Фокс Малдер
Торговець чорним деревом
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?
Окрім дійсно народних перлів, наведених шановною _girlFriend, є ще дуже багато народної російської творчості, що саме підкреслює менталитет росіян, зокрема виключно російський винахід - частушки. Там вже точно про горькую досить всякого можна почути.
Але мій пост був про інше - не слід на себе паскудити. В цивілізованому світі (і не цивілізованому теж) люди якось більше себе поважають. Чому у нас виходить навпаки - я не розумію!
Я дуже сумніваюсь, що прислів"я наведене Вами, як і відоме про "хату з краю", саме народне, і саме народу українського (а не стилізованого під український фольклор, як пісеньки на зразок "Купила мама коника, а коник без ноги..."). Буду вдячний, якщо Ви мені повідомите про джерело Ваших тверджень.Вывод сделан лично мною, без помощи выше перечисленных Ваших фобий. В русском языке, я пословиц про нажраться водки не встречал))
Пословицы - народное творчество, и применять их по отношению к народу очень даже можно.
Окрім дійсно народних перлів, наведених шановною _girlFriend, є ще дуже багато народної російської творчості, що саме підкреслює менталитет росіян, зокрема виключно російський винахід - частушки. Там вже точно про горькую досить всякого можна почути.
Але мій пост був про інше - не слід на себе паскудити. В цивілізованому світі (і не цивілізованому теж) люди якось більше себе поважають. Чому у нас виходить навпаки - я не розумію!