ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує передбачити у новому законі про освіту більшу адміністративну автономію для директорів шкіл, а також контрактну форму роботи вчителів.
Про це Глава уряду зазначив на зустрічі з директорами київських шкіл, які перемогли у відкритих конкурсах на ці посади, повідомляє Укрінформ.
"У законі необхідно відобразити додаткову автономію для директора школи. Це стосується не лише фінансової автономії, яка є дискусійною, а в першу чергу адміністративної і організаційної автономії", - сказав він.
Також, як переконаний Яценюк, потрібно передбачити у законі контрактну форму роботи для працівників школи та систему стимулювання учителів.
"Контрактна форма і новий закон повиннні забезпечити систему стимулів для найсильнішого вчителя. Система стимулів проста і зрозуміла: чим кращі в тебе критерії виконання, тим більше грошей ти заробляєш", - зазначив він.
 

Loner

Well-Known Member


Апеляційний суд Києва оголосив перерву до 8 жовтня у розгляді справи депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, щоб його могли оглянути лікарі Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова і Центрального госпіталю СБУ.
На цьому наполягала сторона захисту Мосійчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«У суді оголошується перерва до 8 жовтня до 9.30 години», - сказав головуючий суддя Олександр Бець.
Мосійчука мають доправити до госпіталю СБУ, де він пройде медичне обстеження, оскільки нещодавно переніс складну операцію на шлунку. Після цього лікарі зроблять висновок, чи може він перебувати в ізоляторі тимчасового тримання.
Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада дозволила заарештувати Мосійчука після того, як на пленарному засіданні парламенту було показано відео, на якому він обіцяє за винагороду вирішити ряд питань, що мають стосунок до криміналу.
Печерський райсуд Києва 18 вересня обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб. Тепер захист нардепа оскаржує це рішення.
 

Loner

Well-Known Member


Червонозаводський райсуд Харкова засудив до довічного позбавлення волі 42-річну керівницю однієї з юридичних фірм міста, яка замовила вбивство бізнесмена, а також виконавців злочину - 41-річного міліціонера і його 39-річного знайомого.
Червонозаводський райсуд Харкова засудив до довічного позбавлення волі 42-річну керівницю однієї з юридичних фірм міста, яка замовила вбивство бізнесмена, а також виконавців злочину - 41-річного міліціонера і його 39-річного знайомого.
Про це кореспондентові Укрінформу розповіла начальник управління прокуратури Харківської області Тетяна Сотникова.
"Жінці інкриміновано підбурювання до вбивства на замовлення. Вона отримала довічний строк з конфіскацією майна. Її спільників засуджено до довічного строку за статтями, що пов'язані з організацією вбивства на замовлення, вбивством з корисливих мотивів, незаконним використанням зброї і зловживанням службовим становищем", - розповіла Сотникова.
За її словами, ще одного учасника злочину - 43-річного безробітного - засуджено до 7 років 5 місяців в'язниці за допомогу в підготовці умисного вбивства.
У засуджених є час на оскарження вироку.
Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня 2011 року 55-річного харківського підприємця розстріляли на очах у дружини і доньки в дворі будинку, в якому він жив.
Встановлено, що в 1990-х рр. загиблий разом з двома партнерами почав спільний бізнес з виробництва поліетиленової плівки. Пізніше компаньйони вирішили розділити бізнес. Справа дійшла до суду, який тривав понад три роки. Інтереси двох партнерів представляла директор однієї з юридичних фірм. Розраховуючи отримати частку спірного бізнесу, вона для прискорення процесу замовила вбивство бізнесмена за 20 тис. доларів.
 

Loner

Well-Known Member


Пенсійний фонд України здійснив перерахунки складових пенсійної виплати, які змінюються у зв'язку зі збільшенням з 1 вересня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1074грн.
Про це на брифінгу повідомив журналістам голова правління ПФУ Олексій Зарудний, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Підвищується і мінімальна пенсія за віком, яка прирівнюється відповідно до законодавства саме до цього розміру прожиткового мінімуму. З 1 вересня вона становить 1074 грн. Відповідно до розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб розраховується не тільки мінімальна пенсія за віком, а й інші виплати. З 1 вересня збільшаться ще 9 видів пенсійних виплат», - сказав Зарудний.
За його словами, на більшу пенсію можуть розраховувати інваліди війни та учасники бойових дій. Мінімальна пенсійна виплата для інвалідів І групи становитиме 3060 грн, для ІІ групи - 2 738 грн, для ІІІ групи - 2 416 грн. Для учасників бойових дій збільшиться мінімальна виплата до 1772 грн.
Також підвищуються мінімальні пенсійні виплати інвалідам ЧАЕС. І група відтепер отримуватиме 3 060 грн, ІІ група - 2 738 грн, ІІІ група - 2416 грн. «Збільшення, залежно від групи інвалідності, відбувається від 281 до 356 гривень», - додав Зарудний.
Він зазначив, що зростає й мінімальний розмір пенсії шахтарям. Якщо раніше вони отримували 2817 грн, то відтепер матимуть 3222 грн.
Мінімальний розмір пенсії в разі втрати годувальника з числа військовослужбовців також збільшується з 1898 грн до 2148 грн. Мінімальна пенсія військових пенсіонерів також стане більшою, як і розмір пенсій за особливі заслуги перед Україною. Підвищуються виплати ветеранам війни та членам їхніх сімей, жертвам нацистських переслідувань. Зростають надбавки до пенсії донорам (до 133 грн).
Збільшується державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни. Тобто, І група А отримуватиме 1074 грн, І група Б - 537 грн, ІІ група - 268 грн, ІІІ група - 161 грн.
«Окремо хочу відзначити те, що підвищуються доплати за понаднормовий стаж. Ця доплата складається так, що за кожний рік роботи понад 35 років для чоловіків та понад 30 років для жінок додається по 1% прожиткового мінімуму», - сказав голова правління Пенсійного фонду. Він відзначив, що до 1 вересня середній розмір становив 155 грн 06 грн, а зараз вона буде 182 грн 58 коп.
Починаючи з 4 жовтня, кожен пенсіонер у свій день виплати одержить пенсію за поточний місяць у повному перерахованому розмірі та доплату за вересень.
 

