Президент донецького «Металлурга»: «Ахметов - більше не олігарх, а я - банкрут»
05/01/2015 14:37 Переглядів: 1201
Власник донецького «Металурга» та народний депутат України Сергій Тарута зізнався, що громадськість, як і він сам, переоцінила можливості найбагатшої людини країни та президента «Шахтаря» Ріната Ахметова.
«Я ж багатьох нюансів не розумів... Я просив Ріната зібрати «всіх своїх». І створити критичну масу в тому числі і для силового впливу. Але виявилося, що всі вони стали бізнесменами, все транформувалось. І ті, чиєю функцією раніше було «захищати», вже виявилися до цього не здатні. Це була ілюзія, що у Ріната є своя армія. Я теж думав, що тільки скаже Рінат - і все станеться, - розповів Тарута в інтерв'ю LB.ua.
- Хто такий олігарх - це той, хто використовує насамперед політичний і, небагато, медійний ресурс для досягнення своїх бізнес-цілей. Насправді, сьогодні вплив Ріната у парламенті - мінімальний. Його - нема. У нас є тільки вплив у Дніпропетровській області. Пінчук сьогодні олігарх чи ні? Ні, звичайно. Зате з'явилися нові олігархи - від прокуратури, чиновники. Вони заробляють величезні гроші, але про це мало хто знає. З'явилися аграрні олігархи, котрі не менше інтегровані у владу. Призначаються свої міністри, через яких вибудовуються корупційні схеми. А рекапіталізація банків?
Адже все перевернулося. І якщо сьогодні брати реальну вартість активів «старих олігархів», це все вимагає серйозного перегляду. Структура змінилася, а в сприйнятті народу все залишилося, як раніше».
Також Тарута заявив, що війна на сході України зробила його банкрутом: «Була б зворотна ситуація - я б радів. А поки що, на жаль, це так».
Більше читайте тут:
You must be registered for see links