Оффтопики.

arnisumy

Well-Known Member
перемога у мудрого наріту афганістану, не те що при клятих баригах американцях:

26.08.21 16:00
Таліби дозволять жінкам Афганістану виходити з дому, але заборонять музику

Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, заявляє про готовність рухатися в ногу із часом. Так, вони дозволять жінкам виходити з дому без супроводу чоловіків, але заборонять музику.
Про це заявив представник руху Забіхула Муджахід, повідомляє із посиланням на " ".
За його словами, в довгостроковій перспективі жінки зможуть повернутися до своїх повсякденних справ. Муджахід додав, що вимогу, щоб жінку на публіці супроводжував чоловік-родич, трактували неправильно: це стосується лише поїздок тривалістю три дні і більше.
"Якщо вони ходять до школи, офісу, університету або лікарні, їм не потрібен махрам (чоловік, що супроводжє. - Ред.)", - сказав він.
При цьому поки жінкам Афганістану рекомендують все одно залишатися вдома - доти, поки всі члени угруповання не навчаться, як правильно з ними поводитися.
Крім цього, в Афганістані не можна буде слухати музику.
"Музика заборонена в ісламі. Але ми сподіваємося, що зможемо переконати людей не робити таких речей (не слухати музику. - Ред.) замість того, щоб чинити на них тиск", - сказав Муджахід.
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
26.08.21 20:27
Після вибуху в Кабулі загинуло щонайменше 13 осіб. У лікарні доставлено 60 поранених, Пентагон заявив про загиблих американців

У неурядовий італійський медичний центр у Кабулі Emergency надійшли майже 60 поранених з аеропорту. Телеканал Sky News заявив про 113 загиблих, а спікер Пентагону оприлюднив інформацію, що серед загиблих є громадяни США.
Як передає із посиланням на про це повідомив представник центру.
"Близько 60 осіб, постраждалих у результаті вибухів в аеропорту Кабула, наразі доставлені в нашу лікарню, в наш хірургічний центр", - сказано в повідомленні.
Раніше представник центру повідомляв про понад 30 поранених, з яких шість померли після прибуття.
За даними , щонайменше 13 осіб загинуло після першого вибуху. Серед загиблих є діти.
Також прессекретар Пентагону Джон Кірбі загибель американців унаслідок вибухів у Кабулі, втім, не уточнили кількість жертв теракту.
"Ми можемо підтвердити, що вибух біля воріт абатства (в аеропорту Кабула - ред.) став результатом комплексної атаки, внаслідок якої загинуло кілька громадян США і цивільного населення", - написав Кірбі.
Він також підтвердив, що ще один вибух прогримів біля готелю "Baron Hotel" недалеко від абатства.
 

arnisumy

Well-Known Member
27.08.21 12:18
"Талібан" запропонував Туреччині управління аеропортом Кабула, - Ердоган

Рух "Талібан" запропонував Туреччині здійснювати управління аеропортом імені Хаміда Карзая в Кабулі.
Як інформує із посиланням на , про це повідомляє в п'ятницю агентство "Анадолу" із посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.
"Талібан" запропонував Туреччині управління аеропортом Кабула, однак в Анкарі поки не ухвалили рішення щодо цього питання", - наводить агентство його слова.
Ердоган додав, що Туреччина оцінює можливість проведення переговорів з талібами "і не має наміру запитувати у когось, де і які переговори вести".
Президент Туреччини заявив, що евакуація контингенту ЗС Туреччини, що несе службу в Афганістані, триває і завершиться в найкоротші терміни.
Ердоган засудив серію терактів у Кабулі, що відбулися напередодні і забрали життя приблизно 100 осіб, назвав подію трагедією.
"Туреччина засуджує трагедію, масштабний теракт, що мав місце напередодні в Кабулі", - заявив турецький лідер.
Напередодні агентство "Анадолу" з посиланням на Ібрагіма Калина - прессекретаря Ердогана, повідомило, що Анкара пропонує взяти на себе управління і гарантування безпеки в міжнародному аеропорту Кабула після виведення іноземних військ з Афганістану
"У разі досягнення домовленості з цієї теми ми продовжимо надавати там цю послугу", - цитувало агентство Калина.
Він зазначив, що це "піде як на благо Афганістану і перехідному процесу в цій країні, так і новому сформованому уряду в майбутньому".
"Тому що для того, щоб отримати визнання на міжнародному рівні, новий афганський уряд має гарнатувати безпеку повітряної гавані та її нормальне функціонування", - сказав Калин.
"Необхідно гарантувати безпеку в аеропорту. Чи буде це забезпечено з боку афганських сил "Талібану" або приватної охорони? Там обов'язково має бути створена структура безпеки. Не думаю, що таліби мають такий потенціал. Вони теж, найімовірніше, рано чи пізно звернуться по таку послугу. Тому що знають, наскільки це важливо. Ці деталі підлягають обговоренню. За наявності домовленості буде проведена робота в цьому напрямку", - сказав Калин.
 

