Хочу висловити велику і щиру подяку топікстартеру
dimon85 а також
Микробчик та
shumm4ik. Ваша інформація мені допомогла уникнути зайвої біганини і стояння у чергах, ну і звісно ж отримати паспорт за законні гроші. Єдине невеличке виключення стосується лише довідки про несудимість. Оскільки часу ходити і випрошувати довідку на Кірова 23 в мене не було, то одразу пішов у Інформ-ресурси. На час, коли я пішов за довідкою (десь середина листопада) довідка стала безкоштовною (на Кірова 23 без Інформ-ресурсів звісно
), тому платив за довідку лише 26 з копійками гривень. До того ж Інформ-ресурси робили довідку 20 днів, проти 30 стандартних, а час підтискав, бо чув що після нового року буде подорожчання і хотілося все встигнути до нового року. У Інформ-ресурсах жінка мене люб'язно попередила, щоб я не барився і прийшов через 20 днів, щоб не було проблем з простроченням довідки. Через 20 днів припадало на понеділок, і я про себе подумав — як раз добре, буде весь тиждень щоб здати документи без хвилювань про строки довідки. Коли ж я у понеділок прийшов забирати довідку і подивився на число, то виявилося що вона була готова в п'ятницю, тобто вже 3 дні пройшло. Ну як спеціально, така дрібна капость
.
Тут люди писали про здачу документів без скріпки і т.д. Особисто мені самому якось незручно було носитися з паперами які постійно розпадаються в руках, тому я їх скріпив скріпкою
. Коли прийшов здавати документи, то перше ж запитання було — самі підготовлювали документи?, я кажу — так. Більше питань не було. Більш того, запропонували уважно перевірити чи правильно переведено моє ім'я і прізвище. Коли робили фото також спитали чи влаштовує мене фото. Ну сама люб'язність. Мабуть я їм сподобався
. Потім спитали контактні телефони а також незрозуміло навіщо місце роботи. Ну про телефони люди тут розповідали, а от що місце роботи питають такого ще не було
.
Стосовно висловлювань про те, що краще заплатити і не бігати за довідками, можу сказати свої спостереження. За довідкою про несудимість черг немає — прийшов замовив, прийшов забрав. У 1 кабінет коли я прийшов переді мною було 2 людини, чекав хвилин 15 десь, тобто все швиденько. А от біля 12 кабінету скільки ходив стільки й бачив, що щонайменше людей 10 там стояло. Тобто виходить одразу у 1 кабінет і дешевше і швидше
.
Паспорт згідно інформації з сайту був виготовлений через 2 тижні, забрав рівно через місяць взагалі без черги. Коротше все як належить.