Про выборы

madwolfa

USA, Midwest
“...всеобщее голосование бессмысленно. ...Вы, вероятно,
согласитесь со мной, что гениальные люди встречаются
редко, не правда ли? Но будем щедры и допустим, что во
Франции их сейчас имеется человек пять. Прибавим, с
такой же щедростью, двести высокоталантливых людей,
тысячу других, тоже талантливых, каждый в своей
области, и десять тысяч человек так или иначе
выдающихся. Вот вам генеральный штаб в одиннадцать
тысяч двести пять умов. За ним идет армия
посредственности, за которой следует вся масса дурачья.
А так как посредственность и дураки всегда составляют
огромное большинство, то немыслимо представить, чтобы
они могли избрать разумное правительство."


Г. де Мопассан. “Обед и несколько мыслей”
 

william

2 февраля
Бред сивой кобылы...
Очередная утопия про идеальный мир. Что же это за гении такие, которые не могут увлечь за собой массы? Получается, что те, кто выигрывает выборы, намного умнее гениев/талантов/и др.?!
Я категорично выражаюсь, но все эти размышления только на бумаге выглядят хорошо.
И вообще, власть развращает. Абсолютная власть развращает абсолютно!
 
N

niranjan

Guest
Відповідь: Про выборы

В кожному суспільстві формуються свої ідеали та висуваються лідери на їх реалізацію, так що вибори й відображають нашу розвиненість як суспільства... Візьмемо для яскравого прикладу таких самих маргінальних лідерів як Вітренко, Корчинський, Кушнарьов, а тепер можна до них додати й Черновецького - ніхто ж не змушував з під палки за них голосувати, їхній виборець приймає їх до свого розуміння, бачить як носіїв благих намірів.... Але все ж таки загальне голосування необхідне, бо таким чином сам же народ і навчається, з кожним разом виправляючи помилки свого попереднього вибору шукає більш правильну модель... От для прикладу наша сьогоднішня ситуація : як не прикро зараз, але ж треба пройти через той шлях, коли навчимося порівнювати красиві слова та справжні справи. Власне я за пошук ПРАВДИ, яким би тяжким та складним не був той шлях...
 

rfvgy

Ukrainian
Погляньте на нашу Верховну Раду.
Окремо взятий депутат - розумна людина ,професіонали кожен у своїй справі -бізнес ,політика, спорт...тощо. Зате всі разом -зовсім інша справа, неможуть або нехочуть приймати потрібних законів,безвідповідальні, більшість постійно відсутня на своїх робочих місцях. І віддати таким право робити вибір за весь народ,мабудь занадто.
Людину ,яка уособлює владу в державі потрібно обирати всенародно,будь то президент чи прем"єр.А закони винесені на референдуми ,і підтримані більшістю громадян ,повинні схвалюватись автоматично.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Про выборы

Коли я писав про раціональне зерно в темі, від madwolfa, то мав на увазі, що хоча суспільство й ведуть вперед генії та сильні лідери, але в основному своєму загалові люди обмежені та не схильні до чогось надто інтелектуального. Саме через це процвітає у нас силіконово-голубая попса, а не нормальна музика, саме тому на наших екранах панує російське плаксиво-шмакляве або (ще гірше) бандитсько-зоновське кіномило, а не нормальні фільми, саме тому на книжкових прилавках "шедеври" з напівоголеними дівахами в обіймах супермачо...
Тому і вибираємо ми собі саме такий парламент і саме таких лідерів, якіх пізніше і лаємо, замість того, щоб на виборах не розвішувати вуха а трішки проаналізувати та тверезо все зважити.
Але не дивлячись на це, у народа ніяк не можна забрати право загального голосування - нічого кращого ми поки ще не винайшли..
 

mi][a

Человеку нужен человек
было б большинство людей разумными... им правительство было б не нужно.
де Мопассан был прав...
как говорится: "голосуй, не голосуй - всеравно получиш ..." :)
 

rrrr

New Member
Г. де Мопассан бал самовлюбленным эгоистом. Интересно по какому праву он, да и некоторые из Вас, относил себя не к большенству, а к выдающимся и выше(склонен думать, что себя он зачисли как раз в пятерку).
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Про выборы

На підставі того, що його знають в усьому світі, цитують (ось як на цьому форумі), а нас з Вами - ні.
 
Зверху