Окупація Криму.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 12:41
Влада Південної Кореї не будуть визнавати підсумки референдуму в Криму і включення півострова до складу Росії. Про це заявив МЗС республіки

Уряд Південної Кореї офіційно назвало приєднання Криму до Росії анексією . " Суверенітет, територіальні права і незалежність України повинні поважатися ", - сказано в документі.
:)
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 13:00
Росія вирішила, що після приєднання Криму кораблі військово-морських сил України, розташовані там, мають перейти під російську юрисдикцію

Про це ІТАР-ТАСС повідомило високопоставлене джерело в штабі Чорноморського флоту Росії, передає .

За словами джерела, є намір повернути цим судам історичні назви. Колишні найменування залишать за собою ті кораблі, чиї імена не суперечать історії російського флоту.

У штабі кажуть, що Чорноморський флот протягом двох місяців вирішить, як в подальшому використовувати кораблі та майно ВМС України на території Криму.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 14:46
Командувач ВМС України Сергій Гайдук тимчасово затриманий органами прокуратури в Севастополі

"Оскільки до нього є питання", - уточнили в прокуратурі міста у відповідь на питання про причини затримання, повідомляє

У прокуратурі пояснили, що, за її даними, Гайдук "транслював у військові частини України наказ застосувати зброю щодо мирних громадян, що прийшов з Києва".

Раніше командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко попередив особовий склад ВМС України про неприпустимість застосування зброї в Криму. "Не дай Бог, хоч хто-небудь, навіть з рогатки стрельне . Сірники - це не іграшка . Прошу дослівно це зрозуміти ", - підкреслив Витко.

За даними видання, близько 12 години, Гайдук і близько 50 офіцерів з речами і документами покинули територію штабу флоту в Севастополі, при цьому військовослужбовці пройшли безперешкодно, біля воріт штабу їх зустрічали рідні .

Повідомлялося також, що Гайдук залишив територію військової частини в автомобілі з тонованими стеклами і українськими номерами.

Нагадаємо, Міністерство оборони України виведення командувача Військово-морськими силами Сергія Гайдука з штабу ВМС у Севастополі групою осіб.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 14:29
Першого віце -прем'єра України Віталія Ярему і в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха не впустили до Криму , за даним фактом і по ситуації в Криму в цілому відбудеться екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України

Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова, передає Еспресо.TV з посиланям на " ".

"Тенюха і Ярему не пустили до Криму. Тому зараз відбудеться екстрене засідання РНБО , і вони будуть вирішувати ці питання", - сказала Денисова. За її словами, подробиці інциденту їй не відомі.

За словами Денисової, на засіданні може бути підняте питання про виплати соцзабезпечення і пенсій українським громадянам, оскільки через блокування держказначейства ці виплати не проводяться.

"Мене дуже хвилює, що зараз буде відбуватися в Криму, тому що всі соціальні виплати, які можна було перерахувати авансом, ми зробили. А зараз пенсії ми не можемо так провести, так як і банки відмовляються таким чином пенсії нараховувати", - додала Денисова.

Як Еспресо.TV, сьогодні вранці прем'єр Арсеній Яценюк доручив Яремі і Тенюху терміново вилетіти до Криму. Міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак повідомив, що українські високопосадовці направлені в Крим "для врегулювання ситуації та недопущення ескалації конфлікту та її переходу у військовий конфлікт".

Глава уряду самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов заявив, що Ярему і Тенюха не пустять до Криму: " У Криму їх не чекають. До Криму ніхто їх не допустить, і відправлять їх назад", - сказав він.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 19:43
Україна звернеться до ООН з проханням оголосити Крим демілітаризованою зоною

Про це на брифінгу в середу заявив секретар РНБО Андрій Парубій, передає з посиланням на .

"Кабінету міністрів (доручено) невідкладно звернутися в Організацію об'єднаних націй щодо визначення Автономної Республіки Крим демілітаризованою зоною", - повідомив Парубій.

