"Майдан"

Ваша оцінка, чим має закінчитись майдан


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336

d324co

Well-Known Member
Представник Росії на переговорах у Мінську Борис Гризлов сподівається, що після обміну Київ «може перейти до реалізації своїх зобов’язань» і закріпити особливий статус Донбасу в Конституції.

Про це повідомляє ТАСС.

Гризлов назвав обмін полоненими «кроком до подальшої реалізації всього комплексу гуманітарних і політичних заходів, зафіксованих у Мінських домовленостях».

«У рамках цієї угоди сторони зобов’язалися завершити процедури помилування і не відновлювати переслідування осіб, що будуть звільнені. Київ гарантував «процесуальну очистку» для тих із них, кому ще не винесено вирок суду» — заявив Гризлов.

Нагадаємо, 18 грудня президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу.

10 грудня у Раді зареєстрували зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО
Серед усього іншого - беркутівці «процесуально очищені» і ніколи не будуть відповідати за вбивства на Майдані.
Тобто тепер ЗЕ, щоб не бути #*ном і не залишити без покарань вбивства на Майдані, треба покарати за них активістів ??? бо більше нікого (чи, може, Пороха ???)
 

d324co

Well-Known Member

You must be registered for see medias

Наступна зупинка - переслідування учасників майдана та повернення в Україну незаконно скинутого проффесора.
 

arnisumy

Well-Known Member
@ебілоїди, ви знову "їх" зробили разом

19.01.20 09:28
Конкурсна комісія не виявила у адвоката Януковича Бабікова конфлікту інтересів для призначення заступником голови ДБР, - Венедіктова

У Державному бюро розслідувань не вбачають перешкод в тому, щоб довірити адвокату Януковича Олександру Бабікову аудит справ Майдану.
Як пояснила родичам загиблих глава ДБР Ірина Венедіктова, конкурсна комісія не виявила у Бабікова конфлікту інтересів, пише із посиланням на За її словами, в разі рекомендації конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки його буде призначено.
На сайті компанії Aver Lex у повідомленні про рішення Бабікова перейти на державну службу зазначається, що він "спеціалізувався на захисті співробітників правоохоронних органів у корупційних справах та у справах, скоєних організованими злочинними групами".
Призначення прокоментувала в інтерв’ю "Голосу Америки" адвокатка родин Небесної Сотні Євгенія Закревська.
За її словами, "адвокат зв’язаний своєю позицією, яку він формував і обстоював, на якій наполягав, представляючи і захищаючи інтереси свого клієнта. І якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів".
"Це очевидний знак, що слідства не буде", – додала Закревська.
У те, що Бабіков буде об’єктивним, не вірить член ГО "Родини Героїв Небесної сотні" Володимир Голоднюк.
"Я глибоко обурений такими призначеннями", – сказав він.
За його словами, "якщо Бабіков захищав інтереси Януковича, котрий розстріляв Небесну Сотню, то як можна зараз довірити йому захищати інтереси Майдану?"
Голоднюк, що втратив на Майдані 19-річного сина, нагадав про обіцянку президента Володимира Зеленського прискорити розслідування. "А натомість президент, втрутившись у суди, випустив ексберкутівців, вбив у нас віру в правосуддя".
Як він додав: "Призначати адвоката Януковича відповідальним за розслідування розстрілів на Майдані - це плювок в обличчя тим, хто втратив своїх рідних. Це наруга над пам’яттю загиблих на Майдані".
Нагадаємо, заступником директора ДБР збираються Саме він буде займатися аудитом справ Майдану, які зараз передають в ДБР. Громадська організація "Сім'я Героїв Небесної сотні" передала в.о. глави ГБР Ірині Венедіктовой пакет документів на підтвердження того, що Олександр Бабіков активно захищав Януковича, зокрема, у справі про вбивство і насильство над протестувальниками взимку 2014 року.
 

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕбілятина, ви "їх" знову зробили!

20.02.20 18:40
Із законом про амністію учасників Революції Гідності справедливості у справах Майдану не буде, - Венедіктова

У справах Майдану жодна зі сторін не може мати права уникнути відповідальності.
Про це заявила в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова.
"Суспільство має знати правду. Відновлення справедливості - звучить красиво, у всіх нас є запит на справедливість. І справедливість - це дуже по-філософськи. Тоді, як наше завдання - дати людям правду. І вже якщо ми говоримо про справедливість, то у нас 78 загиблих від мітингувальників і 13 - від правоохоронців. І закон 2014 року, який забороняє нам діяти щодо цих осіб. Ви прекрасно про нього знаєте. Скажіть, у таких умовах ми можемо рухатися у напрямку, як ви говорите, встановлення справедливості?" - зазначила вона.
На думку Венедіктової, справедливість означає "рівноцінно розслідувати і щодо тих, і щодо інших".
"Ми ж усі хочемо довіри до державних інституцій. Хочемо? Хочемо. Правоохоронці і порядок - це що? Якщо у нас є 13 убивств правоохоронців, ми не можемо сказати, що це не наші громадяни, і вони не виконували наказ... У нас є цей закон 2014 року, який суперечить КПК, основам кримінально-процесуального законодавства взагалі. І ми з вами дружно робимо вигляд, що цього закону не існує", - робить висновок в.о. директора ДБР.
Повний текст інтерв'ю з Іриною Венедіктовою читайте .
 

d324co

Well-Known Member


Сьогодні о 12:07
Следователи управления по расследованию преступлений, совершенных в связи с массовыми протестами в 2013-2014 годах завершили досудебное расследование в уголовном производстве в отношении бывшего старшего следователя районного управления ГУ МВД Украины в Киеве.
Об этом сообщает пресс-служба ГБР.
Сообщается, что следователь в течении декабря 2013 - февраля 2014 годов безосновательно составил и подписал сообщение о подозрении трем участникам акций протеста.
«Также бывший милиционер подал в районный суд города Киева ходатайство об избрании в отношении потерпевших меры пресечения в виде содержания под стражей, которые судом противоправно удовлетворено», - сообщили в ГБР.
Следователь подозревается в:
злоупотреблении властью и служебным положением (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 Уголовного кодекса Украины);
служебном подлоге (ч. 1 ст. 366 Уголовного кодекса Украины);
привлечении заведомо невиновного к уголовной ответственности, совмещенном с обвинением в совершении особо тяжкого преступления, с искусственным созданием доказательств и фальсификацией (ч. 2 ст. 372 Уголовного кодекса Украины);
незаконном препятствовании организации или проведению собраний, митингов, шествий и демонстраций (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Уголовного кодекса Украины).
Материалы дела открыты для ознакомления стороне защиты, после чего обвинительный акт будет направлено в суд.
Ранее Офис генпрокурора предъявил еще одному правоохранителю подозрение в преследовании протестующих во время массовых протестов в Киеве на Майдане.
Напомним, Печерский райсуд Киева избрал меру пресечения бывшему бойцу спецподразделения МВД Омега Владимиру Косенко, подозреваемому в расстрелах на Майдане.
Также следователи ГБР задержали бывшего офицера спецподразделения Омега, которого подозревают в стрельбе в толпу людей на улице Институтской
 
Зверху