ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


У Краматорську Донецької області затримали двох правоохоронців – колишнього і чинного міліціонерів, які співпрацювали з терористами «ДНР».
Про це Донецької області.
«Краматорський міський суд Донецької області задовольнив клопотання прокуратури Донецької області і залишив за ґратами діючого співробітника Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області і ще одного колишнього міліціонера, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)», - йдеться в повідомленні.
В ході досудового розслідування встановлено, що в червні 2014 року, під час окупації міста Слов'янськ представниками терористичної організації «ДНР» правоохоронці активно співпрацювали з терористами – вони незаконно затримували громадян і залучали їх до примусової праці з будівництва блокпостів бойовиків.
9 жовтня під час спільної операції представників прокуратури області та співробітників ОВС, колишнього і чинного міліціонерів затримали. Зараз їм повідомлено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Досудове розслідування триває.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.
 

Loner

Well-Known Member


Провідний виробник китайських літаків збирається експортувати свої нові винищувачі п'ятого покоління J-31.
Про це з посиланням на галузеві джерела.
"Чим раніше покупці дізнаються про можливості J-31, тим вищі шанси у компанії отримати хорошу частку на ринку винищувачів п'ятого покоління", - заявило джерело, близьке до китайської авіаційно-промислової корпорації AVIC.
На авіаційній виставці в Пекіні AVIC розкрила частину технічних характеристик нового винищувача J-31: максимальна злітна вага літака - 25 т, винищувач може розвивати швидкість до 2205 км/год, а бойовий радіус становить 1,2 тис. км. Наразі літак ще проходить випробування.
За словами китайських військових експертів, експорт J-31 стане важливою віхою для авіаційної промисловості Китаю, оскільки літак зможе конкурувати з західними гігантами.
Як повідомлялося, перші випробування винищувача J-31 Китай провів у 2012 році.
 

Loner

Well-Known Member


Нижня палата Конгресу США ухвалила в п'ятницю законопроект, який знімає заборону на експорт сирої нафти з країни, що діяла впродовж чотирьох десятиліть.
Водночас, автори ініціативи мають постаратися, щоб проект закону був прийнятий також у Сенаті, .
"Законодавці проголосували більшістю (261 проти 159) за скасування чинної вже 40 років заборони на експорт сирої нафти, стверджуючи, що це є необхідним заходом для підтримання американської нафтової індустрії,", - зазначається в публікації.
Прихильники скасування ембарго аргументували, що це збільшити світові поставки нафти і приведе до зниження цін на бензин для американських споживачів.
Законопроект підтримали, головним чином, республіканці, які і виступили його ініціаторами. Однак під час голосування в Палаті представників свої голоси також віддали 26 демократів.
Натомість адміністрація президента, яка належить до демократичного табору, виступає проти таких заходів, які, на думку Білого дому, завадять розвитку альтернативних джерел енергії.
Законопроект має ще затвердити верхня палата американського Конгресу – Сенат США. Як прокоментував ситуацію конгресмен-республіканець Джо Бартон, навіть якщо в Сенаті проголосують всі республіканці, потрібно знайти ще шість демократів, "яких у нас немає".
При цьому не виключається, що демократи наполягатимуть на "компромісному пакеті" перед тим, як це питання буде виставлятися на голосування в верхній палаті американського Конгресу.
У США з 1975 року діє заборона на експорт сирої нафти, яка була введена у відповідь на дії арабських нафтопостачальників, що призвели до різкого стрибку на нафту.
 

Loner

Well-Known Member


Президент США Барак Обама займає тверду позицію щодо необхідності усунення від влади в Сирії диктатора Башара Асада, який масово знищує власних громадян.
Про це заявив у п'ятницю в Вашингтоні речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.
"Президент зовсім не збирається переглядати позицію щодо Асада, оскільки народ, який виступає проти режиму Асада, це сирійський народ", - наголосив Ернест.
Він підкреслив, що Сполучені Штати виступають за політичну трансформацію в Сирії, яка може посприяти врегулюванню ситуації в країні. При цьому представник Білого дому підтвердив, що американська сторона підтримує помірну опозицію в країні, яка бореться за зміну влади.
Що стосується військових операцій Росії в Сирії, то, за словами Ернеста, це може лише призвести до "посилення екстремізму та поглиблення конфлікту".

Фото з сайту holmskjold.net
 

Loner

Well-Known Member


Сьогодні, 9 жовтня, до порту міста Одеса з дружнім візитом прибув корабель ВМС США USS PORTER (DDG 78).
Як Міністерства оборони України, під час стоянки корабля біля причалу українські і американські військові моряки проведуть низку зустрічей. Члени екіпажу фрегату ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» і корабля USS PORTER (DDG 78) проведуть спільні тренування щодо базової підготовки за стандартами НАТО, зокрема, з відпрацювання дій доглядових команд.
Програмою перебування американського корабля в одеському порту передбачене також знайомство екіпажа з визначними історичними місцями регіону.
Візит корабля USS PORTER (DDG 78) до порту міста Одеса триватиме до 12 жовтня.
Нагадаємо, увійшов в акваторію Чорного моря 6 жовтня.
Porter збудований наприкінці 1990-х років. Він може розвивати швидкість до 32 вузлів. Корабель брав участь в Іракській війні 2003 року та антипіратській операції поблизу берегів Сомалі.
Це вже не перший захід USS Porter у Чорне море. Попереднього разу есмінець перетинав Босфор у липні.
 

