Украина стала парламентско-президентской республикой

Haup

козаченько
Ответ: Чи підтримуєте ви зміни до Конституції, які надають більше повноважень депутатам В

Не поддержую

Freddie

New Member
Ответ: Чи підтримуєте ви зміни до Конституції, які надають більше повноважень депутатам В

Фокс Малдер сказав(ла):
А ось ще інформація, що яскраво розкриває сутність ВР:

ВР затвердила свій кошторис на 2007 рік у розмірі понад 800 млн. грн.

(детальніше див. повідомлення від Ravenne на тему:"Кабінет міністрів").
800 млн.грн - чи не багато на 450 осіб?

P.S. Дякую, Ravenne.
Я думаю ось що.. поки наша так звана "еліта" країни не зупиниться зі своєю як моральною,так і політичною поведінкою-ми ніколи не виберемося до рівня західних держав!Поки вони та їх дітки не зрозуміють,що в нашому світовому суспільстві вирішальну роль відіграють розум та особисті якості, доти будуть багаті люди, просуваючі своїх далеко не здатних до вирішення важливих державних та місцевих проблем діточок.Що стосується саме депутатів,то я думаю ,що лише одиниці з них мають моральне право представляти справжні інтереси країни.На жаль,виходить так,що політикою всієї країни керують люди,зацікавлені не в національних інтересах,а у власних...:(

rfvgy

Ukrainian
Політична реформа

Пройшло два роки як почала діяти політ. реформа.
По змінах внесених в Конституцію в грудні 2004р відбувся розподіл влади
Цікаво почути думки форумчан на цю тему.
Чого більше -плюсів чи мінусів маємо від реформи ?

Life-ua

+ плюс - минус
Re: Політична реформа

Мінусів більше в декілька сотен раз !

Мінуси :
- Політична реформа призвела до зіткнень й постійних протистоянь між секретаріатом президента та Верховною Радою (та сформованною нею Кабінетом Міністов)
- Зруйнувала статегічний розвиток геополітичного шляху України (тобто одна половина влади тяне Україну в одну сторону , друга в іншу)
- Заполітизувала правоохоронні органи .
- Фактично вона забрала левову частку повноважень президента й віддала майже всю виконавчу владу Кабміну , при-тому що залишила у президента инструменти які можут блокувати той-же кабімін або ВР (армія , СБУ , право призупиняти постанови Кабміну , право Вето на закони ВР і т. д.) Те що проФФессіонали почали нахрапом забирати владу і презвило до протистояння (а фактично призвела політреформа)
- Простими словами політрефоорма розбалансувала систему влади в Україні - чим її ослабила , зробивши з цілістної влади дві влади в Країні .

Плюси :
- Партійна система виборів (хоть нема того хаосу коли тищі Бізнесменів шли по мажоритарним округам , й формують коаліцію 5 партий а не 500 депутатів :))

R

Radianta

Guest
Ещё один минус: в этом году у нас экзамен по праву и собственно по Конституции, может Юля всем студентам ещё купит Конституцию???
И это всё делается только для рекламы

Kramar

Іван Богун
Конституция стоит недорого. Я себе давно купил, хотя мне экзамен сдавать не надо было :))
Просто хочется знать правила игры, существующие в нашей стране.
ИМХО: Конституция мне не понравилась. Та, что была до 2004 - более сбалансированная. А по этой видно, что она принималась в спешке. Я за отмену изменений в Конституцию, принятых в 2004

@lenka

New Member
Конституция стоит недорого. Я себе давно купил, хотя мне экзамен сдавать не надо было :))
Просто хочется знать правила игры, существующие в нашей стране.
ИМХО: Конституция мне не понравилась. Та, что была до 2004 - более сбалансированная. А по этой видно, что она принималась в спешке. Я за отмену изменений в Конституцию, принятых в 2004
поддерживаю

Зверху