Голодомор 1932-33 годов в Украине

mangust

патріот
Відповідь: Голодомор 1932-33 годов в Украине

У Росії документи про Голодомор залишаються таємними

Український інститут національної пам`яті не розуміє причин відмови Росархіву в оприлюдненні документів, що стосуються подій 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться у заяві Українського інституту національної пам`яті, текст якої переданий агентству УНІАН.

В інституті нагадали, що керівник Росархіву Володимир КОЗЛОВ зауважив, що в Росії є документи, датовані 1932-1933 роками, які доводять, що Голодомор 1930-х років не був спрямованою проти України акцією. Разом з тим, він заявив, що поки що Росархів не може їх опублікувати, оскільки вони засекречені.

В інституті зауважили, що у Росії заперечують Голодомор як геноцид українців, але дивують методи, якими це робиться. “Вони схожі до тих, яких дотримувався один із чеховських героїв: "Цього не може бути, тому що не може бути ніколи", йдеться у повідомленні.

Українська сторона не розуміє причини цієї надсекретності і зауважує, що граничні строки утаємничення, як правило, не перевищують 75 років. В інституті зазначили, що Україна неодноразово зверталася до Росії за документальною допомогою у розкритті цієї трагедії, і відзначають, що в Росії не опубліковано жодного збірника свідчень і жодного спеціального збірника документів.

постiйна адреса статтi:
 

hed1n.ru

стебанутый
СБУ признала фальсификации на выставке о Голодоморе в Севастополе

Служба безопасности Украины признала, что при организации в Севастополе выставки, посвященной голоду 30-х годов прошлого века, были допущены серьезные ошибки.

You must be registered for see images
На стенде ужасы украинского голода демонстрируют с помощью снимков времен Великой американской депрессии (фото 1, 2, 3) и Нансена, спасающего Поволжье (4).

Громкий скандал разразился сразу после открытия экспозиции. На стенде "Украинский холокост" были предсталены фотографии из американских архивов великой депрессии. Никакого отношения к событиям на Украине они не имели.

Как сообщил директор отраслевого архива Службы безопасности Украины Владимир Вьятрович, «в Севастополе был открыт информационно-справочный зал нашего архива - Службы безопасности Украины, в которым размещены как раз электронные копии наших рассекреченных материалов».

«Если говорить о фотографиях, о которых сейчас начали говорить, эти фотографии не являются частью нашего электронного архива, они были ошибочно использованы в стендах, которые были частью интерьера. Речь идет о четырех фотографиях», - заявил он.

«Три из них - это фотографии американские времен депрессии, одна из фотографий - это фотография с Поволжья. Они были представлены исключительно в Севастополе. Сейчас соответственно эти стенды сняты, ошибка будет исправлена», - сообщил Вьятрович.

Напомним, ранее 9 марта, на российском телеканале Вести вышел в эфир репортаж, в котором утверждалось, что в экспозиции информационно-справочного зала с рассекреченными материалами ведомственного госархива СБУ о Голодоморе, открытого в Севастополе 2 марта, представлены фальшивые экспонаты.

Как сообщали Вести, как минимум четыре из шести представленных на выставке фотографий - подделки: они были сделаны не во время Голода в Украине, а в 20-е годы в Поволжье и во время Великой депрессии в США.

Как рассказал Вестям депутат Горсовета Севастополя Андрей Меркулов, настоящие источники представленных на выставке фотографий были найдены им в интернете: три снимка были обнаружены на сайте, посвященном периоду Великой депрессии в США. По словам депутата, одна из фотографий была сделана Бенджамином Шаном в октябре 1935 года в штате Арканзас. Другая - в штате Оклахома. "Это совсем другие фотографии, которые никакого отношения к Украине не имеют", - утверждает Меркулов.

"То есть, из шести фотоснимков, присутствующих на выставке, четыре – это фальсификация", - отмечал телеканал.
 

Вкладення

  • 57.7 КБ Перегляди: 287

МАХ

Active Member
СБУ признала фальсификации


Краще б написали хто допустив таку провокаційну помилку!!! Фотографії, це не доказ трагедії.. ми можемо побачити на них гори трупів але не масштаби!!! А це провокації, або ж для замилювання людям очей і відвід очей від теперішньої ситуації, або ж підрив політики що проводить Ющенко!!! Назвали б краще імена хто цю виставку зробив, і хто був заказником!!! Наприклад мені більше цікаво було б побачити документації, які СБУ розсекретило!!! До речі і стосовно УПА!!! Але в 90х роках майже всі архіви тих років були знищені!!! Бо їх зберігати держава повинна 75 років… тому й недивно що документації а тим більше фотографій залишилося небагато… як на мене провокація, щоб дискредитувати і так невелику кількість документації що зосталась!!! (власне моє враження ґрунтується на тому де саме виставка, кількість матеріалу, і те що одразу ж російські ЗМІ починають накручувати).. Для мене ж найбільший доказ, це розповіді очевидців… Дідусь говорив що майже не пів села померло… і це факт який запереченню не підлягає…
 

r2k2

Забанен
На стенде написано "Голокост" и этим все сказано... Дальше читать смысла нет.
 

МАХ

Active Member
А місце проведення виставки… раптово не Російський командний штаб ЧФ Росії?
 

МАХ

Active Member
зал Севастопольского управления СБУ
тим не менше це банальна, мало бюджетна провокація... сумніваюсь, що ця виставка була створена для неправдивого висвітлення подій 32-33рр., і взяли фотографії з Америки в надії що ніхто цього не замітить... я б вам і сам вам сказав би що це лажа… бо образ життя ж різний.. цікаво яка ж це виставка складається лише з світлин, та ще й лише з шести… Створена виключно лише для таких як ви... (ви напевне просто ніколи не зустрічались з представниками думки яка кардинально різниться від вашої.. у них також часто такі провокації, виставки... там таке що пів Росії це Українська територія.. і тому подібного лайна... це радикальні націоналісти... ми ж їх інформацію не беремо.. і не робимо з цього слона...)
 

hed1n.ru

стебанутый
тим не менше це банальна, мало бюджетна провокація... сумніваюсь, що ця виставка була створена для неправдивого висвітлення подій 32-33рр., і взяли фотографії з Америки в надії що ніхто цього не замітить...
я б вам і сам вам сказав би що це лажа… бо образ життя ж різний.. цікаво яка ж це виставка складається лише з світлин, та ще й лише з шести… Створена виключно лише для таких як ви... (ви напевне просто ніколи не зустрічались з представниками думки яка кардинально різниться від вашої..
мда... если с выставки есть одно фото, следовательно вся выставка - этот самый 1 стенд? Вы сами понимаете, что говорите.
у них також часто такі провокації, виставки... там таке що пів Росії це Українська територія.. і тому подібного лайна... це радикальні націоналісти... ми ж їх інформацію не беремо.. і не робимо з цього слона...
Ага, СБУ сделало провокацию?
Конечно, в этом рука Кремля!
Не в первый раз было замечено, что в своей пропаганде, СБУ использует фотографии вовсе не 32-33 гг. и вовсе не Украины. :)

Тут куча доказательств. Куча оригинальных фотографий и куча примеров их фальшивого использования.
 
Зверху