Минаев ворует Сумской "Водоканал"

VIB

vib : bash
Модератор
Stein, вообще-то у вас спросили насчет мнения об арендаторах. Они же не вымерли за эти несколько лет?
Или вы просто вместе с мэром принимаете участие во всех переговорах?
Это как раз и объясняет некоторые моменты...

Glucker

Здесь был статус
Мене не було коли її продавали. Але тепло зараз в квартирах є. Є стабільно. В деяких містах, де теплові організації лишились комунальними - все значно гірше.
И вопрос в том, а нужна ли нам власть, которая не может грамотно управлять нашим имуществом?

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Минаев ворует Сумской "Водоканал"

Или вы просто вместе с мэром принимаете участие во всех переговорах?
Ні. Я не знаю питання ТЕЦ, я не розбирався в ньому, і тому не можу дати вам повної відповіді на всі ваші питання.
Свою особисту думку я вам сказав: проблеми з ТЕЦ нині я не бачу. Вода гаряча є, опалення теж є. І опалює ТЕЦ значно краще ніж я опалюю вдома автономкою (газ нині дорогуватий - доводиться трішки економити). Я вдома ходжу в світері, а у квартирі з централізованим опаленням - в футболці.

И вопрос в том, а нужна ли нам власть, которая не может грамотно управлять нашим имуществом?
Тут проблема не у владі, проблема в бюрократії.
КСУ підвищить тариф не публічними бюрократичними методами, а шляхом видачі "певної суми певним людям".
Міська влада цього зробити не може. Тому не може і домогтися економічно обгрунтованого тарифу.

Glucker

Здесь был статус
КСУ підвищить тариф не публічними бюрократичними методами, а шляхом видачі "певної суми певним людям".
Міська влада цього зробити не може. Тому не може і домогтися економічно обгрунтованого тарифу.
бла-бла-бла. То не могут, это не могут. А что они могут кроме деребана? Тебя послушать, так сплошные импотенты в горсовете и горисполкоме.

krafs

Active Member
Вот ещё по теме, по поводу РАБОТЫ нашего спасителя.

таніслав Голубець: люди налаштовані йти до кінця 14:11 | 11.01.2011

Шановні форумчани і усі ті, кому не байдуже майбутне нашого міста і доля комунальних підприємств. Я, Станіслав Голубець, депутат міської ради теперішнього скликання від ВО Свобода, до речі член отої самої робочої комісії, яка засідала 14 грудня 2010 року, 4 січня 2011 року, хочу відкрити очі усім бажаючим на те, що відбувалося і відбувається навкруги договору про спільну діяльність між Смілакомунтеплоенерго, ВоД ГеО, Смілаенергоінвест та «АГЕНТСТВО РОЗВИТКУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА» при Міністерстві ЖКГ. Усе почалося навесні 2010 року, коли минулий мер міста привів приватну фірму Смілаенергоінвест і почав пропихати ідею підписання вищезазначеного договору. Цю ідею підтримали депутати минулого скликання, особливо за заключення договору ратували депутати партії регіонів. Я особисто виступав на сесії міськради 5 травня, а саме тоді проходила процедура підписання договору, із застереженням, що такий договір нічого хорошого місту не принесе, бо суть договору така,що усі права по управлінню, використання фінансами, кадровій політиці, надаються приватній фірмі Смілаенергоінвест. Хоча ідея її входження з самого початку була та, що вона повинна була стати інвестиційною компанією для реформування комунальних підприємств міста. Смілу визначили як пілотний проект. На сесії 5 травня приводились аргументи, що місто має 25 млн. боргів за газ, борги по електроенергії і т.п. Що інвестори повинні вирішити ці питання, а інекше Сміла не отримає газ для опалення. На моє питання, а що тільки Сміла має борги, а ті міста, де нема таких фірм, що не будуть опалюватися зовсім, була відповідь не лізь не в своє діло. До речі борги по газу це повна локшина нам на вуха. У державі існує система, коли не залежно від того, чи є приватна фірма, яка управляє чи ні, держава зобо'язана погасити борги за газ, тому що вони створились в результаті не відповідності тарифу реальним витратам на виробництво. Я говорю це тому, що колись сам працював у цій сфері і знаю, як вирішуються питання. Договір бу підписаний, а точніше на сесії було надано право його підписати представникам сторін. Далі виникло перше серйозне порушення. Цей договір не пройшов процедуру затвердження міською радою і фактично не має право на існування. Це підтвердила і Смілянська прокуратура в своєму листі, але нажаль ніяких реальних дій по цого припиненню до цих пір не прийнято.
А тепер подумайте, чи потрібний нам цей договір? Ось його результати діяльності. Я хочу, щоби кожен смілянин усвідомив просту річ, що усе майно, в тому числі майно, яке знаходиться на балансі комунальних підприємств, є власністю громади міста, або іншими словами кожного із нас. І ніякий мер навіть сам БОГ не має права без нашої згоди приймати такі важливі рушення що до того, хто має ним управляти. І скажіть мені будь ласка, як можна цинічно обріхувати на форумі керівників підприємств і колективи спеціалістів у некомпетентності? Хіба не вони весь час тягнуть на собі тягар опалювального сезону, чи постачання води ? Чи хіба приватники покращили щось таке, від чого ми в захваті? Сьогодні борги за газ спожитий за це опалювальний сезон сягнув шести мільйонів гривень, а температура в квартирах подекуди ледве доходить до 14 градусів про що є купа скарг від мешканців міста і це було озвучено на засіданні робочої групи. Тепер як відбувається управління і який ефект від цього вирішіть самі. Майно залишилось на балансі комунальних підприємств. Приватна фірма, оформивши людей, які працювали на комунальних підприємствах собі на роботу обслуговує котельні і всі гроші стікаються до них на рахунки. Що стосовно водопостачання, то взагалі приватники на 04 січня 2011 року не мають ліцензії на цей вид діяльності, однак це не заважає їм так само вимивати гроші з рахунків ВоД ГеО на свою користь. Потім смикнувши у водяників вони закривають дірки тепловикам і навпаки. І таким чином це називають інвестиції. В то й же час витрати залишають на комунальних підприємствах, що рано чи пізно призведе до їх банкруцтва. Людей на роботі в приватній фірмі звільняють за найменшу провину, не існувало на 4 січня 2011 року колективного договору, профсоюзу, який би захистив іх права. Створений страйковий комітет і люди з вересня 2010 року вимагають припинити дію цього договору.
Я вже згадував про лист прокуратури, такого самого висновку дійшла і робоча комісія, яка вивчала виробничу сторону, фінансову та юридичну спільної діяльності. Висновок один. Ніякої спільної діяльності не ведеться а договір заключений їз серйозними юридичними наслідками і не може діяти на цей час. Однако дотепер питання не вирішено. За продовження договору Міністерство ЖКГ, обласне керівництво, а міський голова на превеликий жаль вагається з прийняттям справедливого рішення. ВО Свобода однозначно стоїть на захисті майна громади, інтересів колектива та за розірвання договору. До речі для справки, така сама ситуація була у м Кам'янцю Подільському. Там теж лякали кінцем світу, якщо договір буде розторгнуто. І що, приватників витурили з почестями правда судилися років зо два. Авжеж, кому охота відлучатися від бездонного корита. Тому, ніякого кінця не буде, як лякають прибічники договору від влади, а буде лад і порядок. Прошу усіх хто прочитає цю інформацію підтримати самах себе і тих людей, працівників комунальщиків, страйковий комітет які відстоюють інтереси громади.
Наступне засідання робочої групи 14 січня 2011 року. Люди налаштовані йти до кінця.
smilaforum.org.ua

