Информационная война

rfvgy

Ukrainian
28.05.18 16:36
"РИА Новости-Украина" входило в трійку українських ЗМІ, що найбільше поширюють фейки, - "Стоп Фейк". ІНФОГРАФІКА
Інформагентство "РИА Новости-Украина" входило в трійку українських ЗМІ, що поширюють фейкові новини про події в країні.


Як повідомляє , про це йдеться в Українського кризового медіацентру та ініціативи "Стоп Фейк".

Аналітики проаналізували новини топових російських каналів за останні три роки і представили шість основних наративів російської пропаганди про Україну.

За інформацією експертів УКМЦ, третя частина всіх новин на провідних російських телеканалах присвячена Україні. Понад 90% з них - згадка про Україну в негативному контексті.

33% всіх згадувань про Україну пов'язані з тезою, що в Україні триває громадянська війна. Руслан Кавацюк, аналітик Групи з аналізу гібридних загроз УКМЦ, радник віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України пояснив, що фактично проводиться кампанія з делегітимізації Збройних Сил України, шляхом затвердження, що ЗСУ нібито скоюють злочини проти мирного населення.

Другий наратив - російська пропаганда представляє Україну як "недодержаву". У 15% всіх згадувань про Україну російська пропаганда висвітлює різноманітну допомогу Росії Донбасу. "Це одне із свідчень того, як російська влада намагається обґрунтувати для свого населення, з одного боку, чому Крим взяли в "русский мир", а Донбас - не взяли. З іншого боку, знижується рівень напруженості в самому Донбасі, бо місцеве населення , яке там живе, також хоче розуміти відповідь на це запитання", - зазначив Кавацюк.

Серед інших наративів російської пропаганди - висвітлення України як держави, в якій панує русофобія, переслідується російськомовне населення, а при владі - радикальна і "фашистська" меншість, яка захопила владу. У 6% російські ЗМІ використовують тезу, що Україна - маріонетка Заходу.

Крім того, що російські ЗМІ висвітлюють події в Україні тільки з негативного боку, медіа РФ часто представляють неправдиву інформацію. Експерти ініціативи "Стоп Фейк" знайшли понад 2000 фейкових новин у російських медіа за останні 4 роки.

"Якщо коротко говорити, які російські медіа-організації беруть участь у виробництві фейків - всі або майже всі. Це не залежить від того, чи мають організації державну форму власності, чи вони приватні. У російських реаліях немає ніякої різниці, тому що, де-факто, інформаційний потік, новинний цикл регулюється централізовано", - зазначив Євген Федченко, співзасновник "Стоп Фейк".



Водночас, зазначається, що деякі українські ЗМІ також поширюють головні тези російської пропаганди. Зазвичай таку інформацію висвітлюють інформаційні канали. "Ми розуміємо, що деякі українські ЗМІ безпосередньо не є українськими і фінансуються, серед іншого, і з Росії. На жаль, недостатньо ефективно працює СБУ, щоб доводити ці грошові потоки, які йдуть з Росії, яким чином фінансуються так звані "українські ЗМІ". З іншого боку, проблемою є те, що зараз поширення російських пропагандистських тез часто співвідноситься з критикою української влади за різними політичними мотивами", - пояснила Наталія Лігачова, голова правління "Детектор Медіа".



Група з аналізу гібридних загроз УКМЦ представила також основні наративи російської пропаганди про Європу. Презентації цього дослідження відбулися в Лондоні, Брюсселі, Парижі, Стокгольмі та Таллінні.


 

goool

Well-Known Member

Крутіше ніж у Путіна в Росії: як Порошенко і Ко почали боротися з неприхильними журналістами

 

arnisumy

Well-Known Member
20.08.18
Німця вибрали не "правдоподібного": новий власник телеканалу "112" Катц перепродує старі автомобілі, - журналістка Седлецька. ФОТО

Навесні у телеканалу "112-Україна" змінився власник. Ним за реєстром став німець Едуард Катц, який займається перепродажем старих автомобілів. З приходом нового власника у телеканалу змінився менеджмент: генпродюсером став Артем Марчевський - людина з оточення Віктора Медведчука.

