Рынок

Костя как поставить вендора? я купил контракты но они только для дома. Обьясни что к чему плиз
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Идёшь на рынок и ставишь. Рынок это дом. Вернее 4 дома :).
 
Дом ведь не мой, а твой. Вендора можно поставить только в своем публичном доме.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Рынок

В любом публичном доме :).
В общем проверю, что там не так.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Рынок

Нарешті зробив те що просили. Вибачаюсь, що так довго це питання залишалось невирішеним.
Зробив боди "Вольный контракт аренды продавца". Крім того довелось дещо вдосконалити старі контракти і опції у продавців. Зокрема вони будудь спаміть про те, які у них гарні товари. Те що будуть казати гравцю навить можна змінити, як і колір їхньої розмови. Прийняти умови контракту по такому боду можна без участі арендатора, достатньо розташованого у визначеному місті бода, або навить взагалі самому використати бод, який належить власнику будинку ( Ландлорду ), росташувавши продавця на власний розсуд.
Більш детально вдень напишу. Поки що, для особливо нетерплячих декілька нових бодів розташував на ринку. Майте на увазі, серез змін є таке:
1. Після закінчення терміну дії контракту, чи у разі якщо недостає коштів на його продовження, чи на оплату продавця, продавець зникає, але бод контракт знову з'являється на місті продавця.
2. Після прийняття умов контракту з банку знімуться гроши за перший термін аренди місця ( 1 тиждень ) і платня за продавця. Платня за продавця це 500 золотих, які йдуть продавцю і плюс сумма яку визначає ландлорд, ака йде йому. Далі гроши за аренду місця і зарплатня продавця будуть братись з рахунку продавця і якщо йому не дати грошей то наступного дня він зникне. Хоча речи впродовж тиждня можна буде забрати за допомогою вивіски будинку.
3. Прийнявши контракт клацніте на продавця і у контекстному меню оберить "опції контракту" та продовжите його, якщо не хочите щоб продавець через тиждень зник.
4. 2 раза клацнувши по продавцю відкриєте меню опцій продавця, де можна його змінити, змінити те що він буде казати і дізнатись різну інфу по його фінансовому становищу.
5. Без клілока, який у додатку до цього повідомлення пару повідомлень продавця ви не побачите. Ну і ще там деяки речи виправлені, хоча роботи над ним ще багато.
 

