Ну, а далі мої думки.
1. Влада зараз практично повністю зосереджена у руках "Батьківщини".
а) Будь яка критика влади, це автоматично критика "Батьківщини", падіння рейтингу, послаблення впливу і, відповідно, менше влади і грошей, і менш голосів за Тимошенко на виборах, якщо ті таки відбудуться.
б) ЗМІ після зміни влади практично повністю підконтрольні або "Батьківщині", або її сателітам. Або іншім кандидатам у Президенти, яким теж краще зменшити вплив Майдану. Або тим, кому "Майдан" з самого початку поперек горла стояв. Тому не чекайте незаангажованої інформації про те, що там відбувається. Особливо він "говорящих голів", які належать "Батьківщині". Майдан зараз пряма загроза їх керуванню, якою він був і для Януковича. Але не в тому сенсі, що їх неодмінно, як Януковича "відправлять у відставку", а в тому сенсі, що їх неодмінно "відправлять у відставку", якщо вони будуть поводитись так само, як Янукович. А вони, судячи з всього, до влади і рвуться, щоб посісти на золоті унітази.
2. Донбас, це не той регіон, де голосують за "Батьківщину".
Тому, з точки зору розподілу голосів на виборах, "Батьківщині", "чим менше буде Донбасу, тим краще". Це цинічно, але, гадаю, такі міркування там теж присутні. Щоб почати "доїти" регіон, до якого вже давно "присосались" регіонали, треба багато зусиль буде прикласти. Треба буде там доказати людям, що вони дійсно краще, ніж регіонали. Показати, що їм стане краще жити. Але, враховуючи те, в якому становищі ми після керування "покращувачів-стабілізаторів" опинились і московську агресію, це нереальне завдання. Тому, простіше просто "злити" той Донбас. Героїчно, кожного дня оголошуючи АТО.
3. Взагалі не проводити вибори.
Зараз, щоб утримати Донбас, оптимальніше оголосити військовий стан. Але тоді не буде виборів. І влада вся залишиться у руках "Батьківщини". Будуть звинувачувати у захопленні і узурпації влади. Потрібні "крайні", "які примусили це зробити". Ну, а хто ж на цю роль краще за все підходить, як не Майдан?
Майдан критикує владу = Майдан лякає Донбас.
Майдан зібрався під ВР, бо вимагає від влади люстрації, більш рішучих дій, а не пустих обіцянок = Майдан провокує Московію на військове втручання.
Питання в мене. А бездіяльність Києва Московію до чого провокує? До того, щоб прийти і забрати, то на що вона око поклала? Так Москва все буде забирати. Таким чином війни не уникнути. Мова йде лише про те, що в нас тоді залишиться і скільки українських земель і українців буде під окупацією.
Я помилюсь, якщо скажу, що переважна більшість українців проти того, щоб Московія у нас відбирали наші землі?
Я помилюсь, якщо скажу, що теперішня влада нічого не робить, щоб цього не сталось? Якщо щось робиться, то, як і у Криму, силами активістів, які скоріше всупереч влади діють. Це активісти, а не влада зараз захищають Харків. Як можуть. Всупереч бажанню влади віддати Харків разом з Донбасом. Це активісти допомагають армії, а генерали від влади в першу чергу турбуються за те, щоб мобілізованих годували і одягали "за уставом". Або, якщо не за уставом, то нехай подихають з голоду і втрачають бажання захищати цю країну з таким її відношенням.