Про це на своїй сторінці в написала журналістка Наталія Седлецька, передає

"Навесні у телеканалу "112-Україна" змінився власник. Ним за реєстром став німець Едуард Катц (на фото). Журналісти каналу показали його в новинах, він навіть з телеекрану виголосив промову про свободу слова. Хто він? Новий український "медіамагнат" Едуард Катц мешкає у віддаленому провінційному містечку в німецькій глибинці. Нещодавно вони з дружиною виграли поїздку в Азію, взявши участь у розіграші місцевої радіостанції. Вона працює асистентом дантиста. Він заробляє на життя перепродажем старих авто. Типовий фунт. Новий "лижний інструктор"", - заявила журналістка.

Читайте на "Цензор.НЕТ":

"Натомість з приходом нового власника - у телеканалу змінився менеджмент. Генпродюсером став Артем Марчевський. Це - людина з оточення Віктора Медведчука. Балотувався у Київраду в 2015 році від політсили "Право Народу" - це партія Віктора Чорного, керівника охорони Медведчука, його близького соратника. Відтоді ж на каналі значно зросла присутність самого Медведчука в ефірі. Його регулярно цитують, почастішали згадки про його дружину Оксану Марченко, і тільки в компліментарному руслі. Оформлення телеканалу на підставних осіб - типова практика для України, щоб приховати реального власника. Правда, німця обрали все ж таки не дуже "правдоподібного"", - резюмувала Седлецька.






Нагадаємо, в кінці листопада 2012 року Україна почала будівництво LNG-терміналу. Цього ж дня нібито було підписано рамкову угоду про співпрацю з Gas Natural, яка повинна була очолити консорціум інвесторів будівництва. Однак у самій компанії заявили, що нічого з Україною не підписали. Як виявилося, Джорді Сарда Бонвіт, який від імені Gas Natural підписав договір (від імені України його підписав Владислав Каськів), не працює в компанії. Він є "професійним комерційним представником", який організовував візит представників Gas Natural в Україну і мав супроводжувати їх під час церемонії. Однак оскільки представники іспанців у понеділок так і не прилетіли в Україну, він вважав себе повноважним підписати угоду самому. Бонвіт працював лижним нструктором в Андоррі, а в Україну переїхав 10 років тому після туристичної поїздки й одружився з українкою.


You must be registered for see images
 

arnisumy

Well-Known Member
Мураєв передав канал NewsOne юристу Януковича Портнову
29.08.2018 21:16
You must be registered for see images


Колишній заступник голови адміністрації президента Януковича, екс-нардеп Андрій Портнов отримав в управління інформаційний телеканал NewsOne, який належить родині одного з лідерів партії “За життя” нардепа Євгена Мураєва.

Про це він повідомив у “.

“Інформую, що позавчора у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne”, – заявив Портнов.

Він розповів, що власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько нардепа Євгена Мураєва) передав йому телеканал в управління терміном на три роки.

“За умовами договору, мені, на комерційних умовах, передано право здійснювати всю діяльність з управління телеканалом”, – зазначив Портнов.

За його словами, угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в діяльність Портнова чи в односторонньому порядку припинити договір.

У випадку, якщо власник захоче продати канал, за умовами договору він повинен пріоритетно запропонувати його Портнову.

Сам Євген Мураєв інформацію про те, що канал NewsOne переходить під управління Портнова.

“З понеділка (3 вересня) NewsOne переданий в управління відомому юристу і просто хорошій людині, з якою ми бачимо світ однаково живописно, Андрію Портнову. Тепер він буде здійснювати всю діяльність з управління і регулювання інформполітики”, – написав Мураєв.

У коментарі “ ” на питання про комерційні умови угоди, Євген Мураєв відповів: “Це комерційна таємниця і не найважливіший у цьому договорі аспект”.

Як відомо, канал NewsOne активно підтримує проросійській сили в Україні, партію “За життя”, Віктора Медведчука, нардепів Мураєва і Рабиновича та ін.

Після 2014 року Андрій Портнов перебуває за межами України.
У березні 2018 року стало відомо, що Служба безпеки України у справі про держзраду.
 
Зверху