Вкладення

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Рынок

Більш докладно про продавців.
Встановити продавця можна лише у власному будинку. Або здати в оренду місце, щоб хтось інший встановив. Для цього будинок обов'язково повинен бути з вільним входом - "публічний". Встановити власного продавця можна за допомогою бода "контракт найма", який можна придбати у банкіра. Щоб встановити місце для аренди, на якому продавця може втановити інший гравець, потрібно використати "Контракт оренди продавця", або новий бод, який я зробив - "Вільний контракт оренди продавця". Придбати можна також у банкірів. Відрізняються вони тим, що у звичайному контракті власник будинку ( ландлорд ) повинен особисто запропонувати іншому персу прийняти контракт, а у "вільному" інший гравець може прийняти умови контракту і встановити продавця без участі ландлорда, лише маючи контракт. При цьому ландлорд може або встановити місце оренди або віддати контракт і орендатор сам розташує продавця на власний розсуд, але, звісно, лише у будинку ландлорда.
Тепер більш детально про опції продавців і що я там змінив. У опціях продавців є такі можливості ( за переліком зверху до низу ):
1. Пише на скільки днів вистачить грошей на зарплатню продавця, але без урахування орендної платні, якщо продавець стоїть не у власному будинку, тому ця інформація не зовсім відповідає дійсності. Або червоним буде писати скільки не вистачає грошей, щоб розрахуватись з продавцем за цей день.
2. Скільки коштів бере продавець на зарплатню у день. Ця сума залежить від вартості речей, які він продає: 60 + ( вартість усіх речей/ 500 ) * 3. Тож без речей він буде брати 60 золотих у день. Якщо його товари будуть коштувати 10000, буде брати 60+10000/500*3=120.
3. Золото на аккаунді, це скільки грошей є у вендора. Дати йому грошей можна кинувши їх на нього. Також до ціх грошей буде додаватись те що він виторгував. З цих грошей буде братись оренда і зарплата продавцю.
4. Назва магазину.
5. На який термін оплачена оренда. Якщо оренда автоматично продовжується, і на її продовження вистачить грошей, через цей час вона продовжиться на черговий термін. Якщо ні, то продавець зникне, і речі, які у нього були, власник протягом тижня можна буде забрати через меню, у яке можна потрапити клацнувши по вивіски будинку. Продавець може зникнути і раніше, якщо не вистачить грошей на його зарплатню.
6. Додав можливість продавцям закликати покупців. Клацнувши кнопку біля "Разговор продавца" потрапите у меню де можна змінити те, що він буде казати і колір його повідомлень. Чи варто казати, що якщо він буде базікати якусь лайку, його буде видалено без повернення його речей? Те як часто він буде базікати, я зробив залежним від вартості речей, які він продає, щоб відпрацьовував. Коефіцієнт рейтингу визначається так: 1.0 - 100.0 / ( 100.0 + вартість речей ). Затримка між повідомленнями ( у секундах ) буде такою: 16 - 14 * коеф. рейтингу. Базікати буде коли хтось з гравців буде ходити поруч ( у межах 3 кліток ). Ще є вірогідність, що він щось скаже, яка від таймеру не залежить, але також залежить від рейтингу. При рейтингу 0,5 ця вірогідність буде 50%, при 0,2 - 20%, ну і звісно, якщо речей не буде, або вони майже нічого не коштують, і коефіцієнт буде близький до 0, то навряд чи він щось взагалі і скаже. Казати він буде якесь повідомлення з тих, що йому визначені, кожного разу випадково обираючи одне з них.
7. Кнопки справа:
1. Переглянути у сумці продавця товари які він продає. Поклавши товар у сумку Вас попросять визначити її вартість і опис товару. Якщо Ви не визначите її вартість буде визначена 999 золотих. Поставивши вартість 0 річ буде безкоштовною, якщо -1, чи натиснувши ESC, Ви визначите, що річ не продається. Речами, які не продаються можуть бути різні контейнери, у яких будуть інші речі за якимись спільним якостями. Приклад, я хочу покласти до продавця сумку у який буде зброя. Для цього кладу пусту сумку, на запитування відповідаю "-1 Класна зброя!". Контейнер стане не для продажу з описом "Класна зброя!". Забрати речі назад можна без проблем, просто забравши з сумки до себе. Змінити опис і вартість, на жаль можна змінити лише забравши і знову поклавши річ до продавця. Може згодом перероблю більш зручно.
2. Можна змінити зовнішність продавця, колір волосся, навіть його стать. Через папердол можна і вдягнути його на власний смак.
3. Кожний продавець вважається магазином :). Тут можна дати цьому магазину назву.
4. Можна дати продавцю інше ім'я.
5. Відкрити папердол.
6. Сollect gold - забрати гроші у продавця. Вас запитають скільки Ви бажаєте у нього забрати. Звісно, більш ніж у нього є, він не віддасть.
7. Dismiss Vendor - звільнити продавця. Ви це на зможете зробити, доки в нього буде щось з Ваших товарів. Після звільнення на його місті залишиться сумка з речами, які були на нього одягнені.
8. Відміна. Насправді нічого не відміняє, лише закриває віконце з меню.

