Що таке патріотизм?

Ответ: Що таке патріотизм?

Шановні співвітчизники!
Дуже хотілось би дізнатися, що значить для Вас патріотизм. Чи вважаєте Ви себе патріотом і чому? Чи може справжній патріот говорити російською мовою? І взагалі, що значить особисто для Вас українська мова? Чому більшість населення не хочуть розмовляти українською?
патриотизм не выражается в том, на каком языке говорит человек.
патриотизм - это готовность отдать жизнь за свою Родину, потому как Родина воспитала, выростила, дала работу..... (на примере СССР)

что дала мне Украина??? Ченобыль, развал великой и могучей страны СССР, убогость украинских людей...

видать не патриот я

Scooby

Rock'n'Roll rescue world

Патриоти́зм (греч. πατριώτης — соотечественник, πατρίς — отечество) — любовь к Родине, преданность своему Отечеству, родной культуре; предпочтение Родины перед иными странами.
Не патриот т.к. не предпочитаю свою страну другим.

Кицюня_

жена!!!=)

я считаю, что если человек разговаривает на русском языке, то это еще вовсе не значит, что он не патриот... патриотизм проявляется в поступках!!!
я допустим разговариваю на русском... но я против второго русского гос.языка :) "отака от незвична комбінація":greedy:
я оч уважаю людей, которые разговаривают на украинском, особенно на Западной Украине... эх, обажаю именно их речь... вот это настоящий укр.язык:blush:...
какая бы ни была Украина, но она моя... это моя Родина... это для меня всё...:in_love:

united

lifelong United supporter
Відповідь: Що таке патріотизм?

Ну найпростіше визначення, що приходить в голову, таке: патріотизм - це любов до Батьківщини.
Вважаю себе патріотом на всі 100%! Чому? - Тому що я українець і я люблю Україну:)

Щодо мови... про глобальні речі казати не буду. Я ось, наприклад, раніше спілкувався виключно російською, зараз потроху переходжу на українську. Але не скажу, що коли розмовляв російською, то не вважав себе патріотом. Хоча зараз мова про мій патріотизм нагадує мені все частіше :)
Мова для мене - один із символів нашого народу. Такий же гармонійний, як, наприклад, столиця України Київ і збірна України з футболу :)

Чому в нашому регіоні не хочуть розмовляти мовою? - думаю, відповідь може бути такою: щоб у російськомовних (суржикомовних!) Сумах почати розмовляти українською, треба протиставити себе загальному соціуму, тобто необхідний певний примус волі. А людей, що здатні заради своїх принципів змінити свою поведінку, не так вже й багато. Значно легше бути таким, як усі. Але вода-таки точить камінь... Потроху-потроху, а вже й почуєш українську в Сумах. Приємно :)

P.S. тема неодноразово піднімалася в гілці "Політика". Там можна вичитати цікаві речі :)

mi][a

Человеку нужен человек

люблю Батьківщину - землю де я народився і зростав, дерева, річки... друзі та знайомі, люди, яким була небайдужа доля нашого народу...
людина може розмовляти, будь-якою мовою...
завжди подобалась українська мова...

взагалі, чиста мова існує тільки у підручниках с української мови =) завжди дивувався чому це автори творів, яких вивчали на українській літературі писали як хотіли, я нас намагались втиснути в рамки правил )

думаю я на суржику, розмовляю російською, українською, суржиком =)

R

Radianta

Guest

Патриотизм - это нравственный и политический принцип, социальное чувство, содержанием которого является любовь к отечеству и готовность подчинить его интересам свои частные интересы. Патриотизм предполагает гордость достижениями и культурой своей родины, желание сохранять ее характер и культурные особенности и идентификация себя с другими членами нации, готовность подчинить свои интересы интересам страны, стремление защищать интересы родины и своего народа. Исторический источник патриотизма — веками и тысячелетиями закрепленное существование обособленных государств, формировавшие привязанность к родной земле, языку, традициям. В условиях образования наций и образования национальных государств патриотизм становится составной частью общественного сознания, отражающего общенациональные моменты в его развитии.
ПС: я не патриотка :(

Ronni

New Member

Я не хочу кидатися розумними визначеннями, скажу просто, що патріотизм - це стан душі. Лише згадайте хто ми, кими були наші предки, за шо вони боролися, і невже у вас нічого не заворушилося в серці? Адже те, що ми зараз маємо, хоча його і не цінуємо, у нас є тільки через самовідданість наших парапрадідів. Патріотизм закладений в українця у серці. А якщо вже згадали про мову, то офіційно-ділова мова не є мовою націі, вона є мовою держави. Справжня українська літературна мова була започаткова Тарасом Григоровичем Шевченком - великим кобзарем. Його посідовники тільки вдосконалювали її. І поет не користувався такими словами, як "мапа", "синдикат" та іншими, якими зараз "збагачують" нашу мову інші мови, але, незважаючи на це, міг добре висловити свою думку.
Моя думка така: кожен розмовляє, як він хоче, але якщо повністю забути про свою мову, традиції, звичаї, то тоді це буде не народ, а просто етно-соціальна група, яка вважає себе українцями.

mi][a

Человеку нужен человек

Патриотизм - это нравственный и политический принцип, социальное чувство, содержанием которого является любовь к отечеству и готовность подчинить его интересам свои частные интересы. Патриотизм предполагает гордость достижениями и культурой своей родины, желание сохранять ее характер и культурные особенности и идентификация себя с другими членами нации, готовность подчинить свои интересы интересам страны, стремление защищать интересы родины и своего народа. Исторический источник патриотизма — веками и тысячелетиями закрепленное существование обособленных государств, формировавшие привязанность к родной земле, языку, традициям. В условиях образования наций и образования национальных государств патриотизм становится составной частью общественного сознания, отражающего общенациональные моменты в его развитии.
ПС: я не патриотка :(
где вы этот бред нашли? не в майнкампфе случайно ))
прочитайте, что написал

B

Burberry

Guest

я считаю, что если человек разговаривает на русском языке, то это еще вовсе не значит, что он не патриот... патриотизм проявляется в поступках!!!
Согласна. Сама разговариваю на русском, мне так удобнее. А язык это не показатель.
а вот с патриотизмом потруднее... Хотя мне Украина нравится;)

Зверху