Оффтопики.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вступ України у НАТО

Ага, шведы в Полтаву несли демократию, как США в Ирак :D
Можна і так сказати (це я про Швецію, про США та Ірак є інші теми). Принаймні, Швеція була цивілізованою європейською країною, в той час як теріторія, якою керував Петро на Заході називалась не інакше, як "варварська Московія". І демократії було в шведів побільше, принаймні не було ганебного рабства, яке в Росії скасували ледь не середь останніх в світі. Так ось, так би і залишилась Московія "глибокою Азією", коли б не Петро Романов поцупивши у нас назву "Русь", в Голландії кольори прапора, а у Візантії герба, виключно батогом (пряників у нього не було) вивів свою країну, використовуючі досвід і знання європейських країн, в тому числі і Швеції. До речі, шведів він називав своїми вчителями, і після полтавської перемоги піднімав за них кубок. Так що, даремно Ви так на шведів.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вступ України у НАТО

Можна і так сказати (це я про Швецію, про США та Ірак є інші теми). Принаймні, Швеція була цивілізованою європейською країною, в той час як теріторія, якою керував Петро на Заході називалась не інакше, як "варварська Московія". І демократії було в шведів побільше, принаймні не було ганебного рабства, яке в Росії скасували ледь не середь останніх в світі.
Ага. По Вашему Швеция шла освобождать Украину (Малороссию) от гнёта проклятого Петра?
Не на зимовку случайно собрался Карл, к Мазепе, в Батурин... Тот напоить, накормить, спать уложить его обещал.
Так ось, так би і залишилась Московія "глибокою Азією", коли б не Петро Романов поцупивши у нас назву "Русь", в Голландії кольори прапора, а у Візантії герба, виключно батогом (пряників у нього не було) вивів свою країну, використовуючі досвід і знання європейських країн, в тому числі і Швеції. До речі, шведів він називав своїми вчителями, і після полтавської перемоги піднімав за них кубок. Так що, даремно Ви так на шведів.
Сплошные воры!! Ужас...


- по поводу шведов в курсе. Знаю, что войска Петра перенимали у них опыт.
- флаг: с таким успехом можно сказать, что цвета флага Украины были украдены у шведов.
- Русь? Свою Русь - Малороссию, сменили на Украину.Русскими Вы быть отказались, стали украинцами.
 

МАХ

Active Member
Цитата:
Московство — Павло Штепа
..........................
Московщина почала шахраювати політичним перейменуванням ще по нашій поразці в Переяславі 1654 р., а поширила його по нашій катастрофі під Полтавою 1709 р. Тоді вона, не зважаючи на жодні історичні факти, не переймаючись ніякими підставами, просто проголосила себе „Росією", отже, спадкоємницею всього культурного та політичного надбання Руси. А щоб „хахол" ліпше зрозумів, що саме така зміна означає політично, москвин назвав себе „великорусским", а українця „малорусским". І ця засада „велико-мало" стала змістом усіх московсько-українських стосунків відтоді й досі. Якщо ж хтось з українців пробував кпити з тих новоспечених „великих" — мандрував до Сибіру. А коли європейські уряди за старим звичаєм адресували листа до Московії, до московського уряду, то москвини повертали їм назад з приміткою, що такої „не существует", а є лише „Россия" і „российский". Психологи запевняють, що люди сприймають найбезглуздішу брехню за правду, якщо ту брехню вперто і довго повторювати. Так азіати-москвини стали „русскими", а монгольська Московщина — „Россией". Та ця крадіжка чужого імені була лише дитячою забавкою порівняно з назовницькими загарбаннями московської „демократії" по 1917 році.
На відміну від вас, я і мабуть більшість цього форуму, завжди були і є українцями – нащадками великої держави Київської Русі … а хто такі росіяни? До речі не вам нас судити… ви й самі то не знаєте хто ви чи українець, чи росіянин… а можливо просто малорос? …
 

