Якщо Ви мене не зрозуміли, поясню.
Як я вже декілька разів казала - моя рідна мова - російська. Але думаю Ви вже могли помітити, що українською я володію вільно. Це означає те, що українську мову я люблю і що заради цієї любові доклала деяких зусиль, щоб мати змогу вільно єю висловлюватись. Тому я вважаю, що маю право "тикнути" вам з Лайфом в ваші помилки, бо суржик - це не гідно, а апостроф - це не мова програмування. Досить просто цікавості, щоб знати такі речі. Якщо ні - то це не гідно для людей, які так відстоюють свою національність і свою національну мову.
"Факти", на яких Ви наполягаєте є фактами лише для певної групи людей (т.з. "націоналістів"), які звикли критикувати і ненавидіти все російське. Я знайома з історією, і не треба мені казати, хто кого гнобив. Не було такого.
Схід і Захід України - не одне й те ж, як би деякі не хотіли закрити на це очі. І з якого боку не підходити, як би це не склалося, але для більшості людей сходу України рідна мова - саме російська (а не польська чи румунська). Тому це було б просто чесно - половина людей спілкується українською, половина - російською - тому російська мова тут теж має право бути на державному рівні. І, повторююсь, українську вона ніяк не потисне. Ті люди, для яких рідна українська, будуть продовжувати виховувати своїх дітей в традиціях української мови, у російськомовних батьків діти все одно будуть розмовляти російською.
Просто по кількості людей російська мова займає в нашій державі більше місце, ніж будь-яка інша мова. Мені здається, що це логично.