Loner

Well-Known Member


Управління спеціальних розслідувань ГПУ заявило про розкриття обставин організації і здійснення штурму Майдану під виглядом антитерористичної операції в центрі Києва у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.
Про це йдеться у Управління.
Слідчі виявили, що підготовку до застосування сил і засобів АТО було організовано ще в січні 2014 року.
"Безпосередній план силового розгону учасників мітингу, розроблений на виконання злочинної вказівки екс-керівництва держави спільно колишніми очільниками МВС України та СБУ, передбачав повну зачистку від мітингувальників Майдану Незалежності, прилеглих вулиць та проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок України. У свою чергу залучені "тітушки" після витіснення протестувальників до Михайлівської площі мали розсіювати їх і розганяти. За таких обставин організатори чітко усвідомлювали, що вказані наміри призведуть до великої кількості постраждалих і жертв, але свідомо йшли на це", - зазначається в повідомленні.
Для цього, за твердженням слідства, формально створили "видимість організації та проведення АТО" - зупинили метрополітен, блокували трансляцію частини каналів, відключили світло у центрі Києва.
"З 19 години 18 лютого до 6 години 19 лютого 2014 року співробітниками органів внутрішніх справ та СБУ незаконно здійснено спробу силового розгону мітингувальників, у результаті чого внаслідок надмірного застосування фізичної сили, спеціальних засобів, спецтехніки і прихованого застосування вогнепальної зброї вбито 10 осіб та 64 особам заподіяно тілесні ушкодження", - йдеться у заяві.
"Незважаючи на знищення з метою приховування злочинних дій документів, відеоматеріалів, інших відомостей, що стосувалися спецоперації з розгону мітингувальників, слідчим вдалося реконструювати хронологію подій та зібрати достатні докази для підозри колишніх високопосадовців у організації та здійсненні силового розгону мітингувальників за вищеописаних обставин", - додали в ГПУ.
За підсумками розслідування повідомлено про підозру екс-президенту України Віктору Януковичу, керівникам МВС України Віталію Захарченку та Віктору Ратушняку, та ще окремим головам силових органів часів .
Підозрюваних оголошено в розшук. ГПУ заявила також про притягнення до кримінальної відповідальності "тітушок" та їх організаторів - повідомлено про підозру 12 особам, суд триває щодо 4 осіб, ще 8 оголошено в розшук.

 

Loner

Well-Known Member


Голова ВР Володимир Гройсман переконаний у необхідності реформування податкової системи країни і не виключає "пакетного" голосування за відповідні законопроекти та Державний бюджет на наступний рік.
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада".
"Важливо, щоб податки були помірними, важливо, щоб податки сплачували, і важливо, щоб система оподаткування була незмінною. Якщо нам вдасться знайти розуміння, якою має бути система ( - ред.) в наступному році, це може бути "пакетним" голосуванням нової системи і бюджету. Якщо не вдасться, то все рівно треба працювати над бюджетом, визначати соціальні показники та стандарти", - сказав спікер.
Водночас він нагадав, що 5 жовтня доручив парламентському Комітету з питань бюджету спільно з Міністерством фінансів розпочати «серйозну роботу» з підготовки бюджету і внесення його на розгляд парламенту.
"Дуже добре, що ми прийняли бюджетну децентралізацію, яка дає змогу місцевим бюджетам затверджувати власні бюджети ще без затвердження Державного бюджету. Але тут важливо, щоб у проекті Держбюджету на наступний рік були передбачені всі відповідні показники для місцевих бюджетів, тоді вони (органи місцевого самоврядування - ред.) зможуть їх (місцеві бюджети - ред.) затвердити", - підкреслив Гройсман.
 

Loner

Well-Known Member


Російський "Газпром" має намір відновити постачання газу до України у наступний понеділок, 12 жовтня, - після отримання передоплати від українського "Нафтогазу".
Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", інформує .
"З НАК "Нафтогаз України" досягнуті домовленості, що сьогодні буде здійснена передоплата за постачання газу в жовтні. Після надходження коштів на рахунок, з 10:00 12 жовтня "Газпром" почне постачання газу в Україну", - зазначають у російській компанії.
"Нафтогаз" надіслав на адресу "Газпрому" заявку на обсяг у 2 млрд кубометрів газу в жовтні.
Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новіков заявив, що РФ готова постачати Україні без формального підписання "зимового пакету". Контрактна ціна на російський газ для України у IV кварталі коливатиметься на рівні 248-252 доларів за тисячу кубометрів, заявив він.
 

Loner

Well-Known Member


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив про необхідність посилення відповідальності депутатів та підвищення ролі керівників фракцій і груп за нехтування парламентаріями їх робочими обов’язками.
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".
"Як не соромно дивитися людям в очі, коли ти не ходиш взагалі на роботу?.. Я не збираюся з цим миритися... Вважаю, що треба підвищувати роль керівників фракцій - вони мають нести відповідальність за тих, хто дозволяє собі нехтувати елементарними речами", - зазначив Гройсман.
Водночас спікер зауважив, що безпосередньо не має достатніх важелів впливу щодо притягнення до відповідальності депутатів, "які банально не ходять на свою роботу", оскільки, за його словами, законодавство побудовано таким чином, що парламентарії є абсолютно незалежними у своїх трудових відносинах.
При цьому він наголосив, що ефективній роботі у сесійній залі має передувати серйозна робота у комітетах, і наголосив, що поставив завдання комітетам на наступному тижні проаналізувати зареєстровані законопроекти і визначити їх пріоритетність до розгляду.
"Має бути повноцінний робочий день, повноцінна участь у засіданні Верховної Ради, повноцінна участь у законодавчому процесі, роботі комітетів", - підкреслив Гройсман.
Також спікер ВР переконаний, що новий має бути ухвалений до кінця цього року.
"Фактично ми можемо говорити про те, що на наступному пленарному тижні, до кінця року на тих пленарних тижнях, які будуть, є всі шанси його розглянути. Його треба приймати", - зазначив він.
 
Зверху