Команди, які розуміє продавець:
vendor buy, *ім'я* buy - придбати щось. Потрібно буде вказати на річ у його сумці. Після цього з'явиться меню з описом і вартістю, позитивно відповівши у якому, Ви станете щастливим власником якоїсь корисної речи, а продавець отримає за неї гроші. Власник продавця купити нього нічого не зможе.
vendor browse, *ім'я* browse - відкрити сумку.
vendor collect, *ім'я* collect - забрати гроші ( тільки власник продавця ).
vendor status, *ім'я* status - меню продавця ( тільки власник продавця ).
vendor dismiss, *ім'я* dismiss - звільнити продавця ( тільки власник продавця ).
vendor cycle, *ім'я* cycle - продавець повернеться у напрямку до власника ( тільки власник продавця ).
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Рынок

Більш докладно про оренду і боди контрактів оренди.
Придбавши такий бод можна у банкірів. Звичайний контракт нікому не належить, доки власник будинку його не встановить у власному будинку. Вільний контракт стане належати Вам, після того, як Ви 2 рази клацните на нього у власній сумці. Звісно, якщо він до цього нікому не належав. Тож більш докладно про можливості. У меню буде наступне:
Лендлорд - це власник контракту, у будинку якого можна за цим контрактом становити продавця.
Платня за продавця буде писатись у меню наприклад таким чином: 500+200. Це означає, що прийнявши умови контракту Ви сплачуєте 500 золотих продавцю ( у дійсності, звісно, ці гроші просто нікуди не підуть ) і 200 лендлорду, які потраплять до нього у банк. Цю суму визначає лендлорд. Спочатку я визначив її у 500, тому у новому боді вона такою і буде, і буде писати 500+500. У інфі, якщо дивитись на бод ця сума буде писатись як "Ціна". Придатної назви у клілоку я не знайшов, можливо згодом зміню, а поки що не переплутайте з ціною, за яку його можна придбати. На жаль вони використовують один й той самий слот клілока, тому у разі, якщо такий бод буде у продажу у продавця буде писати щось одне.
Тривалість оренди - термін за який буде братись платня оренди. Може бути 1,2,3 або 4 тижня.
Оредна платня - визначається лендлордом. При використанні старого контракту її можна змінити лише встановивши місце. Спочатку встановлена у 1500 золотих. Можна змінювати хоч до 0.
Автоматичне продовження терміну дії контракту визначається окремо лендлордом зі свого боку і орендатором після прийняття контракту зі свого. У разі, якщо обидва згодні контракт буде оновлюватись кожного разу після закінчення чергового строку оренди.
У старому контракті, встановивши місце оренди, лендлорд повинен запропонувати скласти контракт якомусь з гравців. У "вільному" контракті гравець може прийняти контракт у меню контракту. Крім того, якщо цей контракт не встановлений на місце, гравець може самостійно вибрати це місце у будинку лендлорда і встановити там свого продавця, автоматично прийнявши умови контракту. У цьому разі контракт повинен бути у сумці гравця.
З нововведень у лендлорда ще з'явилась можливість змінити місце аренди на інше і прибрати контракт у сумку після його встановлення.
Після того, як продавець вже встановлений, лендлорд може змінити вартість наступного терміну оренди. В цьому разі автоматичне продовження контракту з боку орендатора знімається і він повинен буде, якщо приймає нову ціну, продовжити його. Тому раз у термін дії контракту заглядайте у нього, чи оновлюється він.
При прийнятті контракту сплата за перший термін автоматично знімається з орендатора і потрапляє у банк лендлорда. Далі вона береться з рахунку продавця, а лендлорд може забрати її через контекстне меню у продавця.
У разі звільнення продавця на його місті залишається контракт, за яким він був встановлений, готовий до нового орендатора.
Ще є можливість переглянути усіх продавців через контекстне меню вивіски будинку. Також через нього можна забрати речі тих продавців, які самостійно звільнились через брак коштів на зарплатню чи оренду, або у разі припинення дії контракту. Така можливість є на протязі тижня з моменту звільнення продавця.

Пишіть сюди, якщо щось не буде відповідати тому, що я написав, або у разі виявлення багів. Я протягом 2 днів їх шукав і ліквідовував, але ліквідувавши один з'являвся інший. Тому якщо хтось натрапить на щось не те, буду вдячний, якщо повідомить, щоб я виправив.
 
Останнє редагування:
Зверху