"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Merime

New Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Україні треба терміново думати про енергобезпеку, про свої інтереси у європейській війні за енергоресурси, про вступ в СОТ, а нам підкинули надуману проблему ,щоб відволікти від важливого і скориставшись цим випередити на шляху в СОТ та в питаннях транспортування газу.
 

sniper

New Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Україні треба терміново думати про енергобезпеку, про свої інтереси у європейській війні за енергоресурси, про вступ в СОТ, а нам підкинули надуману проблему ,щоб відволікти від важливого і скориставшись цим випередити на шляху в СОТ та в питаннях транспортування газу.
Неужели у страны, которая в цивилизованном мире сейчас выступает как лох№1 хватит ума на столь тонкие манипуляции с сознанием общетва нашей страны?
 

svago

New Member
Офіціальна мома це така мова яою користуються на офіційному рівні, але вона не є державною мовою. Наприклад якщо в тебе ділову або офіційну переписку зараз приймають лише на державній мові, то якщо російська буде офіціальною мовою, то відповідь, наприклад на запитання до органів місцевого самоуправління тобі може прийти і на російській. А то я бачив таку ділову переписку, де української мови не хватало для охвату понять цієї переписки . В результаті чого переписующимся сторонам довелося переходить на російську. Російська мова є світовою мовою, як іспанська , англійська і декілька інших мов. Українська мова на жаль такою не є. Вона у своєму розвитку застигла десь у 19 сторіччі, являється на даний час архаічною, потребує наукового розвитку. На мовному питанні багато політиків заробляють дівиденти , як русофоби, так і русофіли. Нічого страшного у тому що російська мома буде офіційною нема. Наприклад якщо іі зробити офіційною мовою в російськомовних регіонах то від цього нікому не погіршає.
 

Merime

New Member
Українська мова на жаль такою не є. Вона у своєму розвитку застигла десь у 19 сторіччі, являється на даний час архаічною, потребує наукового розвитку. На мовному питанні багато політиків заробляють дівиденти , як русофоби, так і русофіли. Нічого страшного у тому що російська мома буде офіційною нема.
Є певне протиріччя у Ваших судженнях : якщо мова застигла у своєму розвиткові, значить їй треба створити умови для розвитку і років за десять проблема з відсутністю певної термінологічної бази зникне. А так Ви пропонуєте подальшу консервацію і секуляризацію мови з неповним діапазоном сфер вжитку.
 

svago

New Member
Пока в стране такой дурдом, до языков нет дела, как таковых ученых лингвистов у нас нет. А если и остались толковые то до использования их знаний далеко . Посмотрите сколько псевдоученых кандидатов, докторов. Пока дойдет очередь до языка будет позно. А для развития науки ,техники, гуманитарных наук необходим какой либо мировой язык. В нашем случае считаю, что подойдет русский.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
... А для развития науки ,техники, гуманитарных наук необходим какой либо мировой язык. В нашем случае считаю, что подойдет русский.
Якщо хтось (маю на увазі також і себе) відвідував російську школу і не знайомий з українською науковою термінологією, то це не привід казати, що такої не існує взагалі. Не слід недооцінювати українську мову.
Якщо ж вже є така нагальна потреба користуватись саме світовою мовою, так давайте вже одразу переходити на англійську - принаймні це мова міжнародного спілкування.
І що таке є мова світова? Це все відносно та тимчасово. Колись світовою науковою мовою була латин. І де вона зараз? І навпаки колись мертвий іврит євреї відновили майже з нуля, а зараз це державна мова Ізраїлю. При цьому щось не помітно, щоби іудеї комплексували з приводу того, що їх мова не світова.
 

Life-ua

+ плюс - минус
Офіціальна мома це така мова яою користуються на офіційному рівні, але вона не є державною мовою. Наприклад якщо в тебе ділову або офіційну переписку зараз приймають лише на державній мові, то якщо російська буде офіціальною мовою, то відповідь, наприклад на запитання до органів місцевого самоуправління тобі може прийти і на російській.
В чём отличия официального языка от государственного ?

Російська мова є світовою мовою, як іспанська , англійська і декілька інших мов. Українська мова на жаль такою не є.
Да яка різниця яка світова мова чи ні ? Вона наша мова !!! Хіба те що Українська не світова є причиною щоб відмовлятися від своєї рідної мови ? мені дивно що ви таке кажете .

(в любій інший країни цивилізованній - жодна людина не посміла-б сказати що мол раз наша мова не світова - вона нам не потрібна а потрібно другою державною робити чужу мову , навіть якщо-б в цій країні жило 500 чоловік !!!)

Дійсно ті-ж Поляки чи Естонці поважають себе і свою Країну , які любими путями бережуть свою невеличку країну і мову (не Знаешь Естонської і не поважаєшь історію країни - ти не громадянин)
 

radnor

В деле
Украине - украинский язык, России - русский язык- это нормально,но я не понимаю, зачем делать второй государственный?! А если евреев в стране столько же сколько и русских, это не значит что их язык нужно делать 3 государственным. Гос. меншинства должны уважать правила и законы страны и не пытаться их изменить, если чего-то не нравиться, сейчас в России существует программа переселения.( там русский язык, первый и единственный государственный. Кстати, я русский, и это мнение русского человека.
 

Life-ua

+ плюс - минус
Украине - украинский язык, России - русский язык- это нормально,но я не понимаю, зачем делать второй государственный?!
Я тоже не понимаю ...

Кстати, я русский, и это мнение русского человека.
У меня родители с России (тёти , дяди , бабушки , дедушки) - но они как и я за Единый Государственный Украинский !

Я особисто родився в Сумах і вважаю себе Українцем - і якщо потрібно буде буду боротся за Україну та Українську мову ! :)
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Так давайте. Що ж заважає? Російська школа? Как Вы говоритє - "Это вам не это". :)
Є такий народ - рома (простіше сказати цигани). У них є своя мова, але передають вони її усно з покоління в покоління, бо писемності у них своєї немає. Відповідно немає наукових термінів циганською мовою, тож нею вивчати науки просто неможливо. Ось коли Ви мені докажете, що так само погано у нас з українською, що так само нею неможливо вивчати науки - то я одразу ж перехожу на англійську. А так - скоріше заклик був риторичним.
Щодо "Это вам не это", то це сказав не я , а прапорщик Казаков у геніальному фільмі "ДМБ". Як на мене, то ця кінокартина більше несе правди про колишню радянську армію (сучасну російську і в певній мірі українську) ніж всі серіали "Солдати", "Кадети" і прочая, прочая, прочая разом взяті. Тому особисто моя думка - армію треба реформувати, переходити на інші стандарти, наприклад НАТО. Але для цього є окремі теми, ласкаво просимо туди...
 
Зверху