визначають та закріпляють статус кримськотатарського народу як корінного народу України.

6. Розробка проектів відповідних законів України та нормативно-правових актів відбуватиметься шляхом консультацій з Меджлісом кримськотатарського народу, у тісній співпраці з Організацією Об’єднаних Націй, Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, Радою Європи відповідно до міжнародного права і стандартів забезпечення прав людини, національних меншин та корінних народів.

7. Верховна Рада України доручає Кабінету Міністрів України розробити практичні механізми взаємодії між органами виконавчої влади України та Меджлісом кримськотатарського народу.

8. Україна рішуче засуджує будь-які спроби обмеження політичних та соціальних прав, громадянських свобод, громадян України, які проживають в АР Крим різної етнічної приналежності, зокрема, українців, росіян, кримських татар, вірмен, болгар, греків, німців, караїмів, кримчаків, що спостерігаються внаслідок проведення антиконституційного референдуму в АР Крим.

9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Суперечлива трохи заява. Якщо я не помиляюсь, у разі її прийняття в Україні офіційно стане два корінних народа.
 
Зверху