arnisumy

Well-Known Member
епічна "перемога" у байдена вийшла:
You must be registered for see medias
27.08.21 20:33
Кількість загиблих під час вибуху в аеропорту Кабула зросла до 170

Унаслідок атаки двох терористів-смертників в аеропорту Кабула, що сталася напередодні, загинули щонайменше 170 осіб.
Про це заявив представник міністерства охорони здоров'я Афганістану, повідомляє із посиланням на .
Він зазначив, що переважна більшість жертв - афганці.
З 13 загиблих американських військовослужбовців 10 були морськими піхотинцями, ще одним убитим американцем був моряк. Ще 18 американських військовослужбовців зазнали внаслідок нападу поранень.
Тим часом аеропорт Кабула відновив евакуаційні польоти.
Військових попереджають, що на аеропорт можуть здійснити нові атаки, і що їх ризик зростає на тлі прагнення вивезти з країни сотні американців і афганців.
 
Останнє редагування:

Билли Бонс

Well-Known Member
за "сепар" и "кацап" пейсбук банит.А это нормуль,пусть себе висит

You must be registered for see images attach
 

d324co

Well-Known Member
Вот ещё фото:
You must be registered for see images attach


Сфотографировал витрину ларька на остановке. Мне кажется, или с этими сигаретами что то не так???
 

arnisumy

Well-Known Member
і туди клятий порошенко добрався:

Вибухи на арсеналі в Казахстані: 9 загиблих, багато поранених і зниклих безвісти
27/08/2021 09:31
You must be registered for see images

ФОТО: КАЗІНФОРМ
доповнено, оновлено
У Казахстані, у військовій частині, що дислокується в Байзакському районі Жамбильської області, 26 серпня сталося загоряння на складі інженерних боєприпасів, яке супроводжувалося вибухами. Загинули дев’ять військовослужбовців, ще кілька людей зникли безвісти.
Пожежа і наступні вибухи складу боєприпасів інженерно-саперної бригади військової частини №28349 міноборони Республіки Казахстан відбулися за кілометр від села Кайнар Жанатурмиського сільського округу і за 30 кілометрів від міста Тараз.
Першим про постраждалих повідомив міністр оборони країни Нурлан Єрмекбаєв, передає “ “.
“Вночі вибухи вже припинилися, відбувається догорання і тління залишків. Всім постраждалим надається медична допомога. На жаль, чотири людини під час ліквідації наслідків загинули”, – сказав міністр на брифінгу 27 серпня.
Єрмекбаєв назвав загиблих: це полковник Капезов, військовий прокурор Південного регіону, сержант за контрактом військової частини Мешінбай, єфрейтор за контрактом Жанболатов і службовець воєнізованої охорони Данбаєв.
За його словами, кілька військовослужбовців та людей із департаменту з надзвичайних ситуацій після вибуху не виходять на зв’язок.
За даними на вечір 27 серпня, загинули дев’ять осіб, в тому числі співробітники МНС РК, військової частини, воєнізованої охорони та військової прокуратури.
За даними пресслужби акімату Жамбильської області, в Таразську міську лікарню і Байзакську районну лікарню зверталися 66 осіб.
27 серпня в лікарнях перебувають 28 постраждалих, шестеро з них у важкому стані. Їхньому життю нічого не загрожує.
Первинну швидку медичну допомогу надають 37 бригад швидкої медичної допомоги, в числі яких три бригади медичної авіації, пише “ “.
Всі дороги до місця події, в тому числі залізниця, перекриті. Отримання інформації, а також візуальний огляд місця події були ускладнені вибухами й пожежею. Евакуйовано 226 осіб із довколишніх сіл. З метою охорони громадського порядку та недопущення мародерства організовано патрулювання евакуйованих населених пунктів.
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв написав у ввечері 26 серпня: “Робота з ліквідації наслідків пожежі триває. Активно працюють рятувальники, військовослужбовці, лікарі і всі залучені особи. На жаль, число постраждалих зростає. Але ситуація в цілому контролюється. Прохання до мешканців Тараза і сіл зберігати спокій та обережність”.
Причини надзвичайної події з’ясовує оперативно-слідча група.
“За попередньою версією, ми не виключаємо різні причини – це може бути порушення вимог безпеки, це може бути і хімічна реакція”, – зазначив міністр оборони Казахстану.
Єрмекбаєв висловив готовність подати у відставку після ліквідації наслідків НП.
 
Зверху