Loner

Well-Known Member


Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує звернутися до американського та британського урядів з тим, щоб запустити в Україні широку програму з вивчення школярами англійської мови.
Про це він зазначив під час зустрічі з директорами київських шкіл, які були призначені за результатами відкритого відбору, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Північні товариші (РФ - Ред.) цілі програми робили з вивчення російської мови. Це серйозне геополітичне рішення.... Нам треба звернутися до них (США та Великої Британії - Ред.) з тим, щоб їхні уряди допомогли нам як технічним, так і фінансовим ресурсом, у тому числі у навчанні...», - сказав він.
Також Яценюк підтримав ідею того, що результати першого ЗНО з англійської мови в Україні можна зараховувати в загальний бал учнів на добровільній основі. Результати такого ЗНО з англійської мови покажуть загальну картину знання українськими школярами іноземної мови. «Ми отримаємо гарну базу даних», - переконаний він.
 

Loner

Well-Known Member


Глава Чечні Рамзан Кадиров просить президента РФ Володимира Путіна відправити до Сирії чеченців для участі у наземних операціях.
Про це він сказав в інтерв'ю радіо .
"Я не просто говорю, я прошу, аби нам дозволили виїхати туди (до Сирії - ред.) і брати участь у цих спецопераціях. Якщо почують (це прохання - ред.), буде для нас свято. Але це рішення верховного головнокомандуючого", - сказав Кадиров.
За його словами, чеченські військовослужбовці готові до бойових дій, добровольців стає дедалі більше. Кадиров переконаний, що як тільки терористи в Сирії зрозуміють, що до них прямують солдати з Чечні, то вони, нібито, швидко звідти заберуться.
Нагадаємо, 30 вересня Росія офіційно заявила, що нанесла авіаудари у Сирії, після того, як верхня палата російського парламенту дала президентові Путіну дозвіл використовувати ЗС РФ по всьому світу. 1 жовтня міжнародна коаліція у складі Туреччини, США, Великої Британії, Франції, Німеччини, країн Перської затоки підготувала спільну заяву. У ній говориться, що дії Росії призведуть до подальшої ескалації конфлікту в Сирії, посилять екстремістські настрої. Росію закликають припинити бомбардування сирійської опозиції і мирних громадян і зосередитися на боротьбі з ІДІЛ.
 

Loner

Well-Known Member


У Єлисейському палаці відбувається зустріч президентів Франції і Росії Франсуа Олланда і Володимира Путіна.
Причому російський лідер, який має за звичай запізнюватися на важливі зустрічі, як-от з Папою Римським або на Генасамблею ООН, цього разу прибув точно в запланований час, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.
А буквально за кілька хвилин, о 14.00, має відбутися зустріч Президента України Петра Порошенка з німецьким канцлером Ангелою Меркель.
Саміт же лідерів країн «нормандської четвірки» розпочнеться о 15.15. З ініціативою проведення зустрічі найвищого рівня виступив президент Франції Олланд.
 

Loner

Well-Known Member


Американський транспортний літак США С-130 розбився при злеті в аеропорту в Афганістані, загинуло 13 людей.
Про це в п'ятницю повідомив прес-секретар коаліції полковник Брайан Трібус, передає .
"Аварія сталася невдовзі після опівночі в аеропорту Джалал-Абаду", - заявив Трібус.
У катастрофі загинули: екіпаж літака у складі шести американських військовослужбовців, п'ятеро цивільних пасажирів-контрактників, а також на землі -двоє місцевих жителів.
Причини аварії наразі невідомі. Зазначається, що жодних повідомлень про ворожу діяльність у районі інциденту не було.
 

Loner

Well-Known Member


За попередніми оцінками Росії, її авіаудари по Сирії можуть тривати від трьох до чотирьох місяців.
Про це заявив голова парламентського комітету РФ у закордонних справах Олексій Пушков, повідомляє .
"Завжди є ризик загрузнути, але у Москві ми говоримо про роботу від трьох до чотирьох місяців," - сказав Олексій Пушков французький радіо Європа 1, додавши, що у подальшому удари будуть посилені.
Цю заяву Пушков зробив за кілька годин перед зустріччю президента Росії Володимира Путіна з лідерами Франції, Німеччини та України у Парижі, які прибули туди для .
 

Loner

Well-Known Member


Понад 2 млрд кубометрів газу на рік, виділені на потреби населення за низькою ціною, насправді перепродавалися підприємствам за ринковою ціною.
Про це під час «круглого столу» розповів міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Різна ціна дає можливість облгазам і теплокомуненерго зловживати своїм становищем. За статистикою, близько 2 млрд кубометрів газу, що мали б споживатися населенням, з великою імовірністю споживалися промисловістю. Газ купувався за ціною 1309 грн, а продавався за ринковою», - сказав Демчишин.
Він підкреслив, що за рахунок цієї різниці у цінах виникала корупція.
«На ці кошти створювалися партії, купувалися депутати, купувалися журналісти», - зазначив міністр.
За його словами, торік понад 110 млрд грн було виділено Нафтогазу на погашення боргів та компенсацію різниці у тарифах. «Якщо ми тратимо ці кошти на Нафтогаз, ми не витрачаємо їх на інші цілі», - наголосив Демчишин.
 
Зверху