МАХ

Active Member
Цитата:
Московство — Павло Штепа
..........................
За часів Т. Шевченка крадену назву „русский", „Россия" визнала Європа, та й самі українці. Великий Тарас не визнав і постійно вживав лише „москаль", „московський", „Московщина", не визнавав Московщині права на будь-який спадок Руської держави ІХ-ХІІІ ст. з столицею Києвом і тим протестував проти загарбання України. Один з визначних українців ХІХ ст. зізнавався по програній боротьбі за самостійність України 1917-1922 рр: „Ми ніяк не могли зрозуміти: на що натякає Т. Шевченко, кажучи: „Присплять лукаві і в огні її (Україну), окраденую, збудять". Хто, як, чому має присипляти, обкрадати? В якому вогні? Хто збудить? Цього ми не розуміли, і не було кого запитати". Теперішні національно свідомі українці після нової поразки зізнаватимуться теж, що вони не могли зрозуміти ні політичної ваги різниці „росіянин-москвин, Росія-Московщина", ні кривавих наслідків плутанини цих понять у боротьбі України за свою державну незалежність. Про трагічне нерозуміння іншого тотожного московського шахрайства — „советский" — ми вже згадували.
 

hed1n.ru

стебанутый
Лечитесь, юный ариец/древний укр.
По вашему, Киевская русь - территория лишь нынешней Украины?
Не століттями, а тисячоліттями нищили Україну народи-руїнники: готи, гунни, авари, хозари, угри, печеніги, половці, татари, поляки, мадяри, румуни, німці, москвини.
(c) Павло Штэпа
Забыл ледниковый период сюда вписать и мамонтов! Не давали они гады жить и процветать.
Автору можно смело ставить диагноз.
 
Останнє редагування:

Serg_T

Забанен
По вашему, Киевская русь - территория лишь нынешней Украины?
Аффтар ознакомлен с границами Киевской Руси, и какая часть этих границ принадлежит Федерации?(я про столицу - Киев вообще молчу, у Аффтара свой глобус наверно) Аффтар наверно жгет )
 

МАХ

Active Member
Київська Русь на початку свого розвитку, складалася виключно з територій нинішньої Україні… а вже пізніше, було приєднано, до речи добровільно, а інколи за проханням, землі Новгородського, ростовського князівства… ці землі були мало освоєними міста були досить малі, та не розвинені, на відміну від Києва, Чернігова, Луцька, Канева, Галичі, Переяслава, Холма, Галичі, Юріївки… отже центром розвитку, становлення була нинішня Україна, лише Новгород був достатньо розбудованим містом... До того ж Новгородське князівство не допомагало у боротьбі з монголо-татарами… и на прохання про допомогу, завжди відмовляли… Московська ж держава була створена лише в середині 13 ст. об’єднуючи загарбницькими методами землі навколо Москви… не бачу логічного зв’язку Великої Київської Русі, з новоствореною державою… Цікаво якщо Османська імперія займала половину південно-східною Європи, то можна називати греків – османами?... и до того ж на території нинішньої Росії до Батия була Волзька Болгарія… тоді росіян можна називати болгарами? Смішно…
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Вступ України у НАТО

...
Сплошные воры!! Ужас...


- по поводу шведов в курсе. Знаю, что войска Петра перенимали у них опыт.
- флаг: с таким успехом можно сказать, что цвета флага Украины были украдены у шведов.
- Русь? Свою Русь - Малороссию, сменили на Украину.Русскими Вы быть отказались, стали украинцами.
Ггг, з приводу двоголової курки-мутанта маю іншу інформацію. Якщо шановна громада не проти, то викладу статтю з одного російського журналу, якщо не помиляюсь - "Огонёк" (посилання на адресу дати не можу, але якщо хтось не вірить, то можу скинути саму статтю в архіві):
РУССКОЙ ГЕРАЛЬДИКЕ 300 ЛЕТ

Впервые официально ввел эмблему черного двуглавого орла на золотом фоне Константин Великий в 326 году. Сегодня орлы используются в гербах тридцати стран. На гербах можно увидеть: беркутов и соколов (Египет, Ирак, Сирия, Ливия, Кувейт), кондоров (Боливия, Эквадор), орлов-холзанов (Мексика, Панама, Замбия, Иордания), орланов и другие разновидности.

