"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Вывод сделан лично мною, без помощи выше перечисленных Ваших фобий. В русском языке, я пословиц про нажраться водки не встречал))
Пословицы - народное творчество, и применять их по отношению к народу очень даже можно.
Я дуже сумніваюсь, що прислів"я наведене Вами, як і відоме про "хату з краю", саме народне, і саме народу українського (а не стилізованого під український фольклор, як пісеньки на зразок "Купила мама коника, а коник без ноги..."). Буду вдячний, якщо Ви мені повідомите про джерело Ваших тверджень.
Окрім дійсно народних перлів, наведених шановною _girlFriend, є ще дуже багато народної російської творчості, що саме підкреслює менталитет росіян, зокрема виключно російський винахід - частушки. Там вже точно про горькую досить всякого можна почути.
Але мій пост був про інше - не слід на себе паскудити. В цивілізованому світі (і не цивілізованому теж) люди якось більше себе поважають. Чому у нас виходить навпаки - я не розумію!
 

HNIW

Member
"Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Ленин" - это я со школы помню. Повторялось множество раз, до такой степени что у меня сейчас этот лозунг всякий раз в голове выскакивает. А Хедин там что-то про садик говорил :).
Ув. HNIW. Я тут почитал ваши высказывания и показались они мне до боли знакомыми. Не поленился и посмотрел ваш предыдущий ник. Угадал с первого раза. Поэтому не нужно тут делать то, что называется баяном. Вы это уже писали и вам на это уже отвечали.

долго думали... :) , догадаться можно было по первому сообщению
по сему и предлагал на нейтральной территории, вам тоже писали и отвечали, каждый остался при своих


пока русский язык не уравняют в правах с украинским эту стану будет трясти как паркинсоника

кстати мысли об разделении уже среди галичан проскакивают... видимо и до них доходить стало
 
Останнє редагування:

TerAn

A---C-D-#D-E---G
Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Ось що я сьогодні почув по Ері:
„Зроби Україні подарунок! Переходь на українську!”​

Чернігів - перший обласний центр, з якого 13 квітня стартував регіональний тур акції "Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!", що проходить за участю Громадського руху "Не будь байдужим!". Попереду у "небайдужих" шість обласних центрів.

Організатори заходу ставлять за мету надання допомоги людям, які хотіли б розмовляти українською, але соромляться російськомовної більшості. Так, за статистикою, сьогодні у Києві з чотирьох школярів, які говорять вдома українською, лише один продовжує говорити державною й на вулиці. Інші троє переходять на російську. "Небайдужі" наголошують: спілкуватися українською мовою в Україні має бути так само легко, як і російською!

Музично-інтерактивна акція "вибухнула" в Чернігівському міському палаці культури. Охочі змогли послухати якісну українську рок-музику та поспілкуватися з учасниками гуртів "Гайдамаки", "ФлайzZza", "Ot Vinta", "Широко закриті очі", "Гуляй город" на суспільно-гуманітарні теми.

Але до вечірнього виступу музиканти разом з місцевими волонтерами презентували жителям міста книжку - своєрідний психологічний порадник - про те, як зважитися на щоденне спілкування українською. Це видання накладом п’ять тисяч примірників уже було представлене під час новорічних свят у Києві. У книжечці зібрані корисні поради та приклади від фахівців та людей, які вже перейшли на українську, - у тому числі коментарі музикантів Фоми (гурт "Мандри") та Олега Скрипки ("ВВ") щодо того, як і чому вони обрали українську. Міститься у виданні і мапа поширення української мови, укладена ще Московською діалектологічною комісією в 1914 році, котра доводить: у ті часи на переважній більшості території сучасної України і поза її межами домінувала українська мова.

Музиканти ставлять на меті відродити патріотизм у свідомості молодих й переконати їх, що зробити країну справді Україною - розвиненою європейською державою - можливо лише за умови їхньої громадянської активності. Раніше рок-гурти "Гайдамаки", "Мандри", "Мотор’ролла", "От Вінта", "ФлайzZzа" та "Гуляйгород" працювали суто в музично-інтерактивному форматі. Але останнім часом до "розважальних" заходів активісти додали й гуманітарну складову: з рук відомих музикантів школярі отримують сучасні україномовні книги.