За його словами, також в цьому зверненні є прохання прийняти всі необхідні заходи щодо того, щоб війська РФ повністю покинули територію Криму, а також підготувати умови для передислокації українських військових частин і підрозділів з окупованої території Криму на континент.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Андрій Парубій також оголосив про .
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 21:05
Кабінет міністрів і Міністерство юстиції отримали доручення від Ради національної безпеки та оборони України розробити законопроект про тимчасово окуповані території

Про це на брифінгу в середу заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає з посиланням на .

"Ми розробляємо законопроект про тимчасово окуповані території. Цей законопроект визначить правовий статус території, окупованої Російською Федерацією", - повідомив Петренко.

За його словами, цей закон буде передбачати захист прав власності громадян на майно. Також закон передбачає, що будь-які угоди про відчуження майна кримською владою є нікчемними.

Петренко також зазначив, що цей закон передбачає особливості економічної діяльності на окупованій території.

Крім цього, у законопроекті буде передбачено обмеження грошових переказів та економічної діяльності тих компаній, які співпрацюють з кримською владою

Петренко додав, що також доручено підготувати законопроект щодо визначення правового статусу громадян України, які проживають на окупованій території з метою забезпечення їх прав.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 18:33

Зараз влада розробляє різні варіанти евакуації громадян України з Криму, однак військові там залишаться

Як повідомляє « », про це заявив на брифінгу у Кабінеті міністрів радник міністра оборони Леонід Поляков.

«Що стосується військовослужбовців, вони покликані захищати інтереси України, Крим — це українська земля. Наші військовослужбовці перебувають там законно, після вчорашніх подій, знову ж таки підкреслюю, вони готові застосовувати зброю», — зазначив він.

За його словами, у різних гарнізонах зараз різна ситуація, тому відповідні плани і сценарії, що розробляються, теж мають певні відмінності.

Як заявив Поляков, агресію щодо українських військових здійснюють і люди в цивільному, серед них —жінки.

Як Еспресо.TV, Кабінет міністрів України прийняв план заходів щодо евакуації українських громадян з Криму та їх розміщення на території материкової України.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 18:36
У Києві створено міський координаційний центр із вирішення питань розміщення та життєзабезпечення мешканців Криму, які бажають прибути в столицю у зв'язку з нестабільною ситуацією в регіоні

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

В прес-службi зазначили, що основним завданням центру має стати координація дій структурних підрозділів КМДА, районних у Києві державних адміністрацій, комунальних підприємств, установ, організацій тощо.

"На разі вони отримали завдання розглянути можливість тимчасового розміщення та проживання кримчан у санаторіях, гуртожитках, житлових приміщеннях комунальної власності територіальної громади м. Києва та інших закладах", - йдеться у повідомленні.

Водночас, департамент охорони здоров'я КМДА має забезпечити надання медичної допомоги всім, хто цього потребуватиме, у медзакладах комунальної власності.

Координаційний центр очолив голова КМДА Володимир Бондаренко. Також до складу центру увійшли перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, заступники голови КМДА Михайло Костюк та Руслан Крамаренко, а також директори профільних департаментів та депутати Київської міської ради.

Звернення кримчан та киян щодо розміщення, тимчасового проживання, надання медичної та іншої допомоги в оперативному режимі прийматиме Контактний центр Києва за коротким номером 15-51 та номером 205-73-37 (з мобільного).

Міський координаційний центр розташовуватиметься за адресою: м. Київ, проспект Комарова, 7. Тел.: (044) 408 39 74.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що влада України готова надати житло в пансіонатах і санаторіях громадянам України, які захочуть залишити Крим.

Водночас, сьогоднi голова Комітету кримських біженців Микола Подоляко закликав владу України переселення для тих людей, які зазнають тиску з боку російської влади на півострові.

У свою чергу, у Львiвськiй ОДА повiдомили, що станом на 19 березня до Львівської області на тимчасове проживання та південно-східних областей України.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

19 БЕРЕЗНЯ 2014 19:00
Моряки на корветі "Тернопіль", який перебуває біля Севастопольської бухти, готуються зустріти атаку росіян

Про це повідомив мічман корабля з посиланням на своє керівництво, передає з посиланням на .

За його словами, від Чорноморського флоту надійшов ультиматум – здатися до вечора або будуть штурмувати.
 
Зверху