xram

New Member
Re: Відповідь: Минаев ворует Сумской "Водоканал"

Мудро, давайте отдадим Водоканал "певним людям", які занесуть "певну суму" и с тарифом будет все ОК.

krafs

Active Member
Что бы мы понимали, что нас ожидает, если Водоканал отдадут в частные руки.

Мы должны понимать одну вещь.

Да сегодня Водоканал еле еле сводит концы с концами, да сегодня есть очень большие трудности, но есть одна неприложная истина. Перед городом стоит ПРОБЛЕМА замены всех магистралей города, в том числе магистралей с подачи воды. Частный инвестор НИКОГДА не будет вкладывать миллионы гривен в модернизацию магистралей. НИКОГДА. Да сегодня Сумытеплоэнерго на каждом телефире нам рассказывает, что они каждый год вкладывают 15 миллионов гривен в тепломагистрали. Но это лохотрон, это ДЕСЯТКИ километров новых магистралей. Кто нибудь видел в Сумах ЭТИ КИЛОМЕТРЫ НОВЫХ ТЕПЛОМАГИТРАЛЕЙ!!! И не увидите. Деньги просто списываются под магистрали и выводятся на левые фирмы. Итог? АЛЧЕВСК-СУМЫ. Такая же ситуация будет и с подачей воды. Мы забыли как город уже несколько дней сидел без воды, и это только начало. Тем более тут явно ИНВЕСТОР-ЛОХОТРОНЩИК заводится Минаевым в Сумы.

Вкладення

dimon85

Member
Ну как минимум покровскую улицу переложили(бывшая октябрьская). Так что не нужно быть так категоричным, что вообще ничего не делают.

krafs

Active Member
Ну как минимум покровскую улицу переложили(бывшая октябрьская). Так что не нужно быть так категоричным, что вообще ничего не делают.

Думаю вы ДОЛЖНЫ понимать, что 15 миллионов гривен в год ЯКОБЫ ПОТРАЧЕННЫХ на замену теплотрасс, это минимум 10 КИЛОМЕТРОВ замененных теплотрасс в ГОД. Напомню, Технова управляет нашей ТЭЦ с 2006 года. Вот лично я НЕвижу ЭТИ КИЛОМЕТРЫ. Сотни метров я не ищу, я их у себя под домом видел. У меня под домом Сумытеплоэнерго разрывало теплотрассу и меняло трубы на ОДНОМ участке в 10 метров. Вот так, рыли, меняли, зарывали и так ПЯТЬ РАЗ на одном и том же месте. Жильцы дома уже ставки стали делать, приедут ли шестой раз. ЖДЕМ. :mrgreen:

krafs

Active Member
ну вот, и за нами ЗАРЖАВЕЛО

Во вторник 21 февраля около 7 часов утра на магистральном водоводе диаметром 250 мм в районе фонтана "Садко" произошел порыв.
По данным "Службы 080", аварийная ситуация повлекла существенное снижение давления воды в домах по ул. Соборной, Новомостянская, Псельская и других. В части из них вода не поднималась выше второго этажа.
Вода из водопровода попала в подземный переход и на проезжую часть ул. Героев Сталинграда.

Работниками аварийной службы КП "Горводоканал" в 8.00 место порыва было локализовано и утечка воды остановлена. Проводятся ремонтные работы. От водоснабжения временно отключены ресторан "Сан-Ремо" и Дворец детей и юношества. Давление воды в сети нормализовано, - сообщает пресс-служба мэрии.

И тем кто на паровозе объясняю

С КАЖДЫМ ГОДОМ БУДЕТ ХУЖЕ.

Зверху