УВЕЛИ

И не стыдно тебе, русский народ, пятьсот лет жить с ворованным гербом? Представьте себя человеком XV века и удивитесь: а какого... (древнерусское ругательство) этот орел прилетел на наш герб? Что за птица? Мы, в центральных и исторически более развитых европейских районах, о такой вообще зело мало слышали.

Все политика. После падения в 1453 году Византии, Московское государство не долго думая присвоило себе ее эмблему: двуглавого черного орла на золотом фоне (посягательство на чужие гербы, символы и знаки -- случай в истории беспрецедентный). «Мы -- третий Рим, -- сказали, -- имеем право». только национальным символом номер один все равно оставался Георгий Победоносец (тоже не местный, а ассириец).

В 1917-м орлу пришлось туго -- его свергли вместе с монархией, но ненадолго. При Временном правительстве хищника вернули, правда, разоруженного: изъяли скипетр, державу, корону, щит с груди и вообще перекрасили многострадальца в белый цвет.

С 1993 года орел летит вновь в полной амуниции: коронованный, со скипетром и державой. По Конституции: «...над орлом -- три короны Петра Великого; в лапах орла -- скипетр и держава; на груди орла на красном щите -- всадник, поражающий копьем дракона». А на монетах, на наших с вами деньгах, орел гол как сокол, как во времена Временного правительства, честное слово! Виноваты депутаты. сначала вышло постановление о безоружном орле, а чуть позже, когда запустили чеканку монет, -- прямо противоположное.

Три короны по одной из версий символизируют единство трех властей: исполнительной, законодательной, судебной (про прессу опять забыли). в нашей президентской республике корона -- символ монархии -- абсурд. мы, как Австрийская Республика, Сомали, у которых короны в гербе существуют просто как историческая «память» о прошлом.

А некоторые государства в Африке, Азии и Океании, наоборот, хотя и провозгласили монархии, но не включили в государственные гербы классические короны, вопреки геральдическим правилам. Это такие отступники, как Бутан, Кувейт, ОАЭ и Саудовская Аравия (последняя абсолютная монархия в современном мире).
Елена КУДРЯВЦЕВА
Була в мене так само колись і стаття про російський прапор, нажаль не збереглась. Наскільки пам'ятаю, там йшлось про те, що Петро був просто фанатом всього голландського, тому не вагаючись взяв прапор Голландії для своєї держави (правда тут справа не в плагіаті, а в глибокій повазі до розвиненої на той час країни). Але одного разу вийшла дипломатична оказія - московські кораблі через такі прапори не хотіли пускати в один з французьких портів (Франція тоді мала досить напружені стосунки з Голландією). Після цього було прийняте рішення - кольори прапору залишити, але смужки дещо поміняти місцями...
Якось так.

Ну а про назву "Русь" вже і без мене досить розказали.
 

Vlad_S

Скептик
РУССКОЙ ГЕРАЛЬДИКЕ 300 ЛЕТ

Впервые официально ввел эмблему черного двуглавого орла на золотом фоне Константин Великий в 326 году. Сегодня орлы используются в гербах тридцати стран. На гербах можно увидеть: беркутов и соколов (Египет, Ирак, Сирия, Ливия, Кувейт), кондоров (Боливия, Эквадор), орлов-холзанов (Мексика, Панама, Замбия, Иордания), орланов и другие разновидности.

УВЕЛИ

И не стыдно тебе, русский народ, пятьсот лет жить с ворованным гербом?
Т.е. не последняя византийская принцесса , жена Ивана III, фактически привезла двухглавого орла в Московское царство в качестве приданного, дав Рюриковичам право на византийский престол и герб, а коварные московиты его сами себе присвоили. Это все равно, что утверждать, что украинцы, словаки, болгары, хорваты и евреи сперли у поляков свой гимн, на том основании, что в основе всех этих национальных гимнов лежит "мазурка Домбровского":
"Jeszcze Polska nie zginęła..." ничего не напоминает :)
 
Зверху