Цього разу учасники гуртів подарували шкільним бібліотекам Чернігова понад тисячу книжок сучасної української та перекладної літератури. Серед видань - переклади Артура Конан Дойла, Фенімора Купера, Вальтера Скотта, Умберто Еко, Джанні Родарі. Національну літературу представлять книги Всеволода Нестайка, Юрія Мушкетика, Валерія Шевчука, Михайла Стельмаха, Миколи Гоголя. Активісти руху "Не будь байдужим!" уже вчетверте вручають такі потрібні навчальним закладам видання. А для вчителів української мови тридцяти п’яти чернігівських шкіл "небайдужі" передплатили журнал "Урок української".

Протягом двох наступних місяців із пропозицією перейти на українську мову "небайдужі" звернуться до мешканців Житомира (30 квітня), Хмельницького (10 травня), Вінниці (17 травня), Кіровограду (31 травня), Черкас (8 червня), Сум (22 червня). (Дати можуть змінюватись. Стежте за анонсами).
Так що, будемо 22-го червня відриватись по повній?
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Это к стати из русских пословиц и относится к минталитету именно русских(!), потому что из русских пословиц, так что кто б еще говорил :tongue: .Извените, все пословицы не напишу, так как их слишком много :icon_mrgr
п.с. я - против русского как национального языка.
лучше вообще не пишите на русском ;)
 

Merime

New Member
Чомусь знову й знову нагнітаються проблеми навколо однієї з мов національних меншин. Спробую ще раз нагадати, про те, що крім російської громади в україні проживають громади:
Болгарська
Естонська
Єврейcька
Литовська
Німецька
Польська
Румунська
Ромська
Угорська
Кримсько-татарська
Татарська
Вірменська
Азербайджанська
Білоруська
Гагаузька
Грецька
Корейська
Молдавська
Чеська.
Вони чимось гірші за росіян, чи їх мови не такі "великі й могучі"? Чому вони не піднімають питання про надання їх мовам регіонального чи державного статусу? Відповідь, гадаю, вам відома.
 

hed1n.ru

стебанутый
Чомусь знову й знову нагнітаються проблеми навколо однієї з мов національних меншин. Спробую ще раз нагадати, про те, що крім російської громади в україні проживають громади:
Болгарська
Естонська
Єврейcька
Литовська
Німецька
Польська
Румунська
Ромська
Угорська
Кримсько-татарська
Татарська
Вірменська
Азербайджанська
Білоруська
Гагаузька
Грецька
Корейська
Молдавська
Чеська.
Вони чимось гірші за росіян, чи їх мови не такі "великі й могучі"? Чому вони не піднімають питання про надання їх мовам регіонального чи державного статусу? Відповідь, гадаю, вам відома.
а теперь напишите тоже самое, только с указанием %-го соотношения.
ответ, Вам сразу станет ясным.
 

dragonion

Добрый дракон
На мій погляд, ця проблема більше штучна. Мій батько розмовляє на російській, жив з дитинства у Росії. А в Україні половину життя. Так він добре розуміє і російську і українську однаково добре. Так само і я і більшість з нас. Все одно ми непогано живемо і за 1 державної мови. Це не є першочерговою проблемою. Необхідно думати, що робити з тими вищими державними органами, які стільки часу нічого доброго не роблять. Закони є, але більшість з них лише на папері. Економічний рівень життя також особливо не підвищивсяю.

Різні партії для отримання більшого електорату спеціально підіймають це питання. Але все одно нічого страшного, якщо хтось говорить на російській. Вона захищена як і усі мови. Нею можна спілкуватися, можна писати. Можна до суду йти, оформляти документи юридичні (але наскільки я знаю додатково має бути і український екземпляр). Це не буде проблемою для освіченої людини, яка володіє обома мовами. Це питання індивідуальне. Але, якщо громадськість думає інакше - збирайте необхідну кількість голосів, скликайте референдум - дійте! Голосування покаже правду. А пусті балачки та свари нічого не роблять окрім розподілу. Подивіться на світ - давайте робити світ кращим! Нехай для наших дітей не буде різниці на якій мові розмовляти - це ознакак нового суспільства. Це наша держава. Ми розмовляємо так, як ми хочемо і нікого ще за розмову російською не посадили до тюрми. Вона не пригнічюється.

Давайте краще, щоб наші справи показали наші переконання. А якщо ні, то ця тема на форумі не має змісту.
 

sayan

ॐ मणि पद्मे ह
пипец 64 страницы безполезных обсуждений(имхо) это что самая главныя проблема в украине?
всеравно ж не кто не поменяет свою точку зрения.

з.ы.
У каждого свой храм.
И каждому свой гроб.
Иосиф Броцкий
 
Зверху