"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
hed1n.ru, никак не хотел тебя обидеть словом "слуги" :), это ты уже сам увидел в нём скрытый смысл. Люди которые работали в домах - горничные, дворецкие, повора и прочие, назывались слугами. И, не буду утверждать 100%, но логично предположить, что хозяевам было удобнее и приятнее, чтобы слуги общались с ними на том языке, на котором и они, чтобы уважаемым панам не снисходить до "кугутского языка".
А вот на счёт "в самом городе Харьков жило 63,1 % этнических русских" - это вызывает сильное сомнение.
 
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

А вот на счёт "в самом городе Харьков жило 63,1 % этнических русских" - это вызывает сильное сомнение.
Це правда, але в самій Губернії все одно переважали українці. Багатомільйонне українське море омивало зросійщені та єврейські міста. Взагалі українці переважали на той час в Херсонській, Харківській, Катеринославській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київський, Волинській, Подільській, Холмській губерніях, Східній Галичині, в закарпатських комітатах, Пн. Буковині та Облісті Кубанського війська. Складали до 30 відстотків у Воронезькій, Курській, Гродненській, Бесарабській губерніях і Області Донського війська.
 

Merime

New Member
Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Практически все учёные того времени говорили и писали на русском.
.
Як все-таки хочеться переламати правду на свій бік, незважаючи на факти. А у фразу "практически все" входять професори Харківського університету І.Срезневський, О.Потебня, М.Сумцов, Д.Багалій, які писали українською?
 

Merime

New Member
Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

)) По поводу Вашей компететности Вам уже было сказано...
З приводу моєї компетентності, не чекаючи Вашої думки, вже висловилась Вища атестаційна комісія України.

А Ваше "навроде" - це нелітературний покруч, яким користувалась неосвічена чернь:
- Да жабы же, барин, Иван Ильич. Сидят, подлые, как бы кружком, и глядят. Такие из себя почти как наши, токмо покрупнее - с ворону - и не зеленые, а чуть с крапинкой красноватой. И в руках навроде палочки какие… Навроде железные, с крючочками мелкими.
 
R

Radianta

Guest
Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Такі пости - в тему "Гумор":lol:



Viko4ka, відкрию Вам секрет, те, чим Ви пишете, називається - суржик, або ж Вашою термінологією, - "кугутська" мова.
Если этим хотели меня обидеть-не получится!Кугутский язык это тот на котором разговарвиает наш Президент!А я разговарвиаю и общаюсь, и даже думаю на русском языке!Если кого-то не устраивает что-то в моё обьяснении или мой родной язык, предлагаю убится ап стену!ИМХО
 
R

Radianta

Guest
И вообще главное чтоб мозги в голове варили, а кто на каком языке разговаривает-это не самое главное в жизни!
 

Grosso

wonderwall
Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

!Кугутский язык это тот на котором разговарвиает наш Президент!
Та ну.. Цілком нормальне живе мовлення. От щодо колишнього Президента/директора "Південмашу" деякі зауваження зробити варто.
Українська- надзвичайно красива мова. Аж ніяк не гірша за російську!
Особисто я 10 років навчався у російськомовній школі, тому рівень мого знання української не дуже високий, але для того і відведене життя людині, щоб постійно удосконалюватися.
 
Останнє редагування:
R

Radianta

Guest
Только что посмотрела соседнюю тему "Чи треба забороните російську мову в Україні?" и очень рассмешил пост cem`a (хотя бы название правильно написали темы, а то "росСійську"...)

яка більша половина? дівчино сходіть вмийтесь. А розмовляють навулиці томущо так вимагає суспільство. Ви спочатку дізнайтесь скільки людей спілкується вдома українською.

Хотелось бы услышать аргументы, которые доказывают что в семьях разговаривают на украинском языке!!!И что б это был не суржик,а настоящий украинский язык, на котором писал Шевченко!
 
Зверху